Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی در 10 سال گذشته یکی از مهم‌ترین چالش‌های جامعه ایرانی به‌شمار می‌رود. همین پارسال بود که یکی از مقامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دو برابر بودن بیکاران دانشگاهی نسبت به جمعیت بیکاران بی‌سوار خبر داد. کابوس بیکاری هرچند همواره برای کشور به‌عنوان آفتی غیرقابل جبران تلقی شده ولی به‌نظر می‌رسد بیکاری دانش‌آموختگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به‌مراتب کابوسی وحشتناک‌تر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند ریشه‌یابی همه عوامل ایجاد بیکاری در بین قشر تحصیل‌کرده از حوصله این گزارش خارج است ولیکن می‌توان به مهم‌ترین آنها از جمله افزایش موانع ایجاد کسب‌وکار، تنزل شاخص‌های اقتصادیِ کلان، نبود فاکتور آمایشی در پذیرش دانشجو، فقدان آموزش‌های مهارت‌محور و فقدان حلقه ارتباط دانشگاه و صنعت اشاره کرد.

شرایط حاکم بر فضای اشتغال و افزایش خزنده آمار فارغ‌التحصیلانِ بیکار در کنار سایر مشکلات دانشجویی، دورنمای مبهمی را نیز برای جوانان درحال تحصیل رقم زده، این موضوع به‌اندازه‌ای مشهود است که با یک ساعت وقت گذراندن در بین دانشجویان به‌راحتی می‌توان موج ناامیدی را در روح و کلام آنها دریافت. با این توصیفات به‌نظر می‌رسد دانشگاه باید گام حساب شده‌ای در راستای کاهش آمار بیکاری فارغ‌التحصیلان بردارد. آمایش سرزمینی در پذیرش دانشجو، تطبیق سرفصل‌های آموزشی با نیازهای کشور، مهارت‌محوری، گسترش فرهنگ کارآفرینی و ایجاد روش‌های ارتباط مستمر با صنعت به‌منظور اشتغال دانشجویان ازجمله مهم‌ترین مأموریت‌هایی است که نهاد دانشگاه باید به آنها به‌عنوان یک کارویژه بپردازد.

دانشگاه باید نسبت به اشتغال فارغ‌التحصیلان مسئولیت‌پذیر باشد

دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار خود با امام‌جمعه و نماینده ولی‌فقیه استان سمنان در مرداد ماه سال 98 اظهار کرد: در نظام آموزش عالی کشور ما جوانان تا 30سالگی پشت میز می‌نشینند و توقع می‌رود در آن سال بلافاصله بعد از فارغ‌التحصیلی وارد کار شوند در صورتی که این کار عملا غیرممکن است. ما در دانشگاه آزاد اسلامی تلاش داریم جوانان از ابتدای دوران تحصیل خود علاوه‌بر دانشگاه، با بازار کار آشنا شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه با تغییر نوع آموزش، تلاش داریم جوانان را در متن کار تربیت کنیم، گفت: برای حل این مشکلات راه‌حل‌هایی در نظر گرفته‌ایم. به‌عنوان مثال در بحث کشاورزی تلاش داریم دانشجو از همان ابتدای تحصیل در مزرعه آموزش ببیند. یعنی با تغییر نوع آموزش، تلاش داریم جوانان را در متن کار تربیت کنیم. خوشبختانه میزان اشتغال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی 20 درصد بیشتر از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی است.

دانشگاه آزاد در کنار راه‌اندازی مدارس عالی مهارتی در حوزه‌های مختلف و تلاش برای ارائه آموزش‌های منطبق با نیازهای واقعی کشور تفاهم‌نامه‌های همکاری بسیاری را نیز با ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف در راستای اشتغال دانش‌آموختگان منعقد کرده است. توافق‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت کار مأموریت‌های جستجوی شغل و اجرای طرح کارورزی به‌عنوان فرصت مناسبی برای ایجاد پیوند میان خروجی‌های دانشگاهی و بنگاه‌های اقتصادی به‌وجود خواهد آورد.

این توافق‌نامه به جهت بهره‌مندی دانش‌آموختگان عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد و فارغ‌التحصیلان شغل اولی دانشگاه آزاد اجرایی می‌شود. با اجرای توافق‌نامه دانش‌آموختگان جوان دانشگاه آزاد در سراسر کشور امکان کارورزی و جذب در بخش خصوصی و تعاونی کشور را پیدا خواهند کرد.

فرصت کارورزی و جذب دانشجویان دانشگاه آزاد در صنایع و تعاونی‌ها

شهاب خاقانی مدیر تسهیلات و حمایت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص جزئیات اجرایی این توافق‌نامه بیان کرد: پرداخت کمک هزینه به دانشجویان در دوره سه ماهه مقدماتی ازجمله تسهیلاتی است که در قالب توافق‌نامه طرح کارورزی دیده شده است. همچنین کارفرمایان در صورت جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی از دو سال معافیت پرداخت بیمه بهره‌‌مند خواهند شد.

خاقانی با اشاره به نقش کلیدی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط بین دانشجویان و صنعت، عنوان کرد: 400 دفتر فعال باشگاه پژوهشگران در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور مسئول اجرایی کردن این توافق و طرح کارورزی هستند. جزئیات انجام و پیاده‌سازی طرح به استان‌ها و زیرمجموعه‌های اداری دانشگاه آزاد در کلیه واحدهای دانشگاهی ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: روسای دفاتر باشگاه‌ پژوهشگران در سراسر کشور نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی در ادارات کار استان‌ها محسوب می‌شوند که باید با کمک مسئولان، ارتباط با صنعت دانشگاه این طرح را مدیریت کنند. در تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت کار منعقد شده، تضمین اجرایی این طرح و ابلاغ آن به زیرمجوعه‌های استانی آن وزارت‌خانه نیز داده شده و مشکلی در ادارات کل استان‌های کشور از لحاظ پیاده‌سازی ایجاد نخواهد شد.

مدیر تسهیلات و حمایت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین در ادارات کل همه استان‌ها کارشناس مربوط به این طرح تعیین شده و هماهنگی‌های لازم با آنها در مورد چگونگی اجرای این طرح صورت گرفته است. وظیفه زمینه‌سازی و ارتباط با صنعت برای کارورزی و اشتغال دانشجویان به عهده کارگروه مشترک طرفین در استان‌ها خواهد بود.

باید پذیرفت جامعه ایرانی هنوز هم مبتلا به درد «مدرک‌زدگی» است و قسمتی از مشکلات ناشی از بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از همین منظر است. اصلاح کارکردهای دانشگاهی ازجمله توانمندسازی و مهارت‎آموزی دانشجویان و ترمیم حلقه‌های ارتباط با صنعت می‌تواند تاحدی آمارهای بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را بهبود بدهد. حرکت و اقدام مثبت دانشگاه آزاد به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی آموزش عالی کشور می‌تواند فرصت مناسبی را در اختیار دانشگاه بزرگ قرار بدهد.

انتهای پیام/

358 / 167 بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه بیکاری جوانان جذب فارغ التحصیلان باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه بیکاری جوانان جذب فارغ التحصیلان باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد فارغ التحصیلان دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی بیکاری فارغ التحصیلان دانشجویان دانشگاه دانشگاه آزاد دانش آموختگان اشتغال دانش توافق نامه تلاش داریم استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۲۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم اعتراضات و سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ لغو مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: مقامات دانشگاهی در سراسر آمریکا نگران اعتراضات جاری و تاثیر آن بر جشن‌های دانشجویی ماه آینده هستند. برخی از دانشگاه‌ها از پلیس خواسته اند اعتراضات را که به زد وخورد‌های ناخوشایند و بازداشت‌ها منجر شده است، سرکوب کنند در حالی که برخی دیگر از دانشگاه‌ها ظاهرا متقاعد شده اند که با توجه به نزدیک شدن به پایان ترم منتظر فروکش کردن اعتراضات باشند.

این در حالیست که برخی از دانشگاه تلاش می‌کنند به مذاکره به دانشجویان برای یافتن راه حل پایان اعتراضات ادامه می‌دهند. در دانشگاه کلمبیا، مسئولان دانشگاه به مذاکره با دانشجویان معترض که هفته گذشته برای اولین بار چادر‌های اعتراضی را بر پا کردند ادامه می‌دهند و در دانشگاه پلی تکنیک ایالتی کالیفرنیا نیز هیات علمی با دانشجویانی که از روز دوشنبه در داخل محوطه دانشگاه تجمع کرده اند دیدار کرده و به دنبال مذاکره برای راه حل هستند. این دانشگاه کلاس‌های خود را به صورت آنلاین برگزار می‌کند.

دیگر دانشگاه‌ها در حال بازنویسی قوانین خود به منظور ممنوع کردن برپایی چادر‌ها و انتقال محل برگزاری امتحانات پایان ترم خود به اماکن دیگری هستند.

با وجود چنین تدابیری اعتراضات ادامه دارد و دانشجویان روز پنجشنبه در دانشگاه بلومینگتون ایندیانا در مقابل چشم پلیس مسلح به سپر و باتوم چادر بر پا کردند. پلیس ۳۳ دانشجو را در این دانشگاه بازداشت کرد.

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی یک روز بعد از بازداشت بیش از ۹۰ نفر از معترضان در این دانشگاه اعلام کرد مراسم فارغ التحصیلی را که قرار بود ۱۰ مه (۲۱ اردیبهشت) برگزار شود، لغو کرده است.

با وجود بازداشت‌ها، دانشجویان وعده دادند به اعتراضات ادامه دهند

شبکه خبری الجزیره گزارش داد: سرکوب دانشجویان توسط پلیس آمریکا در دانشگاه‌های آستین و کالیفرنیای جنوبی در حالی دامه دارد که دانشجویان در دانشگاه‌های هاروارد و براون شروع به برپا کردن چادر‌های اعتراضی کرده اند.

به رغم بازداشت‌ها در دانشگاه‌های آستین و کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه جورجیا و امرسون بوستون، دانشجویان وعده داده اند به اعتراضات خود علیه جنگ رژیم اسرائیل در غزه ادامه دهند.

جنبش دانشجویی در آمریکا از دانشگاه‌های می‌خواهد روابط مالی خود با اسرائیل را قطع کرده و از شرکت‌هایی که در جنگ خشونت آمیز در غزه نقش دارند، صرف نظر کنند.

در حملات بیرحمانه رژیم صهیونیستی در غزه دست‌کم ۳۴ هزار و ۲۶۲ فلسطینی بی‌گناه به شهادت رسیده اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سال گذشته اردوی راهیان نور با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان برگزار شد
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • جذب نیروی بومی در صنایع شهرستان جم بسیار پایین است
  • لغو مراسم فارغ‌التحصیلی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • اقدامات امنیتی جشن فارغ‌التحصیلی دانشگاه کالیفرنیا را به تعطیلی کشاند
  • تداوم اعتراضات و سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ لغو مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی