Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نورالدین ساتی» سفیر سودان در آمریکا در مصاحبه با رسانه آمریکایی ضمن تکرار اتهام‌زنی‌های آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و سعودی‌ها علیه ایران، خواستار حذف سودان از فهرست واشنگتن برای «کشورهای حامی تروریسم» شد.

نشریه «نیوزویک» مصاحبه‌ای با «نورالدین ساتی» سفیر سودان در آمریکا ترتیب داده و نظرات او را درباره عادی‌سازی امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی و احتمال برقراری روابط رسمی بین خارطوم و تل‌آویو جویا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش این رسانه آمریکایی ابتدا به تحرکات دولت دونالد ترامپ به منظور تشویق کشورهای مختلف برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و سفر چندی قبل مایک پلمپئو وزیر خارجه آمریکا از فلسطین اشغالی به سودان اشاره کرد.

نیوزویک نوشت: «توافق (عادی‌سازی بین) اسرائیل-سودان، موضوعی قریب‌الوقوع نیست اما پامپئو در آنچه که اولین پرواز مستقیم از تل‌آویو به سودان خواند، به این کشور رفت و یک سیگنال دیپلماتیک مهم ارسال کرد».

«نورالدین ساتی» سفیر سودان در آمریکا در پاسخ به سوال این رسانه درباره توافق عادی‌سازی امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی که محکومیت و مخالفت شدید فلسطینیان را به دنبال داشته است، اعلام کرد سودان از هر توافقی که باعث «صلح در منطقه» شود، حمایت می‌کند.

وی مدعی شد: «به عنوان یک بانی صلح من معتقدم که هر آنچه برای صلح خوب باشد، برای منطقه هم خوب خواهد بود. این منطقه بیش از هر چیز دیگری به صلح نیاز دارد اما این صلح باید فراگیر و شامل همه بشود».

سفیر سودان در آمریکا با اذعان به مخالفت‎‌های داخلی در کشورش با توافق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: «امروز با توجه به شرایطی که وجود دارد، سخت است که مردم سودان آماده و مایل به عادی سازی روابط با اسرائیل باشند. این یک موضوع بسیار چالشی است و مردم سودان برای بررسی مزایا و معایب آن به زمان نیاز دارند. البته این را هم بگویم که مسائل مربوط به انگیزه‌ها و عواید (انجام توافق عادی سازی با اسرائیل) هم موضوع مهمی است».

به گفته این مقام سودانی، «انگیزه‌ها و عواید (عادی‌سازی روابط با اسرائیل) باید شامل فلسطینیان هم بشود».

ساتی تصریح کرد: «موضوع فلسطین برای ما برای ۷۰ سال وجود داشته است و حل نشده است. تداوم این موضوع به نفع هیچ کسی نیست. هر ایده جدیدی برای حل کردن آن، قطعا مورد استقبال واقع می‌شود البته با لحاظ کردن برخی واقعیات خاص».

وی با رد این مساله که رهبران کشورهای عربی در حال به حاشیه راندن موضوع فلسطین هستند، گفت: «به اعتقاد من همه اعراب از موضوع فلسطین حمایت می‌کنند اما برخی از آنها مجاب شده‌اند که به تغییر استراتژی نیاز است. ثابت شده که یک استراتژی مقابله دائمی، بی‌ثمر و حتی غیرسازنده بوده است».


«نورالدین ساتی» سفیر سودان در آمریکا

 

سفیر سودان در این مصاحبه از اتخاذ موضع درباره «معامله قرن»، طرح سازش پیشنهادی دولت ترامپ در قبال فلسطین اجتناب کرد و به گفتن این جمله بسنده کرد: «ما داریم پشت درهای بسته روی این موضوع کار می‌کنیم».

سفیر سودان در آمریکا در مصاحبه با نیوزویک، به ایراد اتهام‌هایی علیه ایران پرداخت و اظهارات بی‌اساس آمریکایی‌ها، سعودی‌ها و صهیونیست‌ها را تکرار کرد.

ساتی مدعی شد: «هیچ تردیدی نیست که سیاست‌های هژمونی‌خواهانه ایران، تهدیدی برای صلح و ثبات در منطقه است. وقتی ما به وضعیت عراق، لبنان و یمن نگاه می‌کنیم ما دست ایران را مشاهده می‌کنیم. این واقعا یک تهدید بزرگ است اما شاید تنها تهدید نباشد».

این اظهارات در حالی مطرح شده که طی سال‌های اخیر بارها رسانه‌های بین‌المللی از حضور نظامیان مزدور سودانی در یمن در حمایت از تجاوزات ائتلاف سعودی- اماراتی خبر داده‌اند.

سفیر خارطوم در واشنگتن در بخش دیگری از مصاحبه با این رسانه آمریکایی، از درخواست سودان از آمریکا برای خارج کردنش از «فهرست کشورهای حامی تروریسم» هم سخن گفت.

آمریکا از سال ۱۹۹۳ به بهانه حمایت سودان از گروه‌های مقاومت حماس و حزب‌الله، این کشور آفریقایی را در این لیست قرار داد.

به دنبال اعتراضات سال ۲۰۱۹ در سودان که با حمایت ارتش به برداشته شدن «عمر البشیر» از ریاست جمهوری انجامید، روابط این کشور با آمریکا و رژیم صهیونیستی دستخوش دگرگونی شد.

«عمر البشیر» رئیس‌جمهور سابق سودان ۲۲ فروردین ۹۸ در پی گسترش اعتراضات مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت ارتش برکنار شد و پس از آن یک شورای نظامی به رهبری «عبدالفتاح البرهان» قدرت را به دست گرفت.

این شورا مورد حمایت عربستان سعودی، امارات و مصر قرار گرفت پس از آن معترضان خواستار آن شدند که این شورای نظامی قدرت را به دولتی مدنی تحویل دهد و به دنبال آن شورای حاکمیتی انتقالی سودان به ریاست البرهان و دولت موقت به نخست‌وزیری «عبدالله حمدوک» تشکیل شد.

سفیر سودان در آمریکا درباره لزوم خارج شدن این کشور از لیست تروریستی گفت: «از مدت‌ها قبل باید این کار صورت می‌گرفت. فهرست کشور حامی تروریست، لکه ننگی است و مردم سودان دوست دارند که برداشته شود چون این موضوع در نتیجه اقدامات رژیمی که مردم علیه آن مبارزه کرده و از دستش خلاص شده‌اند، حادث شده بود».

وی افزود: «آنها (مردم سودان) برداشته شدن از ایت فهرست را احیای وجهه خودشان نزد جامعه جهانی می‌بینند و حداقل کاری هم که خواهد کرد، باز کردن مسیر برای روابط عادی با ایالات متحده و توانمندسازی سودان برای منتفع شدن از جاری شدن تعاملات تجاری، سرمایه گذاری‌ها و کاسته شدن از بدهی‌ها است؛ مسائلی که تاکنون از سودان سلب شده است».

نیوزویک در این بخش از گزارش مصاحبه خود با نورالدین ساتی نوشت: «برخی رسانه‌ها گزارش دادند که شاید ایالات متحده موضوع عادی سازی روابط با اسرائیل را به برداشته شدن سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم مرتبط کند. ساتی و دولتش تاکید کرده‌اند که انجام چنینی کاری برای هیچ یک از طرف‌های این موضوع، مفید نخواهد بود».

سفیر سودان در آمریکا در این باره به نیوزویک گفت: «موضع سودان درباره این موضوع به طور شفاف توسط دولت انتقالی بیان شد. به نظر من، برداشته شدن از فهرست کشورهای حامی تروریست و دیگر اقدامات مثبت متعاقب آن باید  به عنوان مشوق باشد نه اینکه این موضوعات مشروط به دیگر مسائل باشند».

در هفته‌های اخیر در خبرها آمده بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال ادامه رایزنی‌ها با دیگر کشورهای عربی به ویژه بحرین و سودان هستند تا پیش از امضای توافق سازش این رژیم با امارات در واشنگتن، توافقی با این دو کشور درباره عادی‌سازی روابط با تل‌آویو حاصل شود.

در همین بین اما «عمر قمر الدین» وزیر خارجه سودان در مصاحبه‌ای به جریان سفر مایک پامپئو در تاریخ چهارم شهریور به خارطوم پرداخت، تاکید کرد که «آمریکا می‌خواهد در ازای هیچ، با اسرائیل صلح کنیم».

وزیر خارجه سودان به روزنامه «التیار» این کشور گفت که «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان در دیدار با وزیر خارجه آمریکا از او پرسید که در ازای سازش با اسرائیل، قرار است چه منافع اقتصادی عاید سودان شود و حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم چه زمانی انجام خواهد گرفت اما پامپئو پاسخ داده بود که دولت آمریکا در این باره با طرف اسرائیلی مشورت کرده و سپس پاسخ خواهد داد.

قمر الدین افزود، مایک پامپئو در این سفر هیچ بازه زمانی برای حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم مشخص نکرد و به طور واضح قول چنین اقدامی را نداد و در خصوص کمک‌های مالی آمریکا نیز مطالبی بیان کرد که به گفته وزیر خارجه سودان «ارزش گفتن ندارد» (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: سودان آمریکا رژیم صهیونیستی سفیر سودان در آمریکا ایران فلسطین امارات عربی متحده اسرائیل سفیر سودان در آمریکا کشورهای حامی تروریسم عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی برداشته شدن وزیر خارجه مردم سودان فهرست کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۸۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست

بین الملل تابناک: امروز دوشنبه، دهم ارديبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی برگزار شد و ناصر کنعانی در آخرین نشست هفتگی با خبرنگاران به پرسش‌های خبرنگاران داخلی و خارجی پیرامون مسائل مختلف سیاست خارجی پاسخ داد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه‌) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران که در نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اظهار داشت: ما تقویت روابط با همه کشورهای خلیج فارس را مهمترین عامل برای تحقق ثبات، امنیت دسته جمعی، آرامش و پیشرفت پایدار برای همه منطقه می‌دانیم.

وی گفت: ما همواره منادی دوستی و برادری میان کشورهای منطقه بوده و هستیم و معتقدیم که کشورهای منطقه در چهارچوب منافع مشترک می‌توانند امنیت منطقه‌ای را برای شکوفایی و توسعه پایدار محقق کنند.

کنعانی بیان کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی در راستای ارایه توانمندی‌های صادراتی ایران در این منطقه ـ که در شرایط خاصی هم به سر می برد و البته با مشارکت بازرگانان، تجار و مقامات دولت‌های دور و نزدیک ـ نشان‌دهنده این است که ایران عزم و اراده‌ای جدی برای تحکیم ثبات و امنیت و توسعه پایدار منطقه دارد.

هم افزایی دستگاه‌های اجرایی در برگزاری نمایشگاه

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: در سه روز گذشته از برپایی نمایشگاه، شاهد برگزاری نشست های دوجانبه بسیار خوبی بین تجار شرکت کننده و تولیدکنندگان ایرانی بودیم و پیش بینی می‌کنیم که حجم قراردادی که بسته می‌شود، بیش از حجم قرارداد نمایشگاه گذشته باشد.

وی گفت: همچنین این نمایشگاه فرصت مناسبی برای گفت‌وگو میان مقامات ایران با مقامات بیش از ۲۲ کشور حاضر در این رویداد فراهم آورده است. 

کنعانی افزود: برگزاری این نمایشگاه در این مقطع زمانی خودش دست‌آورد بزرگی برای دولت جمهوری اسلامی ایران است. ایران هم در حوزه سیاسی و هم در حوزه امنیت و برای تثبیت امنیت در منطقه در مقابل کسانی که امنیت منطقه را دچار خدشه کردند، مقتدرانه عمل کرده و هم نمایشگاهی را با چنین حجمی از حاضرین خارجی برگزار می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: این نمایشگاه مصداقی خوب برای همکاری میان دستگاه‌های مختلف کشور است. همانطور که ما شاهد همکاری میان دیپلماسی و میدان برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه بودیم، برگزاری چنین نمایشگاهی هم نشان دهنده هم افزایی مطلوب میان دستگاه‌های اجرایی کشور است.

برخورد خشن پلیسی با دانشجویان آمریکا محکوم است

وی گفت: آنچه در دانشگاه های آمریکا شاهد هستیم نشان دهنده بیداری افکار عمومی جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق و دامنه تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی و نسل کشی در غزه توسط اسرائیل با حمایت آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی است.

کنعانی تصریح کرد: کسانی که به عدالت فکر می‌کنند و بها می‌دهند بیش از این دیگر حمایت برخی دولت‌ها از نسل کشی اسرائیل را تحمل نمی‌کنند و نمی‌توان با برخوردهای خشن و پلیسی صدای معترضان را بست. وزارت امور خارجه ایران برخورد پلیسی را با مطالبات دانشجویی به هیچ وجه نمی پذیرد و این نوع برخورد را نگران کننده می‌داند و لازم است که جامعه جهانی با این مساله برخورد کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: آمریکا با اجازه دادن به پلیس برای برخورد خشن در محیط دانشگاه مشخص کرد که رفتار و رویکردی دوگانه با شعارهای حقوق بشری دارد. آنها باید اجازه دهند که دانشجویان به بیان دیدگاه و ابراز رأی خود بپردازند و خاموش کردن صدای دانشجویان با رفتارهای خشن خاموش کننده مطالبات بر حق افکارعمومی جهان نخواهد بود و لازم است که دنیا و کشورهای حامی رژیم صهیونیستی به این مهم توجه کنند.

افق روشنی را در روابط میان ایران و عربستان داریم

وی گفت: مناسبات دوجانبه ایران و عربستان در مسیر طبیعی خودش پیش می‌رود و شاهد تداوم گفت‌وگوها و مشورت‌ها میان دو طرف در دو سطح سیاسی و اقتصادی هستیم و حضور هیأت اقتصادی عربستان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران نشانه دیدگاه عربستان همسو با نگاه ایران به منظور زمینه سازی افزایش توسعه تبادلات تجاری است.

کنعانی بیان کرد: ما موضوعات اقتصادی را از ابتدای ازسرگیری مذاکرات دو طرف در دستورکار داشتیم و هر دوطرف بر این مهم متفق القول هستند و گفت‌وگوها در حال انجام است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در حال حاضر هیات وزارتی ایران به سرپرسی آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد به منظور شرکت در نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان حضور دارند. همچنین، هیات شرکت کننده در سطح معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به منظور شرکت در نشست منطقه‌ای داووس در عربستان حضور دارد و ما از فرصت گفت‌وگوهای دوجانبه با طرف‌های‌ شرکت کننده استفاده می‌کنیم. افق روشنی را در روابط میان ایران و عربستان می‌بینیم و سفرای دو کشور گفت‌وگوهای خود را با مقامات عالی رتبه دو طرف پیگیری می‌کنند.

سپاه بزرگ ترین نیروی ضد تروریسم در جهان است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر نبود نقش سپاه در مبارزه با تروریسم چندجانبه، باید اعضای پارلمان اروپا در پشت درب‌های پارلمان خود ور معرض تهدید تروریستی قرار می‌گرفتند. سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریستی در جهان است و توصیه می‌کنیم که در قبال سپاه درست تصمیم بگیرند و به درستی بیندیشند.

کنعانی بیان کرد: اجرای اسناد و توافقات اصل مهمی است و مورد تاکید رهبری انقلاب هم هست که باید سازوکاری برای اجرایی کردن آنها تعیین شود. وزارت امور خارجه همواره در حوزه اجرای اسناد دوجانبه سازوکارهای پیگیری خود را داشته و دارد و در حوزه‌های دوجانبه اسناد را مورد مداقه قرار می‌دهد و نتایج بررسی خود را به دستگاه‌های دیگر هم ارجاع می‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: اینکه صد در صد اسناد و توافقات دوجانبه اجرایی میشود به هرحال در این موضوع دو طرف وجود دارد. افزایش نرخ تبادلات و توافقات ایران با شرکای خارجی و افزایش حجم سرمایه گذاری های خارجی و تحقق برخی پروژه‌های مشترک ـ چه در حوزه‌ همسایگان و چه با کشورهای دورتر ـ نشان دهنده موفقیت نسبی ایران بوده و البته ما تلاش خود را همچنان ادامه می‌دهیم.

مبارزه با تروریسم در جهان عزم و اراده مشترک میطلبد

کنعانی بیان کرد: هر گونه اقدام و عملیات ترویستی ـ چه علیه شهروندان و چه علیه اماکن دولتی ـ در روسیه یا هر کشور دیگری از نظر ما محکوم است. ایران در مبارزه با تروریسم در کنار دوستان و از جمله روسیه است. تروریسم تهدیدی مشترک برای همه کشورهای جهان است. 

وی گفت: بعضی کشورها در راستای منافع نامشروع خود از تروریسم برای تأمین اهدافشان استفاده می‌کنند و این رویکرد مخرب و غلط برای تمام جهان نتایج دلخراشی داشته و رخدادهای تلخی ـ چه در روسیه، چه در ایران و چه در برخی کشورهای دیگر منطقه ـ نشان می‌دهد که همچنان تروریسم تهدیدی برای ملت‌ها به شمار می آید.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: برخی کشورها از تروریسم به عنوان ابزاری برای تامین اهداف خود استفاده می‌کنند، اما تهدید این مساله برای همه کشورهای منطقه و جهان است و مبارزه با آن نیز عزم و اراده‌ای محکم و مشترک را می‌طلبد.

افغانستان به تعهداتش در قبال حق‌آبه ایران عمل می‌کند 

کنعانی افزود: در اجرای معاهده ۱۳۵۱ بین ایران و افغانستان، ما مطالبه حق آبه تعیین شده ایران را از طرف افغانستانی به طور جدی در همه سطوح داشتیم. از ابتدای سال نیز بحث رهاسازی آب از سد کمال خان هم شروع شده و خوشبختانه در چهارچوب گفت‌وگوهای انجام شده، شاهد جریان آب به سمت مرزهای ایران هستیم. 

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعی که داریم، از زمان رهاسازی این آب حدودا ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب وارد مرزها و خاک ایران شده و جریان آب کماکان وجود دارد. در طول سال گذشته هیات حاکمه افغانستان در خصوص سد کمال خان اصلاح و مرمتی در دریچه‌های این سد انجام داده است. 

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران انتظار دارد که طرف مقابل بر اساس تعهد خود در قبال معاهده مزبور در خصوص حق آبه عمل کند. 

اگر آمریکا دنبال آتش‌بس بود، ارسال تسلیحات به اسرائیل را قطع می‌کرد 

کنعانی گفت: مسأله فلسطین مهمترین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی است، آتش بس فوری در این جنگ فوری‌ترین نیاز این مساله است و پس از آن نیز تحقق اهدافی از جمله گشایش کامل معابر کمک رسانی برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه است. موضوع آزادی و تبادل اسرا هم یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: اینکه آمریکا هم یکی از کشورهایی است که می‌خواهد راهکار سازش را پیگیری کند، اساسا در این مدت نشان داده که بازیگری برای ایفای این نقش نیست و اگر اراده‌ای برای آتش بس داشت می‌توانست با قطع فوری حمایت‌های مالی، سیاسی و عدم ارسال تسلیحات به اسرائیل به توقف جنگ کمک کند. دولت امریکا در این زمینه صلاحیت و صداقت خود را اثبات نکرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تلاش‌های دیپلماتیک ارزنده‌ای را در سازمان ملل و به‌ خصوص در شورای امنیت و بسیاری دیگر از مجامع منطقه‌ای و بین المللی داشته و همچنان هم به تلاش‌های دیپلماتیک خود تا دستیابی به آتش بس و توقف جنگ در غزه ادامه می‌دهد.

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • فیلم| هفت تیر کشی وزیر امنیت اسرائیل به روی مردم عادی برای جای پارک
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است