Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، همه‌ساله با قرار گرفتن در آستانه فصل سرما (پاییز و زمستان) تأمین و توزیع واکسن آنفولانزا  به‌منظور پیشگیری مردم و گروه‌های پرخطر از ابتلا به این بیماری در دستور کار سیستم سلامت قرار می‌گیرد.

عدم استقبال مردم گیلان از واکسن آنفولانزا در سال گذشته

به گفته آبتین حیدر زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در سال گذشته 11 هزار دوز از واکسن آنفولانزا به گیلان اختصاص یافت و در سیستم سلامت توزیع شد اما مردم از سهم اختصاصی در گیلان به‌صورت کامل استفاده نکردند و مقداری از این واکسن به وزارت بهداشت عودت داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالاً تقاضای گیلانیان برای تزریق واکسن آنفولانزا در امسال بیشتر است

با شیوع ویروس کرونا و شباهت این بیماری با آنفولانزا و سرماخوردگی در فصل‌های پیش رو، پیش‌بینی می‌شود تقاضای مردم به این واکسن علیرغم بی‌تأثیری قطعی در کنترل بیماری کووید19 افزایش پیدا کند و این موضوع بساطی را برای سودجویان و فرصت‌طلبان ایجاد کند تا از بحران کرونا سوءاستفاده کرده و با به راه انداختن بازار سیاه، چرخه توزیع واکسن را در استان با چالش و موانع ای روبرو کند.

به‌منظور هماهنگی و پشتیبانی حقوقی و قضایی در خصوص نحوه توزیع واکسن آنفولانزا در استان گیلان، پیش از ظهر امروز مسئولان دانشگاه علوم پزشکی  و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با مسئولان قضائی استان دیدار و رایزنی کردند.

نیاز مردم به واکسن آنفولانزا مضاعف شده است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمزه خلیلی، رئیس‌کل دادگستری استان گیلان در این نشست با تأکید بر لزوم مدیریت توزیع واکسن آنفولانزا در فصول سرد خصوصاً در شرایط شیوع ویروس کرونا اظهار کرد که در شرایط فعلی، نیاز مردم به‌ویژه گروه‌های در معرض خطر به این واکسن مضاعف شده است و لازم است دانشگاه علوم پزشکی تمهیداتی ویژه دراین‌باره اتخاذ کند.

رئیس شورای قضایی استان گیلان تأمین و تخصیص رایگان واکسن برای برخی اقشار آسیب‌پذیر را نیاز جامعه دانست و برجذب مشارکت خیرین در این زمینه تأکید کرد.

لزوم ازسرگیری آموزش‌ها برای جلوگیری از نیاز کاذب به واکسن آنفولانزا

وی همچنین مجدانه از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان خواست تا هرچه سریع‌تر با ارائه آموزش‌های لازم ضمن جلوگیری از ایجاد نیاز کاذب برای واکسن در جامعه، اقدامات خود درزمینهٔ تهیه و تأمین واکسن آنفولانزا را برای اطلاع مردم در رسانه‌ها منعکس کنند.

هشدار رئیس‌کل دادگستری گیلان به سودجویان در زمان توزیع واکسن

گفتنی است رئیس‌کل دادگستری گیلان به سوداگرانی که از نیاز مبرم مردم سوءاستفاده کرده و سبب افزایش قیمت و کمبود واکسن می‌شوند نیز هشدار داد و بیان کرد که دستگاه قضایی در راستای حفظ حقوق عامه با افراد سودجو که جان مردم را هدف زیاده‌خواهی و مال‌اندوزی خود قرار داده‌اند به‌سختی برخورد می‌کند.

تعداد مبتلایان و بستری‌های کرونا در گیلان به ثبات رسیده است

به گفته ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان علیرغم اینکه این استان جز استان‌های نخست در همه‌گیری کرونا بوده اما دو ماهی هست که شمار مبتلایان و همچنین بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی استان به ثبات رسیده است.

وی می‌گوید با توجه به‌قرار گرفتن در فصل پاییز و زمستان و احتمال شیوع بیماری آنفولانزا مطابق هرساله و هم‌افزایی که این بیماری با بیماری کرونا ایجاد می‌کند، یکی از راه‌ها واکسینه کردن مردم به آنفولانزا هست، چون هنوز واکسن و یا دارویی مؤثری برای کرونا ساخته نشده است.

مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمتر به آنفولانزا مبتلا می‌شوند

البته سالاری معتقد است با توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی، الزام به استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست‌ها در روزهایی که کرونا ویروس همچنان فعال است، مردم کمتر به آنفولانزا مبتلا می‌شوند اما همچنان سیستم سلامت خود را ملزم کرده تا برای گروه‌های در معرض ابتلا به آنفولانزا، تأمین و توزیع واکسن را در دستور کار قرار دهد هرچند تزریق این واکسن مردم را در برابر کرونا مصون نمی‌کند.

مردم آزادانه خواهند توانست واکسن آنفولانزا را تهیه کنند

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گیلان، برای گروه‌های پرخطر و همچنین کادر بهداشت و درمان استان واکسن آنفولانزا از سوی وزارت بهداشت در اختیار استان قرارگرفته است و علاوه بر آن برای آن دسته از افرادی که نگران هستند و تمایل به تزریق واکسن دارند نیز پیگیر هست تا سهم بیشتری از واکسن در اختیار سیستم سلامت استان قرارگرفته و با شیوه‌هایی که در آینده اعلام می‌شود مردم بتوانند این واکسن را دریافت کنند.

وی استان گیلان را یک استانی با شمار بالای سالمندان توصیف کرده و گفته که باید با توجه به شرایط استان گیلان و گردشگر پذیر بودن آن، سهم تخصیص واکسن آنفولانزا ازآنچه وزارت بهداشت برای گیلان  تعریف کرده بیشتر باشد.

۴۰ هزار گیلانی در فاز نخست به آنفولانزا واکسینه می‌شوند

بنا بر گفته حیدر زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از جمعیت دو میلیون و ۵۰۰ هزارنفری استان گیلان بنا بر اطلاعات حوزه سلامت، حدود ۴۰ هزار نفر در فاز نخست باید به آنفولانزا واکسینه شوند که تمامی نیازمندان به دریافت واکسن آنفولانزا با توجه به ثبت اطلاعات سلامت در سامانه سیب مشخص بوده و شمار متقاضیان برای دریافت این واکسن تقریباً ۲۵ هزار نفر از مردم استان هستند.

واکسن آنفولانزا برای سالمندان، کودکان و بیماران رایگان است

گفته‌شده واکسن آنفولانزا علاوه بر سالمندان بالای 60 سال، کودکان زیر پنج سال و همچنین بیماران زمینه‌ای همچون بیماران سرطانی، قلبی و عروقی، دیابتی و سایر بیماران پرخطر در استان به حدود 13 هزار نفر از کارکنان کادر سلامت گیلان که هم‌اکنون در بالین بیماران مشغول فعالیت هستند، واکسن آنفولانزا به‌صورت رایگان به آن‌ها تزریق خواهد شد.

آنچه به نظر می‌رسد همچون حمایت‌های حقوقی و پشتیبانی امروزه در توزیع واکسن آنفولانزا نیاز هست، افزایش سواد رسانه‌ای و به‌کارگیری ظرفیت‌های همه‌جانبه ازجمله فضای مجازی در آگاه کردن مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رفع نگرانی‌های کاذب در جامعه هست.

همان‌گونه که دستگاه قضا و نهاده‌ای نظارتی باید بر شیوه و نحوه توزیع عادلانه واکسن آنفولانزا نقش دارند اصحاب رسانه به‌ویژه رسانه ملی باید به موضوع واکسیناسیون آنفولانزا اقدام فعالانه نشان داده و با تولید محتوای همچون گرفتن نظرات متخصصان در خصوص شباهت‌ها و تمایزهای دو بیماری کووید19 و آنفولانزا، کنترل استرس کاذب در جامعه با شیوع اپیدمی جدید همچون آنفولانزا، اطلاع‌رسانی مستمر ، صحیح و نظارت بر نحوه توزیع واکسن آنفولانزا نقش داشته باشند.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسن گیلان سلامت سالمندان واکسن کرونا واکسن آنفولانزا آنفولانزا در گیلان دکتر سالاری رئیس دادگستری گیلان رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان دانشگاه علوم پزشکی گیلان توزیع واکسن آنفولانزا واکسن آنفولانزا سیستم سلامت استان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۱۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، محسن ذبیحی با اشاره به اینکه اصلاح روابط مالی صنعت برق می‌تواند به سرعت گردش منابع نقدینگی و حذف بروکراسی امکان برنامه‌ریزی و برآورد منابع برای کل سال بهبود نقدینگی بر اساس تلاش شرکت‌ها در وصول استفاده از اعتبار گردش نقدینگی در حساب شرکت‌ها انگیزه وصول معوقات رسوب شده در استان‌ها و حمایت مقامات سیاسی استان بیانجامد، گفت: تأمین منابع مالی در حوزه جاری با توجه به نیازهای منطقی هر شرکت با تعیین ضرایب محاسبه و تعیین شده، انجام خواهد شد و متناسب با آنها منابع لازم در اختیار شرکت‌ها قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در حوزه سرمایه‌ای سعی شده تا با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های قانون موجود، برنامه‌های مصوب سالیانه بر اساس منابع در دسترس، اجرا و از طریق کنترل حجم سرمایه گذاری شرکت‌ها از افزایش بدهی‌ها جلوگیری شود.

ذبیحی در عین حال بزرگترین تهدید در راه اجرای طرح مالکیت و استقلال مالی شرکت‌های توزیع را عدم توجه کافی احتمالی برخی از شرکت‌های توزیع به مناسبات و نحوه خرید برق از بورس انرژی و عدم مراقبت و مدیریت دقیق تناسب منابع و مصارف عنوان کرد و در خصوص بدهی سالیان گذشته شرکت‌های توزیع به سازندگان و پیمانکاران نیز گفت: حل اساسی این بدهی‌ها مستلزم اصلاحات اساسی اقتصاد صنعت برق در هزینه انشعاب و دریافت بهای تمام شده قیمت برق است.

وی در همین زمینه افزود: اما در کوتاه مدت استفاده از رسوب معوقات فروش برق و وصول آن در شرایط حاضر، راه حل کوتاه مدت است، ضمن آنکه امیدواریم بخشی از بدهی‌ها نیز از طریق ظرفیت‌های قانونی در دسترس قابل تحقق، در آینده تأمین شود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر در پایان تأمین برق تعهدات ایجاد شده در حوزه مشترکین جدید را اولویت نخست کارهای حوزه توزیع نیروی برق در کشور اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: طرح‌های مرتبط با گذر از اوج بار سال ١٤٠٣، هوشمندسازی و کنترل پذیری بار و طرح‌های تبدیل شبکه‌های سیمی مسی به کابل خود نگهدار نیز در زمره برنامه‌های اولویت دار سال جاری است.

کد خبر 6089929 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • توزیع تخم نوغان در گیلان
  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • خدمات پزشکی رایگان گروه های جهادی به مردم ورامین
  • هشدار: شرایط پسماند در استان ایلام مناسب نیست
  • ارائه خدمات گروه‌های جهادی به روستائیان شهرستان خانمیرزا