Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالیکه صادرات محصولات چاپی ایران به افغانستان چمدانی و با ریال انجام می‌شود‌، به گفته رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان، بانک مرکزی در بخشنامه‌ای خواستار عرضه دلار در سامانه ارز نیمایی از سوی فعالان چاپ شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ صنعت چاپ یکی از صنایع پردرآمد در دنیا به شمار می‌رود،‌ با این حال  در ایران دست اندرکاران صادرات خدمات چاپی برای ارسال تولیدات خود به خارج از کشور با موانعی روبرو هستند که از آن جمله می‌توان به کیفیت پایین تولیدات چاپی، استفاده از مواد اولیه نامرغوب،‌ تحریم‌ها و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اشاره کرد. همچنین وجود تعرفه‌های نامناسبت گمرکی‌‌، نبود حمایت‌های دولتی‌، وجود قوانین دست و پاگیر و ... مزید بر علت شده تا این صنعت نتواند آنچنان که باید و شاید در عرصه صادرات خوش بدرخشد.

با این حال،‌ صنعت چاپ در سال‌های اخیر از وابستگی بیش از 80 درصدی به واردات خارج شده و با وجود ناوگان فرسوده‌، کمبود و گرانی مواد اولیه و نبود تجهیزات پیشرفته توانسته در بسیاری از محصولات نه تنها به خودکفایی در تولید برسد، بلکه به صادرات نیز بپردازد‌.

فرصت‌های زیادی در سال‌های اخیر برای ایران به جهت صادرات محصولات پیش آمده است و حتی افزایش قیمت ارز که موجب شد بسیاری از صنایع به حالت نیمه خاموش دربیایند، درهای جدیدی برای صادرات پیش روی صنعت چاپ باز کرد و کشورهای همسایه را که مشتریان پر و پا قرص ترکیه بودند‌، روانه ایران کرد؛ زیرا قیمت تمام شده با توجه به تفاوت نرخ ارز برایشان پایین‌تر تمام می‌شد.

حالا اما چند ماهی است که صادارت محصولات چاپی نیز به مانند صادرات هر کالایی دیگر تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته است،‌ صادراتی که حداقل برای یکی دو ماه نخست سال متوقف شد و خسارت چند میلیاردی را برای این صنعت به بار آورد. بعد از آن نیز اگر چه تقاضاهای بسیاری از کشورهای همسایه به ویژه عراق و افغانستان برای چاپ بسته‌بندی وجود داشته و دارد‌، اما موانع و مشکلاتی چون دسترسی به مواد اولیه،‌ گران بودن مواد اولیه و ... موجب شد تا چراغ این بازار کم‌ فروغ تر شود.

اما حالا یک ماهی است که این چراغ کلاً به خاموشی گرویده است؛ به خصوص درحوزه صادرات محصولات چاپی از ایران به افغانستان. آمارهای موجود نشان می‌دهد که در بهار سال جاری حجم صادرات محصولات چاپی از ایران به افغانستان 1,236,460 کیلوگرم بوده است.این رقم در سال 98 معادل 4,114,812 کیلوگرم بوده است.

بازار عمده تولید سفارشات چاپی کشور افغانستان در خراسان است. چاپخانه‌داران مشهدی مهمترین تولید‌کنندگان سفارشات افغانستانی‌ها هم در حوزه چاپ و بسته‌بندی و هم در حوزه کتاب‌ هستند. تولیدکنندگانی که حالا یک ماه است دست از صادرات محصولاتی که در انبارها دپو شده‌، شسته‌اند.

علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی در این زمینه به خبرنگار تسنیم می‌گوید: نزدیک یک ماه پیش دولت در بخشنامه‌ای اعلام کرد که صادرات محصولات از ایران به افغانستان باید در اختیار دولت قرار گیرد. خب این برای صادرات محصولات ایرانی به خارج از کشور در شرایط امروز وضعیت دلار و ... امری طبیعی است. اما زمانی که که ما سفارشات را با دلار به فروش برسانیم نه ریال.

وی ادامه داد: فاصله فیزیکی مشهد تا افغانستان موجب شده است تا سفارش‌دهندگان و خریداران محصولات چاپی از افغانستان خرید خود را روزانه و با ریال انجام دهند،‌ خریداران معمولا صبح از هرات سوار ماشین شده و دو ساعت بعد در مشهد هستند. دلار خود را تبدیل به ریال می‌کنند و با ریال خرید می‌کنند تا سود حاصل از دلار برای خودشان باقی بماند.

مغانی گفت:‌ با این بخشنامه جدید دولت، ما باید ریال را تبدیل به دلار کنیم و به دولت بدهیم چون چنین چیزی امکان ندارد، با وجود انباشته شدن سفارشات در انبارها دست از صادرات شسته‌ایم.

وی در پاسخ به اینکه چرا مراودات مالی با افغانستانی‌ها را با دلار انجام نمی‌دهید،‌ گفت:‌ چنین چیزی شدنی نیست؛ زیرا طرف افغانستانی حاضر به پذیرش آن نیست. رقابت نیز بین تولیدکنندگان در این بازار بالاست؛ بنابراین نمی‌توان ریسک کرد.

عابدینی: تصمیمات سلیقه‌ای دولت، صادرات محصولات چاپی ایران را محدود کردصادرات محصولات چاپی ‌اردبیل به ‌آسیای میانه، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس‌صادرات محصولات چاپی ایران در بازار جهانی آب رفت

مغانی با بیان این مطلب که تا پیش از این، این صادرات سال‌ها ریالی انجام شده است، گفت: اما حالا دولت به یکباره چنین دستورالعملی صادر کرده است،‌ زمانی هم که ماجرا را برایشان شرح می‌دهیم، می‌گویند مشکل شما است.

 وی با اشاره به محصولاتی که از افغانستان به ایران سفارش داده می‌شود‌، تصریح کرد:‌ 80 درصد از حجم سفارشات چاپ بسته‌بندی است‌ که جعبه‌های دارویی‌، لفاف‌های ماکارونی‌، محصولات غذایی،‌ بهداشتی و ... را شامل می‌شود.

در شرایطی که امروز صنعت چاپ نیز به مانند سایر صنایع دیگر کشور از شرایط تحریم‌ها،‌ گرانی ارز‌، عدم دسترسی به مواد اولیه ارزان‌،  شرایط کرونا و ... رنج می‌برد‌‌، انتظار می‌رود که دولت به جای اینکه با تصمیمات غیرکارشناسی راه را نفس تنگ این صنعت ببند‌، در حمایت برای خودکفا شدن صنعت چاپ و بسته‌بندی که در سال‌های اخیر پیشرفت بسیاری داشته است،‌ بکوشد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت چاپ صنعت چاپ صادرات محصولات چاپی ایران به افغانستان مواد اولیه بسته بندی صنعت چاپ سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۹۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان

عادل شهرزاد معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان گفت: هدفگذاری صادرات کالا‌های غیر نفتی در سال ۱۴۰۲ بیش از سه میلیارد و صد میلیون دلار بود که سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار محقق شد که دو برابر سال قبل از آن بود..

 شهرزاد افزود: هدف گذاری ما برای سال ۱۴۰۳ بیش از ۴ میلیارد دلار است.

خلیل قاسمی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان گفت: بیشترین صادرات در بخش صنعت و معدن، شامل فلزات معمولی مانند فولاد، موادمعدنی، و محصولات کشاورزی و صنایع دستی بوده است.

قاسمی افزود: کشور‌های چین، امارات متحده عربی و عمان بیشترین مقصد صادرات کالا‌های غیرنفتی هرمزگان است.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان گفت: با افزایش واحد‌های تولیدی - صنعتی و معدنی در استان و زیرساخت‌ها، هدفگذاری امسال نیز محقق می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • ویدئو‌های یک افغان از جمعیت عظیم افغانستانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • ۵۰۰میلیون دلار پروژه توسط متخصصان ایرانی در سریلانکا اجرا شده است
  • بازگشت اتباع افغانستانی به کشور خود + فیلم