Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@01:34:36 GMT

چرا سهام در بورس به نصف قیمت هم فروش نمی‌رود؟

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۶۹۶۹

به گزارش بورس تابناک، فشار عرضه همچنان در بازار سهام دست بالا را دارد و سهامداران خرد در خصوص مسیر آتی قیمت ها هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌اند. این را می‌شود در تشکیل صفوف فروش و سپس هجوم ناگهانی برای خرید در طیفی از سهم‌های بازار دید که تلویحا نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران برای نقطه تعادلی قیمتها تصویر روشنی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دعوا بر سر حمایت حقوقی ها در بورس هنوز از سکه نیفتاده است و سهامداران کماکان بر این ماجرای پرحاشیه متمرکزند. با اینکه برآیند تغییر مالکیت های دیروز از حضور بیشتر سهامداران عمده در جبهه خرید حکایت داشت اما محافل بورسی همچنان از نحوه مشارکت حقوقی ها ناراضی به نظر می‌رسند و انتظار بیشتری از فعالان نهادی در سمت تقاضای سهام دارند. در واقع، فعالان خرد بازار از غیاب طولانی‌مدت دولت در بازار نزولی گلایه می‌کنند و افت قیمتها را منتسب به حقوقی هایی می‌دانند که به زعم آنها به صورت غیرمنصفانه بر تب عرضه می‌دمند.

«حقوقی» قادر مطلق نیست!

تصوری اخلاقی از فعالان نهادی در بورس بوده که حقوقی ها باید ضامن رشد قیمت باشند و در نجات‌بخشی روند ریزشی در صف اول بایستند. اما مخالفان می‌گویند چرا باید حق معامله را از مالک حقوقی سلب کرد و از بازارساز خواست که مانع فروش حقوقی های بازار شد و آنها را وادار به خرید در روند منفی کرد. این تصور که از گذشته به صورت نسل اندر نسل به تازه‌واردهای بورسی رسیده، به دلیل رشد شگفت‌آور ضریب نفوذ بازار سرمایه قدرت مضاعفی در نحوه تصمیم‌گیری دولت و شرکت های زیرمجموعه پیدا کرده است. ممنوعیت معاملاتی برای کدهای حقوقی از یک طرف، و اشتباهات مکرر ناظر بازار با متوقف ساختن نمادهای پرمعامله همگی در جهت به تاخیر انداختن تعادل را می‌توان بازتابی از این تصور دانست که به صورت مصنوعی در حال تلاش برای سبز نگه داشتن شاخص است.

به ضرب بستن کد معاملاتی و متوقف کردن نماد و سایر شگردهای موقتی از این دست نمی‌توان مانع حرکت بازار به سمت تعادل شد. تنها دستاورد چنین اقداماتی خریدن زمان و منتظر نشستن برای آینده‌ای غیرقطعی و در واقع، تحمیل هزینه اجتماعی به بازاری است که مهمترین مزیتش نقدشوندگی و دستیابی به تعادل در کمترین زمان ممکن است. در واقع، بزرگترین قربانی این شرایط زمان گرانبهایی است که به سبب دست‌اندازهای بازارساز تلف می‌شود و امکان رسیدن به یک نقطه تعادلی را از دسترس بازار دور می‌کند. 

دعوت به تعظیم در برابر واقعیت

واقعیت این است که نه تزریق مصنوعی پول می‌تواند به کمک بازار بیاید و نه امیدبخشی‌های واهی مسئولان. این سیاستگذاری در سطح کلان اقتصاد کشور است که مسیر بازارها را مشخص می‌کند. دورنمای سیاست خارجی، نرخ سود سپرده و سرعت رشد نقدینگی است که مشخص می‌کند بازارها به کدام سمت حرکت خواهند کرد.

تزریق امید و دادن نشانی های غلط فقط سرمایه‌گذاران سودا زده و زودباور را به اشتباه می‌اندازد و آن دسته از سرمایه‌گذارانی که نگاه بلندمدت دارند و با اتکا به متغیرهای بنیادی اقدام به معامله می‌کنند چندان به این گفته‌های زودگذر دل نمی‌بندند و انتظاری از دولت برای مداخله در بازار ندارند. تنها انتظار منطقی از دولت کاستن از بار سنگین محدودیت هایی است که دست و پای سرمایه را بسته و امکان گردش صحیح به آن را نمی‌دهد. در همین زمینه، معاملات بدون محدودیت نماد بانک ملت در روز شنبه درس بزرگی به نهاد ناظر و بازیگران تازه‌وارد داد که اگر از بار محدودیتها کاسته شود چگونه می‌توان به تعادل زودهنگام دست یافت و از تحریک صفهای فریبنده دور ماند.

چرا سهام به نصف قیمت هم فروش نمی‌رود؟

شاخص هم‌وزن که از لحاظ شدت افت قیمت ها در بورس تصویر روشن‌تری به ما می‌دهد با افت دیروز به کمترین سطح از دوم تیرماه رسید و فاصله خود را از قله تاریخی به 21 درصد افزایش داد. اما این شاخص به ما نمی‌گوید که بسیاری از سهم‌ها طی یک ماه اخیر ریزش 40 تا 60 درصدی داشته‌اند و به تعبیر اهالی بازار هر چه را از ابتدای تابستان خورده بودند، در این یک ماه پس دادند. نکته جالب توجه این است که نصف شدن قیمت ها هم نتوانسته در انگیزه فروشندگان خللی بیفکند.

تصویر بیش از اندازه مثبت اهالی بازار در یک ماه قبل و تصویر بیش از اندازه منفی روزهای اخیر را باید تجسم نوسانات رفتاری بسیار بالای سرمایه‌گذاران بین خوش‌بینی و بدبینی مفرط دانست. در کنار این باید باز هم از محدودیتهایی گفت که بر شدت این هیجانات افزوده است. در بازار جهانی که معاملات بدون محدودیت دامنه نوسان انجام می‌شود هیجان خیلی زود امکان تخلیه شدن می‌یابد اما در بورس تهران این فرآیند توانسته بیش از یک ماه به طول بینجامد و بلاتکلیفی مزمنی را بر کل بازار حاکم کند.

 

منبع: اقتصادنیوز

منبع: تابناک

کلیدواژه: دارا دوم کریم آتشی آیت الله صانعی طوبی کرمانی پرونده اکبر طبری توافق اسرائیل و بحرین بورس حقوقی کد بورسی دارا دوم کریم آتشی آیت الله صانعی طوبی کرمانی پرونده اکبر طبری توافق اسرائیل و بحرین حقوقی ها یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۶۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۴.۳۶ درصد افزایش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۵.۵۴ درصدی در پله ۷۶۳ هزار و ۶۵۰ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۴.۰۲ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت سایر معادن با افزایش ۱۸.۶۹ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت محصولات چرمی در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت انتشار و چاپ هم با افت ۲.۶۶ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۲۱ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۴ هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۴ هزار و ۴۵۲ میلیارد تومان، دوشنبه ۴ هزار و ۹۷ میلیارد تومان، سه شنبه ۴ هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان و چهارشنبه ۴ هزار و ۹۶۶ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

ورود  هزار و ۲۵۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به ازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۲۵۷  میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی به بازار سهام تزریق  شد.

فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها

در ادامه وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از کاهش فضای التهاب در منطقه، خریدار نسبتا خوبی برای کلیت بازار در تابلوی معاملات مشاهده و هفته با خوشی و آرامش سپری شد البته نه به شدتی که برخی‌ها منتظر بودند، اما در مجموع قابل توجه بود. بازار برای استمرار رشد منتظر تحولات و اخبار بنیادی، گزارش‌های سالیانه، تغییر دلار نیما و.. است.

او افزود: سهم‌های شاخص ساز شروع هفته پیشرو بودند، فروش خوب در بورس کالا، امید به رشد نرخ دلار نیما نقد شوندگی بالا و.. جذابیت آنها برای پول‌های بزرگ دو چندان می‌کند. در میانه‌ هفته سهامداران این سهم‌ها بخشی، برای اصلاح و بهینه کردن پرتفوی خود دست به جابجایی و شناسایی سود زدند. تا فرصتی برای توجه به سهام کوچک و متوسط و جبران جاماندگی نسبت به شاخص کل ایجاد شود که برآيند تعادل در بازار را به دنبال داشت.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: در مجموع شاهد خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت و ورود به بازار سرمایه بودیم. ریسک اخیر که مطرح است، مساله اعمال سقف بر روی معافیت مالیاتی بود که برای آن یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید (قانون سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی معافیت مالیاتی). شنیده‌ها حاکی از آن است که این بند از قانون بودجه حذف خواهد شد!

وفایی گفت: ابلاغیه تغییر فرمول حداقل قیمت پایه مقاطع فولادی در رینگ داخلی بورس کالای ایران که با این ابلاغیه عملا حاشیه سود ناخالص شرکت‌های میلگردی حوالی ۵% بهتر می‌شود. این هفته دلار اسکناس در سامانه نیما با رشد ۶۰۰ تومانی همراه و بالای ۴۱ هزار رسید، نشانگر فضای ذهنی بازارساز به سمت رشد نرخ است.

او گفت: اخیرا بخشی از بدهی صنعت برق پرداخت شدکه در کنار اصلاح نرخ خرید برق می‌تواند صنعت برق را متحول کند با انتشار گزارش ماهانه و گزارش‌های سالانه شرکت‌ها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار می‌گیرد

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت