Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@10:00:40 GMT

ثبت بیش از ۲ هزار عکس قطبی توسط ماهواره چینی

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۹۴۶۰

ثبت بیش از ۲ هزار عکس قطبی توسط ماهواره چینی

دانشگاه نرمال پکن (BNU) اعلام کرد: نخستین ماهواره چینی رصد کننده قطب جنوب به نام "BNU-۱"، پس از یک سال چرخش به دور زمین، دو هزار و ۵۰۱ تصویر از مناطق قطب شمال و قطب جنوب تهیه کرده است.

به گزارش ایمنا، محققان دانشگاه نرمال پکن در یک کنفرانس مطبوعاتی که در پکن برگزار شد، مجموعه‌ای از داده‌های سنجش از دور را از قطب‌های شمال و جنوب زمین منتشر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از میان تمام تصاویر به دست آمده توسط این ماهواره، ۸۵۰ تصویر از صفحه یخی قطب جنوب و هزار و ۲۵ تصویر مربوط به مناطق قطب شمال است.

همچنین در مجموع بیش از ۲۴۰ صحنه سنجش از دور با کیفیت بالا که قطب‌های شمال و جنوب را در هوای نیمه ابری و با وضوح ۸۰ متری به تصویر می‌کشند، توسط این ماهواره تهیه شده است. به گفته محققان دانشگاه نرمال پکن، کاربران به همه داده‌ها و تصاویر فوق دسترسی دارند و دانلود این تصاویر از طریق سایت (http://earth.bnu.edu.cn) رایگان است.

این ماهواره که «مسیر یخ یاب» (Ice Pathfinder) نیز نامیده می‌شود، در روز ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۹ به فضا پرتاب شد. این ماهواره نخستین عضو از مجموعه ماهواره‌های رصد قطبی چین است که در مجموع به ۲۴ ماهواره خواهد رسید.

«چن ژئوکی» رئیس گروه عملیات این ماهواره و همچنین دانشیار دانشگاه «سان یات -سن» در گوانگژو گفت: این ماهواره در جریان عملیات مداری خود، جدا شدن یک کوه بزرگ یخی را از جبهه یخچالی Amery Ice Shelf که در سپتامبر ۲۰۱۹ رخ داد، به طور مدام نظاره و تصاویر و داده‌های ماهواره‌ای مهمی را از این واقعه تهیه کرده است.

این ماهواره همچنین نقشه برداری از راه دور گرینلند را با وضوح ۷۰ متر در سال ۲۰۲۰ انجام داد. این ماهواره با پشتیبانی وزارت علوم و فناوری چین توسط محققان دانشگاه نرمال پکن، طراحی شده است.

محققان دانشگاه نرمال پکن می‌گویند ماهواره یادشده مجهز به یک دوربین عریض با دامنه دینامیکی بالا است که به ویژه برای رصد قطبی طراحی شده و برای نظارت بر محیط قطبی و عرض میانی مناسب است.

به گفته محققان انتشار این داده‌ها دعوتی است از محققان سراسر جهان که بر تحقیقات قطبی تمرکز دارند تا به طور مشترک ارزش کاربردی این داده‌ها را کشف کنند.

منبع: ایرنا

کد خبر 444204

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ماهواره پرتاب ماهواره عکس قطب شمال قطب جنوب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۹۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، چین به تازگی تصاویر اولیه‌ای را که توسط ماهواره پرتو ایکس اینشتین گرفته شده است، منتشر کرده است.

این ماهواره که به افتخار فیزیکدان مشهور، آلبرت اینشتین به این نام نامگذاری شده است، توسط یک تیم از محققان چینی توسعه یافته و به کاوش‌های جذاب فضایی می‌پردازد.

تصاویر اولیه‌ای که توسط ماهواره انیشتین گرفته شده است، اطلاعات پرتو ایکسی از منابع فضایی مختلف را در اختیار می‌گذارد. این اطلاعات می‌توانند به محققان کمک کنند تا درک بهتری از ساختار و رفتار اجرام فضایی بدست آورند.

یکی از ابزار‌های روی کاوشگر، تلسکوپ پرتو ایکس میدان وسیع است که از طراحی شبیه چشم‌های خرچنگ برخوردار است.

ماهواره انیشتین ابزاری حیاتی برای مطالعه‌های مرتبط با فیزیک فضا و سیارات است و قادر است تصاویر با کیفیت بالا از منابع فضایی مختلف را ارائه دهد. چین به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در تکنولوژی فضایی، با ارسال ماهواره‌ها و فعالیت‌های فضایی خود، نشان داده که با جدیت به دنبال بررسی عمیق‌تر جهان خارج از جو سیاره زمین است. این تلاش‌ها به دستیابی به دانش‌های جدید و پیشرفت‌های بزرگ در زمینه فیزیک فضا کمک می‌کنند.

در همین راستا چین نخستین دسته از تصاویر گرفته شده توسط ماهواره کاوشگر انیشتین (EP) را در یک انجمن مرتبط با پکن منتشر کرد.

این ماهواره نجومی که در ژانویه به فضا پرتاب شد، مجهز به تلسکوپ پرتو ایکس میدان وسیع (WXT) و تلسکوپ اشعه ایکس (FXT) است که می‌تواند به طور همزمان به رصد میدان گسترده و تصویربرداری متمرکز بر اشعه ایکس بپردازد.

شمار تصاویر منتشر شده از این ماهواره یازده عدد است که شامل مشاهدات اجرام نزدیک به مرکز کهکشان راه شیری، سیاه‌چاله کلان‌جرم شگف‌انگیز «ام 87» و بقایای ابرنواختر مرتبط با آن و برخی از تصاویر دیگر است.

ماهواره مذکور در مراحل بعدی طبق برنامه از پیش تعیین شده، به تکمیل آزمایش‌های درون مدار ادامه می‌دهد و همکاری داخلی و خارجی و اشتراک‌گذاری داده‌ها را تقویت و به رصد و تحقیقات نجومی کمک می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • تصاویری زیبا از علاقه توله خرس قطبی به مادرش
  • «برنامه بی‌واسطه» دستاوردهای محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به تصویر کشید
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • حجاب نباید جامعه را دو قطبی کند/ دشمنی با ایران بازی با دم شیر است