Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

هفتاد و هفتمین دوره جشنواره فیلم ونیز به پایان رسید و سینمای ایران در این دوره از جشنواره از دریافت جایزه ناکام نماند. اما نکته‌ای که می‌تواند حائز اهمیت باشد حضور در جشنواره‌های معتبر جهانی است تا تریبونی تاثیرگذار برای رساندن حرف‌های مهم یک ملت، شخص و... به جهانیان باشد؛ اتفاقی که در ادوار مختلف از سمت سینماگران ایرانی و خارجی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار فرهنگ و هنر - در جشنواره ونیز امسال هر سه کارگردان ایرانی حاضر در آن اعتراضاتی نسبت به تحریم آمریکا در قبال ایران داشتند و از این تریبون مهم آن را به گوش جهانیان رساندند. برخی از رسانه‌های همراه با آمریکا این اخبار را منعکس نکردند و یا کمرنگ به آن پرداختند، اما مهم اینجاست حرف مهمی، چون تحریم و اعتراض به آن، مطرح شد.

‌می‌توان گفت حرف‌ها و اعتراض مجید مجیدی در بین دیگر کارگردان‌های ایرانی حاضر در ونیز اهمیت بیشتری داشت، چون این کارگردان در جشنواره های مهم بین المللی حضور داشته و جوایز معتبری را کسب کرده و شناخته‌تر است اما نباید از جرات و جسارت دو کارگردان دیگر هم غافل شد و آن را نادیده گرفت.

دستاورد دیگری که برای سینمای ما اهمیت داشت دریافت دو جایزه مهم برای فیلم سینمایی «خورشید» و در بخش افق‌ها برای «دشت خاموش» بود. همچنین جایزه مهم دیگری به شهرام مکری برای فیلمنامه «جنایت بی دقت» در بخش بهترین فیلمنامه اورجینال از سوی انجمن منتقدان مستقل تعلق گرفت.

مجیدی یکی از سینماگرانی است که با ساخت فیلم‌هایی با موضوع جهان شمول در جشن و جشنواره‌های معتبر حضور داشته و توانسته در بیشتر مواقع جوایز مهمی برای فیلم و بازیگران آن کسب کند.

از دیگر موفقیت‌های این کارگردان معرفی بازیگرانی است که پیش از این گمنام بودند و ربطی به سینما و بازیگری نداشتند، اما پس از حضور در فیلمش تحولی عظیم در زندگی آنها ایجاد می‌شود.

جدیدترین نمونه آن همین جایزه مارچلو ماسترویانی برای روح الله زمانی در بخش بهترین بازیگر جوان ونیز بود. روح الله زمانی پیش از این دستفروش مترو و یکی از کودکان کار بود و برای گذران زندگی کار‌های سختی در شرایط دشوار انجام می‌داد اما الان به گفته‌ خودش مجید مجیدی مسیر زندگی‌اش را تغییر داده و دیگر او یک شخصیت جهانی و معتبر خواهد بود.

درباره « خورشید » مجیدی شاید بتوان به این گمانه زنی رسید که بتواند نماینده اسکار ایران (در صورت برگزاری اسکار) باشد، ولی در کل باید منتظر آن زمان ماند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جشنواره ونیز مجید مجیدی کارگردان فیلم سینمایی روح الله زمانی خورشید نماینده اسکار جشنواره فیلم ونیز سینمای ایران فیلم خورشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، سی امین دوره جشنواره فیلم سارایوو به تجلیل از ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی می‌پردازد تا از سهم برجسته او در هنر سینما قدردانی کند. این فیلمساز با دریافت جایزه قلب افتخاری سارایوو تجلیل می‌شود و نمایش آثار برگزیده وی در جشنواره در نظر گرفته شده است.

سلیمان سال ۲۰۱۹ مهمان سارایوو بود و فیلم «این حتما بهشت است» وی در پرده فضای باز جشنواره به نمایش درآمد. این فیلم در جشنواره کن در همان سال جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرد. وی همچنین سال ۲۰۱۶ به عنوان رییس هیات داوران و سال ۲۰۱۳ به عنوان مهمان در جشنواره حضور داشت.

جووان مریانوویچ مدیر جشنواره گفت: زبان جهانی سینمای سلیمان با ارزش‌ها و احساسات اساسی انسانی صحبت می‌کند؛ ترس و امید، خانه و وطن.

وی از شوخ طبعی، طنز و بینش عمیق وی به عنوان عاملی یاد کرد که توانایی پیچیدگی‌های وجود انسان را دارد و گفت: وی با وضوح و ظرافتی بی‌نظیر، پوچی‌های زندگی را روشن می‌کند و روح و هویت فلسطینی را با سبکی منحصر به فرد به تصویر می‌کشد. اکنون، در تاریک‌ترین زمان‌ها در سرزمین مادری‌اش، کار او به‌عنوان چراغی که ناشی از درک عمل اوست، یادآور قدرت داستان‌سرایی برای گفت‌وگوهای معنادار می‌شود.

سلیمان که سال ۱۹۶۰ در ناصره به دنیا آمد، از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۳ در نیویورک زندگی کرد. وی وقتی در آمریکا بود، ۲ فیلم کوتاه خود «دیباچه‌ای تا پایان یک مناقشه» و «گرامیداشت با انتحار» را کارگردانی و جوایز متعددی را از آن خود کرد.

سال ۱۹۹۴ او در بیت‌المقدس مستقر و از سوی کمیسیون اروپا ماموریت ایجاد یک گروه فیلم و رسانه در دانشگاه بیرسیت به وی سپرده شد.

نخستین فیلم بلند سلیمان با نام «وقایع‌نگاری یک ناپدید شدن» برنده جایزه بهترین فیلم اول جشنواره فیلم ونیز در سال ۱۹۹۶ شد و سال ۲۰۰۲ «مداخله الهی» جایزه هیات داوران و جایزه بین المللی فیپرشی جشنواره کن و همچنین جایزه بهترین فیلم خارجی جوایز فیلم اروپا را کسب کرد.

سال ۲۰۰۷ او به عنوان یکی از ۳۵ کارگردان فیلم سازنده فیلم جمعی برای شصتمین سالگرد کن انتخاب شد و فیلم بلند او «زمانی که می ماند» در سال ۲۰۰۹ در بخش رقابت اصلی جشنواره کن حضور داشت.

سال ۲۰۱۲ او فیلم کوتاه «خاطرات یک مبتدی» را که بخشی از فیلم جمعی با عنوان «۷ روز در هاوانا» بود، به پایان رساند. این فیلم در بخش نوعی نگاه کن به نمایش درآمد. آخرین فیلم بلند او «این حتما بهشت است»، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره کن سال ۲۰۱۹ را برده و جایزه فیپرشی را نیز به خود اختصاص داد.

سلیمان به عنوان عضو هیات داوران در جشنواره‌های متعددی از جمله کن و ونیز شرکت کرده و سال ۲۰۲۰ از سوی وزارت فرهنگ فرانسه نشان لژیون دونور را دریافت کرده است. سلیمان سال ۲۰۲۲ جایزه آکادمی فیلم اروپا در سینمای جهان را دریافت کرد.

این کارگردان در حال حاضر مشاور هنری موسسه فیلم دوحه است.

کد خبر 6087928

دیگر خبرها

  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • پسر جوانی که متهم به ترغیب زهره فکورصبور به خودکشی بود تبرئه شد
  • داوران نوعی نگاه جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند
  • به روزرسانی مهمی از شرایط بازگشت هیولای WWE منتشر شد
  • ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد
  • تقدیر از «جین کمپیون» با یوزپلنگ افتخاری لوکارنو
  • حضور دانش‌آموز عکاس ایرانی در جشنواره‌ای در روسیه
  • پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس)