Web Analytics Made Easy - Statcounter

آغاز دور جدید مذاکره برای پرداخت غرامت هواپیمای اوکراینی، هرگرم طلای ۱۸عیار یک میلیون و ۱۲۲ هزار تومان، وصول ۸۲۶ فقره چک رمزدار در تیر، تلاش برای ایجاد تعادل در بازار ارز، باید از مردم و سهامدار خرد حمایت کنیم برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۱۹ شهریور ماه شبستان به شرح زیر است:

مذاکره برای برقراری مجدد پروازهای ایرلاین ترکیش/آغاز دور جدید مذاکره برای پرداخت غرامت هواپیمای اوکراینی در ۲۷ مهر

تورج دهقانی زنگنه، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در جریان بازدید سرزده از هواپیماها در راستای رعایت پروتکل های بهداشتی مدنظر ستاد مقابله با کرونا با اشاره به آخرین وضعیت فرودگاه ماهشهر که به این شرکت واگذار شده است، اظهار داشت: در این خصوص شبهه‌ای ایجاد شده بود که فرودگاه ماهشهر ایمنی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به همین خاطر صحبت‌هایی با مقام عالی وزارت و شرکت فرودگاه‌ها انجام و فرودگاه برای چند ساعت تعطیل شد. در همین زمینه با اعلام کتبی شرکت فرودگاه‌ها به سازمان هواپیمایی کشور قرار شد که مسئولیت ناوبری این دو فرودگاه را برعهده داشته باشند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور در پاسخ به سوالی درخصوص پروازهای ترکیش به ترکیه در یازدهم مهرماه که آیا بازهم به تعویق نخواهد افتاد، گفت: در این زمینه در حال هماهنگی با مجلس شورای اسلامی و وزارت امورخارجه هستیم تا پروازهای ایرلاین ترکیش مجددا برقرار شود. با این حال خبر قطعی نمی‌توان داد و بهتر است مردم فعلا بلیت خریداری نکنند.

 

وصول ۸۲۶ فقره چک رمزدار در تیرماه

براساس امار بانک مرکزی بیش از ٨٢٦ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی بالغ بر ١٥٧٩ هزار میلیارد ریال در تیرماه ١٣٩٩ در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ٢١ درصد و ۳۵.۲ درصـد افزایش داشته است. در ماه مورد بررسی در استان تهران حدود ٢٦٢ هزار فقـره چک رمزدار به ارزشی بیش از ٨٦٧ هزار میلیارد ریال وصول شد.

در ماه مذکور ۴۹.۵ درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهران (۳۱.۷ درصد)، خراسان رضوی (۹.۱ درصد) و اصفهان (۸.۷ درصد) وصول شده است که بیش‌ترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند. همچنین ۴۷.۹ درصد از ارزش چک‌های فوق در استان‌های تهران (۵۴.۹ درصد)، اصفهان (۶.۹ درصد) و خراسان رضوی (۶.۱ درصد) وصول شده است.

چک‌های وصولی بر حسب عادی و رمزدار

بیش از ٩ میلیون فقره چک در تیرماه ١٣٩٩ در کل کشور وصول شد که از این تعداد بالغ بر ٨ میلیون و ۲۰۰ هزارفقره عادی و بیش از ۸۰۰ هزار فقره رمزدار بوده است. بر این اساس در کل کشور ۹۰.۹ درصد از کل تعداد چک‌های وصولی، عادی و ۹.۱ درصد رمزدار بوده است.

در ماه مورد بررسی در کل کشور بالغ بر ٣٤٣٨ هزار میلیارد ریال چک وصول شد که حدود ١٨٥٩ هزار میلیارد ریال چک عادی و بیش از ١٥٧٩ هزار میلیارد ریال چک رمزدار است. به عبارتی در کل کشور ۵۴.۱ درصد از کل ارزش چک‌های وصولی، عادی و ۴۵.۹ درصد رمزدار بوده است.

 

هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۲۲ هزار تومان

امروز (چهارشنبه 19 شهریور) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 122 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1927 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 496 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 11 میلیون و 101 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 11میلیون و 721 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5 میلیون و 700 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 250 تومان، سکه یک گرمی یک میلیون و 800 هزار تومان است.

 

امروز (چهارشنبه 19 شهریور) در بازار آزاد ارز دلار 22 هزار و 752 تومان، یورو 26 هزار و 952 تومان، پوند 32 هزار و 786 تومان، درهم امارات 6847 تومان، یوان چین 3685 تومان و لیر ترکیه 3374 تومان است. 

 

این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه 18 شهریور) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 100 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1925 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 467 هزار تومان بود. سکه بهار آزادی طرح قدیم 10 میلیون و 999 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 426 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5 میلیون و 650 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 180 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 750 هزار تومان  ارزشگذاری و معامله می شد.

 

همچنین (سه شنبه 18 شهریور) در بازار آزاد ارز دلار 22 هزار و 597 تومان، یورو 26 هزار و 800 تومان، پوند 32 هزار و 534 تومان، درهم امارات 6724 تومان، یوان چین 3626 تومان و لیر ترکیه 3323 تومان بود.

 

تلاش برای ایجاد تعادل در بازار ارز

عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی در صفحه اینستاگرام خود در خصوص بازار ارز و پول نوشت: در چند روز اخیر در سایه التهابات ایجاد شده در برخی بازارها، شاهد نوسان ارز در بازار بودیم. امروز فاصله نرخ صرافی‌ها و بازار غیر رسمی موجب آربیتراژ در این بازار و فعالیت گسترده سفته بازان شد.

او ادامه داد: در دو سال گذشته سیاست بانک مرکزی حضور در حاشیه بازار برای جلوگیری از سفته‌بازی بوده‌ است. این امر موجب کاهش نوسانات و ثبات بازار و تعدیل تدریجی نرخ ارز بوده است، این سیاست را از فردا نیز با قدرت ادامه خواهیم داد.

همتی گفت: بازار اصلی ارز، همانا بازار مبادلات ارزی در سامانه نیما است. خوشبختانه بعد از وقفه ابتدای سال به خاطر آثار شیوع کرونا، این روزها شاهد افزایش مبادلات در این بازار هستیم و در چند روز گذشته بطور میانگین، روزانه در حدود ۱۰۰ میلیون دلار مبادله شده است.

وی تاکید کرد: ارز بعنوان یک متغیر کلان اقتصادی، بی تاثیر از سایر بازارها نیست و اثرات سرریزی در بین بازارها یک اصل اقتصادی است. بانک مرکزی با حضور پرقدرت در بازار پول و ارز، تمام تلاش خود را برای تعادل بازارها بکار خواهد بست.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: همزمان، با اینکه بانک مرکزی در کنار دولت محترم آمادگی کمک به هرگونه برنامه اقتصادی است که در جهت ساماندهی به بازارها و رونق اقتصاد باشد، ولی مراقبت خواهد کرد که هیچکدام از برنامه ها، به ترازنامه بانک مرکزی آسیبی وارد نکرده و پایه پولی را تحت تاثیر قرار ندهد تا بانک مرکزی با قدرت بتواند در مسیر تورم هدف گذاری شده حرکت کند.

 

باید از مردم و سهامدار خرد حمایت کنیم

شاهین چراغی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما افزود: عمده سهام در بازار بورس، شاخص ساز و متعلق به شرکت‌های بزرگ و حاکمیتی است و در بازار‌های مثبت تاثیر بسیار بالایی در شاخص دارد.

وی گفت: این سهام‌ها در زمان کاهش، اثر عکس می‌گذارد و عمده آن‌ها در زیر مجموعه نهاد‌ها و یا در اختیار وزارتخانه‌های مختلف است.

عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه وضع فعلی بورس را پیش بینی می‌کردیم و در شورای عالی بورس هم در این باره بحث می‌شد، ادامه داد: وزیر امور اقتصادی و دارایی هم پیگیر بودند که وزارتخانه‌ها و نهادها، ظرفیت شناور سازی سهام را بالا ببرند.

چراغی با بیان اینکه در ساختار اقتصاد ما وضعی وجود دارد که نهاد‌ها و صندوق‌ها و بسیاری از شرکت‌های سرمایه گذاری، بحث شناور سازی را جدی نمی‌گیرند افزود: از این افزایش قیمت سهام، می‌شد استفاده کرد و سهام‌ها را در موقع خودش عرضه کرد و از منابع نقدینگی برای ایجاد طرح‌های توسعه‌ای استفاده می‌شد.

وی تصریح کرد: متاسفانه مدیران شرکت‌های ما در زمانی که قیمت سهام رو به بالا است تصمیم نمی‌گیرند، زیرا می‌ترسند با فروش سهام، مورد مواخذه سازمان‌های بازرسی و نظارتی قرار گیرند و این موضوع موجب می‌شود با ضریب فزاینده ای، قیمت‌ها بالا برود.

عضو شورای عالی بورس گفت: به قوانین و مقرراتی نیاز داریم که الزام کند و اختیار عرضه‌های بعدی را از سهامدار عمده تا میزان مصوب بگیرد.

وی افزود: حقوقی‌ها در این چند روز از بورس، واقعاً حمایت کردند و از این به بعد هم حمایت خواهند کرد./

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خبرگزاری شبستان اخبار سکه بهار آزادی طرح هزار میلیارد ریال عیار یک میلیون فقره چک رمزدار گرم طلای بانک مرکزی هزار تومان کل کشور وصول شد ۹ درصد ۱ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۴۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ مشکلات صنعت چای با حضور استاندار گیلان ، هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای و چایکاران در سازمان چای کشورامروز در نشستی در لاهیجان بررسی شد.

استاندار گیلان دراین نشست ازممنوعیت واردات چای سنواتی به بازار مصرف خبر داد و گفت: چای سنواتی فقط برای کمپوست است و اجازه نمی‌دهیم این چای وارد بازار مصرف شود، اگر فردی چای سنواتی را وارد بازار کند از طریق مراجع قضایی با آن فرد برخورد کرده و به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آیم.

دکتر اسدالله عباسی با بیان اینکه توجه به صنعت چای و چایکاران منجر به رشد گیلان در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی می‌شود، اضافه کرد: چای یکی از راهبردی‌ترین محصولات کشاورزی در گیلان است و در چند سال اخیر چایکاران در دریافت مطالبات خود با مشکلاتی مواجه بودند، اما امسال تمامی حق الزحمه دولت به چایکاران پرداخت و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی از ممنوعیت واردات چای سنواتی به بازار مصرف خبر داد و گفت: چای سنواتی فقط برای کمپوست است و اجازه نمی‌دهم این چای وارد بازار مصرف شود لذا اگر فردی چای سنواتی را وارد بازار کند از طریق مراجع قضایی با آن فرد برخورد کرده و به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آیم.

استاندار گیلان با تاکید بر بازگشایی به موقع کارخانجات چای افزود: کارخانجات چای باید به موقع بازگشایی شوند و اگر صاحب کارخانه‌ای توانایی اداره آن را ندارند آن را اجاره دهند ، زیرا مطالبات چایکار باید به هر نحوی پرداخت شود.

دکتر اسدالله عباسی با تاکید بر لزوم توجه به تحقق شعار سال در حوزه کشاورزی در کشور گفت: برای دولت سیزدهم تولید با همکاری مردم مهم است، زیرا تحقق شعار سال یعنی (جهش تولید با مشارکت مردم) از اهداف دولت در کشور و به ویژه در استان‌هایی با ظرفیت کشاورزی و صنعتی است.

وی توجه به تولید ، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران را یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم دانست وافزود: در این خصوص اقدامات خوبی انجام شده که مصداق بارز آن افزایش ۳۰ درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای است.

استاندار گیلان با بیان اینکه بین زنجیره تولید و مصرف در حوزه کشاورزی باید توازن ایجاد شود، تصریح کرد: در حوزه کشاورزی از باغ ، مزرعه تا بازار باید توازن برقرارشود ، از این رو برای تحقق این امر باید با همفکری، وحدت و همدلی مشکلات را برطرف و توازن را ایجاد کرد.

اسدالله عباسی یکی از مشکلات حوزه کشاورزی را توزیع خارج از چارچوب محصولات در بازار دانست واضافه کرد: باید در حوزه چای، بادام، برنج و زیتون تجاری سازی و در نهایت توزیع مناسب انجام شود و در این صورت فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای موظف به خرید محصولات کشاورزی داخلی و در نهایت فروش آن هستند.

وی با بیان اینکه چای گیلان را باید به اوج شکوفایی در تولید و عرضه برسد، گفت: باید جلسه‌ای با بانک‌ها برگزار و میزان تسهیلات اعطا شده به چایکاران و کارخانجات چای مشخص شود تا کارخانجات برای پرداخت مطالبات خود باید چای را به فروش برسانند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به پرداخت کامل مطالبات چایکاران افزود: با کارخانه‌های چایسازی که در پرداخت مطالبات چایکاران قصور کردند برخورد قضایی شده و هیج عذری در این خصوص پذیرفته نیست.

عباسی با بیان اینکه در سال گذشته مطابق با نیاز کشور ۴۲ هزار تن چای وارد کشور شده است، تصریح کرد: ابتدا باید میزان چای انباشت در کارخانجات و میزان تولید چای در کشور مشخص شده و بعد از نیاز کشور، چای را وارد کنیم.

رئیس سازمان چای کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه گفت: چایکاران با سختی زیاد در فصول مختلف سال به کاشت و برداشت چای مشغول هستند ولی همواره در پرداخت مطالبات این قشر از جامعه با مشکل مواجه بودیم ولی در سال گذشته در جلسه‌ای که با معاون نخست رئیس جمهور داشتیم بسیاری دغدغه چایکاران برطرف و دولت حق الزحمه خود را پرداخت کرده است.

حبیب جهانساز با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری گفت: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری ، برگ سبز چای (درجه ۱) به ازای هر کیلو ۱۸ هزار تومان و برگ سبز چای (درجه ۲) به ازای هر کیلو ۱۵ هزار تومان اعلام شده است.

رئیس سازمان چای کشور ، میزان بدهی کارخانه‌های چای به چایکاران را ۳۱ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: کارخانه‌های چای موظفند تمامی بدهی خود را به چایکاران پرداخت کنند ، ولی با این حال قرارداد با کارخانه‌های چای برای خرید تضمینی برگ سبزچای در سال جاری در حال انجام است.

جهانساز با تاکید بر وارد نکردن چای سنواتی به بازار در فصل بهره‌وری اضافه کرد: ورود چای سنواتی به بازار در آغاز فصل بهره‌وری یک معضل است و در سال جاری نیز با همین مشکل مواجه هستیم از این رو از دولت تقاضا داریم مسئله چای سنواتی را تعیین تکلیف کند.

وی با بیان اینکه کارگروهی در حوزه چای در کشور تشکیل شده که براساس مصوبه این کارگروه چای‌های سنواتی تاریخ گذشته کمپوست شوند، گفت: چای‌های سنواتی برای انجام مراحل کمپوست باید به کشور‌های هند، روسیه و چین صادر شود و اگر به کشور‌های دیگر صادر شود بدون شک هدف واردات به کشور است.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به پیش‌بینی خرید ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خرید تضمینی برگ سبز چای در کشور افزود: از دولت درخواست می‌کنیم در تأمین نقدینگی به سازمان چای کمک کند.

دیگر خبرها

  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی
  • بانک تجارت در فروردین ۱۴۰۳ جمعا ۱۶۹۸ فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده