Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  احمد طاهری مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوا با اشاره به آلودگی هوا در جنوب تهران اظهار کرد: بنا به داده‌های آلودگی هوای اندازه‌گیری شده در ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا از ابتدای ماه جاری به ویژه در روز‌های هفتم و دهم شهریور، غلظت آلاینده دی‌ اکسید گوگرد در شهر تهران افزایش قابل ملاحظه‌ای را نشان می‎دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه بر اساس داده‌های مذکور، میزان افزایش غلظت این آلاینده در ایستگاه‌های جنوبی شهر تهران به میزان قابل توجهی بیشتر بوده است، گفت: در حالی طی روز‌های اخیر، غلظت‌های بالای ppb ۱۰۰ در ایستگاه‌های مذکور مشاهده شده که حداکثر غلظت این آلاینده در سایر روز‌ها در حدود ppb ۲۰ بوده است.

طاهری با بیان اینکه با توجه به تعطیلات رسمی هفته گذشته و کاهش تردد وسایل نقلیه، انتظار می‌رفت شاهد کاهش غلظت آلاینده‌های هوا باشیم، مطرح کرد: بر خلاف سایر آلاینده‌ها از جمله مونوکسیدکربن و دی‌اکسید نیتروژن، غلظت آلاینده دی‌ اکسید گوگرد افزایش قابل ملاحظه‌ای را نشان داد که استفاده از سوخت‌های دیزل با گوگرد بالا یا مازوت در صنایع واقع در جنوب شهر تهران که دی‌اکسید گوگرد بالایی تولید می‌کنند را به عنوان یک احتمال مطرح می‌کند.

مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوا با بیان اینکه نکته قابل توجه دیگر در این رابطه، کاهش مجدد غلظت آلاینده دی‌ اکسید گوگرد بعد از تعطیلات هفته گذشته با وجود افزایش تردد وسایل نقلیه است، گفت: غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در شهر تهران طی سال‌های گذشته عمدتاً به دلیل کاهش قابل ملاحظه گوگرد در سوخت دیزل و ارتقای استاندارد آن به یورو ۴ روند کاهشی را نشان می‌دهد، به طوری‌که غلظت آن در بسیاری از روز‌های سال در محدوده پاک و قابل قبول قرار دارد.

طاهری با بیان اینکه با این وجود، استفاده از سوخت‌های با گوگرد بالا از جمله مازوت و افزایش قابل ملاحظه غلظت آلاینده گوگرد دی‌اکسید از جهات مختلف حائز اهمیت است، افزود: نکته اول، اگرچه این افزایش غلظت در حدی نبوده که شاخص کیفیت هوای کل شهر را در وضعیت ناسالم قرار دهد، اما از آن‌جایی که غلظت‌های بالای ppb ۱۰۰ در ایستگاه‌های جنوبی مشاهده شده است، در صورت استفاده از سوخت‌های مذکور، قطعاً در مجاور محل مصرف، غلظت‌های به مراتب بالاتری را به همراه داشته است.

طاهری با بیان اینکه اگرچه آلاینده دی‌اکسید گوگرد به عنوان آلاینده شاخص سوخت‌های با محتوای گوگرد بالا محسوب می‌شود، اما سوخت‌های مذکور منجر به تولید آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از دو و نیم میکرون به صورت مستقیم بر اثر احتراق و غیر مستقیم در اثر تولید ذرات ثانویه از سایر فرآورده‌های آن‌ها خواهند شد، تاکید کرد: فرآورده‌های حاصل از احتراق سوخت‌های مذکور، تولید بوی نامطبوع را به همراه دارند، یعنی همان پدیده‌ای که طی سال‌های گذشته چندین بار در سطح شهر تهران مشاهده شده و استفاده از سوخت مازوت به عنوان یکی از دلایل آن مطرح شده است.

مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوا با تأکید بر اینکه شرایط جوی از جمله سرعت باد و ارتفاع لایه مرزی در فصول گرم سال در وضعیت بسیار مناسب‌تری نسبت به فصول سرد قرار دارند، عنوان کرد: در صورت تداوم انتشار بالای این آلاینده در فصل زمستان با توجه به شرایط غالب جوی از جمله وارونگی هوا در این فصل، شاهد شرایط به مراتب بدتری از نظر غلظت و گستره تأثیر آن خواهیم بود.

بیشتر بخوانید

هوای تهران در آستانه ناسالم شدن برای گروه‌های حساس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا وضعیت هوا غلظت آلاینده دی استفاده از سوخت اکسید گوگرد قابل ملاحظه شهر تهران کیفیت هوا دی اکسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۵۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت هوای تهران در اولین روز هفته

به گزارش خبرآنلاین، کیفیت هوای شهر تهران در نخستین روز دومین هفته اردیبهشت ماه همچون روزهای گذشته در شرایط سالم یا همان قابل قبول قرار دارد.

ایرنا در خبری نوشت: شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای شهر تهران صبح شنبه و در ساعت انتشار خبر بر روی عدد ۷۷ و در شرایط قابل قبول یا همان سالم قرار دارد همچنین در ۲۴ ساعت گذشته نیز شاخص کیفیت هوا با قرار گرفتن روی عدد ۹۰ در شرایط سالم بود.

بر اساس اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران تمامی مناطق در وضعیت سالم قرار دارد.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان پنچ روز هوای پاک و ۳۴ روز هم هوای سالم استنشاق کرده اند.

سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی در مجموع ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900044

دیگر خبرها

  • کیفیت هوای تهران در چه وضعیتی است؟
  • حضور اکسید در نمایشگاه خودروی پکن
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • رانندگی خودرو دیزلی با سوخت زیستی
  • کیفیت هوای تهران در اولین روز هفته
  • امروز در هوای تهران نفس بکشید
  • امروز در تهران نفس بکشید
  • کیفیت هوای تهران قابل قبول است