Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@19:00:12 GMT

آلودگی هوا به کمک کرونا می آید

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۳۲۳۲۴

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: مقالات علمی معتبر دنیا نشان می‌دهند آلودگی هوا سبب آسان‌تر شدن انتقال ویروس کرونا و افزایش موارد بیماری و مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

دکتر سید محمد جزایری روز چهارشنبه‌ در گفت و گو با ایرنا افزود: هنوز علل اصلی این ارتباط کاملا مشخص نشده ولی یکی از دلایل مهم، احتمالا کاهش پاسخ سیستم ایمنی افراد در نتیجه تماس مزمن با آلاینده های هوا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در غیاب واکسن و داروی مناسب، تنها راه مقابله با ویروس تقویت سیستم ایمنی بدن است.

وی گفت: در کشور ما به دلایل مختلف، میزان آلاینده های هوا در شهرهای بزرگ به خصوص تهران بالا است و معمولا از اواخر پاییز شاهد پدیده وارونگی دما هستیم که این موضوع احتمال شیوع بیماری های تنفسی را افزایش می دهد.

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران تاکید کرد: در صورتی که برنامه های منظم برای رفع معضل آلودگی هوا اندیشیده نشود، به احتمال فراوان شاهد افزایش چشمگیر موارد کووید - ۱۹ خواهیم بود.

وی به تاثیر آلودگی هوا در افزایش بیماری کرونا در برخی از کشورهای دنیا اشاره کرد و گفت: مطالعات نسبتا فراوانی در کشورهای هند، آمریکا، ایتالیا، پرو، انگلیس و آلمان انجام شده است که نشان می دهد در مجموع تماس های کوتاه مدت و بلندمدت با منابع اصلی آلودگی هوا سبب افزایش بروز بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید - ۱۹ می شود.

جزایری افزود: محققان ایتالیایی در بررسی های خود دریافتند که کرونا در شمال ایتالیا که بخش اصلی صنعتی این کشور است، مرگ و میر بیشتری داشته و بر اساس این بررسی ها، آلودگی هوا در این منطقه بیشتر گزارش شده است. البته عوامل موثر محیطی شامل کمبود ویتامین D (که نقش موثر در قبال دفاع بدن در برابر اثرات مخرب آلودگی هوا دارد) و دمای هوا و رطوبت در میزان بیماری و مرگ و میر نقش داشته اند.

وی با اشاره به اینکه آلمان کمترین موارد ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا را داشته است، گفت: محققان آلمانی با بررسی عوامل این موضوع دریافتند که یکی از عوامل میزان پایین آلودگی هوا در این کشور بوده است.

جزایری داشتن ساختار مناسب پزشکی از جمله بیمارستان های مجهز، دسترسی آسان به وسایل حفاظتی و در دسترس بودن تست های تشخیصی را از جمله عوامل کاهش ابتلا و مرگ و میر در آلمان اعلام کرد و افزود: در کنار عوامل فوق، کاهش میزان آلودگی هوا هم در این زمینه نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: در تهران که از نظر خطر آلودگی و سرایت کووید - ۱۹ در وضعیت مناسبی به سر نمی رود، برداشتن محدودیت طرح ترافیک از نگاهی ممکن است سبب کاهش تماس افراد به دلیل استفاده از وسیله نقلیه شخصی شود، ولی از سوی دیگر سبب افزایش میزان آلاینده ها در هوا و احتمال افزایش موارد بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید - ۱۹ خواهد شد. بنابراین، توصیه می شود که دستگاه های اجرایی کشور از الان به فکر چاره اندیشی برای کاهش این معضل در آستانه ورود به فصل پاییز باشند.

همزمانی بروز عفونت های تنفسی در فصل پاییز

وی به همزمانی بروز عفونت های تنفسی از جمله آنفلوآنزا و کرونا در فصل پاییز اشاره کرد و گفت: در پاییز سال های قبل شاهد شیوع آنفلوآنزا بودیم اما امسال کرونا هم به آنها اضافه شده است که به همین دلیل باید بیشتر اصول بهداشتی رعایت شود.

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران ادامه داد: علائم، راه های انتقال و بسیاری از علائم بیماری های آنفلوآنزا و کرونا شبیه هم هستند.

جزایری با اشاره به اینکه تفکیک این دو بیماری، بسیار مشکل است، گفت: آنفلوآنزا به دلیل وجود دارو و واکسن مناسب، قابل مدیریت است که اگر به موقع تشخیص داده شود، می توان آن را کنترل کرد.

وی ادامه داد: به احتمال فراوان، ویروس کرونا حداقل تا پایان سال ۱۴۰۰ با ما خواهد بود و مردم برای کنترل بیماری باید شیوه زندگی خود را تغییر دهند.

این پزشک به مردم توصیه کرد به اصول بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور غیرضروری در مجامع را به شدت توجه داشته باشند و تصور نکنند که این بیماری مهار شده است.

لینک کوتاه: asriran.com/00383x

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آلودگی هوا کرونا بیماری و مرگ و میر آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۲۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود