Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@14:04:01 GMT

«عارسُک جُلی» ابرکوه می‌تواند نماد صلح جهانی باشد

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۴۲۹۷

«عارسُک جُلی» ابرکوه می‌تواند نماد صلح جهانی باشد

ایسنا/یزد رئیس اداره میراث فرهنگی ابرکوه گفت: گروه صلح و دوستی جهانی «جای جاگات» که با هدف تحقق به شعار صلح و دوستی بین ملت‌ها حرکت خود را از هند به سمت ژنو انجام داده بود، عارسُک‌های جُلی ابرکوه را به عنوان نماد خاصی از صلح جهانی معرفی کردند.

اوخر پارسال یک گروه ۲۵ نفره تحت عنوان گروه صلح و دوستی جهانی «جای جاگات» حرکت خود از هند به سمت ژنو را با دو هدف گرامیداشت یکصد و پنجاه و یکمین سالگرد تولد گاندی و تحقق بخشیدن به شعار صلح و دوستی بین ملت‌ها و همچنین مطالعه تحقیقاتی برای آینده سازمان ملل آغاز کردند و در مسیر خود به شهر نمونه گردشگری ابرکوه نیز سفر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حمید مشتاقیان» رئیس اداره صنایع‌دستی، میراث فرهنگی و گردشگری ابرکوه در رابطه با سفر این گروه به ابرکوه و دستاورد آن برای این شهر نمونه گردشگری، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بخشی از گروه فوق در سفر سه‌ هفته‌ای خود به ایران از شهرهای مختلف از جمله ابرکوه بازدید کرد و طی برگزاری جلسات و نشست‌های مختلف اندیشه ضدخشونت گاندی را تبلیغ کرده و همچنین با بخشی از فرهنگ، تاریخ محلی، سنت‌ها، الگوها، صنایع‌دستی و معیشت ایرانی آشنا شدند.

وی افزود: تیم نامبرده که از ملیت‌های هندی و فرانسوی تشکیل شده بود، با ترکیب سفیر بازنشسته هند در ایران، مددکار ارشد اجتماعی هند، رهبر راهپیمایی صلح جهانی جای‌جاگات و اعضای راهپیمایی صلح جهانی، در سفر خود به استان یزد از مرکز آموزش صنایع‌دستی ابرکوه «دسواره» بازدید کردند.

مشتاقیان بیان کرد: گروه جای‌جاگات در خلاصه سفرنامه‌ی خود، «عارسُک جُلی» را که توسط «حامد اکرمی» هنرمند و پژوهشگر جوان ابرکوهی احیا شده است را به عنوان عروسک خاصی که نمادی از صلح جهانی است معرفی می‌کنند و می‌نویسند: «ایرانیان از مهاتما گاندی و اصول وی در مورد خشونت و صلح آگاهی کامل دارند. عروسک‌سازی یک هنر عامیانه بسیار پیشرفته در ایران است. ایرانی‌ها این را نوعی صلح بین ملت‌ها می‌دانند.»

وی تصریح کرد: سفر گروه جای‌جاگات به ابرکوه فرصت بسیار با ارزشی پیش آورد که هنر را از دیدگاه صلح بررسی کنیم و با مروری بر هنر و فرهنگ هزاران ساله ایران به این نتیجه برسیم که هنر همیشه در خدمت صلح بوده و همچنان نیز می‌تواند باشد.

به گفته این مسئول، برای گسترش صلح باید هنرها را انتقال داد تا گستره آن بیشتر باشد و هم این که اقتصاد هنرمندان صنایع‌دستی تقویت شود.

یاداور می‌شود: شیوه ساخت این عروسک با شماره ۱۵۰۴ در تاریخ ۱۸ دی ۹۶ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابركوه استانی فرهنگی و هنری صلح و دوستی صنایع دستی صلح جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۴۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج نماد عظمت امت اسلامی است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: حج نماد عظمت و وحدت امت اسلامی است و باید از این فرصت برای نمایش همگرایی بیشتر جامعه اسلامی استفاده کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، آیت‌الله سید حسن عاملی عصر شنبه در همایش متمرکز کاروان‌های حج تمتع اردبیل، گفت: چشم جهان همه جهانیان به وحدت و همگرایی امت اسلامی در کنگره عظیم حج دوخته شده تا شکوه و عظمت آنها را در این کنگره بزرگ امت اسلامی شاهد باشند.

وی تصریح کرد: این فرصت استثنایی باید قدر دانسته شده و بیش از هر زمان دیگر کمک کنیم تا این آیین ارزشمند امت اسلامی با اقتدار کامل برگزار شده و حجاج ایرانی نیز به عنوان پیشتاز نمایش فرهنگ و عظمت و کرامت جامعه اسلامی وظیفه خطیر خود را انجام دهند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: حج امسال با توجه به شرایط خاص جامعه اسلامی از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است و باید در این حج اعلام بیزاری خود را از استکبار جهانی نشان داده و بر همگرایی بیشتر امت اسلامی و دفاع از مظلومان جهان تلاش کنیم.

عاملی افزود: فرصتی که حج فراهم می‌آید، فرصت استثنایی برای نشر معارف اصیل اسلام و مکتب نبی مکرم اسلام است که هم در مکه و هم در مدینه باید حجاج با اخلاق، رفتار و شایستگی سلوک خود نشان دهند که جامعه اسلامی از غنای فرهنگی، ادبی و معرفتی برخوردار است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در خانه خدا انتظار می‌رود در کنار اعمال توحیدی، زمینه برای وفاق و همدلی امت اسلامی فراهم آید تا بتوانند از فرصت فراهم شده برای نمایش وحدت و انسجام بیشتر بهره برده و زمینه خوار شدن استکبار جهانی و تمامی مستکبران را فراهم کنند.

امام جمعه اردبیل به حجاج استان اردبیل توصیه کرد تا بیشتر از سایر مسائل حاشیه‌ای، به اصل موضوع حج و آداب آن توجه کرده و با شناخت اسرار و رموز آن سعی کنند تا خود را بیشتر با کاروان و برنامه‌های آن همسو و هم ردیف کنند.

عاملی اضافه کرد: همایش آموزشی، توجیهی زائران استان اردبیل فرصتی استثنایی فراهم کرده تا در مصلای اردبیل بتوانند اعمال حج را به صورت نمادین انجام داده و بیش از گذشته با اسرار حج و معنی و معارف آن بیش از گذشته آشنا شوند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل بیان کرد: امیدواریم در حج امسال شرایطی فراهم آید تا امت اسلامی بتوانند بهترین نمایشی از همبستگی خود را نشان داده و در نقطه مقابل زمینه بیزاری و انزجار از نظام کفر و استکبار فراهم آید.

انتهای پیام/131

دیگر خبرها

  • فروش میلیاردی دو کد در خوساز
  • کاهش ۷ هزار و ۶۴۸ واحدی شاخص کل بورس
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • مکان و زمان قرعه کشی جام جهانی 2024 مشخص شد
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ
  • سپیدار بهترین عملکرد فروش
  • میزان و زمان واریز سود ۴۰ نماد بورسی و فرابورسی
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است