Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیمی از محققان آمریکایی نتایج آزمایش اسکلت خارجی" ری‌استور"( ReStore) در راه رفتن افرادی که تحت توانبخشی پس از سکته مغزی قرار دارند، منتشر کردند.

به گزارش ایسنا، محققان "بنیاد کِسلر"(Kessler Foundation) استفاده از دستگاه مذکور را در حین استفاده از تردمیل و پیاده روی ایمن و مطمئن دانستند.

اسکلت خارجی "ری‌استور" اولین لباس رباتیک نرم است که توسط شرکت "ری واک رباتیکس"(ReWalk Robotics) توسعه داده شده و از سوی سازمان غذا و دارو آمریکا نیز تایید شده است و از آن برای افرادی که دچار سکته مغزی شده و در حرکت مشکل دارند و دوره توانبخشی را می‌گذارنند، استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه برای افراد مبتلا به همی‌پارزی که دوره توانبخشی سکته مغزی تحت مراقبت از فیزیوتراپیست را می‌گذارنند نیز مناسب تشخیص داده شده است. پارزی به معنی فلج ناقص(ضعف) در عضلات به خصوص اندام‌ها است. پارزی می‌تواند عمومی یا محدود باشد مثلاً فلج یک اندام یا نیمه بدن(همی پارزی) به عبارتی دیگر ضعف یک طرف بدن یا قسمتی از آن مثلاً سمت راست بدن. فلج کامل یک نیمه بدن را همی پارزی گویند. همی پارزی باعث ضعف مچ پا می‌شود، توانایی فرد برای راه رفتن و قدم برداشتن روی زمین را محدود می‌کند و مانع حرکت افراد رو به جلو می‌شود.

ری‌استور، برای تقویت ناحیه مچ پا و انحنای مچ پا طراحی شده است و به افراد الگوی راه رفتن عادی را آموزش می‌دهد. موتورهایی که روی کمربند نصب شده‌اند نیرو را از طریق کابل‌ها به نقاط اتصال روی کفی کفش و ماهیچه ساق پای بیمار منتقل می‌کنند. حسگرهای بسته شده به کفش بیمار، داده‌ها را به یک کنترل کننده تلفن هوشمند که توسط یک درمانگر آموزش دیده برای تنظیم سطح کمک و نظارت و ضبط معیارهای اصلی آموزش راه رفتن استفاده می‌شود، منتقل می‌کند.

در این آزمایش ۴۴ نفر از شرکت کنندگان مبتلا به همی پارزی پس از سکته مغزی که می‌توانستند بدون کمک تنها ۵ فوت(۱.۵ متر) راه بروند، مورد بررسی قرار گرفتند. محققان این افراد را در پنج جلسه ۲۰ دقیقه‌ای مورد بررسی قرار دادند و و از افراد خواستند تا تحت نظارت فیزیوتراپ‌ها بر روی تردمیل بروند و گام بردارند.

برای ارزیابی پتانسیل درمانی ری‌استور در توانبخشی، محققان همچنین اثرات دستگاه بر روی حداکثر سرعت راه رفتن افراد را اندازه گیری کردند. برای اهداف ایمنی، برخی از شرکت کنندگان مجاز به استفاده از اُرتِز(فرانسوی: Orthèse) یا عصا در طول جلسات راه رفتن بودند. اُرتِز به مجموع وسایلی گفته می‌شود که جهت اصلاح وضعیت اندام یا عضو یا کمک به عملکرد عضو استفاده می‌شود.

محققان پس از انجام آزمایش، ایمن بودن این دستگاه را تایید و اظهار کردند، می‌توان از آن برای دوره توانبخشی افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند استفاده نمود.

دکتر "نولان" دانشمند ارشد تحقیقات در مرکز تحقیقات مهندسی تحرک و توانبخشی در بنیاد کسلر گفت: ما دریافتیم که ری‌استور کمک مهمی به بهبودی انحراف و خمیدگی مچ پا می‌کند و الگوی راه رفتن افراد را بهتر می‌کند.

شرکت کنندگان این مطالعه با استفاده از دستگاه مذکور توانستند با سرعت بیشتری نسبت به قبل گام بردارند. در بیش از یک سوم شرکت کنندگان افزایش قابل ملاحظه‌ای در سرعت راه رفتن آنها بدون کمک مشاهده شد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "NeuroEngineering and Rehabilitation" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اسکلت خارجی سکته مغزی راه رفتن افراد شرکت کنندگان سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۹۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • مدافع رم سکته را رد کرد و به تمرینات برگشت
  • فیلم| شوخی جالب با رونالدو/رونالدو از ترس سکته کرد
  • کم‌توانان خوزستانی از خدمات صندوق بیماران خاص برخوردار می‌شوند
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کشف اسکلت‌های 5 هزارساله که به شیوۀ «مافیا» قربانی شده بودند (+عکس)
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • حسن یزدانی از اردوی بعد به جمع آزادکاران اضافه خواهد شد
  • حسن یزدانی به اردوی تیم ملی نرفت
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟