Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@20:19:13 GMT

نظامی سابق آمریکایی: واشنگتن مقصر بازگشت داعش خواهد بود

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۴۹۱۳

نظامی سابق آمریکایی: واشنگتن مقصر بازگشت داعش خواهد بود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پایگاه اینترنتی شبکه «راشا تودی» روز پنجشنبه یادداشتی به قلم «اسکات ریتر» افسر اطلاعاتی سابق نیروی دریایی آمریکا منتشر کرد که در آن آمده است، درصورت احیای مجدد گروه تروریستی داعش، آمریکا مقصر خواهد بود.

در این یادداشت آمده است، کارشناسان آمریکایی مدعی هستند، داعش که زمانی شکست خورده فرض می‌شد، دوباره در حال بازگشت است و عوامل آن نیز شیوع ویروس کرونا و ایران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حقیقت آن است که داعش همواره محصول سیاست‌های شکست‌خورده آمریکا بوده است.

ریتر می‌نویسد، دو کارشناس آمریکایی متخصص در زمینه امور داعش در عراق و سوریه در یادداشت‌هایی جداگانه‌ای درباره تداوم بقای این گروه تروریستی پرداخته‌اند. «ایلان برمن» معاون ریاست اندیشکده «شورای سیاست خارجی آمریکا» با انتشار یادداشتی در روزنامه «یو‌اِس‌اِی تودی» به گزارش اخیر سازمان ملل متحد اشاره می‌کند که در آن آمده است چیزی حدود ۱۰ هزار جنگجوی داعشی همچنان در عراق و سوریه به سر می‌برند. برمن می‌نویسد «احتمالاً اثرات مخرب همه‌گیری جهانی [ویروس کرونا] موجب شده سرعت اشاعه ایدئولوژی آن‌ها چند برابر شود».

وی درباره یادداشت دوم می‌نویسد، در یک ارزیابی جداگانه توسط «مایکل پریگنت» افسر اطلاعاتی و کهنه سرباز ارتش آمریکا نیز بر احیای داعش تأکید می‌کند. با این حال پریگنت بیشتر ایران را مقصر این اتفاق می‌داند که به ادعای او شبه‌نظامیان و نیروهای امنیتی تحت کنترل این کشور، جمعیت سنّی عراق و سوریه را که هدف تبلیغات داعش هستند، تحت اختیار خود درآورده‌اند.

ریتر تشریح می‌کند که نه برمن و نه پریگنت، هیچ‌کدام به فیلی که در تاریکی قرار دارد اشاره نکرده‌اند و حقیقت ناخوشایند این است که احیای داعش می‌تواند مستقیماً نتیجه اشغال و تجاوز آمریکا به عراق باشد که همچنان نیز ادامه دارد. ... آمریکا نه تنها ایجاد داعش را میسر کرد بلکه زمینه رشد و تکثیر آن را نیر فراهم کرد. 

این مقام سابق آمریکایی می‌افزاید، آمریکا نشان داده توان نظامی لازم برای شکست جنبه فیزیکی داعش را دارد. اما در ایجاد یک جایگزین با دوام مذهبی برای بنیاد‌گرایی اسلامی (تکفیری) که اساس ایدئولوژیک داعش را می‌سازد، ناتوان است. با توجه به ماهیت یهودی-مسیحی دنیایی که آمریکایی‌ها در آن به سر می‌برند، هرگز موفق نخواهند شد این جایگزین را پیدا کنند و هر قدر که تلاش کند با داعش به تقابل بپردازد، درواقع همان ایدئولوژی را تقویت می‌کند که به دنبال شکست دادن آن است.

وی می‌افزاید، محل زایش داعش عراق است و لحظه پیدایش و تبدیل آن به جنبشی قابل حیات، حمله آمریکا و اشغال این کشور بود. این واقعیتی گریزناپذیر است که بر تمامی معادلات سیاسی لازم حول یافتن راه حلی ماندگار برای مشکل داعش، تأثیر دارد. حضور آمریکا در عراق و سوریه تبعیضاتی سیاسی را ایجاد کرده است که انگیزه‌ای که میزبان ایدئولوژی داعش است را تغذیه می‌کند. مادامی که آمریکا به دنبال اعمال اراده خود بر دولت‌های عراق و سوریه از طریق نظامی، اقتصادی یا هردو باشد، این انگیزه وجود خواهد داشت حتی اگر این ایدئولوژی قادر به ایجاد خلافتی فیزیکی نباشد.

ریتر که نظارت بر اجرای معاهده «INF» را در کارنامه دارد می‌نویسد، برخی تحلیلگران و سیاست‌گذاران آمریکایی به دنبال این هستند ایران را مقصر دوام حیات داعش نشان دهند و مدعی هستند که قدرت یافتن اقلیت شیعه منشأ خشم و انتقادات درون جمعیت سنی عراق و سوریه است و نوعی تفرقه را موجب شده که می‌تواند مورد بهره‌برداری داعش قرار گیرد. اما آنچه در این مدل تحلیلی مورد غفلت قرار گرفته، نقشی است که آمریکا در تقابل منطقه‌ای با ایران ایفا می‌کند و این‌که این تقابل، در اقدامات و سیاست‌هایی که آمریکا مدعی است جامعه اهل تسنن را از پیوستن به داعش دور می‌کند، چه سهمی دارد.

او در پایان می‌نویسد، اینکه جمعیت شیعه و سنی عراق و سوریه بتوانند برای زندگی مسالمت‌آمیز در کنار یکدیگر به عنوان یک بدنه اجتماعی اقتصادی راهی پیدا کنند دور از ذهن نیست. این واقعیت که چنین راه حلی به مرتبط دانستن ایران با عراق و سوریه بستگی دارد، از سوی مقامات آمریکایی که به سیاست بازدارندگی و از بین بردن ایران مستقل از نظر تئوکراتیک متوسل هستند، قابل پذیرش نیست. تا زمانی که آمریکا به دنبال ایجاد چارچوبی برای حکومت بر عراق و چارچوبی مخرب در سوریه باشد، چرخه مقاومتی که ایدئولوژی داعش نیز از آن نشأت گرفته است، ادامه خواهد داشت. امروزه داعش در حال ادامه حیات است و این مسئله حقیقت دارد اما دلیل آن فقط سیاست‌های غلط آمریکا است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: داعش آمریکا سوریه یادداشت ایران عراق و سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۴۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش الجزیره، تارنمای آکسیوس گزارش داد که بلینکن به نتانیاهو اطلاع داده است که عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه با مخالفت واشنگتن مواجه خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین رابطه آکسیوس پیش‌تر به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده است که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به این رژیم را به تعویق انداخته است.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آن‌ها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

 تارنمای «هیل» به تازگی با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهور آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

بر اساس این گزارش، منتقدان سیاست متداول ایالات متحده در قبال اسرائیل، از بایدن خواسته‌اند که از تمایل اسرائیل به سلاح‌های آمریکایی به عنوان اهرم فشار (علیه این رژیم) برای کاهش رنج مردم غزه استفاده کند، جایی که بیش از ۳۴ هزار فلسطینی در طول حدود هفت ماه جنگ جان خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر، بیش از ۵۰ عضو دموکرات کنگره آمریکا به تازگی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور درباره تداوم حمایت تسلیحاتی واشنگتن از تل‌آویو در آستانه عملیات نظامی رژیم اشغالگر در رفح هشدار داده‌اند.

بایدن هفته گذشته قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، رژیم اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت بایدن، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاه‌های آمریکا، تاکنون بیش از یک هزار دانشجو دستگیر شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها