Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@04:47:59 GMT

چگونه قبض برق خود را کاهش دهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۹۵۶۶

چگونه قبض برق خود را کاهش دهیم؟

ایسنا/آذربایجان شرقی هرکیلووات ‌ساعت برق که مشترکان خانگی حدود 80 تومان برای آن می‌پردازند برابر با 270 بار شارژ گوشی تلفن همراه است و با 100 ساعت استفاده از یک لامپ 10 وات برابری می‌کند.

با توسعه‌ی جوامع و افزایش روزافزون گرایش به مصرف لوازم برقی در خانواده‌ها، میزان مصرف برق خانگی نیز افزایش یافته است و طبق آمارها مصرف برق خانگی در ایران 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 برابر استاندارد جهانی است یعنی ۳۷ درصد از انرژی در بخش خانگی و تجاری کشور مصرف می‌شود. به همین منظور دولت تلاش دارد تا از روش‌های گوناگون از جمله رایگان کردن قبض برق مشترکان کم‌مصرف، مردم را برای کاهش مصرف برق تشویق کند.

مهمترین مسئله برای اصلاح مصرف برق، شناخت واحد میزان مصرف یا همان کیلووات‌ساعت است که نسبت به انواع دیگر حامل‌های انرژی ارزشمندتر بوده و طیف وسیعی از نیازهای بشر به انرژی را برطرف می‌سازد. شناخت مردم از ارزش هر واحد انرژی مصرفی می‌تواند حساسیت آنها را به مصرف برق و اصلاح این انرژی ارزشمند بالا ببرد و هرکیلووات‌ساعت برق که مشترکان خانگی حدود 80 تومان برای آن می‌پردازند برابر با 270 بار شارژ گوشی تلفن همراه است و با 100 ساعت استفاده از یک لامپ 10 وات برابری می‌کند.

به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز؛ یکی از راهکارهای اساسی اصلاح مصرف برق، توجه به رده‌ی انرژی لوازم برقی و انتخاب لوازم برقی با رتبه‌ی انرژی بالاتر مانند رتبه‌ی A و +A است که علاوه بر طول عمر بالای این نوع لوازم، هزینه‌ی برق مصرفی را نیز طی سال‌های متمادی کاهش می‌دهد.

استفاده‌ی درست و به‌موقع از وسایل برقی از دیگر راهکارهای کاهش مبلغ برق مصرفی است. به عنوان مثال فاصله‌ی یخچال از دیوار باید حداقل 15 سانتی‌متر باشد و کولرهای آبی روی دور کُند و درجه‌ی برودت کولرهای گازی روی عدد 24 تنظیم شود. استفاده از لوازم برقی پرمصرف مانند ماشین‌های لباسشویی و ظرف‌شویی، اتو و جاروبرقی به ساعات کم باری که تعرفه‌ی برق پایین‌تری دارد، منتقل شود.

بهتر است از لامپ‌های LED به جای لامپ‌های رشته‌ای و کم‌مصرف استفاده شود؛ چراکه انرژی مصرفی این‌گونه لامپ‌ها در مقایسه با لامپ‌های رشته‌ای و کم‌مصرف از بهره‌وری بالاتری برخوردار است.

قرار دادن سایه‌بان روی کولرهای آبی می‌تواند باعث خنک‌تر شدن خانه شود

امروزه به جرات می‌توان گفت، تمامی خانوارهای شهری و روستایی از یخچال استفاده می‌کنند. در خانوارهای شهری استفاده از فریزر نیز رو به گسترش است. به طوری که هم اکنون ۱۸ میلیون یخچال و فریزر و سالانه ۳۰۰ هزار دستگاه به آنها افزوده می‌شود. اگر میانگین مصرف برق یخچال ـ فریزرها حدود دو کیلووات در شبانه‌روز در نظر گرفته شود، هر ساله در کشور حدود ۲۲ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط این وسایل مصرف می‌شود. برای استفاده بهینه از یخچال و فریزر درجه ترموستات آن در دمای ۳ تا ۵ درجه سانتی‌گراد تنظیم شود. نوار درزگیر در یخچال و فریزر به طور مرتب بازرسی شده و مواد غذایی گرم، درون یخچال و فریزر قرار نگیرد.

ماشین لباسشویی نیز یکی از لوازم پرمصرف برق به شمار می‌رود، به طوری که هم اکنون ۱۰ میلیون ماشین لباسشویی در کشور وجود دارد. توان الکتریکی این وسیله در حدود دو کیلووات است. اگر استفاده از ماشین لباسشویی دو بار در هفته در نظر گرفته شود یک ماشین لباسشویی در سال ۲۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند و اگر این مقدار مصرف در تعداد ماشین لباسشویی‌های موجود ضرب شود سالانه حدود دو میلیارد کیلووات ساعت برق توسط این وسیله مصرف می‌شود.

یکی از توصیه‌های انجام گرفته درباره‌ی لوازم صوتی و تصویری از سوی کارشناسان این است که صرف خاموش بودن دستگاه کفایت نمی‌کند، بلکه باید دستگاه مربوطه خاموش و از برق جدا باشد. در غیر این صورت درصدی از برق مصرفی را این لوازم در حالت آماده به کار (Stand by) به خود اختصاص می‌دهند.

با حذف قبوض کاغذی مردم همچنان می‌توانند اطلاعات برق مصرفی خود را از طریق لینک گوشی همراه هوشمند یا از طریق سایت شرکت‌ توزیع نیروی برق تبریز به نشانی www.toztab.ir مشاهده کنند و مشترکان روستایی که به اینترنت دسترسی ندارند نیز می‌توانند با مراجعه به دفاتر روستایی از اطلاعات کامل قبض برق خود مطلع شوند.

صنایع و کارگاه‌های تولیدی نیز با توجه به این‌که بیشترین مصرف برقشان به الکتروموتورها مربوط است؛ جهت کاهش هزینه‌ی برق مصرفی‌شان می‌توانند تدابیری را بیندیشند. اولین و مهمترین گام برای کاهش مصرف الکتروموتورها، استفاده از درایو به جای تابلوهای کنداکتوری است. با این راهکار به‌ویژه در فن‌ها، تجهیزات دمنده و تسمه‌ نقاله‌های خط تولید، می‌توان مصرف برق را به میزان 30 درصد کاهش داده و عمر الکتروموتور را افزایش داد.

با توجه به این‌که بیش از 60 تا 70 درصد مصرف برق صنایع، به بارهای الکتروموتوری مربوط است؛ در صورت سوختن این وسیله، از سیم‌پیچی مجدد آن اجتناب شود چرا که الکتروموتورهایی که در کارگاه‌ها سیم‌پیچی می‌شود، 30 تا 40 درصد نسبت به الکتروموتورهای کارخانه‌ی سازنده، برق بیشتری مصرف می‌کند.

نکته‌ی کلیدی دیگر، استفاده از الکتروموتورهای دارای رده‌ی انرژی بالا و حداقل دارای رتبه‌ی  Dاست. الکتروموتورها با رده‌ی انرژی A و + A بین 40 تا 50 درصد برق کمتری نسبت به سایر رده‌های انرژی، مصرف می‌کند.

یکی دیگر از راهکارها، جابه‌جایی بار مصرفی صنایع به ساعات کم‌باری و میان‌باری است که تعرفه‌ی برق کمتری دارد. فعالیت برخی از خطوط تولیدی نیز قابل انتقال به ساعات غیر پیک است و صنایع می‌توانند با شناسایی زمان پیک، بار مصرفی این خطوط را به ساعات کم بار منتقل و هزینه‌ی برق مصرفی خود را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی قبض برق تبريز کیلووات ساعت برق ماشین لباسشویی یخچال و فریزر لوازم برقی برق مصرفی برق مصرف مصرف برق ی انرژی لامپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۹۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تولید برق در نیروگاه شهید رجایی قزوین

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، معاون مهندسی و برنامه ریزی نیروگاه شهید رجائی گفت: در اولین ماه امسال، به میزان ۸۳۵ میلیون و ۷۰۵ هزار کیلووات ساعت انرژی خالص در واحد‌های سیزده گانه این نیروگاه، تولید و به شبکه سراسری تحویل شده است.
جواد دوستی در ادامه اظهار کرد: از این میزان انرژی تولیدی، ۴۴۲ میلیون و ۵۷۸ هزار کیلووات ساعت انرژی در ۹ واحد گازی و بخاری نیروگاه سیکل ترکیبی و ۳۹۳ میلیون و ۱۲۷ هزار کیلووات ساعت انرژی در چهار واحد ۲۵۰ مگاواتی این نیروگاه تولید شده است که با این میزان، تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه شهید رجایی ۱.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
نیروگاه شهیدرجایی به عنوان سومین نیروگاه بزرگ کشور، با دارا بودن ۱۳ واحد بخاری و سیکل ترکیبی، سالیانه حدود ۱۲ میلیاردکیلووات ساعت انرژی الکتریکی تولید می‌کند.

دیگر خبرها

  • کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • بهترین زمان برای مصرف قهوه
  • رشد تولید برق در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳