Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@15:22:29 GMT

شفاف‌سازی «نمایشی» ارشاد در سکوت خبری! +دانلود

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۱۰۶۱

شفاف‌سازی «نمایشی» ارشاد در سکوت خبری! +دانلود

معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فهرست قراردادهای حمایت از اجرای آثار نمایشی توسط انجمن هنرهای نمایشی در سال ۱۳۹۸ را در سکوت خبری منتشر کرده است!

به گزارش مشرق، در راستای اجرای سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه لزوم شفاف‌سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات، معاونت امور هنری وزارت ارشاد فهرست قراردادهای حمایت از اجرای آثار نمایشی توسط انجمن هنرهای نمایشی در سال ۱۳۹۸ را در سکوت خبری منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فهرست در حالی در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ ۱۰ شهریور ماه بارگذاری شده است که هیچ اطلاع رسانی به رسانه‌ها در این زمینه صورت نگرفته و این خبر برای رسانه‌ها ارسال نشده است.

بیشتر بخوانید: دبیر جدید جشنواره تئاتر فجر و مسئولیت برداشتن آوار ابتذال!

با وجودی که سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۲ سال گذشته بر مساله شفافیت امور مختلف فرهنگی و هنری تاکید داشته است اما این شفاف سازی در حوزه تئاتر صورت نگرفته است. بعد از کش و قوس‌های فراوان و درخواست مکرر هنرمندان و رسانه‌ها مبنی بر اعلام میزان کمک هزینه‌های پرداختی به گروه‌های نمایشی بالاخره معاونت امور هنری اقدام به ارائه فهرستی از میزان حمایت‌های پرداختی به گروه‌های نمایشی در سال ۹۸ و البته تعداد اندکی نمایش در سال ۹۷ کرده است که رقمی نزدیک به ۵ میلیارد تومان را در برمی‌گیرد.

نکته مورد توجه در میزان حمایت از آثار نمایشی که به تفکیک سالن و تاریخ اجرا در این جدول مشاهده می‌شود ناعادلانه بودن این پرداخت‌هاست چون با نگاهی به این فهرست متوجه می‌شویم که رقم‌های پرداختی ارتباط زیادی به کیفیت، تعداد اعضای گروه و یا پرمخاطب بودن آثار ندارد بلکه در بیشتر موارد اعتبار نام‌ها، روابط و البته میزان شاکی بودن افراد از مورد حمایت واقع نشدنشان در رسانه‌ها است که باعث پرداخت کمک هزینه بیشتر به آنها شده است.

در این فهرست شاهد آثاری هستیم که در اجرای عمومی کمترین مخاطب را داشته و یا از کیفیت اجرایی مناسبی برخوردار نبودند اما بیشترین کمک هزینه را از انجمن هنرهای نمایشی دریافت کرده‌اند در حالی که شاهد هستیم آثاری که بازده مالی خوبی در اجرای عمومی داشتند و حتی چندین نمایش مستقل که با وجود نداشتن اسم و رسم توانسته بودند توجه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کنند کمک هزینه‌های ناچیزی دریافت کرده‌اند.

به نظر می‌رسد تأخیر در انتشار میزان حمایت از گروه‌های نمایشی و رسانه‌ای نشدن این فهرست به دلیل شائبه‌هایی است که در حال حاضر پیش آمده است چون این تصور پیش می‌آید که رفاقت و تنها برخورداری از لقب پیشکسوت در تئاتر ایران در گرفتن کمک هزینه از ارائه آثار جذاب و با کیفیت مهم‌تر است.

فهرست قراردادهای حمایت از اجرای آثار نمایشی را اینجا ببینید.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین سیدعباس صالحی فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران نمایش تئاتر فرهنگ و ارشاد اسلامی آثار نمایشی کمک هزینه رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۱۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بغزیان در گفت و گو با قدس: اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است که دارایی و موجودی انبار آنها را شفاف می کند

آلبرت بغزیان در خصوص اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت که قرار است دارایی و موجودی انبار آن ها را شفاف سازی کند، گفت: استفاده از سامانه های جدید همواره مقاومت هایی را در پی دارد. سامانه تجارت نیز از این قاعده مستثنا نیست.

وی ادامه داد: طلافروشان به سامانه مودیان که در راستای شفاف سازی تراکنش هاست پیوسته اند. اما به سامانه تجارت اعتراض دارند. این صنف تقریباً آخرین صنفی بودند که به سامانه مودیان پیوستند. به هر حال، معمولاً مقاومتی در مقابل پرداخت مالیات وجود دارد.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: تراکنش های بالایی در صنف طلافروشان انجام می شود. طبیعی است که این صنف به سامانه های جدید اعتراض داشته باشند. اما در حال حاضر، طلافروشان به سامانه تجارت معترض هستند.

وی ادامه داد: سامانه مودیان در راستای شفاف سازی تراکنش ها و میزان درآمد کسب و کارها است و برای همگان مزیت دارد. شفاف سازی در نهایت به نفع کسانی است که در فضای سالم و شفاف فعالیت می کنند. اتفاق خاصی در این سامانه نمی افتد و فقط درآمدها شفاف سازی می شوند.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: از آنجائیکه در این سامانه مشخص می شود که قیمت طلا با چه شاخص هایی مشخص می شود، از سردرگمی در فضای طلافروشی نیز اجتناب می شود. همه چیز شفاف است و این به نفع اقتصاد است.

بغزیان گفت: طلافروشان و همه اصناف دیگر باید در نظر داشته باشد که همه در برابر قانون برابر هستند و باید مالیات مربوط به درآمد افراد پرداخت شود. در شرایطی که حتی کارمندان با حقوق های پایین در معرض مالیات ستانی هستند، جایی برای اعتراض باقی نمی ماند. سامانه مودیان ابزاری در راستای ایجاد هر چه بیشتر عدالت مالیاتی است و به همین دلیل نمی تواند مورد اعتراض باشد.

وی ادامه داد: اما سامانه تجارت که قرار است موجودی انبار و دارایی طلافروشان را شفاف سازی کند، از حساسیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل طلافروشان به آن اعتراض دارند. اما از طرفی هم در دیگر بخش های دیگر مانند خودروسازی نیز میزان دارایی و موجودی انبار مشخص است. حتی مشخص است که فروش به چه کسانی صورت گرفته است.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: به طور کلی، نیاز است در یک تعامل سازنده به سمت اجرای درست قوانین برویم. به نحوی که ضمن عدم ایجاد حساسیت در جامعه از یک نظام مالیات ستانی قوی و کارآمد بهره مند شویم. سامانه ها در این راستا می توانند کمک کننده باشند. نیاز است نواقص احتمالی سامانه ها را رفع کنیم و بهترین استفاده را از آن ها داشته باشیم.

به زعم کارشناسان، سیستم مالیات گیری در ایران مبتلا به مشکلاتی است که باید رفع شود. به طور مثال، بانک اطلاعاتی جامعی در خصوص درآمد افراد در دسترس نیست و همین امر باعث شده است که امکان گریز مالیاتی برای عده ی زیادی فراهم باشد.

در راستای حل این مشکل، دولت سیزدهم اقدام به اجرای قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی کرد. در این سامانه، تمامی تراکنش های هر کسب و کاری به صورت شفاف ثبت می شود. مالیات ستانی از واحدها نیز بر اساس همین تراکنش ها و میزان درآمد افراد صورت می گیرد.

واقعیت این است که اطلاعات دهک های پایین و متوسط جامعه شامل کارمندان و تولیدکنندگان خرد به راحتی در دسترس است و به همین دلیل از آنها مرتب مالیات اخذ می شود. اما دلالان و صاحبان مشاغل واسطه ای که سودهای سرشاری نصیبشان می شود، از دادن مالیات فرار می کنند.

سامانه های نوین مانند سامانه مودیان در راستای مقابله با فعالیت های زیرزمینی و قاچاق است. زیرا اطلاعاتی که در این سامانه ها در دسترس قرار دارد، امکان نظارت بیشتر بر فعالیت های اقتصادی را به دولت می دهد.

به زعم کارشناسان، شفاف سازی درآمدها می تواند به مالیات ستانی هوشمند و عادلانه بیانجامد. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • آقای احمد خاتمی، چه کسی گفته شما بهشتی هستید؟
  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • آزادی بیان به سبک غرب؛ از سانسور خبری تا سرکوب دانشجویان ضد صهیونیست+ فیلم
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • بغزیان در گفت و گو با قدس: اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است که دارایی و موجودی انبار آنها را شفاف می کند
  • نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس
  • مجموعه خبری ۳۰۰ ثانیه
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟