Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار و رئیس شورای پدافند غیرعامل گیلان توجه عمومی به موضوع پدافند زیستی و تهدیدات آن را منجر به پیشگیری از آسیب ها و اثرگذاری بیشتر در مسیر توسعه استان و کشور دانست و با اشاره به نقش موثر آموزش های عمومی حفاظت از منابع زیست محیطی در کاهش صدمات این بخش گفت: با تلاش فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی، اقدامات مناسبی برای توسعه کودهای زیستی در جهت جایگزینی با کودهای شیمیایی و ارتقاء روش های تولید ارگانیک محصولات صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ دکتر ارسلان زارع پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در وبینار تخصصی پدافند غیر عامل زیستی که به صورت ارتباط تصویری با حضور سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور و فرمانداران سراسر استان برگزار شد؛ تهدیدات زیستی را یکی از حوزه های مهم پدافند غیرعامل عنوان و بیان کرد: رصد و پایش، آشکارسازی، هشداردهی، تشخیص و تصمیم، کنترل مدیریت بحران، حفاظت و پیشگیری، امداد و نجات، درمان، بازیابی و بازتوانی منابع از مجموعه اقدامات این نوع پدافند محسوب می شود که موجب حفاظت از سرمایه های ملی در برابر تهدیدات زیستی و کاهش آثار ناشی از آن می شود.

وی تقسیم بندی تهدیدات زیستی در حوزه بیولوژیک را شامل انسان، دام، نباتات، آب آشامیدنی، محیط زیست، منابع طبیعی، غذا و دارو و صنایع مرتبط با آنها ذکر و خاطرنشان کرد: منشأ این تهدیدات در کشورهای مختلف بسیار مهم ارزیابی شده و در جمهوری اسلامی ایران نیز به منظور شناسایی عوامل و راه های مقابله با آن اقدامات شایسته ای توسط سازمان پدافند غیرعامل انجام گرفته است.

رئیس شورای پدافند غیرعامل استان به منابع متنوع و متعدد حیاتی و زیستی موجود در زمین، هوا و دریای گیلان که سرمایه ملی و از نقاط قوت و بالندگی کشور محسوب می شود، اشاره و اضافه کرد: اگر به منابع عظیم نفت و گاز می بالیم؛ به تنوع زیستی و فراوانی آب و غذا در این خطه سرسبز نیز افتخار می کنیم و برای حفاظت و صیانت از آنها باید برنامه ریزی صحیح داشته و در رفع نواقص موفق باشیم.

وی برگزاری همایش استانی پدافند غیرعامل در حوزه تهدیدات زیستی را با هدف شناسایی این آسیب ها و ارائه راهکارهای مقابله با آن عنوان کرد و گفت: به طور قطع نتایج این وبینار و بررسی های علمی آن در اقدامات پیش روی دستگاه های اجرایی اثرگذار است.

استاندار گیلان توجه عموم مردم و مسئولان به موضوع پدافند زیستی و تهدیدات آن را منجر به پیشگیری از آسیب ها و اثرگذاری بیشتر در مسیر توسعه استان و کشور ارزیابی کرد و افزود: موضوع پسماند تخلیه شیرابه های ناشی از انباشت زباله ها در آب های زیرزمینی که براثر کارهای غیرعلمی و غیرکارشناسی طی سالیان گذشته بوده با برنامه ریزی طی سال های اخیر به ویژه اختصاص بالغ بر 200 میلیارد تومان اعتبار و اقدامات اثربخش یک سال گذشته، کاهش یافته و به خوبی در حال پیشرفت است.

وی بر ضرورت بررسی و کنترل آلودگی های نیتراتی، سموم کشاورزی و فلزات سنگین به عنوان عامل مهم کاهش کیفیت محصولات کشاورزی نیز تأکید و تصریح کرد: براساس سند آمایش سرزمینی، اسناد بالادستی و رویکرد توسعه استان؛ افزایش تولیدات اقلام کشاورزی صادرات محور با در نظر داشتن شرایط مطلوب صادرات به همسایگان شمالی و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و حوزه قفقاز مورد توجه بوده و با استقبال کشاورزان و فارغ التحصیلان رشته کشاورزی همراه شده است.

دکتر زارع به تشکیل جلسه ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌ های کشور با حضور معاون اول رئیس جمهوری و پیش بینی اعتبارات موردنیاز به منظور بهینه سازی اکوسیستم تالاب بین المللی انزلی و لزوم کنترل گیاهانی همچون سنبل آبی و آزولا با بهره گیری از روش های نوین اشاره و خاطرنشان کرد:  توسعه و تجهیز آزمایشگاه های زیستی در گیلان به منظور شناسایی به موقع عوامل آلوده کننده محصولات کشاورزی، محیط زیست و آب مورد انتظار است.

وی توسعه روش های مبتنی بر مبارزه بیولوژیک با آفات و بیماری های محصولات کشاورزی مهم همچون برنج، چای، زیتون، مرکبات، کرم ابریشم و محصولات استراتژیک دیگر را مورد تأکید قرار داد و گفت: طی سال های اخیر و با تلاش فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی، اقدامات مناسبی برای توسعه کودهای زیستی در جهت جایگزینی با کودهای شیمیایی و ارتقاء روش های تولید ارگانیک محصولات صورت گرفته است.

نماینده عالی دولت در گیلان به حمایت‌های دولت و استانداری گیلان با اعطای تسهیلات کم بهره از طریق کارگروه اشتغال به فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: گام برداشتن در راستای آموزش و ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه در زمینه حفاظت از منابع مختلف زیست محیطی و مقابله با تهدیدات احتمالی آن می تواند در کاهش صدمات این حوزه موثر باشد.

وی همچنین بر فعال کردن کارگروه های مرتبط با پدافند زیستی ذیل شورای پدافند غیرعامل استان و تشکیل جلسات شهرستانی توسط فرمانداران تأکید کرد.

در این همایش نیم روزه؛ سخنرانان بخش علمی حول محور موضوعات سلامت و امنیت غذایی و تهدیدات احتمالی، تهدیدات زیستی در حوزه محیط زیست و ذخائر ژنتیکی و اهمیت پایش تهدیدات زیستی و روش های مواجهه با آن مطالبی بیان کردند.

همچنین علاوه بر ارائه مقالات منتخب به صورت پوستر، دو کارگاه با موضوعات آشنایی با اصول قوانین و آیین نامه های پدافند غیر عامل زیستی و تهدیدات زیستی در حوزه سلامت انسانی و بهداشت در این همایش برگزار شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محصولات کشاورزی استاندار گیلان ارسلان زارع رئیس شورای پدافند غیرعامل کودهای شیمیایی تولید ارگانیک فارغ التحصیلان رشته محصولات کشاورزی پدافند غیرعامل تهدیدات زیستی پدافند زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۶۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهادکشاورزی، آقارضا فتوحی گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، امسال نزدیک به ۴۰۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی باید در کشور‌های هدف در راستای تامین محصولات راهبردی کشور انجام شود.

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی، کشور‌های عراق، پاکستان، قزاقستان، ارمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، روسیه، کشور‌های آفریقایی و آمریکای لاتین را کشور‌های هدف برای کشت فراسرزمینی نام برد.

وی تصریح‌کرد: برنامه ما این است که ۴۰۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران به ویژه ایرانیانی که شرکت‌های بین‌المللی دارند و در خارج ساکن هستند، انجام شود.

فتوحی گفت: با توجه به محدودیت آب و خاک کشور، تغییر اقلیم و افزایش جمعیت، یکی از مهمترین اولویت‌ها در بخش کشاورزی، سرمایه‌گذاری در کشاورزی فراسرزمینی است.

وی درباره مشوق‌های کشت فراسرزمینی، اظهار داشت: بر اساس آیین نامه کشاورزی فراسرزمینی، اولویت پرداخت تسهیلات با افرادی است که کشاورزی فراسرزمینی انجام دهند.

این مسئول از تخصیص و پرداخت منابع ارزی از سوی دولت برحسب ۲۰ درصد آورده نقدی افرادی که می‌خواهند کشت فراسرزمینی انجام دهند خبر داد و گفت: علاوه بر منابع ارزی، حمایت‌های دیگری از جمله ارائه نهاده‌ها و خدمات فنی و مهندسی از کشت فراسرزمینی انجام می‌شود.

وی گفت: افرادی که در کشور‌های هدف می‌خواهند کشت فراسرزمینی انجام دهند، برای جذب حمایت‌های تسهیلاتی دولت می‌توانند اسناد مالکیت زمینی که در کشور‌های دیگر اجاره کرده‌اند را به تایید سفارتخانه‌ها، ثبت اسناد، امور اراضی یا وزارت کشاورزی آن کشور‌ها برسانند و مدارک تایید شده را به دفتر کشاورزی فراسرزمینی ارائه دهند تا ما آنها را به بانک مرکزی معرفی کنیم.

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی اضافه‌کرد: کارشناسان سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی کشور آمادگی لازم را برای ارائه خدمات فنی و مهندسی به کشت‌های فراسرزمینی دارند.

وی با اشاره به واردات نزدیک به ۲۵ میلیون تن نهاده و محصولات اساسی به‌ویژه محصولات آب‌بر همچون دانه‌های روغنی، علوفه و برنج از کشور‌های هدف، اذعان‌داشت: ما با توسعه کشت فراسرزمینی به دنبال آن هستیم بخش خصوصی این محصولات را در دیگر کشور‌ها با بهره‌گیری از منابع آب و خاک آنها تولید و وارد کشور کند تا با قیمت مناسب‌تری به دست کشاورزان و مصرف کنندگان برسد.

فتوحی در همین حال گفت: طبق آیین‌نامه کشاورزی قراردادی، شرکت‌های بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام با بخش خصوصی برای واردات این محصولات قرارداد منعقد می‌کند و دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت امور اقتصادی و بانک‌ها نیز همراهی لازم را برای واردات تولیدات کشت فراسرزمینی انجام خواهند داد.

وی درباره میزان واردات تولیدات کشت قراردادی به کشور، تصریح کرد: اغلب کشور‌های هدف، علاوه بر مازادشان، زمین به کشت‌های فراسرزمینی اختصاص می‌دهند، اما کشوری مانند عراق که خودش نیاز به محصولات اساسی دارد، طبق انعقاد قرارداد، در مورد واردات درصدی از این تولیدات توافق می‌کند.

فتوحی در مورد چگونگی بیمه کشت‌های فراسرزمینی اظهارداشت: بیمه محصولات در کشت فراسرزمینی براساس ضوابط و معیار‌های کشت در کشور‌های مبدا صورت می‌گیرد ضمن آن که در برخی کشورها، صندوق بیمه کشاورزی ایران نیز ورود پیدا می‌کند.

وی درباره اهمیت و نقش دیپلماسی اقتصادی برای توسعه کشاورزی فراسرزمینی گفت: دیپلماسی اقتصادی تنها در بخش گاز، نفت و صنعت مطرح نیست و در بخش امنیت غذایی نیز حائز اهمیت است.

مشاور وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: ما به وزارت امور خارجه پیشنهاد داده‌ایم در برخی از کشور‌های هدف برای کشت فراسرزمینی، رایزن کشاورزی داشته باشند.

وی افزود: رایزن اقتصادی می‌تواند بستر کشت فراسرزمینی را برای بخش کشاورزی ایران آماده کند.

فتوحی سطح کشاورزی فراسرزمینی در جهان را افزون بر ۸۰ میلیون هکتار عنوان و اظهار داشت: کشاورزی فراسرزمینی بیشتر توسط کشور‌های توسعه یافته از جمله آمریکا، انگلستان، چین و ژاپن و حتی کشور‌های عربی همچون عربستان و امارات انجام می‌گیرد.

وی خاطرنشان‌کرد: ایران کشت فراسرزمینی را در سال ۱۳۹۵ در برخی کشور‌ها آغاز کرد.

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی گفت: ایران در بخش‌های کوچکی در بعضی کشور‌ها مانند برزیل ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار کشاورزی فراسرزمینی دارد و به دنبال توسعه آن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • نقش موثر ایران در کریدورهای بین‌المللی از اقدامات تا انتقادات
  • فرهنگ‌سازی و آموزش، راهبرد موثر در کاهش حوادث رانندگی
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان 
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند