Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

استاندار هرمزگان با بیان اینکه باید امکانات رفاهی مناسب در بندر چارک فراهم شود تا نگاه مسافر به کیش تضعیف نشود، گفت: امیدواریم تا پایان سال قسمتی از کریدور ساحلی جنوب کشور از مرز بوشهر تا بندرعباس کامل شده و به بهره برداری برسد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، فریدون همتی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص مشکل واردات خودرو به مناطق آزاد افزود: کشور در شرایط سختی است و درآمدهای ارزی نفت از دسترس خارج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت ارز بر تامین و قیمت کالاهای اساسی تاثیر می گذارد.

وی بیان کرد: تلاش بانک مرکزی و دولت بر این است که با ارزهای حاصل از صادرات غیر نفتی کالاهای اساسی و مواد اولیه ضروری کارخانه ها را تامین کنند. پیگیری خواهیم کرد که به اتفاق مدیران عامل مناطق آزاد کیش و قشم با ریاست بانک مرکزی و یا اگر نیاز بود معاون اول رئیس جمهور، جلسه ای برگزار کرده و پیشنهاد واردات خودرو با استفاده از ارز دیجیتال و همچنین درآمدهای ارزی فعالین اقتصادی در خارج از کشور ارائه کنیم.

همتی اضافه کرد: برای واردات کالاهای گروه چهار و واردات خودرو بهترین پیشنهاد، تامین ارز از محل تولید ارزهای دیجیتال و درآمدهای ارزی فعالین اقتصادی در خارج از کشوراست.

استاندار هرمزگان درباره تردد خودروهای پلاک مناطق آزاد در سطح استان عنوان کرد:در جلسه ای با حضور رئیس جمهور، بحث تردد خودروهای پلاک مناطق آزاد کیش و قشم در سطح استان هرمزگان مطرح شد ولی اعلام کردند که در صورت انجام، انگیزه برای خرید این خودروها در داخل استان بالا خواهد رفت و ارز داخلی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و بنا بر این شد که تا زمان بهبود وضعیت ارزی کشور دست نگه داریم.

وی در خصوص وضعیت جاده چارک و همچنین حمل و نقل دریایی عنوان کرد: درباره پشتیبانی حمل و نقل زمینی و دریایی به جزایر استان هرمزگان باید بگویم تلاش کم نظیر جهت ساخت و بهینه سازی جاده ها در حال انجام است. امیدواریم تا پایان سال قسمتی از کریدور ساحلی جنوب کشور از مرز بوشهر تا بندرعباس کامل شده و به بهره برداری برسد.

همتی با بیان اینکه برای جاده اصلی به بندر چارک و از چارک تا بندر آفتاب توافقاتی با سازمان منطقه آزاد کیش داشته ایم و امیدواریم به زودی به پروژه سرعت دهیم، اظهار کرد: ورودی به کیش را باید حتما مناسب سازی کنیم. با توجه به اینگه گاهی به دلیل بدی آب و هوا مسیر دریایی بسته می شود و همچنین ترافیک مسافر در تعطیلات، باید امکانات رفاهی مناسب در بندر چارک فراهم شود تا نگاه مسافر به کیش تضعیف نشود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: فریدون همتی مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۰۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟

به گزارش خبرنگار مهر با شکل‌گیری حکومت جدید در عراق پس از سقوط صدام حسین در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، روابط دو کشور همسایه ایران و عراق در همه ابعاد به‌خصوص اقتصادی و فرهنگی ارتقا یافت؛ به گونه‌ای که در سال‌های اخیر تجارت دو کشور به بیش از ۱۰ میلیارد دلار و تبادل زائر و گردشگر نیز به حدود سالانه ۹ میلیون نفر رسیده است. این در حالی است که زیرساخت‌های ارتباطی مناسب به‌خصوص در حوزه مسیر ریلی میان دو کشور وجود ندارد.

وجود مسیر ریلی که از نظر میزان حمل مسافر، بار و هزینه‌های نقل‌وانتقال نسبت به سایر مسیرها برتری دارد، می‌تواند روابط سطح بالای اقتصادی و فرهنگی کنونی را ارتقا دهد. اهمیت ایجاد خط ریلی در اوایل دهه ۹۰ شمسی با افزایش تبادلات اقتصادی و گردشگری بین دو کشور نمود پیدا کرد. در میان مسیرهای ریلی که می‌تواند میان دو کشور احداث شود خط ریلی شلمچه-بصره در اولویت قرار دارد؛ زیرا این مسیر برای تکمیل به هزینه و نیز عملیات عمرانی کمتری نیازمند است. در حال حاضر خط ریلی شلمچه-بصره تنها نیازمند حدود ۳۲ کیلومتر عملیات عمرانی و ریل‌گذاری است که از این مسافت حدود ۱۶ کیلومتر نیز نیاز به مین‌روبی دارد.

توافق‌های پی‌درپی و بی‌نتیجه

در سال ۹۰ در زمان تصدی دولت دهم یک تفاهم‌نامه برای احداث خط ریلی مذکور میان دو کشور منعقد شد. این تفاهم‌نامه به دلایلی از جمله پایبند نبودن طرفین به مفاد تفاه و نیز بحران داعش در عراق به مرحله اجرا نرسید. با تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت دوازدهم به دلیل اهمیت پروژه مذکور، اجرای آن مجدداً در دستور کار قرار گرفت و در سال ۹۳ یک تفاهم‌نامه جدید میان دو دولت به امضا رسید. بااین‌حال به دلیل عدم ایفای تعهدات از سوی دولت عراق این تفاهم نیز حاصلی نداشت. در سال‌های ۹۶ و ۹۹ نیز تفاهم‌نامه‌هایی میان دو طرف شکل گرفت که هیچ‌کدام نتایجی درپی نداشت و نتوانست طلسم راه‌اندازی این خط ریلی را بشکند.

پس از این ناکامی‌ها دولت سیزدهم تلاش کرد با برطرف‌کردن موانع، این پروژه ملی و بر زمین‌مانده را اجرا کند. از همین رو با سفر وزیر وقت راه و شهرسازی در دی‌ماه ۱۴۰۰ به عراق یک توافق جدید میان طرفین شکل گرفت. وزیر وقت راه و شهرسازی پس از این توافق اعلام کرد: «طلسم سال‌ها تفاهم‌نامه و مذاکره شکسته شد و این توافقنامه دارای یک زمان‌بندی مشخص است و یکی از بندهای آن این است که طی یک ماه آینده عملاً عملیات اجرایی شروع خواهد شد. توافق کلی به این شیوه است که شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی و شرکت راه‌آهن عراق به طور مشترک این پروژه را اجرا می‌کنند و ظرف ۲ ماه شرکت مشترک تشکیل خواهد شد.» در نهایت پس از حدود ۲ سال در شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور ایران و شیاع‌السودانی، نخست‌وزیر عراق، سنگ بنای احداث این خط ریلی گذاشته شد. مطابق وعده مسئولان مقرر شده تا این پروژه در طی ۱۸ ماه به بهره‌برداری برسد. با این وجود باگذشت حدود ۹ ماه از زمان تعیین شده، بررسی‌ها حکایت از آن دارد که عملیات‌های عمرانی از جمله مین‌روبی و حتی انجام مطالعات کافی برای احداث پل بر روی اروند نیز متوقف است. حال باید دید آیا دولت سیزدهم می‌تواند با اجرای این پروژه در زمان باقی مانده طلسم بهره‌برداری از آن را بشکند؟

کد خبر 6093884 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • زارع‌پور: از پایگاه چابهار ماهواره به فضا پرتاب می‌کنیم
  • زارع‌پور: پایگاه چابهار تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال