Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری برنامه علمی صنعت و تجارت ضمن تشریح این برنامه علمی گفت: تصور اینکه چندین استاد و دانشجو از سراسر کشور به پاسخگویی نیاز یک کارخانه یا صنعت بپردازد، برای صاحبان این صنایع بسیار جذاب است.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- محدثه حسینی؛ طرح «پایش آزاد» مخفف «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی» است که هدف آن تبدیل چالش‌های کلان کشور به زمینه‌های پژوهشی است که استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن موضوع پایان‌نامه و یا رساله تعریف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح دارای 40 برنامه علمی است که یکی از آن‌ها برنامه علمی صنعت و تجارت است.

بیشتر بخوانید:

صفر تا صد طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی

نشست بازبینی برنامه علمی صنعت و تجارت برگزار شد

هدف کلی، توسعه رونق اقتصادی و  کارآفرینی

از این رو با «وحید سادات‌پور» مجری برنامه علمی صنعت و تجارت به گفتگو پرداخته‌ایم، مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید. 

 آنا: نظام پایش آزاد چگونه می‌تواند به حل مسائل کشور کمک کند؟

 سادات‌پور: نظام پایش تغییر رویکرد به سمت دانشگاه حل مسئله است. دانشگاه حل مسئله دانشگاهی است که بتواند پاسخگوی نیازهای ملی باشد.

عدم آگاهی از آینده شغلی علت عمده بی‌انگیزگی دانشجویان در مطالعه است. دانشجو در بدو ورود به دانشگاه حل مسئله قرار است به یک مسئله‌ای منطقه یا ملی را پاسخ دهد و به یک محصول اولیه دست یابد و آن محصول در نمایشگاه‌ها عرضه و توسط سرمایه‌گذاران تهیه خواهد شد.

در دانشگاه کارآفرین یک دانشجو وارد می‌شود و به‌عنوان یک کارآفرین از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود.

باید پیش‌ازاین نظام پایش در دانشگاه‌های ما آغاز به کار می‌کرد؛ قطعاً این طرح کارایی لازم را خواهد داشت.

نظام پایش آزاد پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری را به سمت تولید یک محصول سوق می‌دهد که این محصول می‌تواند از جنس خدمات و دانش‌بنیادی و... باشد.

آنا: برنامه علمی صنعت و تجارت را معرفی بفرمایید.

سادات‌پور: برنامه علمی صنعت و تجارت، برنامه‌ای بسیار وسیع و گسترده است که تقریباً تمامی رشته‌های دانشگاهی را در برمی‌گیرد. هر دانشی که ایجاد می‌شود صنعت یا تجارتی را در پی خود خواهد داشت.

امیدوار هستیم در برنامه علمی صنعت و تجارت به نیازهای آن پاسخ دهیم و امیدواریم حاصل تحقیقات و بررسی‌های دانشگاه‌ها برای کارخانه‌ها، صنایع، تجارت و به‌طورکلی برای کشور مفید و سودمند واقع شود.

آنا: چند چالش در برنامه علمی صنعت و تجارت احصا شده است، چرایی لزوم توجه به این چالش‌ها را توضیح دهید.

سادات‌پور: در برنامه علمی صنعت و تجارت چهار چالش احصا شده است که چالش نخست تحت عنوان «ضعف ساختاری صنعت و تجارت کشور» طی جلساتی که در کمیته ارزیابی و نظارت دبیرخانه پایش آزاد برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت و به‌روزرسانی شد.

در نشست بررسی چالش‌های صنعت و تجارت، بحث راهبرد پایش آسیب‌های موجود در فضای کسب‌وکار در شورای راهبری استان تهران موردبررسی قرار گرفت.

در این نشست با تلاش و همت متخصصان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس آسیب‌های موجود در فضای کسب‌وکار در حوزه‌های مختلف ساخت، صنعت صنایع غذایی، صنایع برقی و الکترونیکی و... با جزئیات بررسی شد.

منظر شهرسازی، منظر معماری و بررسی آسیب‌شناسی و شناسایی مؤلفه‌های معماری محیط‌های صنعتی و تجاری ازجمله منظرهایی است که در این نشست به‌نظام موضوعات برنامه علمی صنعت و تجارت اضافه شد.

هم‌چنین صنعت خانه‌های پیش‌ساخته در زمان بحران، امکان‌سنجی استفاده از خانه‌های پیش‌ساخته، دیدگاه آسیب‌شناسی ضوابط و مقررات ساختمان، طرح‌های شهری موجود با نگاه ارتقای فضای کسب‌وکار و مزیت‌های رقابتی ازجمله مطالبی بود که در این نشست برخط به آن پرداخته شد.

در این نشست به صنایع پزشکی، برقراری استانداردها و پیاده‌سازی آن‌ها در حوزه تجهیزات برقی و الکترونیکی و بومی‌سازی تجهیزات مخابراتی با نگاه توسعه کسب‌وکار پرداخته شد.

به‌طورکلی می‌توان گفت، توسعه رونق اقتصادی و کارآفرینی در حوزه صنایع فرهنگی، خلاق هنری و... هدف کلی این نشست مدنظر قرار گرفت.

مزیت‌های رقابتی کسب‌وکارهای صنعتی

هم‌چنین سه چالش دیگر برنامه علمی صنعت و تجارت به مزیت‌های رقابتی کسب‌وکارهای صنعتی می‌پردازد. یکی دیگر از چالش‌های این برنامه علمی «محدودیت در تأمین منابع مالی» است که در خصوص عدم توسعه‌یافتگی بازارهای عرضه و تقاضا می‌پردازد.

در پی این برنامه علمی با کارخانه‌های خوبی همانند نان سحر، صنایع لبنی دامداران و پویا پروتئین وارد تعامل شده‌ایم.

همچنین طی هفته‌های آتی نیز با صاحبان صنایع دیگر وارد گفتگو خواهیم شد. این امر نشان‌دهنده این است که چالش‌های خوبی در این برنامه علمی احصا شده است.

آنا: چه سازمان‌ها و ارگان‌هایی می‌توانند از دستاوردهای این برنامه علمی بهره‌مند شوند؟

سادات‌پور: در برنامه علمی صنعت و تجارت دو نوع دانش توسط پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری مقاطع تحصیلی تکمیلی تولید خواهد شد.

دانش نخست، به تجارت می‌پردازد که این دانش می‌تواند برای تمامی بنگاه‌هایی که فعالیت اقتصادی دارند، کاربردی است. نوع دوم نیز به نیازهای کارخانه‌ها و صنایع پاسخ خواهند دارد.

چالش‌های دوم اقدام به تولید دانش‌بنیادی و درواقع نوآورانه می‌پردازد. این چالش‌ها می‌تواند محرکی برای مشکلات صنعتی باشد که نیازمند به‌روزرسانی و نوآوری است. همانند کارخانه‌ای که نیازمند به‌روزرسانی خط تولید است.

زمانی که نظام موضوعات برنامه علمی در سامانه پژوهش‌یار بارگذاری می‌شود، تمامی دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی از سراسر کشور می‌توانند در آن شرکت داشته باشند، تصور اینکه چندین استاد و دانشجو از سراسر کشور به پاسخگویی نیاز یک کارخانه یا صنعت بپردازد بسیار جذاب است.

آنا: تاکنون چند زمینه پژوهشی احصا شده و تعداد پایان‌نامه‌های ثبت‌شده در این برنامه علمی چقدر است؟

سادات‌پور: تاکنون بالغ‌بر ۳۰۰ زمینه پژوهشی در برنامه علمی صنعت و تجارت احصا شده است. این تعداد زمینه پژوهشی به‌مرور با هر به‌روزرسانی افزایش می‌یابد.

برنامه علمی صنعت و تجارت ازجمله برنامه‌های علمی است که مورد استقبال دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی قرارگرفته است. زیرا این برنامه علمی از ظرفیت بالایی برخوردار است.

امیدواریم با همکاری مدیریت محترم دانشگاه آزاد اسلامی بتوانیم مطابق با منویات مقام معظم رهبری در سال جهت تولید بتوانیم گامی مؤثر برداریم و در این مسیر ثابت‌قدم پیش برویم.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: پایان نامه تجارت صنعت رساله دکتری طرح پایش برنامه علمی صنعت و تجارت برنامه علمی صنعت و تجارت دانشگاه آزاد اسلامی برنامه علمی احصا شده پایان نامه سادات پور نظام پایش پایش آزاد کسب وکار چالش ها نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۴۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمدمهدی صافی با اشاره به تحول در رویکرد آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: رویداد بزرگ صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) در راستای اجرای سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر ایجاد تحول در نظام آموزش و ارتقای کیفیت آموزشی و مهارتی دانشجویان در دانشگاه آزاد دزفول آغاز به کار کرد.

وی با اشاره به استقبال بالای واحد‌های صنعتی برای مشارکت در این رویداد ادامه داد: ۳۱ شرکت صنعتی شمال خوزستان برای پذیرش یک هزار دانشجو در قالب کارآموزی طرح پویش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اعلام آمادگی کرده‌اند و در نمایشگاه صدرای این دانشگاه حضور دارند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: یادگیری نکات عملی و تجربی در محیط کار، ارتقای سطح مهارتی و کارآمادگی دانشجویان، افزایش اعتماد به نفس، کسب تجربه و ایجاد سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی و فراهم شدن فرصت استخدام پس از فارغ‌التحصیلی از مزایای کارآموزی طرح پویش است.

وی افزود: گسترش و اجرای بهینه طرح پویش (اشتغال همزمان با تحصیل)، معرفی دانش آموختگان دانشگاه به بنگاه‌های اقتصادی، ایجاد فرصت اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان در بنگاه‌های اقتصادی و همچنین استفاده از خبرگان صنعت و خدمات به عنوان مدرسان مهارتی در دانشگاه از اهداف برگزاری این رویداد است.

صافی با بیان اینکه رویداد صدرا فرصت مناسبی برای صنعت به منظور جذب و استفاده از دانشجویان علاقه‌مند و جویای کار فراهم می‌کند، گفت: حضور دانشجو در محیط کار در حین تحصیل و تجربه عملی دانش و مهارت‌هایی که در دانشگاه کسب کرده است نقش تعیین کننده‌ای در اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی دارد.

وی تغییر ذائقه اجتماعی در انتخاب رشته‌های دانشگاهی را از دیگر اهداف برگزاری این رویداد دانست و افزود: رویداد صدرا و آشنایی جوانان به ظرفیت‌های شغلی صنایع و بنگاه‌های کارآفرین موجود نقش تعیین کننده‌ای در ذائقه سازی و هدایت جوانان به سمت رشته‌های کاربردی مورد نیاز صنعت دارد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی دزفول بیان کرد: انعقاد تفاهم‌نامه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری میان دانشگاه و صنایع و فراهم کردن فرصت حضور اساتید و دانشجویان در صنعت به منظور شناسایی و حل مشکلات و مسائل مبتلا به واحد‌های صنعتی از دیگر دستاورد‌های مهم رویداد صدرا است.

۵۰ واحد صنعتی و صاحبان کسب و کار برای شرکت در رویداد بزرگ صدرا اعلام آمادگی کردند که از این تعداد ۳۱ واحد صنعتی، کارآفرین و فعال در بخش کسب و کار در نمایشگاه این رویداد ظرفیت‌ها و نیاز‌های خود را ارایه کردند.

رویداد صدرا مخفف «صنعت، دانشگاه و راه اشتغال» است که با مشارکت دانشگاه‌ها، شرکت‌های مختلف فناور و مراکز رشد و شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی به منظور ایجاد ارتباط میان دانشگاه، صعت و اشتغال برگزار می‌شود.

برگزاری نمایشگاه و رویداد صدرا زمینه‌ساز حضور دانشجویان در طرح پویش یا همان اشتغال همزمان با تحصیل برای دانشجویان است. برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه‌های توانسته است زمینه اشتغال بسیاری از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی را در سراسر کشور فراهم کند

فعالیت این نمایشگاه که از دهم اردیبهشت ماه آغاز شده تا دوازدهم اردیبهشت ماه میزبان دانشجویان این واحد است. علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۹ تا ۱۴ با حضور در این نمایشگاه ضمن آشنایی با ظرفیت‌ها و نیاز‌های واحد‌های صنعتی، تولیدی و کارآفرین امکان فعالیت در این واحد‌ها به عنوان کارورز را دارند.

دیگر خبرها

  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد
  • جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود