Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@11:42:47 GMT

افتتاح ۵۸ طرح عمرانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۰۹۰۴

افتتاح ۵۸ طرح عمرانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

مشاور رییس جمهور از بهره برداری ۵۸ طرح عمرانی در مناطق آزاد ارس، قشم و کیش و مناطق ویژه اقتصادی فرودگاه پیام، شیراز، سرخس، کاوه و یزد با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرتضی بانک، سرمایه گذاری ارزی این طرح‌ها را ۴۳۷ میلیون یورو بیان کرد و افزود: با افتتاح این طرح هادر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، برای ۴ هزار و ۴۱۳ نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی طرح مجتمع گلخانه‌ای منطقه آزاد ارس را از مهمترین طرح‌های کشاورزی کشور بیان کرد و افزود: این طرح کاملا مدرن و مجهز است که در ۸۰ هکتار زمین به صورت یکپارچه کشت می‌شود. مشاور رییس جمهور این طرح را ابتکار بسیار ارزشمند با استفاده از فناوری‌های جدید و با سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی (۷۶ میلیون یورویی) ذکر کرد و گفت: مجتمع گلخانه‌ای منطقه آزاد ارس، یک الگوی بسیار ارزشمند برای تولید گلخانه‌ای در کشور خواهد بود و محصولات آن که بیشتر صیفی جات است به روسیه و متناسب با استانداردهای این کشور صادر می‌شود.

مرتضی بانک، کارخانه تولید لوازم خانگی در منطقه ویژه اقتصادی پیام را از دیگر طرح‌های مهم برشمرد و افزود: کارخانه تولید لوازم خانگی مادیران با سرمایه گذاری ۵۵۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی پیام به منظور تولید ماشین لباسشویی، یخچال، فریزر و کولر گازی با ظرفیت ۵۵۰ هزار دستگاه، پنج شنبه ۲۰ شهریور به بهره برداری می‌رسد که با سرمایه گذاری بخش خصوصی است و ۲۵ درصدی نیاز کشور را در لوازم خانگی تامین خواهد کرد.

وی گفت: این واحد تولیدی با دارا بودن ۲.۵ هکتار فضای تولید و ۲.۵ هکتار فضای انبارش، برای ۳۷۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال پایدار ایجاد می‌کند. با توجه به انتقال فناوری صورت پذیرفته، محصولات تولیدی این شرکت جایگزین برندهای خارجی حاضر در بازار کشور خواهد بود.

دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به طرح‌های عمرانی که ۲۰ شهریور در منطقه آزاد کیش افتتاح می‌شود اشاره کرد و گفت: در این منطقه ۱۱ پروژه با ۲۰۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد که هزار و ۶۸ فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.

مرتضی بانک بهره برداری از هتل پانوراما، برج نوآوری و تولیدی زمهریر را از جمله طرح‌های عمرانی در کیش ذکر کرد. وی طرح‌های عمرانی منطقه آزاد قشم را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این منطقه تعداد ۱۴ پروژه با هزار و ۱۶۳ میلیارد تومان سرمایه گذاری به بهره برداری می‌رسد.

مشاور رییس جمهور بهره برداری از پایانه ذخیره نفت در منطقه آزاد قشم را یکی از طرح‌های مهم برشمرد و اضافه کرد: این طرح، جزو ذخایر راهبردی کشور خواهد بود و نیازهای داخلی را تامین و سپس برای صادرات استفاده خواهد شد.

مرتضی بانک با بیان اینکه در منطقه آزاد قشم همچنین ۳۴۰ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی انجام شده افزود: با افتتاح این طرح‌ها در قشم، برای ۶۰۱ نفر اشتغال ایجاد می‌شود. وی ذخیره سازی فرآورده‌های نفتی و ماژول دوم نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی را از جمله طرح‌هایی بیان کرد که پنج شنبه با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور افتتاح می‌شود.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به بهره برداری از ۱۲ طرح با ارزش ۴۱۳ میلیارد تومان در منطقه آزاد ارس اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری ارزی این طرح‌ها ۷۲.۴ میلیون یورو است و با افتتاح این طرح‌ها برای هزار و ۳۹ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی می شود.

مرتضی بانک بهره برداری از مجتمع فولاد آذر آبادگان ارس از جمله طرح‌های مورد بهره برداری در منطقه آزاد ارس ذکر کرد. وی به طرح‌های مورد بهره برداری در منطقه ویژه اقتصادی سرخس اشاره کرد و گفت: کارخانه کاشی و سرامیک تندیس ابریشم با سرمایه گذاری ۱۳۰ میلیارد تومان و ۲۲ میلیون یورو از سوی بخش خصوصی با هدف توسعه صادرات به بهره برداری می‌رسد.

مشاور رییس جمهور افزود: در منطقه ویژه اقتصادی شیراز کارخانه آرایسان رونیکا جهت تولید سبد کاملی از محصولات آرایشی و بهداشتی و شوینده با ظرفیت تولید ۷۵ هزار تن در سال در ۱۹ خط تولید با سرمایه گذاری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان آماده بهره برداری است.

مرتضی بانک گفت: این واحد تولیدی با بکارگیری فناوری‌های روز برای ۱۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده و در آینده نزدیک محصولات تولیدی این واحد، جایگزین بخش قابل توجهی از واردات کشور خواهد شد. مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد این طرح‌ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شده است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مناطق آزاد اقتصادی مناطق آزاد مرتضی بانک مناطق آزاد تجاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی بهره برداری می رسد مشاور رییس جمهور سرمایه گذاری بهره برداری منطقه آزاد ارس میلیارد تومان منطقه آزاد میلیون یورو کشور خواهد مرتضی بانک طرح ها بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۰۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان

بتول شهرکی  گفت: این طرح ها که در زمینه های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود اشتغالزایی ۶ هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان افزود: این استان به دلیل استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: وجود ۲ بندر مهم کشتیرانی «شهید بهشتی و شهید کلانتری» در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را دارد.
شهرکی افزود: با وجود ظرفیت های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند به طوریکه سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.

سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را داردمدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده به طوریکه در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آبهای جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور(صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از ۲ هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود ۶ شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان را از دیگر ظرفیت های بخش کشاورزی این استان ذکر کرد.

وی با اشاره به ظرفیت های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود به‌طوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیل‌گری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت ها در این استان است.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • دسترسی بزرگراه همت غرب تا خرداد سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • بهره‌برداری از ۴۰۶ پروژه عمرانی در روستا‌های کرمانشاه
  • بهره‌برداری از چمن مصنوعی پارک درخشان تا یک ماه آینده
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ۸۰ هزار میلیارد ریال طرح عمرانی آماده بهره‌برداری در گناباد است
  • فاز سوم کمربندی نسیم شمال در قزوین افتتاح شد
  • بهره‌برداری از ۳ مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • بهره‌برداری از سه مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • پل صاحب روضات آماده بهره‌برداری است