Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-02@02:12:49 GMT

اصلاح قانون انتخابات برای چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۲۵۲۱

اصلاح قانون انتخابات برای چیست؟

به گزارش صدای ایران، محمدصادق جوادی حصار  ضمن انتقاد از طرح‌ اصلاح قانون انتخابات، گفت: باید ضمن بررسی بهتر این طرح‌ها، ابتدا روشن شود که این طرح‌ها با چه هدفی و درباره اصلاح کدام بخش از روند انتخابات و به منظور پیشگیری از چه اتفاقات و مسائلی مطرح شده‌اند. از ظاهر امر چنین بر می آید که عده‌ای دلیل ناکامی در امور اجرایی و قضایی کشور را ناشی از شیوه انتخاب رییس‌جمهوری و عدم امکان به کنترل درآوردن وی می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالا آنها تصور می کنند اگر رئیس جمهور در مدت خدمت خود تحت کنترل شورای نگهبان باشد مشکلات از بین خواهند رفت .

به نوشته انتخاب، این عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی، ادامه داد: عده‌ای ظاهرا در پی آنند که مدیریت اجرایی کشور را تحت نظارت شورای نگهبان دربیاورند. این همان روندی است که برای مجلس شورای اسلامی نیز اتفاق افتاد. من فکر می‌کنم که اگر چنین اتفاقی در بحث انتخابات ریاست جمهوری هم رخ بدهد، عملا چوب حراج را به جمهوریت نظام زده‌اند .

جوادی حصار افزود: البته همین حالا نیز انتخابات 2 مرحله‌ای است و با نظارت استصوابی از حضور بسیاری از چهره‌های برجسته، توانمند و مسلمان و متعهد جلوگیری می‌شود چرا که با اعمال نظارت استصوابی باید افرادی انتخاب شوند که از دریچه اهالی شورای نگهبان به حقوق و آزادی های سیاسی و مدنی می نگرند .

وی در باره برگزاری آزمون و مصاحبه تخصصی از نامزدهای انتخاباتی مانند آنچه برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری رخ می‌دهد، گفت: من فکر می‌کنم که شورای نگهبان برای خودش شانی فراقانونی قائل است .این در حالی است که اگر شورای نگهبان هنری داشته باشد، آن هنر باید در تشخیص و تطبیق مصوبات مجلس و قانون اساسی و شرع بروز و ظهور پیدا کند . باید گفت بدون تعارف این آش شله قلمکار شور و نامطبوع در حوزه های قانونگذاری و مدیریت دست پخت شیوه های گزینش گری استصوابی شورای محترم نگهبان است .

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه تصویب طرح‌های پیشنهادی اصلاح قانون انتخابات ضربه‌ای بزرگ و ویرانی غیرقابل کنترلی در بحث جمهوریت نظام ایجاد خواهد کرد، گفت: من امیدوارم این طرح‌ها در همان کمیسیون باقی بماند و با هدایت بزرگان مجلس و کشور در صحن مجلس شورای اسلامی مهار شود.

جوادی‌حصار در پاسخ به این پرسش که بهترین راهکار برای ارتقای سطح کیفی انتخابات چیست، تصریح کرد: به نظر من مهمترین مساله به موضوع رعایت اصل تفکیک قوا که در روح قانون اساسی آمده است، برمی‌گردد. امروز شورای نگهبان به عنوان بخشی از بدنه قوه مقننه و همین طور مجلس شورای اسلامی نباید در امور اجرایی کشور دخالت کنند.

وی افزود: چراکه اساسا کار و وظایف شورای نگهبان و مجلس بحث قانون گذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون است. مجلس و شورای نگهبان وظایف مهم، روشن و شفافی در قانون اساسی دارند که باید رعایت شود.

این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با انتقاد از نظارت استصوابی، گفت: مردم باید بتوانند چهره‌های توانمند، متعهد و منتخب خود را آزادانه انتخاب کنند و هیچ عاملی نباید مانع این اختیار شود. من فکر می‌کنم اگر این اختیار عمل رعایت شود و همین طور اصل تفکیک قوا درست اجرا شود، بسیاری از مسائل و مشکلات امروز کشور برطرف خواهد شد.

جوادی حصار همچنین درباره پیشنهاد تبدیل نظام ریاستی به نظام نخست وزیری، گفت: من در شرایط فعلی با این پیشنهاد موافق نیستم. اگر قرار باشد رییس اجرایی کشور را مجلس انتخاب کند باید مقدمات این مساله فراهم شود. یکی از این مقدمات مهم بحث احزاب است. احزاب باید مستقل بوده و در قدرت سیاسی منشا اثر باشند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: اگرچه در قانون اساسی چیزی به اسم شهروند درجه اول و دوم نداریم ولی در عمل اگر در پی اتفاقی مثلا یک، 2 یا 5 میلیون نفر از شهروندان مطابق قانون، شرع و عرف اعتراض و خواسته‌ای نسبت به مصوبات شورای نگبهان داشته باشد، آیا شورا به این خواسته توجه می‌کند؟ من فکر می‌کنم که شورای نگهبان خودش را داناتر از مردم می‌داند.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اصلاح قانون انتخابات صدای ایران من فکر می کنم شورای نگهبان قانون اساسی جوادی حصار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۲۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی شورای نگهبان: مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان مفتخر است که نظارت بر انتخابات را با بهره‌گیری از مشارکت مردم، خصوصا فرهنگیان به انجام می‌رساند.

به گزارش ایسنا، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«شورای نگهبان مفتخر است که نظارت بر انتخابات را با بهره گیری از مشارکت اقشار مختلف مردم، خصوصا فرهنگیان عزیز به انجام می رساند.

ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان عزیز از معلمانی که در فرایند نظارت بر انتخابات، شورای نگهبان را یاری می‌کنند، قدردانی می‌کنم.»

روز گذشته نیز معلمان و فرهنگیان در دیدار با سخنگوی شورای نگهبان به بیان مهمترین مسائل و مشکلات در حوزه آموزش و پرورش پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • سخنگوی شورای نگهبان: مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟