Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@16:56:20 GMT

صعود به قله همسایگی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۵۱۱۰

صعود به قله همسایگی

همشهری آنلاین_زینب زینال زاده:  و همین نقطه شروع تشکیل یک گروه کوهپیمایی همسایگی در محله امیرآباد شد. اعضای این گروه هیچ‌وقت گمان نمی‌کردند پیوندشان چنین محکم شود و روزی دور هم جمع شوند و خاطراتی را که بیش از 10 سال قدمت دارند، با هم مرور کنند. مدیریت این گروه در گذشته با «سیامک سمنانی‌نژاد» یکی از معتمدان محله امیرآباد بود، اما حالا یک سال است این مسئولیت با سیاست جوانگرایی به «علیرضا جهانگیری» واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   

محله امیرآباد در غرب منطقه ۶ قرار دارد و از محله‌های قدیمی ‌و البته اصیل تهران محسوب می‌شود. زندگی چندین ساله در این محله سبب شده همسایه‌ها با هم رفیق‌تر و نزدیک‌تر شوند. در حقیقت ضرب‌المثل «همسایه از فامیل مهم‌تر و نزدیک‌تر است» در این محله نمود عینی دارد. آنها وقتی از روزمرگی زندگی و مشکلات روزگار خسته می‌شوند، کوله‌پشتی‌ها را می‌بندند و لباس مناسب به تن می‌کنند و دل به کوه می‌زنند. «علی جهانگیری» مدیر گروه کوهپیمایی محله امیرآباد می‌گوید: «اکثر کوهنوردان روزهای جمعه و تعطیل کوه می‌روند، اما گروه کوهپیمایی محله امیرآباد روز و ساعت مشخصی برای کوهپیمایی ندارد. هر وقت اهالی نیاز داشته باشند و تمایل نشان دهند با یک تلفن کارها را با اعضای گروه هماهنگ می‌کنم و در ساعت تعیین‌شده راهی کوه می‌شویم.»روزهای هفته برایشان مهم نیست و دلشان می‌خواهد حالشان خوب باشد. خود را مقید به روزهای تقویم و هفته‌ها نمی‌کنند و عقربه‌های ساعت در حد نشان دادن گذر زمان و تنظیم ساعت صعود به کوه برایشان اهمیت دارد.  

پیر و جوان، زن و مرد در کنار هم سیامک سمنانی‌نژاد/مدیر سابق گروه کوهپیمایی

ویژگی گروه همسایگی علاوه بر شناخت و اعتماد، این است که پیر و جوان، زن و مرد در کنار هم پا در راه می‌گذارند و از سراشیبی‌ها بالا می‌روند تا خودشان را به قله برسانند. حضور دلنشینی در محله دارند و این همنشینی دلنشین در کوهستان هم میانشان موج می‌زند. به گفته جهانگیری، حضور در کوه فرصتی است برای کاهش شکاف میان ۲ نسل. او می‌گوید: «سالمندان در حقیقت افرادی با کوله‌باری از تجربه‌اند، اما تغییر سبک زندگی شهری سبب شده نسل جوان ارزش این تجربه را نداند و از نسل سالمند فاصله بگیرد. این شکاف هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود و این خوب نیست. این حقیقت را باید بپذیریم که رفتارهای ارزشمندی که در گذشته رواج داشته مانند احترام به بزرگ‌ترها کمرنگ شده است. مزیت کوهپیمایی دسته‌جمعی و گروهی همسایه‌های محله امیرآباد این است که سالمندان و جوانان در کنار هم راهی کوه می‌شوند. هم‌مسیر بودن فرصتی پیش می‌آورد تا با یکدیگر هم‌کلام و هم‌صحبت شوند؛ ‌کاری که این روزها کمتر انجام می‌شود.»
 نسل جوان امروز کمتر نصحیت‌پذیر است و بنابراین بهترین راه دیدن و ارائه الگوهای عینی است. جهانگیری با استناد به این مطلب می‌گوید: «ضرب‌المثل «شنیدن کی بود مانند دیدن» این روزها بیشتر معنا پیدا می‌کند. وقتی نسل جوان به چشم ببیند اطرافیان و همسالان با قشر سالمند چگونه برخورد می‌کنند و چطور به آنها احترام می‌گذارند، بهتر یاد می‌گیرد و در ذهنش حک می‌شود. بنابراین وقتی به کوه صعود می‌کنیم در طول راه با کمک کردن به سالمندان و تکریم آنها به‌صورت غیرمستقیم به سایر اعضا که عمدتاً جوان هستند، می‌آموزیم سالمندان بزرگ‌ترند و باید به آنها احترام گذاشت.» اعضای گروه علاوه بر صعود، درس هم می‌گیرند و همین درس‌هاست که سبب تداوم کار گروهی‌شان شده است.  

کوهپیمایی با رعایت پروتکل‌ها علیرضا جهانگیری/مدیر گروه کوهپیمایی

تا قبل از همه‌گیری کرونا، گروه همراه با ۱۰ تا ۲۰ نفر و حتی بیشتر راهی کوه می‌شد. این روزها کوهپیمایی متوقف نشده، اما این کار با تعداد کمی‌ صورت می‌گیرد. حتی به گفته جهانگیری، گاهی مدیر سابق و مدیر جدید در قالب گروه ۲ نفری راهی کوهستان می‌شوند. او می‌گوید: «ورزش و البته کوهنوردی برای حفظ سلامتی مفید است، اما شرایط بحرانی کنونی سبب شده مردم کمتر در برنامه‌های کوهپیمایی شرکت کنند.» رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و همراه داشتن مواد ضدعفونی، زمینه را برای کوهپیمایی سالم فراهم می‌کنند، اما مردم ترجیح می‌دهند در خانه بمانند و کوه نروند.  
جهانگیری می‌گوید: «کاهش استرس به ایمنی بدن در برابر ویروس کووید ۱۹ کمک می‌کند. بنابراین در روزهای بحرانی که همه استرس ابتلا به این بیماری را دارند، حضور در کوهستان با حفظ پروتکل‌های ستاد مقابله با کرونا می‌تواند بهترین گزینه باشد.» حضور اعضا در برنامه‌های کوهپیمایی اختیاری است و به همین دلیل اهالی محله امیرآباد هر زمان که نیاز داشته باشند، می‌توانند با مدیر گروه برای صعود به کوه هماهنگی لازم را انجام دهند.

آموزش قبل از صعود

گروه کوهپیمایی محله امیرآباد کار حرفه‌ای انجام نمی‌دهند و در اصطلاح کوهنوردی نمی‌کنند، بلکه کوهپیمایی می‌کنند. حضور در کوهستان نیازمند رعایت برخی از نکات است تا فرد هم از صعود به کوه لذت ببرد و هم سلامتی‌اش حفظ شود و البته به حفظ محیط‌زیست هم توجه داشته باشد. قبل از حرکت، اعضای گروه یکجا جمع می‌شوند و نکات لازم مانند رعایت فاصله، حرکت از محل امن، تک‌روی نکردن، استفاده از وسایل و ابزار ایمنی و استاندارد و مناسب و همچنین همراه داشتن غذای مفید و سالم و سبک، ارائه می‌شود.  

حضور در گروه محدودیت ندارد

عضویت در این گروه شرایط و مدارک خاص ندارد. حتی شرایط سنی هم مطرح نیست. زن و مرد، پیر و جوان، کارمند و کارگر، دانشجو و دانش‌آموز همه و همه در این گروه عضوند. همین حضور از هر قشر و سن سبب پیوند محکم بین اعضای گروه شده است. در حین صعود به کوه اعضا در مکان‌های تعیین‌شده توقف و استراحت می‌کنند. البته این توقف بهانه‌ای است برای تبادل نظر و صحبت در مورد مشکلات روز جامعه و زندگی و همچنین بهره‌مندی از تجربیات موفق یکدیگر.  

تمرین صبر و شکیبایی

کوه نماد پایداری و استواری، مظهر استقامت، بردباری و صبر است. از کوه می‌توان درس‌هایی چون شجاعت، صفا و صمیمیت آموخت. کسانی که به کوه می‌روند، فراز و فرود را خوب درک می‌کنند. در حقیقت کوه می‌آموزد انسان روزی می‌تواند در اوج باشد و روز دیگر در حضیض. بنابراین به انسان می‌آموزد در برابر سختی‌ها شکیبا باشد و در مقابل خوشی‌ها مغرور نشود و دل به دنیا نبندد. کوه جایی است که انسان با دیگری حس همسان بودن می‌کند. کوهنوردی علاوه بر ورزش و تفریح، کتابی با درس‌ها و پندهای آموزنده است.  

کد خبر 548366 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۶ کوه نوردی همسایه شورا یاری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۶ کوه نوردی همسایه شورا یاری گروه کوهپیمایی محله امیرآباد صعود به کوه اعضای گروه راهی کوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۵۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان

ایسنا/کرمان رئیس شورای شهر رفسنجان درباره جابجایی مهمانشهر توضیحاتی را ارائه داد.

سید حسین رحیمی در سخنرانی بعد از نماز جمعه امروز رفسنجان به مناسبت روز ملی شوراها، اظهار کرد: در سه سال گذشته نهایت تلاش خود را در جهت بهینه‌سازی همه فرصت‌های شهر انجام دادیم. در مباحث مختلف اجتماعی، عمرانی و فرهنگی تلاش کردیم تا آنچه زیبنده مردم رفسنجان است، اتفاق بیفتد.

وی با قدردانی از زحمات شهردار رفسنجان، افزود: در سه سال گذشته اقداماتی انجام گرفت که از مهمترین آنها بازگشایی معابر و مسیرهایی که بعضاً در ۳۰ سال گذشته بی‌نتیجه باقی مانده بود.

وی بیان کرد: در بحث بهسازی و زیباسازی شهر رفسنجان که شهروندان رفسنجان نیز اذعان دارند که چهره شهر تغییر کرده، بر مبنای عدالت محوری تا حد امکان بودجه شهرداری را بین همه مناطق به صورت یکسان تقسیم شود. ۵۰ شورای محله در ۵۰ محله تشکیل و شهرداران جوان و نوجوانانی با آغاز الگوی حکمرانی مردمی در رفسنجان کار خود را شروع کرده اند که مشکلات محلات را ارائه دهند.

رحیمی افزود: برای هر محله ۱۰ میلیارد تومان اعتبار گذاشتیم تا فقط در اختیار مردم باشد. ضمن اینکه قرار است الگوی حکمرانی مردمی رفسنجان به‌عنوان طرح پایلوت و نمونه در کشور اجرا شود.

رئیس شورای شهر رفسنجان به ایجاد پارک‌ها و بوستان‌های متعدد در شهر اشاره و با بیان اینکه اولین اداره امور بانوان شهرداری رفسنجان ایجاد شد چرا که ۵۰ درصد جمعیت شهر را بانوان تشکیل می دهند، عنوان کرد: ساخت مهمانشهر جدید با هماهنگی استانداری، امور اتباع و اداره کل راه و شهرسازی در حال اقدام است و بیش از ۱۴۰۰ واحد در جاده کمربندی سرچشمه ساخته شده و تا ماه‌های آینده مهمانشهر که خواسته مردم بوده جابجا خواهد شد.

رئیس شورای شهر رفسنجان همچنین با اشاره به این موضوع که شهربازی رفسنجان قدیمی و فرسوه است، گفت: اخیراً ۵۰ هکتار زمین در اتوبان فاتحان اروند کنار مجموعه ورزشی مس تحویل گرفته شده که مجموعه توریستی، فرهنگی، گردشگری و ورزشی برای مردم رفسنجان را بزودی کلنگ‌زنی خواهیم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آبگرفتگی در محله گورت اصفهان و گرفتار شدن خودرو‌ها
  • آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان
  • نشست زمین در یکی از محله‌های شهر سنندج
  • والیبال ساحلی قهرمانی زیر ۱۹ سال آسیا؛ صعود ایران یک به مرحله بعد
  • اجرای عملیات آسفالت‌ریزی در محله ۳۸ منظریه
  • ‌کوهپیمایی کارکنان و پایوران سپاه در خوی
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • طرح همیاران آرامش اجتماعی فراجا در محله‌های قزوین
  • گربۀ محله مهم است
  • صعود یک پله‌ای ایران در هاکی روی یخ جوانان آسیا و اقیانوسیه