Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-02@12:47:33 GMT

ضربه اساسی معافیت مالیاتی مناطق آزاد بر تولید داخل

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۲۶۷۸

ضربه اساسی معافیت مالیاتی مناطق آزاد بر تولید داخل

وضع معافیت مالیاتی در مناطق آزاد تجاری موجب شده تا شرکت‌های بسیاری به طمع واردات کالاهای مصرفی وارد این مناطق شوند. از این‌رو قوانین و سازوکارهای موجود در این مناطق نیازمند بازنگری است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تاسیس مناطق آزاد ایران مربوط به تبصره 19 قانون برنامه اول توسعه که در شهریور 1368 است که طی آن مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه داد تا حداکثر در 3 نقطه مرزی کشور، مناطق آزاد تجاری – صنعتی تاسیس کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهارسال بعد قانون چگونگی اداره مناطق آزاد در 26 ماده و 4 تبصره به تایید مجلس رسید و مجوز مناطق آزادکیش، قشم و چابهار صادر شد. دولت در این مناطق هزینه‌هایی مانند تخفیف و امتیازات گوناگون درباره معافیت و مشوق‌های مالیاتی ارائه کرده است.

تصویب ماده 6 و 7 قانون مالیات برارزش افزوده موجب شد تا مناطق آزاد تجاری – صنعتی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شوند که  هدف از این اقدام تشویق صادرات، کاهش فرارمالیاتی و مقابله با قاچاق اعلام کرد. از سال 1387 تاکنون مناطق آزاد به صورت آزمایشی از قانون مالیات برارزش افزوده اجرا شد که عملکرد مناطق آزاد در 12 سال اخیر نشان می‌دهد معافیت‌های اعطا شده به مناطق آزاد نتوانسته این مناطق را در تحقق اهداف آن یاری کند.

اجرای معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد موجب شده تا آسیب‌هایی از جمله فساد و فرار مالیاتی را به وجود آورد از این‌رو در زمانی که   کشور نیازمند جبران کاهش درآمدهای ناشی از کاهش فروش نفت است، رفع یکیمعافیت مالیاتی این مناطق از مهمترین پایه‌های مالیاتی است که پیشنهاد حذف آن مطرح شده است. علاوه‌بر این اجرای چنین معافیتی زمینه تبعیض و توزیع غیرعادلانه امکانات را فراهم کرده است.

شرکت‌های صورت آسیب دیگری بوده که به دلیل نبود مالیات بر ارزش افزوده رخ داده این موضوع افزایش قاچاق را در مناطق آزاد به دنبال داشته است.

مخالفت شدید مرکز پژوهش‌ها برای ایجاد مناطق آزاد جدید

در سال‌های اخیر دولت به همراه برخی نمایندگان به دنبال افزایش و توسعه مناطق آزاد بوده‌اند. براساس گزارش مرکز پژوش‌ها، تمایل به توسعه کمی این مناطق یا توسعه محدوده فعلی مناطق آزاد، بدون در نظر گرفتن سیاست‌های کلی آمایش و توسعه کیفی مناطق آزاد و تاثیرگذاری مثبت آن بر اقتصاد ملی با توسعه کمی با گسترش محدوده مناطق آزاد فعلی محقق نمی‌شود.

شورای نگهبان در زمان بررسی لایحه افزایش و توسعه مناطق آزاد اقتصادی تجاری انزلی و همچنین سرخس - دوغارون با ایجاد منطقه آزاد جدید مخالفت کرد. شورای نگهبان معتقد است که ایجاد این دو منطقه با بندهای 11 و 17 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مغایر است و در نتیجه مغایر بند 1 اصل 110 قانون اساسی است.
باوجود مخالفت گسترده کارشناسان،  همچنان پرونده تشکیل مناطق آزاد فوق با اصرار نمایندگان برنظر خود به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته و قرار است در این‌باره تصمیم‌گیری شود. هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام مجمع تشخیص تشکیل و توسعه مناطق آزاد انزلی و دوغارون را با بندهای 11 و 17 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مغایر دانسته است.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: فرار مالیاتی منطقه آزاد مالیات ارزش افزوده معافیت مالیات سیاست های کلی مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ صیاد زمردی گفت: مودیان مالیاتی و صاحبان مشاغل در گیلان فقط تا ۱۲ اردیبهشت مهلت دارند با مراجعه به سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir، اظهارنامه پیش فرض مالیات بر ارزش افزوده زمستان سال ۱۴۰۲ را اصلاح و تکمیل کنند.

وی افزود: با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، و بر اساس ماده ۱۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم، مؤدیانی که در مهلت تعیین شده با ثبت خرید و فروش‏هایی که صورتحساب‏های آن‌ها در سامانه مؤدیان صادر نشده، اظهار نامه‌های مالیات بر ارزش افزوده زمستان سال گذشته خود را تکمیل کنند، ۱۰۰ درصد جرایم تاخیر در پرداخت مالیات برای آن‌ها بخشیده می‌شود.

صیاد زمردی گفت: در صورت تعلل مودیان و ارائه نکردن اظهارنامه در مهلت تعیین شده، جریمه‌ها در اظهارنامه‌های بهار ۱۴۰۳ اعمال می‌شود.

دیگر خبرها

  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • درخواست اجرایی شدن معافیت تولیدکنندگان از پرداخت ارزش افزوده در منطقه آزاد ارس
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲