Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:13:15 GMT

مشکل دفن زباله‌ها در خلخال حل نشد

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۷۹۸۶

مشکل دفن زباله‌ها در خلخال حل نشد

به گزارش ایرنا ، رضوان صادقی روز یکشنبه در جریان بازدید اعضای ستاد قرارگاه زیستی و بهداشت محیط خلخال از محل دفن زباله‌های این شهر افزود: با توجه به حاکمیت شرایط کرونایی در جامعه شهرداری خلخال از ۲ هفته پیش اقدامی برای دفن بهداشتی و پوشش مناسب با خاک صدها تن زباله حمل شده به این محل نکرده و بوی تعفن حاصل از انباشت زباله ها بصورت روباز در این محل تا شعاع زیادی کاملا مشهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهارداشت: با توجه به زمان‌بر بودن راه‌اندازی محل جدید دفن زباله‌های شهر خلخال، ساماندهی محل فعلی ،پوشش خاک ،فنس‌کشی ،جلوگیری از تردد زباله جمع‌کن‌ها به این محل و جلوگیری از پراکندگی زباله‌ها در اطراف از سوی شهرداری ضروری است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست خلخال نیز گفت: برغم اخطارهای متعدد به شهرداری خلخال برای راه‌اندازی محل جدید دفن زباله‌های این شهر و ساماندهی محل فعلی دفن زباله‌ها، شهرداری همچنان به هشدارهای زیست‌محیطی بی‌توجه بوده و ادامه فعالیت این محل بشدت سلامتی شهروندان ، حیات وحش و محیط‌زیست پیرامون را تهدید می‌کند.

مهدی کسایی افزود: روزانه بیش از ۶۰ تن زباله شهر و ده‌ها تن زباله‌ روستایی در حالی به این محل حمل می‌شود که هزاران تن زباله جمع‌آوری شده فعلی فاقد پوشش مناسب خاک بوده و بوی تعفن تا چندین کیلومتر احساس می‌شود.

کسایی  بیان کرد: نگهداری این حجم از زباله در محلی مجاور مناطق مسکونی و بیمارستان خلخال و پراکندگی آن در مسیر وزش بادهای شمالی و جنوبی  منطقه‌ وسیعی را آلوده کرده و محیط رودخانه پایین دست این محل را نیز در معرض خطر آلودگی به شیرآبه زباله‌ها قرار داده است.

وی با تاکید بر تلاش شهرداری خلخال جهت تعیین تکلیف محل زباله‌های فعلی و اقدام عاجل برای پوشش زباله‌ها با استفاده از خاک و به هر وسیله ممکن افزود: در صورت بی‌توجهی شهرداری به مهلت تعیین شده مراتب از طریق محاکم قضایی شهرستان پیگیری خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه پسماند یک مقوله چندوجهی و چندبعدی است، اظهارداشت: برای دستیابی به اهداف مدیریت پسماند علاوه بر سرمایه‌گذاری‌های دولت و بخش خصوصی نیازمند ترویج فرهنگ کاهش تولید زباله در بین مردم و چگونگی تعامل با دست‌اندرکاران مدیریت پسماند شهرستان  هستیم.

او با اشاره به اینکه ۷۰ روستای خلخال در منطقه حفاظت شده آق‌داغ این شهرستان قرار دارد، بر لزوم اجرای مدیریت صحیح پسماند در روستاهای واقع در این منطقه و همکاری بخشداران و دهیاران در این زمینه تاکید کرد.

علی ملکی ، مسوول واحد سلامت محیط کار دانشکده علوم پزشکی خلخال هم گفت: بحث راه‌اندازی محل جدید دفن زباله‌های این شهر و توقف فعالیت محل فعلی چسبیده به مناطق مسکونی از سوی شهرداری خلخال از ۲۰ سال پیش در جلسات شورای سلامت و امنیت غذایی این شهرستان طرح شده ولی نتیجه همه پیگیری‌ها بی‌نتیجه بوده و فعالیت محل فعلی دفن زباله‌های شهر همچنان سلامتی شهروندان را تهدید می‌کند.

وی با بیان اینکه فعالیت ده‌ها نفر از ضایعات و زباله جمع‌کن‌ها در محل دفن زباله‌های شهر و تردد روزانه آنها به مناطق مختلف خلخال نیز به افزایش شیوع بیماری کرونا و سایر بیماری‌های ناشی از آلودگی‌های زیست محیطی دامن می‌زند، تشریح کرد: وظیفه شهرداری در پوشش مناسب زباله‌ها در شرایط کرونایی بیش از هر زمان دیگر بوده و رفع مشکل رهاسازی زباله‌ها بصورت روباز در این محل با توجه به حاکمیت گرما و وزش باد در محل توسط شهرداری ضرورت دارد.

خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.

برچسب‌ها خلخال مدیریت پسماند استان اردبیل دفع زباله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خلخال مدیریت پسماند استان اردبیل دفع زباله خلخال مدیریت پسماند استان اردبیل دفع زباله اخبار کنکور شهرداری خلخال دفن زباله دفن زباله ها محل فعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۷۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته، «پساب» را مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی آن‌ها ذکر کرد.

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • کشف دومین منزل انباشت زباله در بجنورد!
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تخلیه دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری بجنورد
  • دومین منزل انباشت زباله در بجنورد کشف شد
  • دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری تخلیه شد
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه