Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@11:40:09 GMT

کرونا و مصائب آن/ ضدعفونی کردن یا نکردن؛ مسئله این است!

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۲۰۳۲

کرونا و مصائب آن/ ضدعفونی کردن یا نکردن؛ مسئله این است!

با شیوع ویروس کرونا موجی از دستورالعمل‌های بهداشتی منتشر شد تا از ابتلای افراد به این ویروس جلوگیری شود. برخی از این اقدامات مؤثر و برخی دیگر تنها کاری بیهوده است.

گروه فناوری خبرگزاری آنا، پس از گذشت 10 ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان، اطلاعات دانشمندان و متخصصان از این ویروس کشنده بیشتر شده است. بهترین اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطر ابتلا به کووید-19 استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و اجتناب از محیط شلوغ معرفی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای شیوع این ویروس سازمان بهداشت جهانی و سازمان کنترل بیماری‌های واگیردار بسیاری از کشورها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا دستورالعمل‌هایی را منتشر کرده بود که با مرور زمان و با شناخت بیشتر این ویروس منسوخ شد.

 افزایش دانش بشر از کووید-19 نشان می‌دهد که برخی از اقدامات پیشگیرانه‌ ارزش انجام دادن و زمان گذاشتن را ندارد. قرنطینه کردن نامه‌ها و مرسولات پستی برای چند روز یکی از اقدامات پیشگیرانه‌ای است که ارزش زمان گذاشتن را ندارد. در ادامه به معرفی برخی از اقدامات پیشگیرانه‌ای می‎پردازیم که رعایت کردن یا نکردن آنها تأثیری در خطر ابتلا به کرونا ندارد.

در فروشگاه نیازی به استفاده از دستکش نیست

احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق سطوح و اشیای آلوده بسیار کم است، فرد تنها در صورتی به ویروس آلوده می‌شود که شیئ یا سطحی آلوده به ذرات ویروس را لمس کرده و به دهان، بینی یا چشم‌های خود بزنند. بنابراین پوشیدن دستکش‌های یک‌بارمصرف اقدامی پیشگیرانه در برابر ابتلا به ویروس کرونا به شمار می‌رفت. حال براساس نتایج تحقیقات جدید، توصیه نمی‌شود که در هنگام خرید و انجام کارهای خارج از خانه از دستکش یک‌بارمصرف استفاده شود. به گفته پل ولبردینگ، متخصص اپیدمیولوژی دانشگاه سان‌فرانسیسکو در کالیفرنیا؛ تنها کافی است قبل و بعد از رفتن به فروشگاه یا سوپرمارکت دست‌های خود را بشویید.

برخی متخصصان بر این باورند که استفاده از دستکش حس امنیت کاذب به افراد القا کند. بعضی از مردم گمان می‌کنند که دستکش مانند یک گلوله جادویی عمل می‌کند، در صورتی نوعی منبع آلوده به شمار می‌رود. گزارش‌ها نشان می‌‌دهد که پوشیدن دستکش باعث می‌شود فرد بیشتر صورت خود را لمس کند.

بسته‌های غذایی را ضدعفونی نکنید

 در ماه اوت اعلام شد که آثاری از کرونا در بسته‌بندی‌های غذای یخ‌زده دیده شده است؛ اما جای نگرانی وجود ندارد. به گفته مایکل رایان، مدیر اجرایی برنامه‌های اضطراری سازمان بهداشت جهانی؛ مردم نباید نگران غذا، غذهای بسته‌بندی‌ شده و فرآوری شده یا پیک‌های ارسال غذا باشند چراکه احتمال انتقال ویروس از غذا به‌شدت پایین است. درواقع احتمال این که ویروس در غذاهای یخ‌زده زنده بماند، بسیار کم است.

درواقع احتمال زنده ماندن و ثبات ویروس کرونا خارج از بدن انسان بسیار پایین است. قرارگیری ویروس در یخچال یا فریزر می‌تواند به زنده ماندن آن کمک کند و به همین دلیل شیوع کرونا در کارخانه‌های بسته‌بندی گوشت بسیار بالاست اما احتمال انتقال ویروس از بسته‌بندی به فرد بسیار ناچیز است. به گفته الیزابت کانیک، متخصص ایمونولوبیولوژیست دانشگاه آریزونا؛ نیازی به ضدعفونی و شستشوی مواد غذایی بسته‌بندی وجود ندارد.

کتاب‌ها را قرنطینه نکنید!

برخی از افراد کتاب‌هایی را کتاب‌فروشی می‌خرند یا از کتابخانه به امانت می‌گیرند، سه روز قرنطینه می‌کنند. ویروس کرونا بسته به نوع سطح، مدت زمان مشخصی زنده می‌ماند. براساس یافته‌های علمی، کووید-19 تنها سه ساعت روی صفحات کاغذ و کتاب زنده می‌ماند. بنابراین نیازی نیست که کتاب‌ها را بیش از سه روز قرنطینه کنید. دانشمندان با بررسی طول عمر ویروس کرونا روی جلدهای سخت، نرم و چرمی کتاب‌ها، صفحات کاغذی و جلد دی‌وی‌دی‌ها به این نتیجه رسیدند که این ویروس یک روز بعد از بین می‌رود و بعد سه روز نمی‌توان هیچ اثری از آن در میان صفحات یک کتاب پیدا کرد.

نیازی به قرنطینه کردن مرسولات پستی نیست

قرنطینه کردن محتوای صندوق‌های پستی به هیچ عنوان ضروری نیست. درواقع امکان ندارد یک مرسوله پستی با یک نامه به اندازه کافی ذرات ویروسی داشته باشد که بتواند فرد را به کرونا مبتلا کند.

رفت‌وآمد تعمیرکاران به خانه مشکلی ندارد

از ابتدای همه‌گیری کرونا، برگزاری مهمانی‌ها به شدت کم شده و افراد ترجیح می‌دهند کسی را به خانه خود راه ندهند. به گفته آنتونی فائوچی، رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی؛ رفت‌وآمد گهگاه تعمیرکاران و خدمتکاران به خانه در صورت استفاده از دستکش و ماسک اشکالی ندارد.

شنا کردن در استخر ایرادی ندارد

استخرها منبعی برای شیوع ویروس کرونا نیستند چراکه کووید-19 از طریق آب منتقل نمی‌شود. کلر موجود در آب استخرها باعث غیرفعال شدن ویروس در آب می‌شود. به گفته جوزف ایزنبرگ، متخصص اپیدمیولوژی دانشگاه میشیگان؛ به طور کلی عوامل بیماری‌زای اختلالات تنفسی در آب زنده نمی‌مانند. ویروس کرونا نوعی ویروس تنفسی است، بنابراین انتقال آن از طریق استنشاق کردن صورت می‌گیرد. توصیه می‌شود در هنگام ورود، خروج و تعویض لباس از ماسک استفاده کنید و از تماس نزدیک با افراد نیز اجتناب کنید.

انتهای پیام/4021/پ

منبع: آنا

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی کرونا پیشگیری ضدعفونی کووید 19 انتقال ویروس ابتلا اقدامات پیشگیرانه ویروس کرونا بسته بندی کووید 19 کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون

 به گزارش تابناک به نقل از مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاورد‌های نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشور‌های پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

 وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و دارو‌های مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشور‌های منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیاز‌های بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • داوید رایا یا جوردن پیکفورد؛ چه کسی برنده دستکش طلایی فصل 24-2023 لیگ برتر انگلیس می‌شود؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دستکش طلا به دروازه‌بان ایران رسید
  • جریمه تاوان ثبت نکردن موادبهداشتی فروشگاه مواد غذایی در کرمانشاه
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند