Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@00:54:23 GMT

پیکر تراشی درمان مناسبی برای کاهش وزن نیست

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۲۵۴۸

خبرگزاری میزان-عضو انجمن پیشگیری و جراحی چاقی ایران گفت: جراحی‌های چاقی به هیچ وجه جنبه درمانی ندارند و خطرات و عوارض ناشی از انجام جراحی‌های چاقی بسیار زیاد است.

خبرگزاری میزان - تسنیم نوشت: محمد هاشمی درباره جراحی‌های چاقی گفت: جراحی‌های چاقی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول جراحی ها، جنبه درمانی دارند و روی دستگاه گوارشی فرد مانند معده و روده انجام و باعث می‌شوند فرد کمتر غذا مصرف کند؛ دسته دوم جراحی ها، جنبه زیبایی دارد که افراد برای کاهش سایز مراجعه و پزشکان چربی‌های زیرپوستی فرد را خارج می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو انجمن پیشگیری و جراحی چاقی ایران افزود: برای انجام جراحی‌های دسته اول که جنبه درمانی دارند شرایطی وجود دارد که باید حتماً رعایت شود. افرادی که تحت جراحی‌های درمانی چاقی، یعنی دسته اول جراحی‌های گفته شده قرار می‌گیرند باید حتماً دچار چاقی مفرط باشند، یعنی نمایه توده بدنی آن‌ها بالاتر از ۴۰ باشد یا این که چاقی درجه دو و سه، یعنی شاخص توده بدنی بین ۳۵ تا ۴۰ داشته باشند، ولی از رژیم‌های غذایی بهره‌ای نبرده و نتیجه‌ای نگرفته باشند. برای این افراد جراحی‌های چاقی انجام می‌شود که این جراحی منجر به کاهش سطح جذب یا دریافت مواد غذایی می‌شود و درنتیجه کاهش وزن رخ می‌دهد.

هاشمی ادامه داد: در صورتی برای این جراحی‌ها نتیجه‌ای حاصل خواهد شد که شرایط بیمار و اندیکاسیون (توصیه) به درستی مدنظر قرار بگیرد؛ در این صورت ممکن است مشکلات متابولیکی فرد نظیر کبد چرب و سطح قند و چربی خون او بهبودی قابل توجهی پیدا کند.

عضو انجمن پیشگیری و جراحی چاقی ایران تأکید کرد: جراحی چاقی آخرین خط درمان چاقی محسوب می‌شود و زمانی که افراد به هر دلیلی نمی‌توانند رژیم غذایی خود را رعایت کنند می‌توانند تحت عمل جراحی چاقی درمانی قرار بگیرند.

هاشمی ضمن اشاره به جراحی‌های درمانی با بیان اینکه عمل "اِسلیو معده" باعث کاهش حجم معده فرد می‌شود، متذکر شد: در جراحی اسلیو معده، بخشی از دستگاه گوارش فرد خارج شده است بنابراین نمی‌توان انتظار بازگشت فرد به زندگی عادی را داشت؛ همانطور که گفته شد این درمان‌ها آخرین خط درمان چاقی حساب می‌شوند، اما وقتی فرد وزن خود را کم کند و شاخص توده بدنی او کاهش یابد کیفیت زندگی او بالا می‌رود و بنابراین باید به کاهش وزن فرد توجه شود.

وی با اشاره به گروه دوم جراحی‌های چاقی (جراحی‌های زیبایی) خاطرنشان کرد: جراحی‌های چاقی که با هدف زیبایی اندام انجام می‌شوند به هیچ وجه جنبه درمانی ندارند و شامل انواع جراحی‌های خارج کردن چربی نظیر لیپوساکشن، لیپولیزر، پیکرتراشی و... می‌شود. این جراحی‌ها به هیچ وجه درمان کننده چاقی نیست؛ انجام این جراحی‌ها از لحاظ علمی ممنوع نیست، اما انجام آن نیز تأثیری بر سلامتی فرد ندارد. افرادی که با ظاهر اندام خود مشکل دارند ممکن است این جراحی‌ها را انجام دهند.

وی متذکر شد: هردو گروه جراحی‌های ذکرشده شامل جراحی‌های دارای جنبه درمانی و زیبایی، می‌تواند درجاتی از عوارض و حتی مرگ و میر در پی داشته باشد. طبیعی است که هر اقدام تهاجمی و دستکاری روی بدن که از طریق جراحی انجام می‌شود می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد.

عوارض جراحی‌های چاقی چیست؟

هاشمی با بیان این که جراح چاقی باید در صورتی جراحی درمانی را انجام دهد که مزایای جراحی بیش از مضرات آن باشد، یادآور شد: برخی افراد ناآگاهانه به پزشکان اصرار می‌کنند تحت جراحی چاقی قرار بگیرند در حالی که مورد مناسبی برای جراحی شدن نیستند و در نتیجه دچار مشکلاتی می‌شوند و جراحی‌هایی روی دستگاه گوارش فرد انجام می‌شود که نباید انجام بگیرد.

وی افزود: جراحی‌های زیبایی چاقی که با هدف خارج کردن توده چربی زیرپوستی انجام می‌شوند به خصوص اگر با تکنیک‌های قدیمی انجام شوند ممکن است مرگ ومیر بالاتری نسبت به جراحی‌های درمانی داشته باشند و خطرات و عوارضی نظیر آمبولی (لخته شدن خون) و ایست تنفسی و مرگ را در پی داشته باشند.

هاشمی با بیان این که قبل از جراحی چاقی درمانی نیز نیاز به مشاوره‌های رفتاری وجود دارد، تصریح کرد: بیمار باید تحت نظر روانشناس و روانپزشک و متخصص تغذیه قرار بگیرد؛ فرد پس از جراحی نیز دچار یکسری محدودیت‌ها در غذا خوردن می‌شود که باید آمادگی آن را داشته باشد. در صورتی که این مشاور ه‌ها انجام نشود زنجیره درمان فرد ناقص باقی می‌ماند.

عضو انجمن پیشگیری و درمان چاقی در پاسخ به این سؤال که آیا در کشور ما این زنجیره درمانی به طور کامل اجرا می‌شود یا خیر، بیان داشت: جراحان ما عموماً این اصول را رعایت می‌کنند البته ممکن است برخی از پزشکان نیز به این امر توجه کافی نداشته باشند. مشاوره‌های تغذیه‌ای و روانشناختی جزوی از پروتکل درمان چاقی است و باید حتماً قبل و بعد از عمل جراحی انجام شوند.

بیشتر بخوانید: جوانان چاق با خطر زوال عقل در کهنسالی روبه رو هستند

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: پیکرتراشی چاقی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پیکرتراشی چاقی جراحی های چاقی جراحی ها داشته باشند جنبه درمانی درمان چاقی جراحی چاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دکتر سید مهدی هاشمی باجگانی افزود:این اقدام در راستای سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی جهت ارائه خدمات درمانی مناسب و ارزان قیمت به آحاد مردم صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: از امروز هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ کلیه بیمارستان‌های دولتی و واحد‌های تابعه دانشگاه مکلف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیصی – درمانی و ترخیص کودکان زیر هفت سال بیمه شده را به صورت رایگان انجام دهند.
رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال به ویژه درمناطق محروم و روستایی در شورای عالی بیمه، مصوب شده است.

دیگر خبرها

  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • انجام جراحی لوزه با تعرفه دولتی در بیمارستان کامکار عرب نیای قم
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر
  • فیلم| آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند