Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران گفت: آنچه مدیریت شهری در ارتباط با آغاز اجرای طرح خط 10 متروی تهران مطرح کرده پروپاگاندایی بیش نیست تا به مخاطب القا کند که شورای پنجم در حال کار کردن است.

مرتضی طلایی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با بحث خط 10 متروی تهران که هفته گذشته کلنگ آغاز عملیات اجرایی آن بر زمین زده شد، اظهار کرد: ما طرح‌های جامع شهر تهران و طرح جامع حمل و نقل داریم که اساساً توسعه حمل و نقل ما براساس این دو طرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مطالعاتی که در کشورهای توسعه‌یافته در سال‌های اخیر انجام گرفته به یک مدلی از توسعه دست پیدا کردند که متفاوت از شیوه‌های قبل است. در شیوه‌های قبل توسعه شهری انجام می‌گرفت و حمل و نقل هم بخشی از حوزه شهر بود اما در این مدل جدید توسعه فی‌نفسه مبتنی بر حمل و نقل عمومی است یعنی در ابتدا بحث حمل و نقل طراحی شده و سپس توسعه بر مدار آن انجام می‌گیرد.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: براساس این مدل ما در گذشته بارگذاری‌ها را برای ایستگاه‌‌های مترو در ارتفاع انجام می‌‌دادیم اما در TOD  توسعه به‌صورت محله‌ای ایجاد می‌شود به‌طوری‌که یک محله‌ای را تعریف می‌کنند و بعد در این محله کاربری‌های مختلف را در یک فاصله 10 دقیقه‌ای از ایستگاه حمل و نقل به بخش‌های مختلف (کاربری‌های مسکونی، اداری، خرده‌فروشی) تخصیص می‌دهند.

نایب رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی، محیطی پیاده‌مدار را در قیاس یک محله مدنظر دارد، گفت: ایستگاه حمل و نقل عمومی کانونی می‌شود که بیشترین حجم مخاطب را دارد و از این ایستگاه دسترسی‌ها به همه بخش‌ها تعریف خواهد شد. براساس این مدل (توسعه مبتنی بر حمل و نقل) آنچه که مدیریت شهری در دوره پنجم مطرح کرده است این است که در یک شعاع 300 متری در سطح (چهار سمت شمال، جنوب، شرق و غرب) و اطراف یک ایستگاه مترو، کاربری تجاری تعریف می‌شود.

طلایی ادامه داد: در چنین شرایطی عنوان می‌شود که می‌توانند از این طریق، هزینه ساخت مترو را تأمین کنند و هم طرح خط 10 متروی تهران را به اجرا در بیاوریم. این بیان شورای پنجم جزئی از یک طرح کلان بوده که در حال حاضر در جهان اجرا می‌شود.

وی با بیان این‌که تخصیص تراکم در ایستگاه‌های متروی خط 10 که مبنای تأمین منابع آن است، اظهار کرد: مطالعات این طرح در شورای چهارم، شورای حمل و نقل و حتی کمیسیون ماده 5 هم برای خط 10 متروی تهران که بخشی از آن در منطقه 22 شهرداری تهران است مطرح شده بود.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: اجرای این طرح در چند وضعیت امکان‌پذیر است؛ یکی این‌که این طرح در فضاهایی صورت بگیرد که در فضای باز باشد و دیگری این‌که بتواند منجر به نوسازی بافت فرسوده شود. نکته این‌جاست که محور خط 10 متروی تهران که در مناطق یک تا پنج و 22 را پوشش می‌دهد قابلیت اجرای طرح توسعه مبتنی بر حمل و نقل را ندارد چون فضایی که چنین ویژگی‌هایی مطرح شده را داشته باشد در این مناطق وجود ندارد.

نایب رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که فضای ایران مال در منطقه 22 با آن فضای گسترده کشش ندارد تا در آن مجتمع ایستگاهی بزنیم که بتواند مخاطب جذب کند، عنوان کرد: از نظر اقتصادی برای سرمایه‌گذاری که می‌خواهد این طرح را در منطقه اجرا کند قابل توجیه نیست. تمام بخش خدماتی در ایران مال حضور دارند و چنین ایستگاهی در این منطقه به صرفه نیست.

طلایی ادامه داد: تاکنون که دوستان در مدیریت شهری دوره پنجم این طرح را جلو برده‌اند طرح‌های فنی آن را ارائه نکرده‌اند. کلیات خط 10 متروی تهران در شورای چهارم تصویب شده و در این دوره چیزی در ارتباط با این موضوع ارائه نشده که قابل نقد و بررسی باشد.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران افزود: آنچه مدیریت شهری در این دوره در ارتباط با آغاز اجرای طرح خط 10 متروی تهران مطرح کرده پروپاگاندایی بیش نیست تا به مخاطب القا کند که شورای پنجم در حال کار کردن بوده و به‌دنبال توسعه حمل و نقل ریلی در حالی‌که به اذعان رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکنون شهرداری تهران در بازه زمانی سه سال یک‌متر تونل هم نساخته است.

وی با اشاره به این مطلب که اصل این طرح (خط 10 متروی تهران) از نظر کارشناسی طرح خوبی است ولی جانمایی آن از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: با توجه به این‌که کلیات این طرح در شورای چهارم مورد تأیید قرار گرفته لازم است مدیران شهری در دوره پنجم طرح‌های فنی آن را نیز ارائه دهند.

نایب رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: در حال حاضر اولویت اصلی ما بهره‌برداری از امکانات و مدیریت وضع موجود است. بنا بر اظهارنظر مدیریت شهری فعلی در شورا و شهرداری که محدودیت منابع مالی وجود دارد، قطارهای ما اورهال می‌خواهد و اتوبوس‌های شرکت واحد تهران نیازمند نوسازی است.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: حتی اگر شرایط اقتصادی مناسب بود حتی فرصت نخواهند کرد کلنگ این طرح را بر زمین بزنند چون اجرای خطوط مترو نیازمند مطالعات فنی است که هنوز صورت نگرفته است.

طلایی در ارتباط با بارمالی اجرای پروژه خط 10 متروی تهران نیز گفت: در سال 98 برآورد شده بود در هر مرحله از اجرای این طرح 20 هزار میلیارد تومان هزینه پیش‌بینی شده بود که این میزان به‌مراتب در شرایط کنونی بیشتر شده و حدوداً دو برابر شده است.

گفتنی است بنا بر اذعان این عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران شرایط اقتصادی کشور به‌گونه‌ای است که اجازه این طرح‌ها را نمی‌دهد و ما باید برای مشکلات حمل و نقل تهران مطالعاتی مبتنی بر وضع موجود آن داشته باشیم.

انتهای پیام/4105

منبع: آنا

کلیدواژه: مرتضی طلایی خط 10 متروی تهران عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران مبتنی بر حمل و نقل خط 10 متروی تهران مدیریت شهری طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۴۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران

عضو شورای شهر تهران بر لزوم رعایت دستورالعمل استقرار و نظام نگهداشت HSE(بهداشت، ایمنی و محیط زیست) در مناطق تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، احمد صادقی در دویست و سی و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: بارش های نیمه شب جمعه و صبح ۱۵ اردیبهشت ماه در شهرداری منطقه ۱۵ به آدرس بزرگراه بعثت نرسیده به میدان بسیج سبب شد یکی از منهولهای موجود در مسیر به واسطه  شدت بارش و حجم زیاد آب های بالادستی و نیز عدم کشش شبکه جمع آوری آب های سطحی دچار انسداد و گرفتگی شود.

وی ادامه داد: این امر سبب می شود عوامل اجرایی و مدیران خدمات شهری به محل اعزام  شوند و کارگران اداره مسیل های منطقه جهت رفع گرفتگی داخل منهول فاضلاب شوند؛ اما  به طور ناگهانی، فشار آب سبب افتادن یکی از کارگران به داخل شبکه می شود و متأسفانه این فرد تا به امروز پیدا نشده، علی رغم اینکه آتش نشانی زحمات زیادی برای جستجو و پیدا کردن این فرد انجام داده است. 

احمد صادقی ادامه داد: من تشکر می کنم از زحمات مجموعه خدمات شهری در این چند روز ولی این زحمات سبب نمی شود که موارد و ضوابط ایمنی رعایت نشود. لایروبی مسیل ها به عنوان چک لیست عملیات به مناطق طی سال های قبل ابلاغ شده و اسناد لازم  به عنوان دستور العمل استقرار و نظام نگاهداشت مدیریت «اچ اس ای» در هر منطقه موجود است که با بررسی های به عمل آمده مشخص شده در این منطقه نیز این دستورالعمل موجود بوده است. از طرفی عدم انجام عملیات در حین بارندگی به دلیل شرایط نامساعد  اعم از  دبی بالای آب و عدم اطلاع از خطراتی که  در این شرایط وجود دارد از توصیه هایی است که در حوزه خدمات شهری باید مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه در حادثه منطقه ۱۵ این مورد رعایت نشده است. 

صادقی تاکید کرد: ذکر دو نکته در این حادثه حایز اهمیت است که امیدوارم مجموعه مدیریت شهری به آن توجه داشته باشد؛ نخست آنکه ساختار اچی اس ای در شهرداری تهران نیازمند تقویت است و یک شهر با جمعیتی بیش از  ۱۰ میلیون نفر صرفا با چند کارشناس در منطقه امکان نظارت بر سیستم ایمنی شهر را ندارد. لذا بایستی این سیستم تقویت و اگر بخش خصوصی صلاحیت دار باید در این بخش استفاده بشود. 

وی ادامه داد: نکته دوم که خیلی مهم است؛ موضوع بررسی عدم رعایت دستور العمل استقرار و نگهداشت نظام مدیریت اچ اس ای در  منطقه مذکور است که  در صورت رعایت نکردن این نظامات به طور حتم می بایست با  خاطیان چه عوامل پیمانکاران و چه مدیران برخورد قانونی صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • استفاده از نظرات نخبگان سرلوحه کار شورای شهر قزوین است
  • در صد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • احتمال کلنگ‌زنی طرح سه طبقه میدان ونک در سال آینده
  • تلاش می‌کنیم ایستگاه دارک تا قدس در خط دو مترو تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد
  • تلاش می‌کنیم بخشی از خط دو مترو تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها