Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@21:47:43 GMT

برنج در دست کشاورزان؛ سود در جیب دلالان

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۵۶۳۳

برنج در دست کشاورزان؛ سود در جیب دلالان

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اقتصادی| کشاورزان شالیکار مازندرانی که در سال‌های قبل با کمبود آب برای کشت مواجه بودند اما با بارش کافی باران بخشی از مشکلات این قشر زحمت‌کش رفع شد.

افزایش میزان برداشت برنج نسبت به سال‌های قبل با بارش‌های مناسب خبر خوشایندی برای حوزه کشاورزی است اما مدیریت فروش در این بخش کشاورزان را دلگرم‌تر می‌کند تا سود برداشت مناسب به جای رفتن به جیب دلالان عاید کشاورزان شود،تا همچنان طلای سفید رونق کسب و کار مردم شمال باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما امسال کشاورزان با افزایش برخی هزینه‌ها همچون افزایش قیمت کود روبرو شدند. کاهش رونق کشاورزی در بلندمدت منجر به تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی مازندران خواهد شد که ساخت ویلاهای حاصل از آن آسیب جدی به محیط زیست و اکوسیستم طبیعت مازندران خواهد زد.

علی‌اصغر باقرزاده نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری فارس با تاکید بر اطلاع او از مشکلات و معضلات کشاورزان برنج گفت: در راستای توسعه بخش کشاورزی کشور چند ماه قبل از برداشت محصولات کشاورزی تا چند ماه پس از برداشت محصول، واردات نباید صورت بگیرد.
نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار درباره اقدامات خود برای حمایت از کشاورزان گفت: مجمع نمایندگان استان طی نامه ای به وزیر جهاد کشاورزی خواهان اقدامات لازم جهت خرید تضمینی برنج کشاورزان شده است که امیدواریم توجه لازم شود.


حمیدرضا رحمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر نیز در خصوص وضعیت برنج گفت: امسال در مقایسه با سال گذشته و با توجه به افزایش قیمت تجهیزات و ادوات شالیکوبی‌ها، قیمت تبدیل شالی به برنج نیز ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش یافت.

وی ادامه داد: قیمت تبدیل شالی به برنج برای شالیکوبی‌های مدرن به ازای هر کیلوگرم شالی ۶۰۰ تومان و به ازای هر کیلوگرم برنج سفید ۱۰۹۰ تومان است که برای شالیکوبی‌های سنتی به ازای هر کیلوگرم ۲۵ تومان از این قیمت کم می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر در خصوص فعالیت شالیکوبی‌های این شهرستان گفت: ۵۲ شالیکوبی مجاز در بابلسر فعالیت می‌کنند که فعالیت آنها توسط بازرسان رصد می‌شود و تمام آنها بر اساس نرخ مصوب شورای اقتصاد فعالیت می‌کنند.
وی با بیان اینکه شغل عمده مردم این شهرستان ساحلی کشاورزی است، گفت: ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان شالیزاری است و حدود ۱۳ هزار و ۷۰۰ نفر در بابلسر شالیکار هستند.
رحمانی افزود: به‌دلیل شرایط مساعد آب و هوایی و رعایت موارد فنی در مقایسه با سال گذشته ۵ درصد افزایش محصول داشتیم.

رحمانی افزود: به‌دلیل شرایط مساعد آب و هوایی و رعایت موارد فنی در مقایسه با سال گذشته ۵ درصد افزایش محصول داشتیم.
 

حجت‌الاسلام محمداسماعیل قلی‌پور امام جمعه شهرستان بابلسر نیز در خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان از افزایش قیمت کودهای شیمیایی کشاورزان و تغییر کاربری بی‌رویه اراضی کشاورزی مازندران و ویلاسازی انتقاد کرده و از نمایندگان و مسؤولان ارشد استان‌ خواستار ورود به این موضوع شد.

انتهای پیام/۳۱۴۱/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: برنج جهاد کشاورزی افزایش هزینه کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی بازار مسکن و کاهش انتظارات تورمی باعث کساد شدن بازار بخر و بفروش‌ها شده و به گفته واسطه‌های ملکی، برای آپارتمان‌هایی که با قیمت‌های اعلامی جدید عرضه می‌شوند مشتری چندانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است.  قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس