Web Analytics Made Easy - Statcounter

فناوری نانوذرات مس با تاسیس یک استارت آپ برای تولید فیلتر و ماسک‌های ضدویروس به کار گرفته می‌شود، این فیلتر‌ها و ماسک‌ها برای مقابله با کرونا مناسب هستند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان معتقدند که ماسک در حال حاضر بخشی از زندگی روزمره ما است، اما این پوشش‌های صورت مانع از عبور ذرات ویروس کرونا نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ذرات ویروسی برای جذب توسط ماسک بسیار کوچک هستند، اما محققان یک استارت‌آپ می‌گویند که برای این کار راه ‌حلی ارائه کردند. آن‌ها با استفاده از قدرت مس، آن هم در مقیاس میکروسکوپی، موفق شدند تا ذرات ویروس را به دام بیندازند. استفاده از مس موجب از بین رفتن ویروس‌ها نیز می‌شود.

این فناوری هم برای ماسک و هم برای فیلتر‌های هوای مورد نیاز بیمارستان‌ها و مدارس قابل استفاده است، از این رو، استارت‌آپی برای تجاری‌سازی این فناوری تاسیس شده که به گفته بنیان‌گذاران این استارت‌آپ قرار است این فناوری را به بازار برساند.

منجیلا آگاروال، مدیر موسسه توسعه نانوسیستم‌های یکپارچه در این باره گفت: «ذرات ویروسی بسیار کوچک هستند. یک ماسک صورت به‌طور طبیعی قادر به جذب ذرات ویروس نیست و همچنین نمی‌تواند ویروس را غیرفعال کند. اگر ذرات ویروسی با پارچه ماسک تماس پیدا کند، در آنجا می‌ماند و باعث آلودگی می‌شود.»

حمید دلیر، دانشیار مهندسی مکانیک این موسسه اظهارکرد: آن‌ها فناوری ایجاد کردند که در آن از ویژگی ضدویروسی مس استفاده می‌شود تا ماسک و فیلتر‌ها را قادر سازد ویروس کرونا را مهار کرده و از بین ببرد.

آگاروال گفت: از منظر عامیانه، این فناوری همانند یک اسپری است هر چند که ما از یک میدان الکتریکی برای اسپری کردن این پوشش استفاده می‌کنیم تا در نهایت یک ساختار سه بعدی نانو را روی ماسک ایجاد کرده و ویروس را به دام اندازیم. ما یک لایه از نانوذرات مس را روی سطح اسپری می‌کنیم. به محض این که ویروس در این ساختار به دام افتد به سرعت توسط مس غیرفعال می‌شود چرا که مس دارای خواص ضدویروسی است.

این تیم تحقیقاتی در حال توسعه این فناوری و استفاده از سامانه رول به رول هستند تا تولیدکنندگان ماسک نیاز به تغییر روند تولیدی خود نداشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ماسک ستاد نانو ویروس کرونا استارت آپ ذرات ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۲۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود

علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آیین افتتاح موزه این دانشگاه، با اشاره به اهمیت علم و فناوری در دنیای امروز، مطرح کرد:  آنچه موجب برتری کشورها می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

او گفت: اگرچه در کشور ما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد اما خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات رهبر معظم انقلاب و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد. ایجاد پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، مطرح کرد: اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم است توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

او این تولید را شامل تولید دانش بنیان دانست و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در آن هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.

وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

در ادامه ویدئوی از موزه دانشگاه امیرکبیر که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت افتتاح شد را مشاهده می‌کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ ارزش سهام تسلا ۶ درصد رشد کرد
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی