Web Analytics Made Easy - Statcounter

در 5 ماهه امسال، در مقابل صادرات حدود ۱۰.۹ میلیارد دلار کالای غیرنفتی به سایر کشور، 13.7 میلیارد دلار کالا به ایران وارد شده و تراز تجاری به منفی 2.8 میلیارد دلار رسیده است. آمارهای از کاهش ۳۹ درصدی ارزش صادرات غیرنفتی و افت 23 درصدی ارزش واردات در 5 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حکایت دارد.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ تجارت کالایی ایران با سایر کشورها در ۵ ماهه امسال به حدود ۲۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به ارزش ۳۵.۶ میلیارد دلاری تجارت ایران در ۵ ماهه نخست سال ۱۳۹۸ حدود ۳۱ درصد کاهش داشته است.

آمارهای منتشر شده از سوی اتاق تهران نشان می‌دهد: در ۵ ماهه سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰.۹ میلیارد دلار کالای بدون نفت خام از ایران به سایر کشورها صادر شده و در مقابل حدود ۱۳.۷ میلیارد دلار کالا به کشور وارد شده است و تغییر موازنه تجاری به نفع واردات، تراز تجاری کشور در این دوره زمانی را به 2.8 میلیارد دلار رسانده است.

البته سایر آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد بخش عمده واردات انجام شده به کشور را کالاهای اساسی ازجمله محصولات کشاورزی و نهاده‌های دامی تشکیل داده‌اند.

تغییرات تجارت خارجی از زبان آمار

بررسی وضعیت ارزش تجارت خارجی ایران در 5 ماهه امسال به تفکیک صادرات بدون نفت خام و واردات کالا، نشان می‌دهد در این دوره زمانی، مجموع ارزش صادرات بدون نفت خام کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش قابل‌توجه 39 درصدی مواجه شده است و در مقابل، مجموع ارزش واردات کالایی کشور در این دوره نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 23 درصد کاهش پیدا کرده است.

محدودیت‌های کرونا برای تجارت خارجی، موانع تحریم، سخت‌گیری‌های مربوط به پیمان‌سپاری ارزی برای صادرکنندگان و کاهش قدرت پیش‌بینی بازرگانان از معادلات ارزی و اقتصادی از جمله مواردی است که می‌تواند سهم پررنگی در کاهش شدید صادرات غیرنفتی کشور داشته باشد.

همچنین محدودیت‌های دولت و وزارت صنعت برای ثبت سفارش واردات کالای دارای مشابه داخلی یا کالاهایی که در شرایط فعلی غیرضروری تشخیص داده می‌شوند نیز در قالب فهرست ممنوعیت‌های وارداتی توانسته است ارزش واردات را با کاهش جدی مواجه کند.

مقاصد عمده صادراتی

آمارها نشان می‌دهد در ۵ ماهه ۱۳۹۹، چین با واردات حدود ۳ میلیارد دلاری از ایران، بزرگ‌ترین مقصد صادرات کالای بدون نفت خام ایران بوده است. باوجودآنکه واردات کالایی چین از ایران در ۵ ماهه امسال نسبت به ۵ ماهه سال قبل حدود ۳۱ درصد کاهش یافته اما سهم چین در میان مقاصد صادراتی ایران در این دوره زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و از ۲۵ درصد به ۲۸ درصد رسیده است.

علاوه بر این، کشور ترکیه که با حدود ۵.۲ میلیارد دلار واردات از ایران، مقصد صادراتی ایران در ۵ ماهه ۱۳۹۸ بوده، در ۵ ماهه ۱۳۹۹ با واردات تنها ۵۱۳ میلیون دلار، به جایگاه پنجم رسیده است.

همچنین ارزش ۸۷۱ میلیون دلاری واردات افغانستان از ایران که در ۵ ماهه ۱۳۹۹ به جایگاه چهارم مقاصد عمده صادراتی ایران رسیده، همچنان از ارزش واردات آن در ۵ ماهه نخست ۱۳۹۸ (۸۹۸ میلیون دلار) کمتر است.

امارات متحده عربی نیز با حدود ۶.۱ میلیون دلار واردات از ایران سومین مقصد صادراتی ایران در ۵ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ است که ارزش واردات آن حدود ۷ درصد نسبت به ۵ ماهه ۱۳۹۸ کمتر شده است.

مبادی عمده واردات ایران

بررسی آمارها حاکی از این است که واردات ایران از ۵ مبدأ عمده وارداتی در ۵ ماهه ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸ با کاهش حدود ۲۰ درصدی مواجه شده و در مدت مذکور، سهم چین و امارات از کل واردات ایران افزایش یافته؛ اما سهم ترکیه، هند و آلمان با کاهش مواجه شده است.

در دوره موردبررسی، چین به‌عنوان بزرگ‌ترین مبدأ وارداتی ایران حدود ۵.۳ میلیارد دلار صادرات به ایران داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۱۷ درصدی مواجه شده است.

در این میان، ارزش واردات کالایی امارات به ایران، رشد ۵ درصدی داشته است. همچنین در رابطه با کشورهای ترکیه، هند و آلمان نیز به ترتیب، کاهش ۳۳ درصدی، ۵۰ درصدی و ۲۴ درصدی در ارزش واردات کالایی به ایران طی ۵ ماهه ۱۳۹۹ نسبت به ۵ ماهه ۱۳۹۸ اتفاق افتاده است.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: دارا دوم شارلی ابدو کریم آتشی آیت الله صانعی دور دوم انتخابات مجلس یازدهم واردات کالا امارات ترکیه دارا دوم شارلی ابدو کریم آتشی آیت الله صانعی دور دوم انتخابات مجلس یازدهم نسبت به مدت مشابه سال مدت مشابه سال قبل ایران در ۵ ماهه ۵ ماهه ۱۳۹۹ صادراتی ایران واردات کالایی واردات کالای میلیارد دلار بدون نفت خام ارزش واردات میلیون دلار مقصد صادرات نشان می دهد ماهه امسال مواجه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۶۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت

به گزارش صدای ایران از آناتولی،بر اساس داده‌های اتحادیه صادرکنندگان صنعت خودرو اولوداغ، گروه خودرو‌های سواری ۲۸.۲ درصد از صادرات ۹ میلیارد و ۱۳۲ میلیون و ۴۳۱ هزار دلاری صنعت خودرو را در ژانویه تا مارس ۲۰۲۴ از ترکیه تشکیل می‌دهد.

صادرات خودروی سواری که در ۳ ماهه نخست سال گذشته ۲ میلیارد و ۶۲۵ میلیون و ۴۵۷ هزار دلار بود، در مدت مشابه سال جاری با ۱.۷ درصد کاهش به ۲ میلیارد و ۵۷۸ میلیون و ۹۶۱ هزار دلار رسید.

خودروی سواری از ترکیه در سه ماهه نخست سال جاری به ۷۳ کشور، منطقه خودمختار و آزاد صادر شد.

صادرات به ایتالیا که در ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ میلادی ۲۲۵ میلیون و ۳۰۴ هزار دلار بود، در مدت مشابه سال جاری با ۵۸.۵ درصد افزایش به ۳۵۷ میلیون و ۲۸۶ هزار دلار رسید.

انگلستان با ۳۲۸ میلیون و ۳۳۱ هزار دلار صادرات خودروی سواری در سه ماهه اول سال و ۹.۶۴ درصد رشد در رتبه سوم قرار داد.

صادرات یک میلیارد و ۹۶ میلیون و ۳۲ هزار دلاری به کشور‌های فرانسه، ایتالیا و انگلستان در ۳ ماه معادل ۴۲.۵ درصد از کل صادرات خودروی سواری از ترکیه بوده است.

آلمان با ۲۴۴ میلیون و ۶۱۱ هزار دلار در رتبه چهارم صادرات خودروی سواری قرار دارد که ۱۲.۷۱ درصد افزایش داشته است.

صادرات به الجزایر که در بازه زمانی ژانویه تا مارس ۲۰۲۳، ۸ میلیون و ۱۲ هزار دلار بود، در ماه‌های مشابه سال جاری با ۴۴۱ درصد افزایش به ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار دلار رسید.

صادرات به استرالیا با ۶۳۸ درصد افزایش از ۲ میلیون و ۶۷۸ هزار دلار به ۱۹ میلیون و ۷۷۴ هزار دلار و به مصر با ۸۱۶ درصد افزایش از ۲ میلیون و ۸۶ هزار دلار به ۱۹ میلیون و ۱۳۰ هزار دلار رسید.

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!