Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛ پس از پایان هفته نخست ماه سپتامبر با دو روز متوالی ضرر در شاخص‌های اصلی بازار سهام ایالات متحده، ترس از روند اصلاحی عمیق‌تر در بین سرمایه‌گذاران در حال افزایش است.

در این زمینه بخوانید

روزهای سبز بازار بورس آمریکا به اتمام رسید؟ بازار بورس آمریکا همچنان روی خوش نشان می‌دهد رکود تاریخی اقتصاد آمریکا بر اثر کرونا

بازار سهام که ظاهرا از هر آنچه که در ایالات متحده می‌گذشت سرپیچی کرد، تابستان بسیار خوبی را با بهترین ماه آگوست خود در دهه‌های گذشته رقم زده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص نزدک که برای نخستین بار به بالای 1200واحد صعود کرد، به بالاترین سطح خود در تاریخ 2سپتامبر رسید، که 75درصد بالاتر از پایین‌ترین سطح خود در ماه مارس بود.

و در حالی که این افزایش چند ماهه توسط برخی از مردم با استقبال روبرو شد، دیگران با سوءظن به آن نگاه کردند و نگران افزایش بی‌ربطی بازار سهام با واقعیت شدند.

به رغم این واقعیت که ایالات متحده رسما در رکود به سر می‌برد و اقتصاد جهانی در سال جاری با بزرگترین انقباض از زمان جنگ جهانی دوم مواجه است، هر سه شاخص اصلی ایالات متحده در حال حاضر از پایین‌ترین سطح خود در اواخر ماه مارس، 50درصد رشد کرده‌اند.

مت کینگ، رئیس استراتژی اعتباری جهانی در سیتی گروپ در یادداشتی در ماه آوریل نوشت: "شکاف بین بازارها و داده‌های اقتصادی هرگز بیشتر از این نبوده است." از آن زمان چندین تحلیلگر دیگر نیز با این نظر موافقت کرده و رشد اخیر در بازار سهام را یک جدایی بزرگ با واقعیت خوانده‌اند.

بنابراین، آیا بازار سهام بیش از حد بالا رفته یا سرمایه‌گذاران به دنبال بهبود قوی برای سال 2021 بیش از شرایط فعلی هستند؟

یکی از راه‌های ارزیابی سهام، ارزش بازار تمام شرکت‌های سهامی عام به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی است که وارن بافت، در مصاحبه با Fortune در سال 2001 آن را "بهترین معیار اندازه‌گیری لحظه‌ای" توصیف کرد.

بافت پس از ترکیدن حباب سهام فناوری گفت: "دو سال پیش این سهم به سطحی بی‌سابقه افزایش یافت. این باید یک سیگنال هشداردهنده بسیار قوی می‌بود."

همانطور که در نمودار ارائه شده مشاهده می‌شود، نسبت ارزش جاری بازار ( که در اینجا با شاخص بسیار گسترده Wilshire 5000 اندازه‌گیری شده) به تولید ناخالص داخلی، اکنون حتی بیشتر از کمی پیش از ترکیدن حباب سهام  dot-com است.

با استفاده از میانگین آخرین قیمت سه ماهه شاخص کل بازار Wilshire 5000 و تقسیم آن بر ارقام فصلی تولید ناخالص داخلی نشان می‌دهد که این نسبت در حال حاضر به طور بی‌سابقه‌ای بالا است، که با توجه به استدلال بافت، می‌تواند به عنوان نشانه‌ای برای اتفاقات ناخوشایند آینده باشد.

در نمودار ارائه شده، نسبت ارزش جاری بازار سهام آمریکا به تولید ناخالص داخلی توسط شاخص  Wilshire 5000 را مشاهده می‌کنید؛

پربیننده ترین امن‌ترین کشورها برای کرونا کدامند؟/ رتبه‌بندی ۱۰۰کشور از نظر امنیت کووید-۱۹ آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۰۶/۱۹) بیشترین ارزش معاملات سهام در بازار امروز/ بورس قفل شد سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش امروز در بازار سهام/ ارزش صف‌های فروش به سمت رکورد شکنی می‌رود سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش امروز در بازار سهام/ من به چشم خویشتن دیدم که سرمایه‌ام می‌رود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رکود اقتصادی وال استریت تولید ناخالص داخلی اقتصاد آمریکا بورس آمریکا داو جونز بازار سهام آمریکا تاثیر اقتصادی کرونا حباب بورس اس اند پی500 سهام فناوری سرمایه گذاران بورس ارزش جاری بازار سهام شاخص نزدک قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت تولید ناخالص داخلی ایالات متحده بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۴۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

یکی از مهم ترین راهکارها برای تحقق مشارکت مردم در توسعه ابرپروژه های کشور، به کارگیری سرمایه های مردم در جهت تامین مالی منابع موردنیاز جهت توسعه این پیشران های اقتصادی است که باید به صورت خرد و از طریق مطمئن به افراد اختصاص یابد. هر پروژه تولیدی نیز باید حداقل به میزان بهره بانکی، سودده باشد؛ بنابراین در مدل مذکور برای بسترسازی جهت تامین مالی توسعه پیشران های اقتصادی کشور، باید بهره مندی از حداقل سود بانکی و تضمین این موضوع باشد؛ همچنین باید به شکل انتقال سهام پروژه در بازار سرمایه انجام شود زیرا انتشار اوراق با سودی بالاتر از بهره بانکی، برای بسترسازی مطمئن جهت سرمایه گذاری خرد مردمی، راهکار قابل قبولی نیست و مردم نیز در شرایط تورمی کشور، خرید دارایی را ترجیح می دهند

راهکار اصلی تحقق بسترسازی برای جذب سرمایه های خرد مردمی به سمت پیشران های اقتصادی، اعطای سهام پروژه به همراه تضمین سود حداقل بانکی است که این مفهوم ذیل مدل تامین مالی شرکت سهام عام پروژه قرار دارد. مدل‌های تامین مالی مبتنی بر شرکت سهام عام پروژه، محدودیت‌های سنتی را می‌کاهند و با توانمندسازی سرمایه‌گذاران خرد، زمینه‌ساز جهش در تولید و رسیدن به توسعه پایدار می‌شوند. این رویکرد، با بهره‌گیری از سهام ممتاز سودی که کف سود بانکی را تضمین می‌کند، اعتماد لازم برای جلب مشارکت‌های عمومی را فراهم می‌آورد و به سرمایه‌گذاران خرد امکان می‌دهد با ریسک پایین‌تر در پروژه‌های سودآور بزرگ سرمایه‌گذاری کنند.

این مدل تضمین درآمد را در کنار توزیع عادلانه‌تر ثروت و تقویت مشارکت مردمی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی می‌آورد. در این مسیر، نقش دولت بسیار حیاتی است، زیرا حمایت و ترویج دولت می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای در موفقیت این مدل‌ها تأثیرگذار باشد. استفاده از این مدل‌ها راهکارهایی نوآورانه برای دعوت سرمایه‌گذاران خرد به عرصه‌های مهم اقتصادی، از جمله صنعت نفت، است و دولت‌ نقش کلیدی در تسهیل و ترویج این مدل‌ها دارد.

مشارکت عمومی در توسعه پیشران های اقتصادی کشور به‌واسطه‌ی پتانسیل بالای سودآوری و اهمیت استراتژیک این صنعت در اقتصاد ملی، فرصت‌های بی‌شماری برای توسعه پایدار و کاهش وابستگی به سرمایه‌گذاری‌های دولتی ارائه می‌دهد استفاده از مدل‌های تامین مالی مبتنی بر شرکت سهام عام پروژه و سهام ممتاز سودی، نه تنها امنیت سرمایه‌گذاری را تقویت می‌کند بلکه زمینه‌ساز مشارکت‌های وسیع‌تری می‌شود که به دموکراتیزه کردن فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توزیع عادلانه‌تر ثروت کمک می‌کند.

رویکرد جدید بسترسازی در توسعه  نه تنها به تضمین درآمدها کمک می‌کند، بلکه با افزایش مشارکت مردمی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، پایه‌های یک اقتصاد پویا و مردم‌سالار را مستحکم‌تر می‌سازد. با تحقق این مشارکت‌ها و توسعه پیشران های اقتصادی کشور، نه تنها منافع ملی حفظ می‌شوند بلکه مسیر توسعه اقتصادی کشور با استفاده بهینه از منابع داخلی و خارجی به شکلی پایدار و مؤثر ترسیم می‌شود. این تغییرات، نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر برای اقتصاد و مردم کشور است، جایی که هر فردی می‌تواند به طور مستقیم در رشد و شکوفایی ملی سهیم باشد.

دیگر خبرها

  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • رشد بیش‌از ۸ هزار واحدی صبح گاهی بورس
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس
  • بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است