Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه دولت  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای اقتصاد با تاکید بر اینکه باید جهت گیری‌های اصلی بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور متمرکز بر حل مسائل و رفع دغدغه‌های اصلی اقتصاد کشور باشد، گفت: یکی از این مسائل گرانی و تورم است که باید برنامه‌هایی دقیق برای کنترل و مهار تورم و گرانی در لایحه بودجه سال آینده تدوین شود و بعنوان جهت گیری‌های اصلی آن لحاظ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه مردم از نظر اقتصادی و معیشتی در شرایط دشواری قرار دارند، افزود: با توجه به آثار مثبت کمک‌های حمایت معیشتی و نیز پرداخت تسهیلات قرض الحسنه یک میلیون تومانی در سال جاری، باید در بودجه سال آینده نیز به دنبال استمرار برنامه‌های حمایتی و کمک‌های معیشتی به مردم باشیم.

وی از کاهش سرمایه گذاری به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی اقتصاد کشور یاد کرد و با تاکید بر اینکه باید برای افزایش سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی به دنبال تدوین راهکار‌های اجرایی و عملی باشیم، تصریح کرد: باید برنامه‌های حمایتی نظیر ارائه تسهیلات بانکی با حداقل نرخ سود مدنظر قرار گیرد و با روش‌هایی از این دست از بخش خصوصی حمایت و آن‌ها را نسبت به سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی ترغیب و تشویق کنیم.

جهانگیری بهبود فضای کسب و کار را از دیگر ضرورت‌های اقتصاد کشور برشمرد و با تاکید بر اینکه این موضوع نیز باید در تنظیم لایحه بودجه سال آینده لحاظ شود، از استعلام‌های متعدد و دست و پاگیر و زمان بر برای صدور مجوز‌های کسب و کار‌های جدید در دستگاه‌ها انتقاد کرد و از هیات مقررات زدایی خواست با تمرکز بیش از پیش بر حذف مقررات دست و پاگیر و استعلام‌های تکراری و موازی، زمینه راه اندازی کسب و کار‌ها در کشور را تسهیل نماید.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه کارگروه ویژه رفع موانع جهش تولید بنا به تاکید مقام معظم رهبری تشکیل و اولین جلسه آن فردا برگزار خواهد شد، گفت: در این کارگروه نیز تلاش خواهد شد تصمیمات لازم برای حمایت از سرمایه گذاری و بهبود کسب و کار و رونق تولید اتخاذ شود.

وی جهت گیری توسعه صادرات در تدوین بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۰ را مثبت ارزیابی و خاطر نشان کرد: در کنار توسعه صادرات، مدیریت واردات نیز موضوعی پراهمیت است که البته لازم است به مدیریت تراز تجارت خارجی نیز توجه جدی صورت گیرد.

جهانگیری با قدردانی از تلاش‌ها و ابتکار‌های وزارت نفت برای صادرات و فروش نفت در شرایط فشار و تحریم، افزود: با وجود صدور مجوز‌های متعدد برای دستگاه‌هایی که داوطلب فروش نفت شده بودند، اما در نهایت دستگاهی جز وزارت نفت نتوانست در این زمینه اقدام موثری انجام دهد؛ بنابراین ضرورت توجه به سرمایه گذاری در بخش نفت برای افزایش توان تولید و صادرات وزارت نفت بیش از پیش احساس می‌شود.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به پیشنهاد و طرح فروش اوراق سلف نفتی گفت: متاسفانه این طرح که گفته می‌شد می‌تواند تا ۱۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت ایجاد کند، به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها از دستور کار خارج شد، اما باید در بودجه سال آینده طرح‌ها و ایده‌های مشابهی که بتواند درآمد لازم را برای دولت ایجاد کند، تدوین شود.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع خصوصی سازی به عنوان یکی دیگر از جهت گیری‌های بودجه سال ۱۴۰۰ خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی از مقامات کشور تا رسانه‌های مختلف هر روز علیه خصوصی سازی سخنانی مطرح می‌کنند و با توجه به طرح شبهات و مطالب منفی، موضوع خصوصی سازی در کشور با مشکلات زیادی مواجه شده است. باید در جهت گیری‌های بودجه سال آینده به شکلی دیگر بر موضوع خصوصی سازی تمرکز داده شود تا شاهد توسعه خصوصی سازی و رفع ابهامات و شبهات باشیم.

در این جلسه که وزرای نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان برنامه و بودجه، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند، نماینده سازمان برنامه و بودجه گزارشی از بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۰ ارائه کرد و به تشریح تصویر کلی از اقتصاد کلان مشتمل بر روند بلند مدت اقتصاد و پیش بینی‌های آینده و نیز سیاست‌های حمایتی بودجه سال ۱۴۰۰ پرداخت.

در این گزارش همچنین به سیاست‌های مالی پیشنهادی سال آینده و مقابله فعالانه با اثرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا نیز پرداخته شد و جهت گیری‌های مختلف بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۰ مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین خرید تضمینی محصولات زراعی و باغی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم در خصوص قیمت خرید تضمینی این محصولات اتخاذ شد.
در ادامه این جلسه برخی درخواست‌های دستگاه‌های اجرایی نیز مطرح شد و پس از بحث و بررسی به تایید شورای اقتصاد رسید.

اصلاح مصوبات مربوط به سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای پروژه تجهیز و تغییر کاربری اسکله‌های پتروشیمی در بندر پارس ـ عسلویه، طرح احداث ایستگاه‌های تقویت فشار میادین گازی هما، وراوی و مرکز تفکیک تابناک با استفاده از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، اصلاح مصوبه شورای اقتصاد برای افزایش سرمایه گذاری طرح تعویض پوشش و تعویض خطوط نفت خام و فرآورده از جمله درخواست‌های وزارت نفت بود که در این جلسه مورد موافقت قرار گرفت.

همچنین درخواست وزارت نیرو مبنی بر انتشار اوراق مالی اسلامی توسط شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی جهت اجرا، تکمیل و توسعه طرح‌های نیروگاهی نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت که با این درخواست موافقت شد.

تعیین میزان خرید تجهیزات، موضوع بند (ب) ماده (۵) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب ۱۳۹۸/۲/۱۵ مجلس شورای اسلامی برای پروژه خرید و تامین تجهیزات مرکز داده شبکه ملی اطلاعات نیز درخواست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود که مورد موافقت قرار گرفت.

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هیئت دولت اسحاق جهانگیری بودجه سال آینده بودجه سال ۱۴۰۰ سرمایه گذاری جهت گیری خصوصی سازی معاون اول قرار گرفت وزارت نفت کسب و کار کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۴۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران

شنیدن خبر برگزاری اجلاس بین المللی ایران و آفریقا و ایران اکسپو ۲۰۲۴، با حضور ۲۳۰۰ تاجر خارجی آن هم پس از پاسخ موشکی ایران به اسرائیل از شگفتی های این روزها و نشان دهنده امنیت بالای سرمایه گذاری در کشور ماست و شیرینی پیروزی وعده صادق را دوچندان کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران در صبح شنبه 8 اردیبهشت ماه با حضور مقامات رسمی ایران و دیگر کشور حاضر در نمایشگاه افتتاح شد و لغایت چهارشنبه 12 اردیبهشت ماه 1403 در حال برگزاری است.

این نمایشگاه با استقبال خوبی از سوی مهمانان خارجی مواجه شده است که به گفته مسئولین حتی برای پذیرش کامل مهمانان دچار مشکل شده اند.

بیش از 2300  تاجر خارجی مهمان اکسپو 2024

برآورد ها حاکی از آن است که بیش از 2300 نفر از مقامات سیاسی ، تجاری از کشور های اروپایی، کشور های عضو بریکس، اعضای سازمان همکاری شانگهای، آمریکا لاتین، کشور‌های همسایه و حوزه خلیج فارس، کشور های حوزه اوراسیاو آفریقا برای حضور در این نمایشگاه به ایران سفر کرده اند.

نمایشگاه ایران اکسپو 2024 در قالب 6 گروه کالایی محصولات ایرانی شامل 1) صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات 2) صنعت، فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری 3) دارو، تجهیزات پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی 4) محصولات شیمیایی 5) خدمات فنی مهندسی و 6) گروه پتروشیمی با حضور بیش از 700 شرکت دانش بنیان ایرانی در حال برگزاری است و حدود 1500 محصول دانش بنیان خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهند داد.

بدون شک این نمایشگاه فرصت بسیار مناسبی برای شناسایی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های افزایش صادرات کشور بوده و در نهایت فتح بابی برای بازارهای جدید و رونق صادرات خواهد بود.

بر اساس مشاهدات میدانی از نمایشگاه ایران اکسپو تمامی فضای نمایشگاه که بر اساس اعلام مسئولین برگزاری نمایشگاه به مساحت 50 هزار‌مترمربع بوده تکمیل شده است.

اکسپو 2024 موضوعات متنوعی چون توسعه صنعت نمایشگاه با تمرکز بر افزایش تعاملات جهانی و نمایش توانمندی های صادراتی ایران و ایجاد فرصت های نو برای سرمایه گذاری خارجی و داخلی، برند سازی محصولات و تولیدات داخلی با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی و افزایش قدرت سیاسی از سمت نمایشگاه؛ برگزاری نشت های تجاری B2B بین بازرگانان و تولیدکنندگان داخلی و سرمایه گذاران خارجی و ارائه بیش از 200 بسته سرمایه گذاری برای پیشنهاد به سرمایه گذاران خارجی را دنبال می کند. 

تاجرکامرونی: ایران متفاوت از شنیده هاست

در گفت و گویی با تاجری از کامرون در مورد حضورش در ایران و نمایشگاه اکسپو 2024 ، وی بیان داشت: وقتی به ایران آمدم بسیار متعجب شدم چون با آنچه که شنیده بودم متفاوت بود. با دیدن کیفیت شهر و شادی مردم و استقبال گرم از مهمانان خارجی متعجب شدم. این نمایشگاه معرکه است چون هر چیزی که نیاز داشته باشید را میتوانید تهیه کنید. خودم برای خرید محصولات و تجهیزات پزشکی آمدم.

او در پاسخ به اینکه آیا برای اولین بار به ایران سفر می کنید؟ اینگونه اذعان داد : بله ؛ اولین بار است بگذارید برایتان یک نکته جالب بگویم ، وقتی به خانواده ام گفتم قصد دارم به ایران سفر کنم همه شوکه شدند؛ داری به جایی می روی که موشک باران می شود.به همین خاطر از دیدن زیبایی شهر و آرامش مردم متعجب شدم.

همانطور که می بینید یکی از نکات مهمی که در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است امنیت روانی بازدیدکنندگان و مهمان خارجی است؛ برخلاف تبلیغات منفی رسانه های غربی علیه ایران و دستاورد های اقتصادی ، علمی و فناورانه برپایی این نمایشگاه در این برهه زمانی نشان از اقتدار سیاسی و اقتصادی ایران است که مورد استقبال بسیاری از کشور های جهان قرار گرفت. 

برخی از بازدیدکنندگان خارجی اذعان داشتند که به دنبال تجارت با کشوری همچون ایران هستند که قدرتمند و توانمند باشد و در تجارت با آنها مشکلی نخواهد شد و از آنها حمایت شود.

کاهش اثرگذاری تحریم ها با حضور در پیمان های جهانی 

ایران در طی سال های اخیر با عضویت در سازمان همکاری منطقه ای و بین المللی چون سازمان همکاری شانگهای، بریکس، قرارداد اوراسیا و... بر قدرت تعاملات ایران با سایر کشور های جهان افزوده است و اثر گذاری تحریم ها را کاهش داد.

همچنین برگزاری نشست اجلاس آفریقا و ایران اکسپو 2024 متاثر از قدرت ژئوپلتیک ایران در جغرافیای جهانی است.

امروزه با برگزاری چنین نمایشگاهی و معرفی دستاورد های اقتصادی ، علمی و فناوری به جهانیان اثبات شده است که ایران به لحاظ فناوری پیشرفته است و پیشرفته شدن در علم و فناوری موجب افزایش توان قدرت سیاسی و اقتصادی ایران خواهد شد.

غربی ها ایران را در ارائه ظرفیت های صادرات و برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2024 برای به نمایش گذاشتن  این توانمندی ها، تولیدات و تجهیزات داخلی ناتوان می دیدند حال این نمایشگاه و دستاوردهای آن اثبات می کند که ایران در حال پیشرفت و توسعه و نوآوری است و در سطح جامعه جهانی می درخشد.

ایران در کنار ایفای نقش سیاسی خود برای تقویت همکاری های اقتصادی نیز اهمیت ویژه ای قائل است و این نمایشگاه در کنار نتایج مثبت اقتصادی و ارزآوری، عزمی برای توسعه سیاسی ایران و نقشی موثر در تحکیم ثبات و امنیت در منطقه به توسعه اقتصادی پایدار و افزایش همکاری های دو یا چندجانبه بین کشور ها را مورد توجه قرار داده است. 

بنابراین برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2024 ، با وجود چنین شرایط منطقه ای در امنیت کامل و میزبانی از این حجم از نمایندگان و مقامات رسمی کشور های خارجی مورد تحسین و اهمیت سیاسی این نمایشگاه در کنار اهمیت اقتصادی آن بسیار حائز اهمیت بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • منصوری: در ۵۰ شاخص اقتصادی مهم روندی رو به رشدی داریم
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد