Web Analytics Made Easy - Statcounter

به بهانه سی و نهمین سالگرد شهادت عالم مجاهد و دومین شهید محراب آیت الله سید میر اسدالله مدنی(ره)، زندگینامه کوتاهی از ایشان را بازگو کرده و خاطرات کمتر شنیده ای از ایشان را در سالهای حضور در همدان بازخوانی می کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ آیت‌الله مدنی در سال ۱۲۹۳ ه‍ .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ش (۱۳۲۳ ه‍ . ق) در دهخوارقان آذر شهر دیده به جهان گشود. پدر ایشان، آقامیر‌علی در بازارچه آذرشهر، شغل بزازی داشت. شهید مدنی در چهار سالگی، مادر و در ۱۶ سالگی، پدر خود را از دست داد و دوران کودکی را با رنج و زحمت و سختی به پایان رساند. وی در عنفوان جوانی، به قصد کسب علم و کمال، به شهر مقدس قم عزیمت کرده، به رغم مشکلات فراوان شخصی ناشی از درگذشت پدر و همچنین استبداد عصر رضاخانی، با پشتکار وافر به تحصیل علوم دینی مشغول شد. او در حوزه علمیه قم، پس از گذراندن مراحل مقدماتی، از محضر اساتید بزرگ فقه و اصول و فلسفه بهره‌مند گردید. مدتی پای درس مرحوم آیت‌الله حجت‌کوه‌کمری (ره) و آیت‌الله سیدمحمدتقی خوانساری (ره) حاضر شد و مدت چهار سال نیز در محضر امام خمینی قدس سره حضور یافت و از دروس فلسفه و عرفان و اخلاق ایشان بهره‌مند گردید.

سید‌اسدالله، پس از مدتی به نجف‌اشرف هجرت کرده، در حوزه علمیه نجف اشرف، در کنار تکمیل تحصیلات عالی خویش، تدریس در سطوح مختلف را شروع کرده و به دستور مرحوم آیت‌الله حکیم (ره)، کرسی تدریس لمعه، رسائل، مکاسب و کفایه را به عهده گرفت و در اندک زمان، جزو اساتید معروف حوزه علمیه نجف‌اشرف به شمار آمد.

همچنین ایشان، در نجف‌اشرف، در درس خارج مرحوم آیت‌الله سید عبدالهادی شیرازی (ره) و مرحوم آیت‌الله حکیم (ره) و مرحوم آیت‌الله (ره) خوئی (ره) شرکت کرده، و از مراجع بزرگی از جمله آیت‌الله حکیم در نجف و آیت‌الله حجت‌کوه‌کمری در قم و آیت‌الله خوانساری اجازه اجتهاد دریافت کرد.

سفرهای تبلیغی شهید محراب آیت الله مدنی

آیت‌الله مدنی، در دوران اقامت در نجف‌اشرف، در ایام تعطیلی حوزه تابستانها، به‌طور مرتب به ایران سفر می‌کرد و در شهرهای مختلف به تبلیغ و روشنگری سرگرم می‌شد. مبارزه با مفاسد اجتماعی و مظاهر طاغوت، یکی از کارهای اصلی آن شهید بود که به هر دیار که سفر می‌کرد یا تبعید می‌شد، این مبارزه، سرلوحه فعالیتها و حرکتها و برنامه‌های وی قرار داشت.

۱- سالهای ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۱ همدان

آیت‌الله مدنی، حرکت تبلیغی خود را از همدان و از روستای «دره مرادبیک» به‌عنوان تبلیغ و پیاده کردن برنامه‌های اصلاحی ـ آغاز کرد؛ چنان که خود فرموده است: «من دیدم باید همدان را حرکت بدهم از یک ده‌کار را شروع کردم تا مردم ببینند، بعد گرایش پیدا کنند وی دستور داد کسی حق ندارد بدون حجاب اسلامی وارد بشود. همچنین فروختن و خوردن مشروبات را ممنوع کرد و در دره مرادبیک، یک ده نمونه شد»

۲- سالهای ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۴؛ خرم‌آباد ۳- سال ۱۳۵۴؛ نورآباد ممسنی ۴- سال ۱۳۵۶؛ گنبد کاووس ۵- سال ۱۳۵۷؛ بندرکنگان ۶- تابستان ۱۳۵۷، مهاباد ۷- پاییز سال ۱۳۵۷؛ تبریز ۸- زمستان ۱۳۵۷، بازگشت به همدان ۹- در آبان سال ۱۳۵۸ حضرت امام خمینی ایشان را به عنوان امام جمعه تبریز منصوب کرد. و درتاریخ ۲۰/۶/۱۳۶۰ به دست منافقین کور دل به فیض شهادت نائل آمد

زمستان ۱۳۵۷، بازگشت به همدان

آیت‌الله مدنی در ۵۷/۱/۱۰ در میان استقبال باشکوه مردم وارد همدان می‌شود. معظم‌له با دعوت روحانیون و مردم همدان برای جانشینی مرحوم آخوند ملاعلی معصومی همدانی و به منظور رهبری مبارزات مردم همدان و منسجم کردن فعالیت روحانیون متعهد، به این منطقه عزیمت می‌کند. آیت‌الله مدنی از بدو ورود به همدان، هدایت مبارزات مردمی را به عهده گرفته، هدایت و جهت‌دهی به مبارزات مردم همدان به حدی بوده که وقتی در جریان ۲۲ بهمن، لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه برای سرکوب مردم به سمت تهران حرکت می‌کرد، به دستور ایشان، مردم همدان برای سد کردن حرکت تانکها، با دست خالی و کفن‌پوشان به مقابله با تانکها برخاستند و خود آیت‌الله نیز در جلوی همه تظاهرکنندگان به راه می‌افتد که موفق می‌شوند با دادن تعداد کمی شهید و مجروح، تانکها را از حرکت بازدارند.

برخی از خدمات شهید محراب آیت الله مدنی

شهید مدنی رضوان الله تعالی علیه، هر جا که قدم می‌گذاشتند. آثاری از قبیل مدرسه، مسجد، درمانگاه و صندوق قرض‌الحسنه و… از خود به یادگار می‌گذاشتند. چون خود را وقف جامعه نموده بودند و از هیچ خدمتی دریغ نداشتند.

در همدان، خرم‌آباد، تبریز و حتی در اماکن تبعیدشان (همدان، نورآباد ممسنی، گنبد کاووس، بندرکنگان و مهاباد) و با محل‌هایی که به طور موقت مانند اطراف قزوین رفته بودند آثاری از خود باقی گذارده‌اند. که بخش کوچکی از این خدمت به شرح ذیل می‌باشد:

۱- ساخت مهدیه همدان؛ ۲- تأسیس صندوق قرض‌الحسنه همدان (که شاید بتوان گفت اولین صندوق وام بدون بهره بود که در ایران تأسیس شد) ۳- تأسیس درمانگاه مهدیه همدان؛ ۴- تاسیس دارالایتام مهدیه همدان ۵- ساختن مسجد، حسینیه و حمام در دره مرادبیک همدان؛ ۶- تأسیس مدرسه و کتابخانه و صندوق قرض‌الحسنه در دره مرادبیک همدان؛ ۷- تأسیس صندوق قرض‌الحسنه قصر شیرین؛ ۸- مدیریت بر حوزه علمیه کمالیه خرم‌آباد لرستان؛ ۹- ساخت بیش از ۱۸ واحد مسکن در یکی از روستاهای بوئین‌زهرا با هزینه اهالی همدان؛ ۱۰-جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای زلزله زدگان   

اگر به همدان بیایم زندان را روی سرش خراب می‌کنم!

اوایل انقلاب منافقین خیابان بوعلی همدان را گرفته بودند و شهید مدنی در تبریز بود. آقای فاضلیان هم امام جمعه بود. در مسجد ملاجلیل بودیم که عده‌ای آمدند و اعتراض کردند که حزب‌اللهی‌ها را گرفته‌اند، چه‌کار کنیم؟ دادستان صفی خانی بود و گوش به حرف آقای فاضلیان نداد.

به آقای مدنی اطلاع دادند. ایشان از تبریز فرمودند: «من مدنی هستم. به دادستان بگویید من اگر به همدان بیایم، زندان را روی سرش خراب می‌کنم. این‌ها باید تا ساعت ۱۲ شب آزاد شوند.» با نفوذی که آقای مدنی داشت، دادستان وحشت کرد و زندانی‌ها را آزاد کرد. این‌ها حزب‌اللهی‌هایی بودند که با منافقین درگیر شده بودند، به جای اینکه منافقین را دستگیر کنند، این‌ها را دستگیر کرده بودند. این نشانه قاطعیت و شجاعت شهید مدنی در برابر دشمنان بود. (به نقل از شهید محمود شهبازی)

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: صندوق قرض الحسنه مرحوم آیت الله آیت الله مدنی دره مرادبیک مردم همدان حوزه علمیه شهید مدنی نجف اشرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۷۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان از برگزاری کنگره استانی شهدای آزاده همدان در تاریخ ۲۴ خردادماه امسال خبر داد و گفت: ۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد. - اخبار استانها -

سید جعفر دعوتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان با تاکید بر لزوم شناسایی شهدا غریب اسارت، اظهار داشت: آزادگان زندان مخوف و طاقت فرسای رژیم بعث را تحمل کردند و امروز وظیفه داریم که قدردان عظمت کار آنان باشیم و خانواده‌های شهدای آزاده را تکریم کنیم شهدایی که مظلومانه و غریب جان شیرین خود را فدای آرمانشان کرده و لقب شهید غریب را برای خود ثبت کردند.

وی اعلام کرد: 1600 شهید غریب اسارت در سطح ملی شناسایی شده که یک هزار و 60 نفر از این تعداد تعیین هویت شدند و استان همدان از این تعداد 112 شهید غریب دارد که تا کنون 52 شهید آزاده احراز هویت شدند.

دعوتی افزود: مابقی شهدا به دلیل اینکه از آنها تنها نام، نام پدر و نام پدربزرگ ثبت شده و نام خانوادگی شماره ملی و یا شهر محل زندگی آنها هم در دسترس نیست تعیین هویت نشدند.

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان اظهار داشت: شهدای آزاده از سه طریق صلیب سرخ، کمیته جست و جوی مفقودین و یا آزادگان، همرزمان و هم اسارتی‌ها شناسایی می شوند.

وی بیان کرد: 52 شهید استان مربوط به چند شهرستان است و در همین راستا سال گذشته چند کنگره شهرستانی برگزار شد و کنگره استانی شهدای آزاده همدان با هدف شناسایی و معرفی شهیدانی که درسال‌های دفاع مقدس، غریبانه در زندان‌ها و اردوگاه‌ها به شهادت رسیده‌اند در تاریخ 24 خردادماه امسال برگزار می‌شود.

دعوتی در مورد چگونگی تشکیل این ساختار برای شهدای آزاده (غریب در اسارت) مطرح کرد: با آزادگانی که در اردوگاه تکریت 11 که اردوگاه مفقودین بود دور هم جمع شدیم و در همان ایام در غالب تماس های تلفنی و دیدارها آمار شهدای غریب اسارت اردوگاه خود را احصا کردیم بعدها پیشنهاد شد تا به دنبال گردآوری اسامی هدایت کنندگان اسرای ایرانی و افراد حاضر در اردوگاه ها باشیم و در فروردین ماه سال گذشته تصمیم بر این شد تا کار به صورت رسمی برای شهدا آغاز شود.

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان در حرکتی خودجوش برای شکل‌دهی ساختاری، شناسایی و معرفی این شهدا دست به کار شدیم افزود: سال 1401 در نشستی در مردادماه به دستور رئیس جمهور مقرر شد تا کنگره ملی شهدای آزاده به دبیری آزاده محمدجواد زمردیان برگزار شود و پس از آن ستادهای استانی ذیل کنگره تشکیل و سفرهای استانی در این رابطه دنبال شد.

دعوتی ضمن معرفی شهید "اکبر قاسمی" از شهدای غریب در اسارت همدان گفت: این شهید خیاط بوده و دارای 5 فرزند بود که به عنوان بی سیمچی فرمانده شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر بعد از موج گرفتگی به اسارت نیروهای بعثی درآمد و مورد شکنجه قرار گرفت تا اطلاعات را افشا کند ولی بر سر آرمان‌های خود ماند و در تیرماه سال 66 در اردوگاه تکریت 11 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

وی افزود: موسسه فرهنگی شهید اکبر قاسمی پس از شنیدن دغدغه های مقام معظم رهبری در همان سال 1391 شکل گرفت تا مسئولیت انجام چند کار از جمله شناسایی و تعیین هویت شهدای آزاده را عهده دار شود.

به گزارش تسنیم، شهید جلیل شادمانی، محمد نجفی، محمدعلی زنگنه، جعفر روشنایی، اسماعیل جعفری، اروجعلی شکری، احمد روستایی، نادر اسکندری، ترک حصاری، حسن نوروزی و غیره تعدادی از شهدای غریب در اسارت همدان هستند.

امروز سالروز شهادت تکاورلشکر 81 آجا، آزاده شهید "ناصر رنجبران " است که در 25 آبان سال 59 در منطقه سردشت به اسارت نیروهای گروهک ضدانقلاب درآمد و در مورخ 17اردیبهشت سال 60در جریان بمباران زندان دوله تو ساعت 9 صبح به شهادت رسید، یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.

نشانی پایگاه اطلاع رسانی کنگره https://www.pwshahid.com است که در دسترس تمامی مردم قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • ۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد
  • حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • پیام تسلیت آیت الله نورمفیدی در پی شهادت مامور گلستانی فراجا
  • عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران
  • فقدان مرحوم ماموستا فخری یک ضایعه بود
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • پیکر مطهر معلم شهید «حجت‌الله یوسفیه» در ورامین تشییع شد
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد