Web Analytics Made Easy - Statcounter

«برای اولین بار در مدت بیش از ربع قرن گذشته، رئیس جمهوری در آمریکا میزبان مراسم امضای توافقی بین اسرائیلی‌ها و اعراب در کاخ سفیدی است که این اتفاق را "تحول تاریخی" در منطقه‌ای مشهور به داشتن نزاع‌های مداوم خوانده است.»

به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته است: «هر چند این مراسم در نظر گرفته شده برای فردا سه شنبه یادآور توافقاتی خواهد بود که به چند دهه جنگ میان اسرائیل و همسایگانش مصر و اردن پایان داد و فرآیند صلح با فلسطینی‌ها را به جریان انداخت اما واقعیت کمی متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امارات با اسرائیل به عنوان یک همپیمان آمریکا که هرگز با آن وارد جنگ نشده روابط دیپلماتیک برقرار کرده و به روابطشان که به چند سال قبل بر می‌گردد رسمیت می‌بخشد. این توافق یک ائتلاف غیررسمی علیه ایران را تقویت کرده و می‌تواند راه را برای آنکه امارات سلاح‌های پیشرفته آمریکایی دریافت کند هموار سازد اما در عین حال نزاع مناقشه برانگیز بین فلسطین و اسرائیل را کنترل نشدنی‌تر از هر زمان به حال خود رها می‌کند.

روز جمعه همچنین یک توافق مشابه دیگر نیز در راستای رسمی ساختن روابط پر سابقه اسرائیل با بحرینی که در سال ۱۹۹۴ از سفر یک وزیر کابینه اسرائیل استقبال کرد، اعلام شد.

توافق با بحرین این احتمال را بالا برده که عربستان سعودی به عنوان جایزه نهایی این روند عادی سازی روابط اسرائیل، از این روند پیروی کند. پادشاهی سنی مذهب بحرین همپیمانی نزدیکی با عربستانی دارد که در سال ۲۰۱۱ به سرکوب قیام ملت اکثرا شیعه در این کشور کمک کرد. عربستان بی سرو صدا با توافق امارات با اسرائیل موافقت کرده و حریم هوایی خود را به روی پروازهای تجاری بین اسرائیل و امارات باز کرده است. اما این قابل بحث است که آیا توافقاتی مثل اینها در میان طرفهایی که قبلا دوست بوده‌اند تاثیر چندانی بر پیشرفت صلح در منطقه دارد یا خیر؟

نزاع اصلی در منطقه سبب قرار گرفتن اسرائیل و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در مقابل ایران و نایبانش شده است. بسیاری معتقدند که در دراز مدت بزرگترین تهدید برای حیات اسرائیل نزاع با فلسطینی‌هایی است که ممکن است به زودی جمعیتشان در مناطق میان دریای مدیترانه و رودخانه اردن از جمعیت یهودیان بیشتر شود.

دولت ترامپ امیدوار است که با روی آوردن تعداد بیشتری از کشورهای عربی به عادی سازی روابط با اسرائیل، فلسطینی‌ها برای بازگشت به مذاکرات صلحی که بیش از یک دهه قبل به بن بست رسید، تحت فشار قرار بگیرند.

فروپاشی اتفاق نظر دیرینه عربی در مشروط ساختن به رسمیت شناختن اسرائیل به دادن امتیازات ارضی سبب تضعیف و منزوی‌تر و بی روحیه‌تر شدن فلسطینی‌ها بیشتر از هر زمان در تاریخشان شده است.

این اقدامات اما به جای آنکه رهبران فلسطین را به تسلیم وادار کند آنها را جسورتر ساخته است. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین رسما تمامی روابط با اسرائیل و آمریکا را در ماه مه قطع کرده و گفت فلسطینی‌ها دیگر خودشان را مقید به توافقات گذاشته نمی‌دانند. فلسطینی‌ها توافق عادی سازی روابط اسرائیل با امارات و بحرین را خیانت به آرمان خود دانسته و تاکید دارند که هیچ کشور دیگری حق مذاکره کردن به نمایندگی از آنها را ندارد.

حنان عشراوی، یک مقام ارشد فلسطینی گفت: عادی شدن روابط کشورهای منطقه با اسرائیل اساس این نزاع یعنی انکار سیستماتیک حق مسلم مردم فلسطین برای آزادی و حاکمیت را تغییر نمی‌دهد.

دانیل شاپیرو، که در دولت باراک اوباما به عنوان سفیر آمریکا در اسرائیل کار کرده، اظهار کرد، عادی سازی روابط یک گام مثبت است که می‌تواند به طور بالقوه دورنمای صلح را تقویت کند.

شاپیرو خاطرنشان کرد: اگر از آن به طور موثر استفاده شود می‌تواند اساس احیای تلاشها برای نیرو دادن مجدد به راه حل دو کشوری باشد. اما این باید از سوی دولتی در آمریکا که به راه حل دو کشوری متعهد باشد رهبری شود و آن بسیار با طرح ترامپ تفاوت دارد.

آرون دیوید میلر، یک مذاکره کننده صلح کهنه کار آمریکا نیز اظهار کرد، هر کسی که امید به حل نزاع اسرائیل و فلسطین دارد "این طور که این دولت در چهار سال گذشته رفتار کرده، رفتار نمی‌کرد".

میلر که اکنون در انستیتوی کارنگی کار می‌کند، خاطرنشان کرد: من فکر نمیکنم این اقدام کار را آسانتر ساخته و یا همزمان ما را به مذاکرات جدی نزدیکتر سازد اما من آن استدلال را قبل از توافق امارات و اسرائیل هم داشتم.

امارات گفته توافقش با اسرائیل مساله الحاق را از روی میز خارج کرده اما نتانیاهو گفته این وقفه در اجرای طرح الحاق موقتی بوده و اسرائیل به طرح ترامپ متعهد است.

جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ وعده یک رویکرد عادلانه‌تر را در صورت پیروزی در انتخابات نوامبر داده است. او با طرح الحاق مخالف بوده و تقریبا مطمئنا طرح ترامپ را لغو خواهد کرد.

پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات آمریکا می‌تواند فشارها را بر فلسطینی‌ها حتی بیشتر ساخته و به طور بالقوه آنها را به ول کردن کلیت راه حل دو کشوری و به طرح مطالبه حقوق برابر در یک کشور دو ملیتی بکشاند.

رهبران فعلی فلسطین همچون اکثریت فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها با چنین نتیجه‌ای مخالف هستند اما اگر ترامپ و نتانیاهو در از بین بردن امید فلسطینی‌ها برای داشتن کشور موفق شوند، این می‌تواند تغییر کند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فلسطين دولت ترامپ خاورميانه آمریکا اسراييل محمود عباس بحرین امارات عادی سازی روابط اسرائیل امارات عادی سازی روابط بحرین و اسرائیل عادی سازی روابط فلسطینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۹۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار ادعای کاخ سفید : مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد

«جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید برغم کشتار بیش از ۳۴ هزار فلسطینی به رغم اعتراف به کشتار زیاد و مرگ فلسطینیان بر اثر گرسنگی همچون دیگر مقامات آمریکایی همچنان به تبرئه رژیم اسرائیل پرداخت و با تکرار ادعاهای واشنگتن مدعی شد: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، جان کربی از سخنگویان و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه به وقت محلی مدعی شد: ما همچنان به اسراییل فشار می آوریم تا برای کاهش درد و رنج مردم فلسطین و رسیدن به آتش بس تلاش بیشتری انجام دهد.

این سخنگوی ارشد کاخ سفید تصریح کرد: «هیچ مدرکی مبنی بر نسل کشی ارتش اسرائیل در غزه وجود ندارد، اما تعداد قربانیان بسیار زیاد است و مردم در نتیجه گرسنگی درحال مرگ هستند.»

کربی همچنین گفت: رد پیشنهاد از سوی حماس به این معنا نیست که ما از تلاش‌های خود برای آزادی گروگان‌ها دست می‌کشیم. بایدن در گفتگو با نتانیاهو در مورد نیاز به ارسال کمک به غزه بسیار سخت‌گیر بود، در غیر این صورت تغییر سیاست خود را بررسی خواهیم کرد.

دفاع آمریکا از اسرائیل در حالی است که شبکه الجزیره قطر هفته گذشته گزارش داد مقامات فلسطینی یک گور دسته‌جمعی با ۱۸۰ جسد را داخل بیمارستان ناصر در خان یونس کشف کرده‌اند. شبکه سی‌ان‌ان آمریکا نیز به نقل از کارکنان دفاع مدنی غزه گزارش داد که بیش از ۳۰۰ جسد در این محل کشف شده است.

 دیده بان حقوق بشر اروپا - مدیترانه نیز  در گزارشی اعلام کرد که بیش از ۱۴۰ گور دسته جمعی ایجاد شده توسط نظامیان اسرائیلی در نوار غزه شناسایی شده است.

به گزارش رسانه‌های فلسطینی، این نهاد حقوق بشری در این گزارش، افزود: نظامیان اسرائیلی، فلسطینی‌هایی را که به صورت میدانی اعدام کرده‌اند را در این گورها دفن کرده‌اند.

 رسانه‌های فلسطینی پیش تر اعلام کردند که با خروج شماری دیگر از اجساد شهدای فلسطینی از گورهای دسته جمعی در محوطه بیمارستان «ناصر» خان یونس، شمار اجساد خارج شده به ۳۱۰ جسد رسیده است.

این رسانه‌ها به نقل از مسئولان فلسطینی اعلام کردند که پیش بینی می‌شود صدها جنازه دیگر از افراد مفقود، در این گورها باشد.

پیش تر جمعیت هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرده بود که در پی عقب‌نشینی ارتش اسرائیل، تعداد پیکرهای یافت شده در گور دسته‌جمعی که شنبه گذشته در مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان‌ یونس در جنوب نوار غزه کشف شد، به ۲۸۳ نفر افزایش یافت.

براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۳۴ هزار و ۱۸۳ فلسطینی در غزه شهید و ۷۷ هزار و ۱۴۳ نفر دیگر مجروح شده اند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام  ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

 عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. این جنگ تاکنون منجر به شهادت بیش از ۳۳۰۰۰ فلسطینی شده و تقریباً تمام جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره کرده است؛ رویدادهایی که منجر به طرح موضوع نسل کشی فلسطینی ها شده است اما اسرائیل آن را رد می کند.

 پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان ( از زمان تصویب قطعنامه)  آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود اما این قطعنامه با حمایت آمریکا اجرا نشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • موج گرمای غیرعادی در غزه جان کودکان فلسطینی را می‌گیرد
  • تکرار ادعای کاخ سفید : مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد
  • آمریکا از تحریم یک گردان اسرائیلی عقب نشینی کرد
  • حمله به ۱۰۲ کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در ۲۰۲ روز
  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • شعله ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاههای آمریکا
  • حمله جنگنده‌های اسرائیلی به مقر صلیب سرخ در غزه
  • سندرز به نتانیاهو: گفتن کشتار ۳۴۰۰۰ فلسطینی، یهودستیزی نیست
  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است