Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@20:08:09 GMT

ضدونقیض‌های گفت‌وگوی خاتمی و روحانی

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۲۰۸۹

ضدونقیض‌های گفت‌وگوی خاتمی و روحانی

آفتاب‌‌نیوز :

شایعه جدال لفظی سید‌محمد خاتمی و حسن روحانی در تماس تلفنی به مناسبت تبریک عید فطر باعث شد که به‌سرعت یکی از مقامات نزدیک به ریاست‌جمهوری در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» بگوید: «‎برخی منابع غیر‌رسمی خبری، در روز‌های اخیر با انتشار خبری جعلی تحت عنوان گفت‌وگوی تلفنی روحانی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین خاتمی به مناسبت تبریک عید غدیر، مدعی شده بودند که در این تماس تلفنی تبریک عید جملات تندی میان دو طرف ردوبدل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‎از رسانه‌های محترم انتظار می‌رود صداقت و تقوا را در انتشار اخبار رعایت کنند و صرفا برای جذب مخاطب از انتشار مطالب کذب پرهیز کنند».

موسوی‌لاری: روحانی از انتقاد‌های اصلاح‌طلبان گله کرد و خاتمی از کار‌های انجام‌نشده

بعد از این سخنان عبدالواحد موسوی‌لاری هم تماس تلفنی خاتمی و روحانی را دوستانه دانست و «ایرنا» گفت: «تماس تلفنی روحانی و خاتمی برای احوال‌پرسی و در فضای دوستانه بوده است، آن‌ها در ماه مبارک رمضان و برگزاری مراسم افطاری در میهمانی همدیگر شرکت می‌کنند و تماس‌های تلفنی مکرر داشته و دارند.... همین اواخر هم آقای روحانی به خاتمی زنگ زدند و بعد از احوال‌پرسی و اظهار محبت، طبق صحبتی که از آقای خاتمی شنیدم، در بخشی از این گفتگو آقای روحانی گرفتاری‌های دولت و مشکلاتی را که بر سر راه دولت وجود دارد، مطرح کردند و آقای خاتمی هم نقطه‌نظراتی را درباره سیاست خارجی و داخلی بیان کردند».

وزیر پیشین کشور با بیان اینکه در این تماس تلفنی آقای خاتمی انتقادی برخورد نکرد، اظهار کرد: «چیزی که من از آقای خاتمی شنیدم، انتقادی نبود و تماسی دوستانه بوده است. آقای روحانی گلایه‌هایی از مشکلاتی که برایش درست کردند، مطرح کرد و خاتمی هم مسائلی را که دولت باید انجام می‌داده و نداده، بیان کرده است».

موسوی‌لاری ادامه داد: «این گفت‌وگوی تلفنی در این فضای دوستانه انجام شده و چیزی که به‌تازگی در رسانه‌ها مطرح شده است، صحیح نیست». او گفت: «من به معجزه کلام ایمان دارم و هر نوع گفتگو بین رفقا و رقبا و بین نهاد‌ها را مثبت می‌بینم. معتقدم اگر فضای نقد باشد، جامعه رشد می‌کند. می‌خواهد این گفتگو بین روحانی و خاتمی باشد یا بین مصطفی تاجزاده و حسین شریعتمداری».

گرچه با اظهارات موسوی‌لاری معلوم می‌شود که مشاجره به معنای درگیری لفظی میان خاتمی و روحانی در میان نبوده؛ اما بر‌اساس همین سخنان هم می‌شود فهمید که دو طرف رضایت کامل از یکدیگر ندارند؛ به‌نحوی‌که گلایه روحانی مربوط به انتقادات اخیر اصلاح‌طلبان از دولت است و خاتمی نیز درباره تحقق‌نیافتن وعده‌ها انتقاد کرده است.

اگرچه اظهار مستقیم گلایه‌ها تاکنون در سطح روحانی و خاتمی رسانه‌ای نشده بود؛ اما از نشانه‌های متعدد می‌شد دریافت که رابطه اصلاح‌طلبان و دولت از مقطعی دچار خدشه شد و از یاد نمی‌بریم زمانی را که محمود واعظی، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور، بعد از پیروزی روحانی در انتخابات سال ۹۶ و زمانی که دیگر دولت را نیاز به حمایت اصلاح‌طلبان نمی‌دید، گفت سبد رأی روحانی در ۹۲ ناشی از حمایت اصلاح‌طلبان نبوده است و خود او مستقلا رأی داشت.

عارف: پیروز که می‌شوند، یادشان می‌رود چه کسانی برای‌شان زحمت کشیدند

پیش‌از‌این هم اصلاح‌طلبان باور داشتند روحانی به آن میزانی که باید و شاید اصلاح‌طلبان را در دولت در نظر نگرفت و بیش از آنکه به حامیان اصلی خود توجه داشته باشد، کوشید برای کاهش حجم مخالفت‌های رقیب، دولتی نیمه‌اصولگرا و نیمه‌اصلاح‌طلب ببندد.

البته این انتظار که روحانی باید دولتی کاملا اصلاح‌طلب هم می‌بست، نه از سوی اصلاح‌طلبان مطرح شده و نه منطقی است؛ زیرا حتی اصلاح‌طلبانی که از روحانی حمایت کردند، هم می‌دانستند خاستگاه اصلی حسن روحانی اصولگرایی است و در تاریخ چند دهه انقلاب او هیچ‌گاه حتی نزدیک به اصلاح‌طلبان هم نبوده است؛ اما روحانی از تأمین خواسته‌های حداقلی اصلاح‌طلبان در چیدمان کابینه هم سر باز زد.

البته در دوران اول ریاست‌جمهوری‌اش می‌کوشید ارتباطش با شخصیت‌های برجسته اصلاحات را حفظ کند تا آنکه با حمایت اصلاح‌طلبان و «تَکرار» سید‌محمد خاتمی توانست در دور دوم هم پیروز انتخابات شود. روحانی در دولت دوم بیش‌از‌پیش به راست میانه نزدیک شد تا حدی که محمدرضا عارف در سال ۹۶ گفت: «بعضی‌ها پیروز که می‌شوند، یادشان می‌رود چه کسانی برای‌شان زحمت کشیدند و من این گله را دارم».

حجاریان: دولت در وضعیت تعلیق در تعلیق قرار دارد

در کنار چنین دلایلی فشار‌های فزاینده اقتصادی بر مردم اصلاح‌طلبان را مجاب کرد که حالا آن‌ها قدری از دولت فاصله بگیرند؛ چنان‌که سعید حجاریان که روزگاری می‌گفت حاضریم دندانه کلید روحانی باشیم، در سال ۹۷ به روزنامه «شرق» گفت: «وضعیت دولت روحانی تعلیق در تعلیق است.... واقعیت این است که دولت جرئت تصمیم‌گیری ندارد؛ به‌همین‌دلیل همیشه می‌خواهد زمان بخرد.

در واقع به دنبال قضا و قَدَر است تا دری به تخته بخورد و شرایط طرف مقابل عوض شود؛ مثلا، الان بعضی منتظرند دموکرات‌ها در کنگره رأی بیاورند و ترامپ تضعیف شود، اما شاید این‌گونه نشد. بعضی دیگر منتظرند ترامپ رئیس‌جمهور یک‌دوره‌ای شود، اما شاید تا ۲۰۲۴ رئیس‌جمهور ماند. ما باید به عواملی که مربوط به خودمان است، چنگ بزنیم. البته این نحوه زندگی از خصیصه‌های ما ایرانیان است. ما تنبل و پرمدعا هستیم.

این وضعیت حتی در خُردترین مسائل هم وجود دارد؛ مثلا دختر یا خانواده‌اش برای خواستگار افاده می‌کنند، عیب و ایراد می‌گیرند و شروط عجیب می‌گذارند تا اینکه دختر ازدواج نمی‌کند، پیر می‌شود و در خانه می‌ماند. تصمیم‌های سیاسی ما از این جهت مانند مواجهه با خواستگار است. اگر به وقتش کار به سرانجام نرسید، دیگر فایده‌ای ندارد».

تاجیک: دولت پرتحرک نیست

محمدرضا تاجیک هم گفته بود: «بسیاری از دولتمردان کنونی از روحیه تکنوکراتیک و بوروکراتیک برخوردارند که نوعی سنگین‌پایی را به آن‌ها تزریق کرده و مانع از شادابی و تحرک آن‌ها شده است. نکته دیگر اینکه نوعی پارادایم قبیله‌گرایی و محفل‌گرایی بر مدیران دولت غالب شده که نغمه بیرونی خوشی ندارد. این در حالی است که انتظارات مردم از دولت بیش از گذشته شده است».

کرباسچی: روحانی سخنانی مطرح کرد که توان انجامش را نداشت

دولت آن‌قدر در معرض انتقاد قرار گرفت که حتی دبیر‌کل حزب کارگزاران که اصلی‌ترین متحد حزبی‌اش قلمداد می‌شد، هم در سال ۹۷ زبان به انتقاد از روحانی گشود: «واقعیت این است که نمی‌توان نقدی را به آقای روحانی وارد ندانست. اینکه سخنانی را مطرح کنند که عملیاتی‌کردن آن‌ها در توان‌شان نیست، فکر نمی‌کنم قابل دفاع باشد. به‌تازگی من دیدم که آقای جهانگیری مصاحبه‌ای را انجام داده‌ا و گفته‌اند در تبلیغات انتخاباتی مقداری تند رفته‌ام.

شاید این نقد مقداری وارد باشد، اما بخشی از آن هم به فضایی که رسانه‌های ما ایجاد کردند برمی‌گردد؛ یعنی سطح توقعات را چه دستگاه‌های تبلیغاتی و چه خود رقبا بعضا بسیار بالا می‌بردند؛ مثلا وعده‌های اقتصادی که رقبای آقای روحانی مطرح می‌کردند، واقعا نشدنی و غیرقابل پذیرش بود. بالاخره آقای روحانی انسان هستند و تحت تأثیر جو تبلیغاتی که ایجاد می‌شود، قرار می‌گیرد. زمانی که احساس کنید ممکن است این جو را ببازید، باید آرزو‌ها و ایدئال خود را مطرح کنید و اعلام کنید برای رسیدن به چه تلاش می‌کنید؛ اما در مقام عمل ممکن است میان ایدئال و آن واقعیت، فاصله ایجاد شود».

جهانگیری: اجازه برکناری منشی خودم را هم ندارم

البته انتقاد‌های اصلاح‌طلبان به دولت تا حدی برای جداکردن حساب‌شان از مشکلات کنونی هم بود؛ زیرا از انتقاد‌های عمومی چنین برداشت می‌شد که مردم اصلاح‌طلبان را به دلیل حمایت از دولت روحانی مقصر مشکلات کنونی می‌دانند و اصلاح‌طلبان از مقطعی که شاهد بالاگرفتن این میزان از نارضایتی شدند، کوشیدند با انتقاد به دولت ثابت کنند که دولت روحانی، دولت اصلاح‌طلبان نیست؛ به همین تناسب روحانی هم از اصلاح‌طلبان فاصله گرفت، تا حدی که از مقطعی به بعد مشاهده شد که نقش معاون‌اولِ اصلاح‌طلبش در دولت کم‌رنگ شد.

چنین شرایطی ادامه داشت تا روزی که جهانگیری رسما از این به حاشیه رانده‌شدن سخن گفت: «من تا این لحظه اجازه برکناری منشی خودم را نداشته‌ام؛ پس از من انتظار نداشته باشید که وکیل و وزیر را تغییر دهیم».

اصلاح‌طلبان هم در پی چنین شرایطی چه در انتخابات مجلس در سال ۹۸ و چه در مقطع کنونی برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر نباید از سیاست ائتلافی پیروی کرد و از نامزدی غیر اصلاح‌طلب حمایت کرد. با توجه به آنچه گفته شد، شاید جدال لفظی میان خاتمی و روحانی پیش نیامده باشد؛ زیرا روحیه هر دو شخصیت مبتنی بر تندگویی نیست؛ اما بر‌اساس سخنان اخیر موسوی‌لاری می‌توان باور کرد که گفت‌وگوی رئیس دولت اصلاحات و رئیس دولت اعتدال چندان هم به احوال‌پرسی و تبریک عید فطر منحصر نشده است.

منبع: روزنامه شرق

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اصلاح طلبان سید محمد خاتمی حسن روحانی خاتمی و روحانی اصلاح طلبان آقای روحانی آقای خاتمی موسوی لاری تماس تلفنی تبریک عید گفت وگوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۲۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار ضدونقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، چارلز سوم بر اساس بیانیه کاخ باکینگهام قرار است از هفته آینده برنامه‌ ملاقات‌های عمومی خود را از سر بگیرد. او طبق برنامه اعلام شده قرار است سه شنبه هفته آینده به طور نمادین از یک کلینیک درمان سرطان بازدید و در ماه ژوئن با امپراطور و ملکه ژاپن ملاقات می‌کند.

این درحالی است که هفته آینده سالگرد تاج‌گذاری چارلز به عنوان پادشاه انگلیس است و مقام‌های دربار درحال تدارک جشن‌های سلطنتی در این کشور هستند. چارلز شهریور ۱۴۰۱ در پی فوت مادرش الیزابت دوم به تاج و تخت رسید و اردیبهشت ۱۴۰۲ طی مراسمی پرحاشیه تاج‌گذاری کرد.

اما حدود ۹ ماه بعد یعنی بهمن سال گذشته، کاخ باکینگهام اعلام کرد که چارلز به سرطان مبتلا است و به همین خاطر حضور او در انظار عمومی کمتر می‌شود. نوع سرطان چارلز مشخص نیست اما هر از گاهی گمانه‌زنی‌هایی درباره وضعیت سلامتی وی مطرح می‌شود.

دو ماه پیش خبری منتشر شد که چارلز به طور غیرمنتظره‌ای مُرده است. این خبر ابتدا در یک شبکه تلگرامی روس‌زبان منتشر و به‌سرعت در سایر رسانه‌های روسیه بازتاب یافت. سرانجام خبرگزاری تاس وابسته به دولت روسیه با انتشار گزارشی اعلام کرد که مقامات کاخ باکینگهام این خبر را تکذیب و تأیید کرده‌اند که چارلز سوم زنده و سرگرم انجام امور کاری است.

اما در همین فاصله، خبر یادشده مرزهای روسیه را درنوردید و به طور گسترده‌ای در شرق اروپا بازتاب یافت. بر همین اساس، سفارت انگلیس در اوکراین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «خبر مرگ شاه چارلز سوم جعلی است.» سفارت انگلیس در روسیه نیز با انتشار پیامی این خبر را تکذیب کرد.

از سویی نشریه نیویورک‌پست اخیراً در گزارشی، با اشاره به وخیم‌تر شدن وضعیت سلامتی چارلز نوشته است که این روند رو به زوال، مقامات دربار را بر آن داشته است که «برنامه مراسم خاکسپاری» او را به‌طور مرتب به‌روز کنند.

چند منبع مطلع هم به دیلی‌بیست گفته‌اند، شرایط جسمی چارلز ۷۵ ساله خوب نیست و او اخیرا کمتر در محافل عمومی حضور داشته است. گفته می‌شود که «برنامه مراسم خاکسپاری» او بلافاصله پس از خاکسپاری الیزابت دوم در شرایط آماده‌باش قرار دارد.

کاخ باکینگهام از دیرباز برای مرگ الیزابت و چارلز برنامه‌ای از پیش تعیین شده دارد که به محض مرگ آنها اجرایی می‌شود. همانطور که الیزابت در جریان آماده‌سازی‌ و به‌روز رسانی‌های مراسم خاکسپاری‌اش در آینده بود، چارلز نیز از جزئیات این برنامه مطلع است.

به هر روی ابهامات درباره وضعیت جسمی چارلز سوم کم نیست. کاخ باکینگهام امروز اعلام کرد که هنوز برای اعلام زمان مورد نیاز برای ادامه درمان پادشاه زود است. در بیانیه دربار اینطور ادعا شده است که پزشکان «از پیشرفت‌هایی که تاکنون انجام شده بسیار دلگرم شده‌اند و نسبت به ادامه بهبودی پادشاه امیدوارند».

خبرگزاری بی‌بی‌سی گزارش داد که چارلز سوم هنوز قادر به انجام کامل وظایف خود نیست و به نظر می‌رسد که دربار تلاش می‌کند تا «سیگنال‌های مثبتی» را نسبت به وضعیت سلامتی او مخابره کند.

کاخ باکینگهام امروز (جمعه) تصویری از چارلز را منتشر کرد که در کنار همسرش کامیلیا در باغ قدم می‌زند. البته دربار انگلیس در انتشار تصاویر جعلی ید طولایی دارد و اسفند گذشته نیز با انتشار تصویر دستکاری شده از کاترین میدلتون همسر ولیعهد انگلیس که مدتیست در انظار عمومی دیده نشده و گمانه‌زنی‌ها درباره مرگ وی بالا گرفته است، سوژه رسانه‌ها شد.

به هر روی، این طور که از بیانیه کاخ باکینگهام بر می‌آید، برنامه ملاقات‌های عمومی چارلز سوم در آستانه سالگرد تاج‌گذاری وی بشدت محدود است و او قرار نیست در مراسم و جشن‌های عمده شرکت کند. طبق بیانیه منتشر شده، حضور پادشاه در هر برنامه‌ نیز مطابق با تشخیص پزشک خواهد بود و او در تمام برنامه‌های عمومی تابستان شرکت نخواهد کرد.

در واقع بیانیه دربار درباره از سرگیری ملاقات‌های عمومی چارلز، اقدامی نمایشی و سازمان‌دهی شده به نظر می‌رسد که فشار افکار عمومی را در آستانه سالگرد تاج‌گذاری وی کاهش دهد.

دیگر خبرها

  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • اخبار ضدونقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند