Web Analytics Made Easy - Statcounter

کردستان بعد از استان فارس دومین تولید کننده انگور دیم در کشور است که تاکستان دارها از نبود یک کارخانه فراوری در استان و قیمت پایین خرید محصول خود رنج می برند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، استان کردستان بنا به شرایط جغرافیایی، آب فراوان، هوای معتدل، خاک حاصلخیز و مردمان سختکوش و زحمتکش یکی از استان‌های مطرح در زمینه زراعت و باغبانی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از محصولات باغی این استان که شهره خاصی دارد ، انگور است که اولید حدود 50 نوع انگور در این استان حاصلخیز ظرفیت بسیار خوبی به منظور افزایش رونق اقتصادی بخش کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار محسوب می شود که متاسفانه مورد بی مهری قرار گرفته است.

نبود واحدهای صنایع تبدیلی در جهت فراوری و پایین بودن قیمت خرید این محصول دغدغه مهم تاکستان دارهای استان کردستان است.

طبق آمار موجود بیش از 13 هزار خانواده کردستانی در باغات این خطه مشغول به کار هستند باغ‌هایی که با تولید ٥٥‌هزار تنی عنوان قطب دوم انگور کشور را برای کردستان به ارمغان آورده‌اند. حدود یک‌سوم این میزان تولید به خارج از کشور صادر و بقیه برای بازارهای داخلی ارسال می‌شود.

با رسیدن فصل تابستان و آغاز برداشت انگور دغدغه باغداران این خطه آغاز می شود و نگران بر روی زمین ماندن محصولی هستند که چندین ماه برای به ثمره رساندن آن تلاش می کنند.

کردستان با میانگین عملکرد تولید ٥ تا ٦ تن در هکتار، یکی از استان‌های مستعد در زمینه توسعه باغ‌های دیم به‌ویژه انگور است و بیشترین سطح کشت این محصول در شهرهای مریوان، بانه، کامیاران و سروآباد است.

کردستان بیش از یک‌میلیون و ۱۱۰‌هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دارد و تولید سالانه بیش از ۴۵‌هزار تن انگور دیم، رتبه دوم کشوری را نصیب این استان کرده است.

 امسال هم ۹‌هزار و ۱۰۰ هکتار از باغ‌های استان کردستان به انگور سیاه اختصاص یافته و پیش‌بینی‌ها حاکی از تولید ۹۶‌هزار تن انواع ارقام انگور در این استان است که سهم انگور سیاه از این مقدار ٥٠‌هزار تا ٥٥‌هزار تن است.

در کردستان ۱۳‌هزار باغدار از کشت و تولید انگور روزگار می‌گذرانند و ارتزاق می‌کنند و چشم امید آنها به ایجاد یک کارخانه فراروی و صنایع تبدیلی است تا بتوانند محصول خود را با قیمت بیشتری به فروش برسانند.

کردستان بعد از استان فارس دومین تولید کننده انگور دیم در کشور است و انگور سیاه ارگانیک کردستان بخاطر بارش سالیانه مناسب و خاک مرغوب یکی از غنی ترین نوع انگور در ایران است.

ایجاد صنایع تبدیلی محصول انگور موجب ایجاد اشتغال پایدار است

یکی از کشاورزان کردستان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: ایجاد صنایع فرآوری محصول انگور برای تولید کشمش، آبمیوه و سایر فرآورده‌های آن می‌تواند به ایجاد اشتغال پایدار، رونق اقتصادی منطقه و افزایش سطح درآمد باغداران و در نهایت ایجاد انگیزه در میان آنها کمک شایانی کند.

وی با بیان اینکه بازار انگور خطه کردستان مانند سایر محصولات باغداری در دست دلالان است،افزود:  ثبات قیمت در بازار وجود ندارد بدلیل این عدم ثبات قیمت، باغداران نمی دانند در ابتدای فصل برداشت محصول خود را بفروشند یا برای فصل پایان برداشت نگه دارند.

این باغدار کردستانی که در تاکستان 1.5 هکتاری خود بیش از 30 تُن انگور تولید و برداشت می کند، عنوان کرد : بسیاری از تاکداران در این فصل برای برداشت محصول به پول نیاز دارند و دلالان نیز از این موضوع سوء استفاده کرده و محصول را با قیمت پایینی به صورت نقدی می خرند.

کم آبی مهمترین مشکل تاکستان دارهای بیجار

شهرستان بیجار یکی از قطب های مهم تولید انگور در استان کردستان است که انگور بیجار بخاطر تنوع محصول، تعدد بهره برداری و صنایع تبدیلی از آن با استقبال خوب از سوی باغداران برخوردار بوده و اگر خشکسالی سال های اخیر نبود، بسیاری از زمین های آبی منطقه گروس به تاکستان تبدیل می شدند.

در حال حاضر بسیاری از باغات انگور شهرستان بیجار به روش های سنتی آبیاری می شود و برای تولید بیشتر باید روش های آبیاری نوین جایگزین شود که کمبود امکانات مانع از اجرای آن شده است.

وجود افزون بر 20 گونه انگور از جمله عسگری، فخری، یاقوتی، سیاه و کشمشی سفید و قرمز در دیار گروس بخصوص مناطق حسن آباد، پیرتاج، خسرو آباد و مرکزی موجب شده تنوع خوبی برای تامین نیاز بازار و تولید در صنایع تبدیلی ایجاد شود.

یکی از باغداران پیرتاج در گفتگو با خبرنگار کُردتودی، گفت: در گذشته مردم شهر پیرتاج از فراورده های انگور مثل شیره، آبغوره ،و مویز خرجی یک سالشان را در می آوردند ولی در حال حاضر به دلیل  کاهش آب منطقه صدها هکتار باغات شهر پیرتاج از بین رفته است.

وی گفت: در حالی که سد تلوار در نزدیکی پیرتاج قرار دارد ولی مسوولان هیچی تلاشی برای سیراب کردن باغات انگور از این سد نمی کنند و متاسفانه از سدی که در خاک کردستان قرار دارد و بهترین زمین های بیجار به خاطر آن زیر آب رفتند هیچ سودی به شهرستان ما نمی رسد و تمام عایدات آن سهم زنجان و همدان است.

انگور و فرآورده های آن

از انگور کشمش ،شیره انگور(دوشاب) ، آب انگور(ساندیس) و کشمش و مویز تهیه و مصرف میشود.

در استان کردستان با وجود باغات و تاکستانهای فراوان کارگاههای صنعتی برای تولید فراوردههای این محصول پر طرفدار وجود ندارد که نیاز به توجه مسئولان استانی به این امر دارد تا برند به خوبی در سطح کشور معرفی شود.

یکی از مهمترین فرآوردههای انگور: شیره انگور (دوشاب ) است که دارای طرفداران خیلی زیادی است.شیره انگور (دوشاب) از جوشاندن آب انگور که طعم شیرینی دارد بدست می آید، شیره یا دوشاب را از انواع مختلف انگور تهیه میکنند.

در شهرستان بیجار از گذشته تاکنون تهیه دوشاب در بین باغداران مرسوم بوده و اکثر مردم سطح شهرستان به تولید این محصول به صورت سنتی مشغول هستند.

خواص شیره انگور(دوشاب): انرژی فوق العاده ای دارد ، خون ساز و برای کم خونی بسیار مفید است و غنی از ویتامینهای A, B , C  و همچنین مقادیر زیادی از املاح آهن ، منیزیم ، فسفر ، کلسیم را دارا می باشد.

مصرف این شیره برای افرادی که بسیار لاغر هستند و ضعف عمومی دارند مفید است.دوشاب برای سلامت پوست بسیار مفید است و بعلت خاصیت انرژی زایی برای فصل زمستان که بدن به انرژی برای گرم کردن خود نیازمند است مفید است.همچنین در درمان بعضی بیماریها که در طب سنتی و با ترکیب بعضی مواد در درمانهای مختلف به آنها اشاره شده است.با توجه به خواص متعدد دوشاب که یک ترکیب مغذی است اما خوردن این ماده به همه افراد توصیه نمیشود زیرا مصرف آن در برخیها مضراتی را به دنبال دارد.

فواید مصرف شیره انگور(دوشاب) برای کودکان و نوجوانان: چون کودکان و نوجوانان برای رشد نیاز به مواد مغذی بیشتری دارند مصرف دوشاب برای آنها علاوه بر تامین کالری برخی مواد مورد نیاز بدن آنها را برای رشد فراهم می کند

موارد استفاده از شیره انگور(دوشاب): در میان مردم شهرستان بیجار از شیره انگور به روشهای مختلف درتهیه غذاها و دسرها مانند حلوای شیره ، فرنی ، شیر برنج ، دوشاب ماست ، برف و دوشاب ، شربت دوشاب ، آش ترش ، قاوت  و ارده استفاده می شود.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است بطوریکه باغداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۵ هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شیره انگور دوشاب شهرستان بیجار استان کردستان صنایع تبدیلی انگور دیم هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۵۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • راه اندازی کارخانه تولید پهپاد در چین | تولید MQ-۹ آمریکایی ۳۰ برابر ارزانتر ! | تصاویر
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • فرآیند ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی در کارخانه‌های مشهور (فیلم)
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • (ویدیو) فرآیند فرآوری و بسته بندی «خرچنگ برفی» در کارخانه
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • یک‌ماه تا افتتاح بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور