Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، عباس نجفی ظهر پنج شنبه در کارگاه آموزشی بررسی زمینه اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زارعی و باغات ویژه قضات و مدیران امور اراضی استان همدان بابیان اینکه قانون حفظ کاربری اراضی سالهاست تصویب شده است اما جای سوال وجود دارد که چه اندازه توانسته‌ایم در این حوزه موفق عمل کنیم؟ گفت: در پاسخ به این سوال که آیا واقعاً حفظ کاربری صورت گرفته باید بگوییم خیر حتی دو جانبه خسارت دیده‌ایم زیرا هم منابع و هم کاربری اراضی را از دست داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان بابیان اینکه وقتی یک‌زمین کشاورزی به بنا تبدیل می‌شود لایه‌های خاک از بین می‌رود و قابلیت کشت خود را نیز از دست می‌دهد؛ ادامه داد: به دلیل فقدان اراده، ابزار تأمین نشده است و قانون بر کاغذ مانده و اگر بخواهیم با این روش پیش برویم عملاً هیچ احیای کاربری صورت نگرفته و هرساله میزان اراضی زیر کشت کاهش پیدا می‌کند.

نجفی عنوان کرد: در غالب موضوعات مانند تخریب سازه‌های غیر مجاز رسانه‌ها وجهه سلبی موضوع را می‌بینند و سازمان جهاد کشاورزی باید تمام همت خود را به کار گیرد تا به این نقطه نرسیم و ساخت و سازی صورت نگیرد.

وی با بیان اینکه در استان همدان تعداد محدودی گشت وجود دارد که با این حجم اراضی اگر گشت‌های ما تمام شبانه‌روز بچرخند باز هم کفاف کل استان را نیز نمی‌دهند، افزود: سازمان جهاد کشاورزی می‌تواند با استفاده از امکانات به روز و نقشه‌های ماهواره‌ای، به صورت لحظه‌ای رصد و تغییرات را مشاهده کند همچنین در صورت اطلاع از تخلف، مأموران جهاد کشاورزی نیاز به حکم ندارند و در ابتدای کار باید جلوی ساخت و ساز را بگیرند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان اظهار کرد: قریب به ۴۵۰ ویلا با متراژهای بالا در باغات یکی از شهرستان‌های همدان ساخته شده که این ساخت‌وسازها یک شبه صورت نمی‌گیرد و عدم نظارت و کنترل در ابتدای کار موجب این رخداد می‌شود.

نجفی ادامه داد: پیشگیری مستلزم آگاهی بخشی است ضمن اینکه بسیاری از کشاورزان از اینکه تغییر کاربری جرم محسوب می‌شود، اطلاعی ندارند و این امر نشان می‌دهد در این بخش درست عمل نکرده‌ایم لذا اطلاع‌رسانی، آموزش و به کارگیری ابزارها و تجهیزات لازم در این باره بسیار با اهمیت است.

وی با بیان اینکه قبل از شروع کار اصلاً نباید اجازه تغییر کاربری بدهیم، عنوان کرد: در بخش اجرا نیز باید پس از تخریب؛ محل از نخاله‌های ساختمانی تخلیه شود، همچنین سازمان جهاد کشاورزی برای فردی که خسارات وارد کرده دادخواست مطالبه ضرر و زیان بدهد و اعاده وضع به حال سابق صورت بگیرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان اضافه کرد: بر اساس قانون سازمان جهاد کشاورزی باید در همه ساخت‌وساز های غیر مجاز در هر مرحله‌ای که است ورود پیدا کند اما متأسفانه بعد از تغییرکاربری نه تنها به طرح مسئله اقدام نشده بلکه بعد از تکمیل ساخت و ساز و بعد از سال‌ها تازه طرح دعوا می‌کنند که چنین مسائلی باعث سو استفاده برخی افراد سودجو و فرصت طلب می‌شود.

کد خبر 5020705

منبع: مهر

کلیدواژه: ساخت و سازهای غیرمجاز عباس نجفی دادگستری همدان محرم 99 ویروس کرونا شیراز بازگشایی مدارس آمار کرونا مراسم عزاداری بوشهر عاشورا گرگان کرمانشاه مجلس شورای اسلامی شهرکرد شیوع کرونا آغاز سال تحصیلی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان کل استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۸۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه  ، حمیدرضا کریمی در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، افزود: در این راستا شرکت آب منطقه‌ای باید تلاش‌های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد.
دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامد‌های منفی حفرچاه‌های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در این حوزه است.
وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه‌های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه‌های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان‌ها صورت گیرد.
به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه‌هایی خواهد بود که احتمال برداشت‌های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است.
کریمی در ادامه اشاره‌ای هم به اجرای طرح کاداستر (حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان‌های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می‌رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستان‌ها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد.
وی در ادامه بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه‌های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت.
مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه‌های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند.

دیگر خبرها

  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ