Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@06:37:48 GMT

زراعت چوب گامی برای افزایش حفاظت از جنگل‌ها است

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۹۲۷۸

زراعت چوب گامی برای افزایش حفاظت از جنگل‌ها است

سیدابراهیم میرعمادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا اظهار کرد: زراعت چوب معمولا" دارای دوره بهره‌برداری کوتاه مدتی است و می‌تواند بحث حفاظتی را در جنگل‌های شهرستان نکا همچون سراسر استان افزایش دهد.

وی افزود: ایده زراعت چوب و عملی کردن آن یکی از راهکارهای‌ست که در صورت پیگیری و حمایت، می‌تواند راه حل مناسبی پیش روی تقاضای روزافزون صنعت چوب به این ماده اولیه و همچنین عامل بازدارنده قاچاق بی‌رویه آن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نکا با اعلام اینکه در اراضی جلگه‌ای شهرستان به دلایل مختلف کشاورزان نمی‌توانند زراعت شالی داشته باشند، خاطر نشان کرد: افراد می‌توانند در این مناطق با کاشت نهال و درخت صنوبر، حجم وسیعی چوب تولید کرده و در این بخش فعال شوند.

میرعمادی ادامه داد: احیای جنگل‌ها یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مدیریت جنگل در کشور است و جنگل‌کاری بهترین روش در افزایش سطح جنگل‌ها و احیای مناطق عاری از جنگل برای کاهش فشار بر منابع جنگلی و توسعه پایدار به شمار می‌آید.

وی با اعلام اینکه ظرفیت مصرف سالانه کشور ۱۴ میلیون مترمکعب چوب است، تصریح کرد: این مقدار در حال حاضر پنج تا شش میلیون مترمکعب است که از سه راه برداشت از سطح جنگل‌های طبیعی به خصوص جنگل‌های شمال، زراعت چوب و واردات چوب تهیه می‌شود که تابع قوانین و شرایطی است.

 میرعمادی به جایگاه زراعت چوب در جلوگیری از تخریب جنگل‌ها اشاره کرد و گفت: برداشت بی‌رویه و قاچاق با توجه به اینکه به جنگل آسیب می‌رساند و باعث از بین رفتن پوشش جنگلی می‌شود، خاک را نیز بدون عایق و پوشش می‌کند که بر اثر سیلاب‌ها و باران ‌ از دسترس خارج می‌شود.

وی اضافه کرد: تولید خاک نیز مستلزم هزینه‌های زیادی خواهد بود و از طرف دیگر اثرات منفی زیست محیطی افزایش دما و غیره  را نیز در برخواهد داشت.

این مسؤول افزود: این فعالیت علاوه بر اینکه به رفع نیازها کمک می‌کند، عاملی برای صیانت از جنگل‌های طبیعی شهرستان است که امروز تحت تخریب قرار دارند؛ اما با فعال کردن این بخش و تأمین نیازهای کشور و شهرستان، مصرف کننده‌های برداشت چوب در جنگل‌ها حذف می‌شوند، بنابراین جنگل می‌تواند خود را بازپروری و احیا کند.

وی اظهار کرد:  زراعت چوب یک فعالیت اساسی در کشور و شهرستان است و دولت باید مانند سایر محصولات راهبردی با توجه به محدود بودن منابع تولید و فراوانی بازار تقاضای آن به این محصول اهمیت دهد، چون نیاز اساسی کشور به چوب را تأمین می‌کند.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نکا همچنین به اهداف توسعه زراعت چوب اشاره کرد و یادآور شد: استفاده بهینه از منابع آب و خاک در راستای توسعه پایدار، صرفه‌جویی ارزی با کاهش یا حذف واردات چوب، کاستن از فشار بی‌رویه وارده بر عرصه‌های جنگلی برای تأمین چوب، ایجاد فرصت‌های جدید شغلی در بخش اجرا و همچنین در فعالیت‌های جنبی و صنایع مرتبط، کمک به امر دستیابی به حفاظت و صیانت پایدار از جنگل‌های طبیعی شهرستان از طریق تأمین نیازهای چوبی و تأمین چوب مورد نیاز بخش‌های مصرف کننده تولیدات چوب از مهمترین اهداف توسعه زراعت چوب است.

میرعمادی گفت: با توجه به وجود تجارب در عملیات زراعت چوب بین کشت‌کاران از گذشته دیرین تاکنون و ارتقای سطح فرهنگ اجتماعی و گسترش روزافزون مصارف چوب در کشور، باید مسؤولان و برنامه‌ریزان اجرایی توجه خاصی به امر توسعه زراعت چوب داشته باشند، زیرا تنها راه اساسی تأمین نیاز چوبی کشور از طریق توسعه زراعت چوب با کشت ارقام مناسب گونه‌های زودبازده میسر است.

وی در پایان از دستگاه‌های اجرایی شهرستان، بخشداران و دهیاران در  شهرستان نکا خواست تا  همچون گذشته همکاری و مساعدت‌های لازم با اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نکا در اجرای موفقیت‌آمیز طرح زراعت چوب و حفاظت از جنگل‌های بی‌نظیر شهرستان را داشته باشند.

انتهای پیام/۸۶۰۰۲/ج

 

منبع: فارس

کلیدواژه: نکا حفاظت از جنگل زراعت چوب شهرستان نکا جنگل ها زراعت چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۹۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال

رسول مقسم روز شنبه گفت : سال قبل گلستان از محل تولید نهال‌جنگلی ۳۸۷ هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی را با کاشت «بلوط، ون، افرا و خانواده سرو نقره‌ای» احیا کرد یا توسعه داد که شامل ۲۰۰ هکتار در منطقه «قلعه‌قافه» مینودشت، ۱۰۰ هکتار در منطقه «قربان‌دره» مراوه‌تپه، ۵۷ هکتار در منطقه «جوزچال» رامیان و ۳۰ هکتار در مناطق« عربکلو و خسروآباد» گالیکش بود.

طبق گزارش مسوولان حوزه جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال قبل در قالب اجرای طرح ملی چهارساله کاشت یک میلیارد درخت، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال جنگلی برای فضای سبز، زراعت چوب، احیا و توسعه جنگل و مرتع و بیابان با بهره‌گیری از نهالستان‌های دولتی و خصوصی در استان تولید و در اختیار استان‌ها قرار گرفت در حالی که تعهد ایجاد شده برای گلستان در این سال پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نهال بود.

به روزرسانی جنگل‌های هیرکانی نیازمند احیا و توسعه

رییس اداره جنگلکاری، پارک‌ها و تفرجگاه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مکاتبه با ادارات شهرستانی منابع طبیعی و آبخیزداری برای شناسایی جنگل‌های مخروبه، کم پوشش و فقیر جنگلی انجام شده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

گلستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر