Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-01@07:55:05 GMT

مالیات و حساب‌های بانکی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۵۸۶۲

یکی از مسائلی که در ایران هیچگاه به درستی به آن توجه نشده، موضوع استفاده از درآمدهای مالیاتی بوده است. وابستگی طولانی‌مدت به درآمدهای نفتی باعث شده، دولت‌ها در طول تمام سال‌های گذشته، آنطور که باید به اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی توجه نکنند و همین امر کار را برای کسب درآمدهای پایدار دشوار کرده است. نگاهی به وضعیت درآمدی کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد که بسیاری از این کشورها بخش عمده‌ای از درآمدهای خود را از طریق مالیات به دست می‌آورند و به شکل اصولی این درآمدها هزینه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران اما استفاده از این منبع درآمدی یا فراموش شده یا به درستی استفاده نشده است. در ایران فعالیت‌های تولیدی به شکل دقیق ثبت شده و از تولیدکنندگان مالیات گرفته می‌شود اما از دلالان و کسانی که با خرید و فروش ثروت، درآمد خود را افزایش می‌دهند از این قاعده مستثنی هستند. یعنی در ایران هزینه تولید با توجه به مالیات ستانی بالا می‌رود اما فعالیت‌هایی که ارزش افزوده ندارند از مالیات فرار می‌کنند.

در کنار آن، زیرساخت‌های لازم برای اخذ درست مالیات نیز در ایران فراهم نیست. این رویکرد که دولت نباید به حساب‌های بانکی نظارت کند مشخص نیست چه دلیل و اصولی دارد. بخش قابل توجهی از جامعه و آن دسته از فعالان اقتصادی که در فضایی شفاف و اصولی کار می‌کنند، هیچ ترسی از رصد حساب‌هایشان ندارند زیرا چیزی برای پنهان کردن ندارند. تنها آن دسته از افراد نگران می‌شوند که درآمدی پنهانی دارند و به دنبال مخفی کردن آن هستند.

در حال حاضر نه تنها در کشورهای توسعه یافته که حتی در کشورهای همسایه ایران نیز رصد اطلاعات درآمدی افراد امری طبیعی است. وقتی فردی می‌خواهد کار اقتصادی جدیدی را در یک کشور آغاز کند، باید در یک خود اظهاری رسمی، میزان درآمدهای احتمالی خود و حساب‌های بانکی خود را اعلام کند. در پایان هر دوره، میزان پولی که به حساب‌های بانکی این فرد وارد شده رصد می‌شود و اگر بیش از چیزی باشد که پیش از آن اعلام کرده، باید پاسخگو باشد و اگر درآمدی پنهان یا محاسبه نشده داشته باشد، باید علاوه بر مالیات درآمد آن را نیز بپردازد. در ایران اما چنین اصولی هرگز دنبال نشده و بسیاری از افراد با دور زدن قوانین یا مالیات نمی‌دهند یا مالیات پرداختی‌شان بسیار کمتر از عدد واقعی درآمد است. اگر ایران قصد دارد میزان اتکای خود به درآمدهای نفتی را کاهش داده و به سمت مالیات ستانی واقعی حرکت کند، باید راه‌های فرار مالیاتی را ببندد و در کنار حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی که به شکل شفاف عمل می‌کنند، راه را بر درآمدهای پنهان که ارزش افزوده ندارند ببندد یا افرادی که در این حوزه‌ها کار می‌کنند را ملزم به پرداخت مالیات کند.

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: حساب های بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۵۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مشتریان گرانقدر با مراجعه به سامانه بانکداری اینترنتی اشخاص حقیقی بانک ملت به نشانی ebanking.bankmellat.ir و انتخاب گزینه فعال سازی در صفحه ورود می‌توانند از طریق فعال سازی با اطلاعات کارت بانکی و یا فعال سازی با برنامه کاربردی امضای ملت، رمز عبور دریافت و بانکداری اینترنتی را فعال کنند.

پیش از این برای فعال سازی خدمت بانکداری اینترنتی، مراجعه به یکی از شعب بانک ملت و احراز هویت حضوری الزامی بود.

بانکداری اینترنتی یکی از جامع‌ترین کانال‌های ارایه خدمات غیرحضوری بانک ملت است که بخش عمده‌ای از نیاز‌های بانکی مشتریان را برطرف می‌سازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • کارمندان مالیات بیشتری دادند یا طلافروشان؟ (فیلم)
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • جدول درآمدهای نفتی و مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • قهرمانی دختران فوتبال ایران در تورنمنت کافا