Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@03:03:41 GMT

خوشامدگویی مناطق آزاد به سرمایه‌گذاران

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۹۳۹۴

خوشامدگویی مناطق آزاد به سرمایه‌گذاران

گروه اقتصادی - در بیست و سومین هفته افتتاح طرح‌های ملی و توسعه ای، 58 طرح مهم درمناطق آزاد و ویژه اقتصادی به بهره‌برداری رسید. رئیس جمهوری روز پنجشنبه، 12 طرح در منطقه آزاد ارس، 11 طرح در منطقه آزاد کیش، 14 طرح در منطقه آزاد قشم و 21 طرح در مناطق ویژه اقتصادی پیام، سرخس، شیراز، کاوه و یزد را افتتاح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح های ملی با مجموع سرمایه‌گذاری 4 هزار و 800 میلیارد تومان، 434 میلیون یورو و 4 میلیون و 400 هزار دلار افتتاح شد.


حسن روحانی در مراسم بهره برداری رسمی از این طرح‌های ملی، صادرات 134 میلیارد دلاری از مناطق آزاد و ویژه کشور طی سال های فعالیت دولت تدبیر و امید را بیانگر آغاز تحرکی جدید در این مناطق برشمرد و از استانداران و مدیران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خواست همه تلاش خود را برای تسهیل سرمایه‌گذاری در این مناطق بکار بگیرند.
رئیس جمهوری افزود: الحمدلله امروز در بیست و سومین هفته شاهد افتتاح در مجموع حدود 15هزارمیلیارد تومان هستیم که این به معنای زنده بودن و تحرک کشور و طی مسیر سرافرازی و رشد و توسعه از یک سو و از سوی دیگر، به معنای شکست امریکا است. رئیس جمهوری گفت: ایران اسلامی با داشتن منابع بسیار عظیم، آب و هوای متنوع و شرایط سهل برای سرمایه‌گذاری، برای سرمایه‌گذاران مکانی ارزشمند و جذاب است و همه استانداران و مدیران مناطق آزاد و ویژه این آمادگی را دارند که سرمایه‌های داخلی و خارجی را جذب کنند.
روحانی با اشاره به بیانات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به سران قوا برای تقویت تولید در کشور و رفع موانع گفت: باید همه امکانات لازم را در اختیار سرمایه گذار بگذاریم و موانع تولید را در سال جهش تولید برداریم.
رئیس جمهوری تأکید کرد: مناطق آزاد ما در سراسر کشور و همچنین مناطق ویژه ما از آغاز دولت تدبیر و امید در سال 92 چهره دیگری به خودش گرفته است. وی افزود: این مناطق در شرایط تحریم اقتصادی می‌توانند نقش بسیار خوبی را برای حل مشکلات ایفا کنند و در زمینه بانکداری، بیمه و در زمینه انبارداری، امروز شاهد این بودیم که در منطقه قشم یک منطقه مهم صادرات فرآورده نفتی افتتاح شد و این برای پهلوگیری کشتی‌ها در این منطقه بسیار مهم است برای اینکه بتوانند سوخت خودشان را بگیرند و همچنین برای صادرات فرآورده‌های نفتی و همچنین شاهد این بودیم که در این مناطق آزاد، گلخانه‌های بسیار ارزشمند و مهمی را در دست ساخت و افتتاح داریم.
روحانی اظهار کرد: درمیان طرح‌ها شاهد یک گلخانه 80 هکتاری در منطقه آزاد ارس با سیستم هیدروپونیک بودیم که یکی از بزرگترین طرح‌های گلخانه‌ای در منطقه خاورمیانه است و طرح‌های گلخانه‌ای می‌تواند هم اشتغال خوبی برای ما و هم برای صادرات نقش بسیار داشته باشد و این گلخانه، گلخانه‌ای است که اکثر محصولات آن صادراتی خواهد بود. وی ادامه داد: بنابراین امروز مناطق آزاد ما تحرک جدیدی به خود گرفته، در گذشته مناطق آزاد صرفاً به عنوان گردش‌ محور و یا تجارت‌محور دیده می‌شد اما امروز این همه کارخانه‌ افتتاح می‌شود و در یکی از مناطق آزاد اعلام شد که 320 مرکز صنعتی تا حالا افتتاح شده است و همچنین ادامه دارد بنابراین مراکز تولیدکننده هستند و کارها و تولیدات این مراکز تولیدکننده می‌تواند به خارج و داخل صادر شود.
رئیس جمهوری یادآور شد: در مناطق آزاد و ویژه از سال 92 تا 98 یعنی در طول 6 سال 134 میلیارد دلار از کل این مناطق صادرات به خارج و صادرات به داخل بوده است البته مجموعاً در داخل خیلی زیاد نیست و حدود 30 میلیارد است و بیشتر اینها به خارج صادر می‌شود. وی خاطرنشان کرد: با شرایطی که مناطق آزاد دارد که از برخی از مقررات معاف هستند، مناطق بسیار ارزشمندی برای سرمایه‌گذاران است و به همه آنهایی که می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند تأکید می‌کنم، مناطق آزاد در 7 منطقه و مناطق ویژه اقتصادی به آنها خوش‌آمد می‌گوید و آنها می‌توانند با شرایط سهل‌تری سرمایه‌گذاری کنند.
روحانی همچنین گفت: گاهی‌ بعضی از سرمایه‌گذارها نسبت به زمین و تسهیلات دیگر، گله‌مندند که ما باید همه امکانات لازم را در اختیار سرمایه‌گذار بگذاریم. موانع تولید را برداریم مخصوصاً امسال که سال جهش تولید است و مقام معظم رهبری مجدداً در هفته دولت تأکید کردند که سه قوه باید برای رفع موانع تولید دقت کنند و تسهیلات لازم را فراهم کنند. وی در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط خاص و ویژه کنونی در عرصه جهانی و جهان اسلام اشاره کرد و افزود: از یک طرف صهیونیست‌ها در منطقه مشغول توطئه هستند و متأسفانه برخی کشورهای مسلمان و عرب منطقه که باید نسبت به مسأله فلسطین حساسیت داشته باشند، اغفال می‌کنند و اذناب‌شان هم همزمان مسیر توطئه و اهانت به پیامبر اسلام را در برخی مجلات، بازآفرینی می‌کنند که همه اینها بدان معنا است که در یک شرایط حساسی در دنیا هستیم و باید از ایران، منافع اسلام و ارزش‌هایمان به خوبی دفاع کنیم.
جزئیات 58 طرح ملی افتتاح شده
روز پنجشنبه و با دستور رئیس جمهوری بهره‌برداری رسمی از 58 طرح ملی در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور آغاز شد. مجموع طرح‌هایی که روز پنجشنبه در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور افتتاح شد، برای 4 هزار و 412 نفر اشتغالزایی به همراه داشته است. افتتاح کارخانه تولید لوازم خانگی مادیران، 2واحد تولیدی تجهیزات پزشکی و آرایشی- بهداشتی، 8 واحد تولید و مونتاژ و 2 واحد مرکز داده و رمز ارز، مجموع طرح‌هایی است که در منطقه ویژه اقتصادی پیام به بهره‌برداری رسید. مجموعه سردخانه و انبار 42هزار تنی، واحد تولید انواع لوازم آرایشی و بهداشتی رونیکا، واحد متریال ضدحریق و فوم عایق سرد بتا، طرح‌هایی بود که در منطقه ویژه اقتصادی شیراز به بهره‌برداری رسید.
واحد کاشی و سرامیک تندیس ابریشم، در منطقه ویژه اقتصادی سرخس،واحد تولید کالاهای الکتریکی و الکترونیکی و 3 پروژه توسعه زیرساخت‌های صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی شهر صنعتی کاوه و همچنین واحد صنایع چوبی و بسته‌بندی ماریناپلاستیک در منطقه ویژه اقتصادی یزد از جمله دیگر طرح‌هایی بود که با دستور رئیس جمهوری در این مراسم افتتاح شد.
رئیس جمهوری همچنین هتل پنج ستاره پانورامای کیش، سه مجتمع مسکونی، مجتمع خدماتی پارسیس، طرح تولید انواع سیستم تهویه مطبوع، طرح تولید مبلمان منزل و سرویس چوبی، یک مرکز نوآوری، زیرساخت برق و آب و راه دسترسی فرودگاه و همچنین زیرساخت فیبر نوری زمینی و دریایی را در منطقه آزاد کیش افتتاح کرد.
مجتمع گلخانه‌ای 80 هکتاری با روش هیدروپونیک، طرح تولید فولاد مجتمع آذرآبادگان ارس، پنج طرح تولید گلخانه‌ای صیفی‌جات به روش هیدروپونیک، طرح تولید ظروف سرامیکی، طرح تولید مقاطع فولادی ساده کربنی و کم آلیاژی، و همچنین سه طرح تولید البسه از جمله طرح‌هایی بود که با دستور رئیس جمهوری در منطقه آزاد ارس افتتاح شد. روحانی همچنین پایانه صادراتی و ترمینال نفتی دیرستان ،طرح بهسازی معابر روستایی، 20 مدرسه، طرح عملیات راهسازی برون شهری، طرح بتن و قطعات بتونی پیش ساخته، سه سایت 65، 98 و 155 هکتاری، طرح‌های عمران شهری و کمپ پارک آفتاب، سه باب هتل و همچنین ترمینال کانتینری شهید رجایی را در منطقه آزاد قشم افتتاح کرد.

  جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با محوریت بخش خصوصی

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: براساس سیاست‌های توسعه‌ای مناطق آزاد، از دی ماه سال 98 تا پایان دولت تدبیر و امید 598 طرح عمرانی و سرمایه‌گذاری به ارزش 55 هزار میلیارد تومان معادل (سه میلیارد و 400 میلیون یورو) و اشتغالزایی 102 هزار نفر به بهره برداری رسیده و مابقی تا پایان دولت بهره برداری می‌شود. مرتضی بانک در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهوری افزود: این طرح‌ها با حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، تکمیل زیرساخت‌ها با هدف توسعه تولید و تجارت، توسعه صادرات در راستای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی، به بهره برداری رسیده است.  دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: منطقه ویژه اقتصادی پیام با وسعت سه هزارو ۶۰۰ هکتار با بهره‌مندی از زیرساخت‌های مناسب تولید و لجستیک موفق به رشد پنج برابری اشتغال و ۲۰ برابری جذب سرمایه‌گذار در این دولت شده است.




 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی بهره برداری سرمایه گذاران مناطق آزاد منطقه آزاد سرمایه گذاری رئیس جمهوری طرح های ملی واحد تولید افتتاح شد گلخانه ای طرح تولید طرح هایی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۹۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بورس درجا می‌زند؟!

حمید میرمعینی در خصوص عوامل رشد بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با درایت مسئولین شرایط بحرانی منطقه مدیریت و از تنش‌های سیاسی کاسته شد؛ در شرایطی که وجود داشت فراز و فرود‌های اقتصادی طبیعی بود، اما با شرایط فعلی می‌توان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه ایران پتانسیل این را دارد که در همین شرایط کمک حال اقتصاد ایران باشد؛ بر اساس شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب، جهش تولد با مشارکت مردم تعیین شده است، بورس می‌تواند محلی مناسب برای مشارکت سرمایه‌ای عمومی در تولید باشد.

میرمعینی تصریح کرد: در صورت تعیین سیاست‌های درست و کارسازی مناسب دولت، بازار سرمایه محل مناسبی برای تعالی اقتصاد کشور است و قطعا سرمایه‌گذاران منتفع خواهند شد. نکته حائز اهمیت توجه به تامین عوامل محرک بازار سرمایه است. در اولین نگاه واجب است که نسبت به مدیریت شرایط تحریم‌ها چاره اندیشی دقیق انجام گیرد.

وی ادامه داد: در بحث سیاست گذاری‌های اقتصادی نیز توجه به بحث کسری بودجه حائز اهمیت است چرا که تاکنون نیز این موضوع باعث آسیب زیادی به اتصاد کشور شده است. نحوه جبران کسری بودجه بسیار مهم است و اگر درست انجام نشود، شاهد تورم افسار گسیخته‌ای خواهیم بود که اثر زیادی بر بازده شرکت‌های بورسی خواهد داشت.

نرخ بهره بالای بانکی و تامین سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در بحث سیاست‌های پولی از جمله افزایش نرخ بهره بانکی، سیاست‌های دولت موجب شده است که بخشی از نقدینگی جامعه به سوی سپرده گذاری حرکت کند؛ این موضوع موجب می‌شود که نرخ تامین مالی برای پروژه‌های اقتصادی به شدت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ بهره‌ای که سرمایه با آن به دست تولید کننده و یا هر متقاضی می‌رسد کمتر از ۴۰ درصد نیست؛ بنابراین سرعت گردش مالی کاهش می‌یابد و معوقات بانکی نیز افزایش خواهند یافت. این چرخه معیوب به راحتی می‌تواند بانک‌ها را در انجام تامین مالی فلج و اقتصاد کشور را دچار آسیب کنند.

نقش بازار سرمایه در اقتصاد چیست

میرمعینی تصریح کرد: در صورتی که در دولت تصمیم به رونق بازار سرمایه داشت باشد، بورس این قدرت را دارد که فصل جدیدی در گردش نقدینگی کشور بگشاید؛ همچنین اگر بازار سرمایه بتواند این جریان نقدینگی را به درستی به سمت تولید هدایت کند، می‌توان تولید کشور را متحول کرد.

وی ادامه داد: دولت باید با انجام مانور‌های اقتصادی مناسب در جهت تقویت بازار سرمایه بکوشد چرا که تنها عاملی که می‌تواند به سرعت تولید ناخالص ملی ما و دیگر فاکتور‌های اقتصادی را متحول کند بازار سرمایه است. در خصوص سیاست‌های دولت که منجر به تامین بازار سرمایه می‌شود می‌توان به کاهش نرخ بهره بانکی اشاره نمود که می‌تواند جریان نقدینگی را به سوی بازار جذب کند.

دلار نیمایی و رانتی عظیم

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: کاهش نرخ بهره تامین سرمایه در فصول ارزش گذاری دارایی‌های مالی هم موجب می‌شود نرخ بازه مورد انتظار در تناسب با آن کاهش یابد. دومین موضوع افزایش نرخ دلار نیمایی و نزدیک کردن آن به بازار آزاد است. شایان ذکر است که از رانت عظیم دلار نیمایی فقط عده‌ای خاص منتفع می‌شوند و در نهایت کالایی که با نرخ ارز نیمایی وارد می‌شوئد با قیمت بازاری به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کار به دلار نیمایی متصل است صادر کننده‌ای که با هزار زحمت و خاک خوردن محصولی صادراتی را تولید کرده و در خارج از کشور به فروش رسانده است، زمان تسویه حساب ارزی خود از سود زحمت خود بر خلاف واردکننده‌ای که صرفا دلالی کرده است بی نصیب می‌مانند.

میرمعینی تاکید کرد: اگر قیمت دلار نیمایی به بازار آزاد نزدیک شود به راحتی شاهد رشد در شرکت‌های بورسی صادرات محور خواهیم بود. همچنین لغو قیمت گذاری دستوری نیز از دیگر عوامل موثر بر بورس است؛ به دلیل اینکه در شرایط قیمت گذاری دستوری کسی بجز دلال منتفع نمی‌شود. با قیمت گذاری دستوری تولید کننده با ضرر تولید می‌کند و نهایتا مصرف کننده نیز کالا را با قیمت بالا می‌خرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به عنوان چهارمین مورد موثر بر بازارسرمایه می‌توان به واگذاری شرکت‌های کم بازده دولتی به بخش خصوصی مانند خودروسازان اشاره کرد. پنجمین عامل که به عنوان یک عامل متحرک بسیار حائز اهمیت است تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی است که در بروز رسانی ترازنامه‌های آنها و حدود فعالیتشان تاثیر می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد: تمام این موارد به اراده دولت باز می‌گردد. اهالی بازار سرمایه هم اکنون سه سال است که از جاماندگی این بازار گله می‌کنند و این موضوع به نظر من هیچ دلیلی بجز ضعف در تصمیم‌گیری و بی میلی دولت به رشد بورس ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • افتتاح پروژه سد و نیروگاه اومااویا در کشور سریلانکا + فیلم
  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • منطقه آزاد چابهار برای توسعه روابط با سرمایه گذاران سریلانکا تفاهم‌نامه امضا کرد
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی