Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که امسال برای نخستین بار واکسیناسیون آنفلوآنزا زنان باردار به صورت رایگان انجام می‌شود.

خبرگزاری میزان - بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محسن زهرایی درباره تزریق واکسن آنفلوآنزا بیان کرد: وزارت بهداشت برای اولین بار برنامه ریزی کرده که واکسیناسیون خانم‌های باردار برای آنفلوآنزا را امسال انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکسن از مداخلات بهداشتی بسیار موفق و از بهترین و موثرترین مداخلات بهداشتی در حفظ سلامت جان انسان‌ها در جهان است.

وی ادامه داد: واکسن بیماری‌ها با هم تفاوت دارد. هر واکسن برای یک بیماری خاص است و اثربخشی آن هم روی همان بیماری است. یعنی واکسن‌ها به صورت کاملا اختصاصی سیستم ایمنی بدن انسان‌ها را تحریک می‌کنند که بتوانند علیه همان بیماری در بدن آمادگی لازم را برای محافظت ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: انتقاد تند عضو ستاد مقابله با کرونا به لغو دورکاری‌ها

درصد تاثیر واکسن بیماری‌های مختلف

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: واکسن بیماری‌های فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سرخک برای بالا بردن سیستم دفاعی بدن اثربخشی ۹۵ درصدی دارند، ولی واکسن آنفلوآنزا اثربخشی حدود ۴۰ تا ۶۰ درصدی در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارد. در گروه‌های سالمند و در افراد دارای ضعف سیستم ایمنی ممکن است این اثربخشی به کمتر از ۵۰ درصد هم برسد.

زهرایی افزود: واکسن آنفلوآنزا به عنوان یک سپر دفاعی قطعی محسوب نمی‌شود و اینکه فکر کنیم بعد از زدن واکسن فرد مبتلا به آنفلوآنزا در پاییز و زمستان نمی‌شود، غلط است. اگر واکسن هم زده شود، همچنان فرد باید اقدامات پیشگیرانه مثل شستن دست‌ها، پرهیز از تماس با افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا و ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری‌های اجتماعی را انجام دهد.

تاثیر واکسن برای گروه‌های پرخطر

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: واکسن می‌تواند در گروه‌های پرخطر موثر باشد. به همین دلیل به این افراد توصیه می‌کنیم واکسن بزنند.

زهرایی افزود: این افراد پرخطر دو دسته‌اند؛ یک عده به دلیل شغل‌شان پرخطر محسوب می‌شوند. مثل کارکنان حرفه‌های مختلف پزشکی که با بیماران سر و کار دارند. این عده اگر آنفلوآنزا بگیرند هم به کادر درمانی دیگر منتقل می‌کنند، هم چند روز از ارائه خدمت به سایر بیماران عقب می‌افتند، بنابراین در همه کشور‌ها این کادر جزو اولویت اول دریافت واکسن هستند.

وی ادامه داد: بعضی گروه‌های دیگر نیز هستند که اگر آنفلوآنزا بگیرند، چون ریسک عوارض در آن‌ها به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای بالا می‌رود، توصیه می‌شود واکسن دریافت کنند. مثل زنان باردار که سازمان جهانی بهداشت آن‌ها را در اولویت قرار داده است.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اظهار کرد: بعضی گروه‌ها نیز بیماری زمینه‌ای دارند. مثل افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند یا شیمی درمانی می‌شوند یا ایدز دارند یا بیماران قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی مزمن دارند و ممکن است فرم شدیدتری از آنفلوآنزا را بگیرند. در مجموع افرادی از گروه‌های خاص هستند که باید واکسن بزنند.

واکسن آنفلوآنزا تاثیری در مهار کرونا ندارد

وی بیان کرد: واکسن آنفلوآنزا اختصاصی عمل می‌کند و از کرونا که اکنون تبدیل به پاندمی جهانی شده است، جلوگیری نمی‌کند. این واکسن می‌تواند در نهایت حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد روی بیماری آنفلوآنزا موثر باشد، ولی در مهار کرونا به هیچ وجه نقشی ندارد؛ بنابراین این گمان که با دریافت واکسن آنفلوآنزا فرد در برابر کرونا بیمه می‌شود، حرف کاملا اشتباه و غیرعلمی است.

زهرایی ادامه داد: ممکن است این نگرانی در جامعه باشد که به دلیل وجود کرونا و همزمانی آن با آنفلوآنزا در فصول سرد سال خیلی از افراد که در گروه‌های پرخطر هم نیستند فکر کنند باید واکسن آنفلوآنزا بزنند. در حالی که این طور نیست و بسیاری از صاحب نظران عقیده دارند همین اقدامات پیشگیرانه برای کرونا مثل ماسک زدن، رعایت فاصله گذاری‌های اجتماعی و شست‌وشوی مرتب دست‌ها از ابتلا به آنفلوآنزا هم تا حد بسیار زیادی جلوگیری می‌کند.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: در نتیجه خیلی از صاحب نظران علوم پزشکی معتقدند احتمالا با رعایت این مسایل امکان شیوع آنفلوآنزا امسال نسبت به سال‌های پیش کاهش پیدا کند، اما گروه‌های پرخطر حتما باید واکسن آنفلوآنزا بزنند.

تدارک واکسن آنفلوآنزا برای سال جاری

وی اظهار کرد: برای امسال تدارک حجم بالایی از واکسن دیده شده که در زمان مقرر گروه‌های پرخطر می‌توانند مراجعه و دریافت کنند. سایر افراد غیرپرخطر نیازی به دریافت واکسن ندارند.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت افزود: البته این واکسن منع دریافت بسیار محدودی دارد. یعنی فردی که بیماری زمینه‌ای ندارد هم می‌تواند واکسن بزند، اما اگر این کار را بخواهیم انجام دهیم آن گروه‌های پرخطر از دریافت واکسن محروم می‌مانند. چون ظرفیت تولید واکسن آنفلوآنزا در دنیا سالانه حدود ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دوز است، در صورتی که جمعیت دنیا بیش از هفت میلیارد نفر است؛ بنابراین در تمام دنیا گروه‌های پرخطر برای دریافت واکسن اولویت دارند.

زهرایی بیان کرد: برای همه افراد چه پرخطر چه کم خطر همچنان توصیه ما رعایت اصول بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت بهداشت واکسن آنفولانزا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت بهداشت واکسن آنفولانزا واکسن آنفلوآنزا گروه های پرخطر دریافت واکسن گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۳۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از این تعداد سه هزار و ۱۷۲ دوز واکسن سرخک به جمعیت ایرانی و ۴۴۴ دوز واکسن سرخک به جمعیت اتباع غیر ایرانی تزریق شده است.

دکتر زهرا نهبندانی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون نیز نظام مراقبت بیماری سرخک در تمامی سطوح بهداشتی و درمانی در حال اجراست و تا کنون موفق به شناسایی ۵۸ مورد مشکوک به سرخک شده است که از این تعداد نتیجه ۱۱ مورد سرخک مثبت بوده که ۹ مورد ایرانی و ۲ مورد غیرایرانی بودند.

تزریق حدود ۱۵۶ هزار دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی در سال گذشته

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سال گذشته در مجموع ۱۵۵ هزار و ۷۵۳ دز واکسن سرخک به جمعیت زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی تزریق شد.

نهبندانی افزود: از این تعداد ۱۳۷ هزار و ۳۲۰ دوز واکسن به جمعیت ایرانی و ۱۸ هزار و ۴۳۳ دوز واکسن به جمعیت اتباع غیر ایرانی تزریق شده است.

وی با بیان این که سال گذشته ۵۶ مورد مثبت سرخک ثبت و گزارش شده است که ۳۷ مورد آن از جمعیت بومی ایرانی و ۱۹ مورد از جمعیت اتباع بوده است ادامه داد: واکسیناسیون سرخک برای تمامی نوزادان در یک سالگی و ۱۸ ماهگی و بدون محدودیت برای تمامی افراد ایرانی و غیر ایرانی انجام می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:از جمله برنامه‌های این دانشگاه در راستای ریشه کنی سرخک در سالهای گذشته و سال جاری می توان به واکسیناسیون معمول سرخک، واکسیناسیون سرخک اتباع خارجی در مبادی ورودی مرزهای زمینی و هوایی در صورت نیاز، اجرای برنامه تکمیلی ایمن‌سازی سرخک در حاشیه شهر و مناطق پرخطر و مراکزی که محل تجمع اتباع باشد در سال ۱۴۰۱، پیگیری احوال اطرافیان موارد مثبت سرخک از نظر بیماری و واکسیناسیون افراد در معرض خطر بیماری در خصوص افرادی که با موارد سرخک مثبت در تماس بودند اشاره کرد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است و نزدیک به ۴۰۰ هزار تبعه خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه سیام وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار تبعه خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در این میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می شوند که البته در ماه های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

 
 

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد