Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» مجتبی یوسفی  با انتقاد از گرانی نهاده‌های دامی و کشاورزی، گفت: توجه به بخش کشاورزی اهمیت زیادی دارد چرا که فارغ از اهمیت اشتغال، بحث امنیت غذایی هم به رونق بخش کشاورزی وابسته است؛ به ویژه آنکه خودکفایی کشور در تولید محصولاتی چون گندم تأثیر بسزایی در امنیت غذایی کشور دارد.

وی افزود: متأسفانه در مجموعه دولت به ویژه سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت برنامه مدونی برای حل مشکلات بخش کشاورزی و مقابله با گرانی‌های نهاده‌های دامی و کشاورزی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر قیمت کود شیمیایی ۵۰۰ درصد افزایش پیدا کرده و از ۵۰ هزار تومان به ۵۵۰ هزار تومان رسیده است. همچنین برخی دیگر از محصولات مرتبط با نهاده‌های تولید هم به شدت گران شده و این گرانی‌ها کشاورزان را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

یوسفی با اشاره به بازار سیاه نهاده‌های تولید محصولات کشاورزی، گفت: قطعاً برخی افراد رانت‌هایی دارند و از اینکه محصولات استراتژیکی مثل گندم در داخل کشور تولید نشود، سود می‌برند. شاهد این مدعا آنکه اخیراً دیدیم برخی افراد منتفذ جریانات خاص سیاسی بخصوص اصلاح‌طلبان در واردات گندم به ویژه گندم آلوده سهیم بودند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این در حالی است که دولت از تولیدکنندگان خودمان حمایت نمی‌کند، ارز دولتی به آنان اختصاص داده نمی‌شود و برنامه‌ای برای حمایت از آنان وجود ندارد؛ در چنین شرایطی به دنبال واردات گندم می‌روند.

وی با اشاره به اینکه برخی رانت‌خواران باعث مشکلاتی در بخش کشاورزی شده‌اند، گفت: زمانی که اطلاعاتی درباره این افراد کسب می‌کنیم، می‌بینیم که آنان به جریانات خاص سیاسی به ویژه جریانات نزدیک به این دولت وصل هستند و این روزها هم اصلاح‌طلبان عجله بسیار زیادی برای کسب منافع اقتصادی بیشتر دارند.

یوسفی با تأکید بر اینکه مجلس قطعاً از ابزارهای نظارتی خود برای برخورد با کسانی که رانت‌خواری می‌کنند، استفاده خواهد کرد، اظهار داشت: ما اخیراً در مجلس شورای اسلامی تذکری به وزیر جهاد کشاورزی دادیم و وی باید توضیح دهد که علت عدم نظارت بر افزایش نهاده‌های مرتبط با بخش کشاورزی به ویژه کود شیمیایی چیست.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که وزیر جهاد کشاورزی به تذکر نمایندگان توجه نکند و وضعیت بخش کشاورزی بهبود پیدا نکند و قیمت نهاده‌های مرتبط با تولید بخش کشاورزی کاهش نیابد، قطعاً ما طرح سوال از وزیر جهاد کشاورزی را تهیه و در صحن علنی مجلس مطرح خواهیم کرد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: اصلاح طلبان گندم مجلس شورای اسلامی جهاد کشاورزی بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۳۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور

عطاالله هاشمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شرایط مساعد بارش در اردیبهشت انتظار می‌رود که حداقل میزان خرید تضمینی گندم ۱۲ میلیون تن باشد.

به گفته او، برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال میزان تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون تن برسد که براین اساس نیازی به واردات گندم حتی برای صنف و صنعت هم نخواهیم داشت.

هاشمی ادامه داد: تسریع در پرداخت مطالبات گندمکاران و اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم در قالب جایزه تحویل راهکار تحقق خودکفایی گندم و بی نیازی از واردات محسوب می‌شود، در غیر این صورت به سبب ورود دلالان و واسطه‌ها در امر خرید، گندم تولیدی به سمت جایگزینی خوراک دام و طیور یا قاچاق به آن سوی مرز‌ها هدر می‌رود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه پیگیری جایزه تحویل گندمکاران به جایی نرسیده است، افزود: علی رغم پیگیری‌های مکرر برای اصلاح نرخ، هنوز به جایی نرسیده ایم که به نظر می‌رسد عده‌ای برای بحث خودکفایی کارشکنی می‌کنند.

به گفته او، بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت گندم در بازار‌های جهانی و کشور‌های اطراف با احتساب دلار آزاد ۲۰ درصد بالاتر از تولید داخل است که متاسفانه واردکنندگان با کارشکنی در امر تولید بدنبال واردات هستند، درحالیکه کیفیت گندم خارجی و داخلی با یکدیگر قابل قیاس نیست چراکه آنها گندم‌های درجه یک را به ما نمی‌فروشند و گندم‌های درجه ۲ و ۳ بالاتر از قیمت تولید داخل به ما می‌دهند.

هاشمی گفت: بنابر سیاست برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک انتظار می‌رود که طبق قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل مطالبات گندمکاران واریز شود و هرچه سریع ترجایزه تحویل به منظور ایجاد ترغیب کشاورزان اعلام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مجلس یازدهم نگاه ویژه‌ای به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها داشت
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق شیراز
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • آغاز عملیات امحای مزارع آلوده به فاضلاب در شرق شیراز + فیلم و تصاویر
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد