Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، محمد علی گودرزی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اهداف آموزش علمی کاربردی اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی با آموزش‌های مهارتی یکی از زیر نظام‌های کشور است که در سال ۱۳۷۳ تأسیس شده و با تکیه بر آموزش‌های مهارتی، به تربیت نیروی ماهر کاردان و کارشناس برای بخش‌های مختلف کشور اعم از کشاورزی، صنعت، اقتصاد، هنر و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. می‌پردازد.  

رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی با تاکید بر تمرکز علمی کاربردی به مهارت ‌آموزی گفت: هدف اصلی در مجموعه علمی کاربردی این است که فرد بتواند شاغل شده و بعد بتواند اشتغال ایجاد کند، به همین دلیل بیش از ۶۰ درصد دروس علمی کاربردی عملی است که دانشجو بتواند همزمان با فراگیری دانش تئوری، این آموزش‌ها را به کار ببندد، این امر نیازمند داشتن محیط کار است که همواره در کنار آموزش‌های تئوری مورد توجه بوده است.

وی افزود: فردی که در رشته نظری لیسانس می‌گیرد، تازه باید برود تجربه کسب کند تا بداند درس‌هایی که خوانده چگونه بوده‌اند، اما در دانشگاه علمی کاربردی هدف این است که دانشجو ضمن تحصیل در دانشگاه با کار و رشته خود آشنا شود و تفاوت حوزه نظری و حوزه عملی این است که در حوزه علمی کاربردی برخلاف حوزه نظری بیش از ۶۰ درصد دروس به شکل عملی کار می‌شود، یعنی دانشجو همزمان که به صورت نظری تحصیل می‌کند بتواند در محیط واقعی کار کند، لذا مراکز علمی کاربردی باید محیط واقعی کار را در کنار خودشان داشته باشند تا بتوانند کار کنند و این مهم‌ترین هدف تأسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی بوده و باید دید تا به امروز چقدر به این هدف نزدیک شده و در این مسیر گام برداشته است.

رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: برخی معتقدند دانشگاه علمی کاربردی از مسیر خود منحرف شده و تبدیل به مرکزی برای تولید مدرک شده و بعضی‌ها معتقدند که اینطور نیست و جمعیت بیشتری از خروجی علمی کاربردی شاغل شده‌اند و به نظر من همین نظریه دوم مهم است.

گودرزی درباره اساس کار و حوزه‌های علمی کاربردی جهاد دانشگاهی گفت: یک نکته خیلی جالب اینکه با توجه به اساسنامه جهاد دانشگاهی که آخرین اصلاحات آن در سال ۱۳۶۹ تصویب شد، در بندهای ۷ و ۸ این اساسنامه به صراحت درباره اجرای دوره‌های آموزش علمی کاربردی و راه اندازی تشکیلات آموزشی و پژوهشی متناسب با ساختارهای کشور گفته شده است، یعنی از آن زمان یکی از وظایف و راهبردهای جهاد دانشگاهی به صراحت برگزاری دوره‌های آموزش علمی کاربردی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: اولین پذیرش علمی کاربردی جهاددانشگاهی از سال ۷۷ بوده است که در ابتدا با هفت مرکز شروع کردیم و در حال حاضر چهل و یکمین مرکز ما در بوشهر نیز تأسیس شده و با افتخار می‌توانیم بگوییم که جهاد دانشگاهی در تمام استان‌ها دارای مرکز علمی کاربردی است و بزرگ‌ترین شبکه آموزش همکار دانشگاه علمی کاربردی در کشور هستیم. در این سال‌ها سعی کرده‌ایم در حوزه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیازهای استان‌ها و پتانسیل موجود در جهاد دانشگاهی مأموریت‌هایی را برای خود تعریف کنیم.

رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه اصلی‌ترین مأموریت مراکز علمی کاربردی در حوزه IT و مأموریت دوم بر اساس نیازهای استان‌ها در حوزه‌هایی همچون صنعت یا تجارت است، عنوان کرد: در طی سال‌های گذشته، از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ همواره بین ۸ تا ۱۰ درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های علمی کاربردی جهاد دانشگاهی صورت گرفته است و این نشان می‌دهد ما با حدود ۴۰ مرکز و ظرفیت می‌توانیم بین ۸ تا ۱۰ درصد ظرفیت دانشگاه را پر کنیم. این دو نکته "اعتماد عمومی" و "کیفیت علمی" مراکز جهاد دانشگاهی را به ما نشان می‌دهد و این فاکتورها باعث شد افراد جذب جهاد دانشگاهی بشوند.

گودرزی یادآور شد: درصد جذب دانشجو در مراکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ۸۵ درصد است و این در حالی است که این شاخص در سایر مراکز حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد است؛ همچنین در سطح بندی سالانه‌ای که سال گذشته به عمل آمده است، خوشبختانه مراکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی همیشه در سطح بالایی بوده‌اند، برای مثال در سطح بندی سال ۹۹ با حضور ۴۷۸ مرکز، در مرحله ارزیابی و سطح بندی ۳۸ مرکز جهاد وارد ارزیابی شده است که از این میان ۳۰ مرکز در سطح دو و هشت مرکز در سطح سه ارزیابی شده است و در بین ۱۰ مرکز برتر در سراسر کشور که از آنها تقدیر هم شده، سال قبل و سال جاری دو مرکز از جهاد دانشگاهی(مشهد و کرمانشاه) مربوط به جهاد دانشگاهی بوده است.

رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی با اشاره به تأسیس در مراکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی در استان بوشهر گفت: با تلاش‌ها و پیگیری‌های زیاد، بعد از امکان سنجی رشته‌ها و طی مراحل لازم و همچنین فراهم کردن فضای مناسب توسط جهاد دانشگاهی بوشهر این مرکز نیز همزمان با هفته دولت در شهریورماه سال ۱۳۹۹ افتتاح شد. در خصوص رشته‌های انتخاب شده، نیز با توجه به پتانسیل‌هایی که در استان وجود دارد، و با امکان سنجی دقیق خوشه‎ تعیین شده در حوزه‌های مدیریت کسب و کار، بازرگانی و امور گمرکی، حسابداری مالی و دولتی، امور دفتری و مدیریت امور اداری است.

وی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم در اولین پذیرش دانشجو در مهرماه سال ۹۹ جذب خوبی داشته باشیم، قطعاً به دنبال این هستیم که در پذیرش‌های آتی با همکاری دانشگاه جامع بتوانیم سایر رشته‌های موردنیاز استان بوشهر و همچنین مقطع کارشناسی را اضافه کنیم تا خدمتی به علم و صنعت و اشتغال این استان ارزشمند داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش اشتغال دانشگاه جهاد دانشگاه علمی کاربردی مراکز علمی کاربردی آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۷۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج

‌طالب محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دستاوردها، ابتکارات و توانمندی‌های خوداتکایی، خودکفایی و خوداشتغالی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان در سومین نمایشگاه عرضه مستقیم محصولات و تولیدات کارگاه‌های خود اتکایی مدارس شبانه‌روزی استان در سنندج عرضه شد.

‌وی بیان کرد: این نمایشگاه‌ها فرصتی است تا دانش‌آموزان ضمن کسب مهارت‌های زندگی و آماده شدن برای ورود به مرحله دیگر از زندگی، توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشته و استعدادهای بالقوه خود را فعل سازند.

محمدی با بیان اینکه در سه غرفه این نمایشگاه توانمندی‌های دانش آموزان با نیاز ویژه شهرستان سنندج به نمایش گذاشته شده، مهارت آموزی را از بهترین کارها برای دستیابی به اشتغال مطمئن دانست و اظهار کرد: در این نمایشگاه‌ها دانش آموزان آثار و دست سازه‌های خود را در زمینه‌های مختلف هنری و فنی به نمایش گذاشته‌اند.

وی هدف از حضور دانش آموزان مراکز متوسطه استثنایی در این نمایشگاه را ارتقای اعتماد به نفس و ایجاد پیوند میان دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و عادی عنوان کرد و افزود: این دانش‌آموزان دارای توانمندی‌های زیادی هستند که با فراهم شدن امکانات و بستر مناسب می‌توانند بر محدودیت‌های خود غلبه کنند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: خودباوری و خود اتکایی از محوری‌ترین اصول تربیتی دانش آموزان است که باید در آموزش و تربیت دانش آموزان مد نظر قرار گیرد.

رییس‌آموزش و پرورش استثنایی استان با بیان اینکه مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مهارت آموزی است، گفت: پرورش یافته سیستم آموزشی باید دارای حداقل یک مهارت باشد به گونه‌ای که در صورت جدایی از نظام تعلیم و تربیت رسمی در هرمرحله، توانایی تأمین زندگی خود و اداره خانواده را داشته باشد.

محمدی با اشاره به پرورش نیروی ماهر و فراهم کردن ساختارهای مناسب مهارت‌آموزی به‌عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر افزود: مهارت آموزی، استعدادیابی وتقویت مهارت‌های پایه با رویکرد کارآفرینی در نظام آموزش وپرورش می‌تواند برطرف کننده بسیاری از نیازهای آینده بازار کار متناسب با ظرفیت درونی دانش آموزان باشد.

رییس‌آموزش و پرورش استثنایی استان با بیان اینکه توجه به حرفه آموزی در نظام آموزش و پرورش می‌تواند برطرف‌کننده بسیاری از نیازهای آینده کشور باشد، اظهار کرد: همواره تلاش بر این است که بسترهای لازم برای آموزش مهارت‌های حرفه‌ای به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه فراهم شود.

گفتنی است؛ این نمایشگاه از ۸ تا ۱۰ اردیبهشت ماه هر روز از ساعت ۱۵ الی ۲۱ با نمایش دست ساخته‌های دانش آموزان متوسطه کاردانش خاص هنرستان‌های دخترانه گل‌ها وپسرانه نوآوران سنندج برای بازدید عموم آزاد است.

کد خبر 6090988

دیگر خبرها

  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر قم
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج