Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@22:57:13 GMT

ناهار با پمپئو

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۱۱۴۷

ناهار با پمپئو

جیمز متیس وزیر دفاع همان روز (چهارم ژوئن) ناهار میهمان ترامپ بود و بلافاصله پس‌ از ناهار به دفتر من آمد تا درباره اجلاس سران در سنگاپور گفت‌و‌گو کنیم. او تأکید داشت که نگران نرمی و شکنندگی موضع امریکا در قبال برنامه هسته‌ای کره شمالی است.

متیس با اشاره به گمانه زنی‌های رسانه‌ای، از من پرسید آیا بالاخره در سنگاپور حضور خواهم داشت یا نه؟ وقتی پاسخ دادم بله هستم، با تأکید گفت؛ «چه خوب که هستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» وی در ادامه توضیح داد که بر اساس ارزیابی‌هایی که انجام داده ژاپن و برخی دیگر از کشورهای مهم منطقه همگی از موضع من مبنی بر عدم لغو تحریم‌های کره‌شمالی قبل از خلع سلاح کامل حمایت می‌کنند که در واقع نشانگر میزان و گستره حمایت‌ها از رویکرد ما است. در طول گفت‌و‌گو با متیس در کمال تعجب او را برای اولین بار بسیار عصبی و متزلزل دیدم و دلیل آن را هم نفهمیدم تا اینکه چند روز بعد ایرز رئیس دفتر معاون رئیس جمهوری خبر داد که بر اساس شنیده‌های او ترامپ بیشتر زمان ناهار مشترک با متیس را به انتقاد از او گذرانده و در میان مسائل دیگر به خاطر اینکه او یک دموکرات است، حسابی از خجالتش درآمده است. به گفته ایرز؛ انتقادات ترامپ از وزیر دفاع به‌گونه‌ای بوده که کسی قبلاً چنین چیزی ندیده بود و متیس باید متوجه شده باشد که معنی این انتقادات چیست. ناهار ترامپ و متیس ظاهراً نمایشی تماشایی بوده است.

من و پمپئو هم روز سه‌شنبه پنجم ژوئن ناهار را با ترامپ خوردیم. یک موضوع مهم که در جریان ناهار مورد بحث قرار گرفت، ادامه اشتیاق و ابراز علاقه مون رئیس جمهوری کره جنوبی برای حضور در سنگاپور بود که پیشتر هم خبر آن در رسانه‌های آسیایی منتشر شده بود و ظاهراً منبع خبر هم خود مقامات کره جنوبی بودند که اطلاعات را به رسانه‌ها درز می‌دادند. هم من و هم پمپئو به همتایان خود در سئول توضیح داده بودیم که نظر ما در این باره چیست. خبر بد درباره ناهار روز سه‌شنبه، شیفتگی ترامپ برای اعلام رسمی پایان جنگ کره بود که می‌گفت من می‌توانم در سنگاپور جنگ کره را پایان دهم. من با اینکه بتوانیم یک روزی این امتیاز را به کره ای‌ها بفروشیم مخالفتی نداشتم اما قویاً اعتقاد داشتم که این موضوع را نباید مجانی بدهیم کاری که ظاهراً ترامپ آمادگی انجام آن را داشت. ترامپ اهمیت این موضوع را درک نمی‌کرد و تصورش بر این بود که اعلام پایان جنگ کره یک ژست خیلی خوب است که پوشش وسیع رسانه‌ای را در پی خواهد داشت. او درکی از عواقب و پیامدهای بین‌المللی اعلام پایان جنگ کره نداشت. بعد از ناهار، با پمپئو قدم زنان به دفتر من رفتیم. ما باید برنامه دیگری را طراحی می‌کردیم تا بتوانیم به‌عنوان جایگزین اعلام پایان جنگ کره، به ترامپ پیشنهاد دهیم، اما چیز دندان‌گیری به دست نیاوردیم. مطمئن بودم اگر ژاپنی‌ها مطلع شوند ممکن است ما چنین امتیازی به کره‌شمالی بدهیم، به طور خاص نگران و آشفته می‌شدند، به همین دلیل واقعاً نمی‌توانستم منتظر شنیدن حرف‌های یاچی مشاور امنیت ملی ژاپن باشم که قرار بود دوباره عصر همان روز به واشنگتن بیاید.
فرصت را غنیمت شمردم و به پمپئو گفتم برخی رسانه‌ها مدعی شده‌اند که تو با من مشکل داری، واقعاً چیز خاصی هست؟ که او قاطعانه گزارش‌های رسانه‌ای را رد کرد و گفت مشکلی با من ندارد و حتی یادآوری کرد که چطور من چند روز پیش به او کمک کردم تا جلوی یکی از سفیران بدنام را بگیرد که بدون اجازه وزیرخارجه می‌خواست مستقیماً با ترامپ ملاقات کند. وقتی به پمپئو خبر دادم که این سفیر یواشکی به‌دنبال وقت گرفتن از ترامپ است، گفت: «جان! خدا تو را حفظ کند» و هر دو حسابی خندیدیم. اینکه واقعاً در پشت صحنه چیزی بیشتر از آنچه که پمپئو گفت وجود داشته یا نه، من هنوز هم نمی‌توانم قاطعانه اظهارنظر بکنم ولی به‌نظر می‌رسید که مشکل خاصی وجود نداشته است.
وقتی من و پمپئو صبح چهارشنبه صبحانه کاری مشترک در اتاق افسران کاخ سفید داشتیم (متیس باز هم خارج از کشور بود)، دو نفری در مورد این بحث کردیم که ما در عوضِ اعلام پایان جنگ کره در اسناد اجلاس سنگاپور (اگر ترامپ همچنان مصر باشد) باید به‌دنبال گرفتن چه امتیازی از کره شمالی باشیم؟ به این نتیجه رسیدیم که شاید بهترین معوض، امتیاز حداقلی در زمینه برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و موشک‌های بالستیک آن کشور باشد. البته من شک داشتم که پیونگ یانگ با آن یا هر پیشنهاد دیگری از سوی ما موافقت کند ولی حداقل می‌توانست جلو امتیاز دادن بلاعوض امریکا را در زمینه اعلام پایان جنگ کره بگیرد.  / ایران

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اعلام پایان جنگ کره کره شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۱۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • ۲۰ ناهار سبک و فوری برای روز‌های بی‌حوصلگی
  • (ویدئو) ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده «حق السکوت»
  • پاکسازی پارک جنگلی النگدره و ناهار خوران گرگان به همت طبیعت دوستان
  • ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت به بازیگر جنجالی
  • ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت برای فیلم‌های مستهجن !
  • ببینید | ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • (ویدیو) بازیگر معروف «نون خ» و خواستگاری از دختر ترامپ!