Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@16:35:12 GMT

چرایی ادامه دار بودن واردات گوشی‌های لوکس آمریکایی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۱۴۷۷

چرایی ادامه دار بودن واردات گوشی‌های لوکس آمریکایی

اخیرا تامین ارز نیم  میلیاردی  برای واردات گوشی لوکس آن هم از نوع آمریکایی  سر و صدایی کرده و اعتراض رهبر انقلاب اسلامی را به دنبال داشت.

ممنوعیت واردات گوشی با ارزش بالای ۳۰۰ یورو هم که در راستای «مدیریت منابع ارزی» و تجدید نظر در تخصیص ارز به «اجناس لوکس و غیر ضروری» مدتی قبل با توجه به شرایط خاص کشور و لزوم صرفه‌جویی هرچه بیشتر در مصارف ارزی مطرح شد ولی با مخالفت برخی وزرا روبه رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واردات بی حساب  گوشی های لوکس  و خروج چند صد میلیاردی ارز در حالی صورت می گیرد که دولت با  مدیریت جدی منابع ارزی  دست و پنجه نرم می کند و به دنبال تخصیص درست منابع ارزی است.

 رهبر انقلاب  دوم شهریورماه، در دیدار مجازی با هیئت دولت  خاطر نشان کردند: «گاهی واردات به کشور لوکس است یعنی هیچ نیازی به آن نیست؛ شنیدم که برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی (آیفون) در سال ۹۸ حدود نیم میلیارد یورو ارز تخصیصی داده شده است. البته بخش خصوصی این کار را می‌کند، منتها دولت بایستی جلوی این را بگیرد».

 

حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  با اشاره به  موضوع  حجم بالای تامین ارز برای وادرات گوشی های لوکس آمریکایی  در گفت وگو با خبرنگار  اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان  بیان کرد: قبل از اعتراض رهبر به تامین ارز در حجم نیم میلیارد دلاری ستاد مبارزه با قاچاق و وزارت صمت صورت جلسه‌ای را تهیه و تنظیم کرده بودند ولی مسئولان وزرات صمت به آن بی توجه بودند. 

او ادامه داد: طبق قانون واردات تلفن همراه آمریکایی و کره‌ای غیر قانونی نیست. بلکه گلایه رهبری از این جهت بود که چرا حجم بالای ۵٠٠ میلیارد دلار ارز برای واردات تلفن همراه با نشان تجاری آمریکایی تامین شده است؟ وقتی این موضوع صورت جلسه و تصریح شده چرا باید ٣٠ درصد تامین ارز تلفن همراه برای برنده باشد که درصد کمی از جامعه از آن استفاده می‌کنند.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق تصریح کرد: اگر در کشور١٠ واحد تامین ارز برای واردات موبایل صورت می‌گیرد چرا سه واحد مختص نشان تجاری است که درصد کمی از آن استفاده می‌کنند. صورت جلسه امضا شد و به تایید وزارت صمت رسید.

سخنگوی ستاد مبارز ه باقاچاق :دوستان وزارت صمت گفتند در جریان نیستیم

دهقانی نیا افزود: این صورت جلسه تایید شده در فضای مجازی منتشر شد. اما دوستان وزارت صمت گفتند در جریان نیستیم و جای سوال دارد، زیرا امضای معاونت و مدیران کل مربوطه زیر صورت جلسه بوده و جلسه در وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار شده است؛ و باید عملیاتی می‌شد.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق عنوان کرد: آنچه که ستاد مبارزه با قاچاق هم پیگیر بود همین موضوع بود که چرا باید بابت هر برندی با هر ارزشی تامین ارز داشته باشیم.وقتی این برند تجاری آمریکایی فقط توسط ۵درصد جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی٣٠ تا ۴٠ درصد ارز مختص به تلفن همراه را به خود اختصاص می‌دهد. 

مانع اجرا نشدن کاهش واردات گوشی های لوکس آمریکایی چیست؟

این مقام مسئول در ادامه در تشریح جزئیات صورت جلسه یادآورشد:  با قرار شد سقفی تعیین شود و به گوشی‌هایی که تا٣٠٠دلار ارزش دارند تامین ارز انجام شود. با اینکه مصوب و تایید هم شد به تمامی اعضاهم موافقت کردند، اما عملیاتی نشد و منجر به تذکر رهبر انقلاب شد. اینکه چرا با وجود امضای صورت جلسه مربوطه هنوز عملیاتی نشده است. موضوعی که هماهنگی‌های آن انجام شده صورت جلسه دارد و معاونان مربوطه در وزارتخانه صمت زیر صورت جلسه را امضا کردند و ابلاغ کردند. چرا نباید اجرایی شود؟ و کار به جایی می‌رسد که رهبر انقلاب گلایه از تامین ارز به این نشان تجاری را دارند؟

منبع: پارسینه

کلیدواژه: واردات گوشی رهبر انقلاب ممنوعیت واردات گوشی پارسی خبر ستاد مبارزه با قاچاق لوکس آمریکایی گوشی های لوکس رهبر انقلاب واردات گوشی سخنگوی ستاد برای واردات تلفن همراه تامین ارز صورت جلسه وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۱۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه با توجه به برداشت فراوان سیب‌زمینی، پیاز و گوجه فرنگی نیاز سفره خانوارهای ایرانی تأمین است، در جلسه مدیریت و مصرف محصولات صیفی و سبزی عنوان کرد: تولید سالانه ۱۳ تا ۱۴ میلیون تن سیب‌زمینی، پیاز و گوجه فرنگی و ظرفیت مازاد ۵ میلیون تنی، صرفاً برای صادرات از افتخارات فعالان این بخش است.

وی با اشاره به رکورد بی‌سابقه تولید ۲۰۰ تن گوجه‌فرنگی در هکتار در فضای آزاد در ارومیه، گفت: کشاورزان ما در جیرفت نیز به راحتی بین ۸۰ تا ۹۰ تن در هکتار پیاز تولید می‌کنند.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ضرورت هدفمند بودن صادرات سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی افزود: وجود سردخانه و صنایع بسته‌بندی مناسب و مجهز در استان‌ها، از ضروریات تأمین به موقع نیاز بازار مصرف خانوارها و صنایع فرآوری و صادراتی است.

در این جلسه که به صورت وبیناری برگزار شد، مدیران استانی آمار کشت و ذخیره‌سازی صیفی و سبزی را در استان‌های مختلف اعلام کردند.

کد خبر 6098145

دیگر خبرها

  • ۶.۲ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • خبر خوش واردات تجهیزات و داروهای مصرفی جانبازان
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • تبلیغ گوشی گوگل توسط محجبه‌های آمریکایی
  • تبلیغ گوشی گوگل توسط محجبه آمریکایی
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم