Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@01:10:38 GMT

برای درمان زردی قرص فنوباربیتال تجویز نشود

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۶۶۴۹

به گزارش فارس، یدالله زاهدپاشا عضو هیأت مدیره انجمن نوزادان کشور و استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل امشب در جمع خبرنگاران  از افزایش بستری و زردی در نوزادان خبر داد و اظهار کرد: همکاران برای درمان زردی از تجویز قرص فنوباربیتال خودداری کنند.

وی با اشاره به اینکه شاهد بستری نوزادان با علائم زردی خیلی شدید و عارضه هستیم، بیان کرد: دوره زردی نوزادان در ۲۸ روز اول اطلاق می‌شود که در این دوره ۶۰ درصد نوزادان رسیده و ۱۰۰ درصد نوزادان نارس دچار زردی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زاهدپاشا با اشاره به اینکه زردی کم به‌عنوان آنتی‌اکسیدان برای بدن مفید بوده و مانند اکسیژن ۲۱ درصد عمل می‌کند، عنوان کرد: زردی شدید باعث سم در بدن تلقی شده و به‌ویژه سم برای سیستم عصبی مرکزی، آنسفالوپاتی، کری، اختلال ذهنی و حرکتی و در نهایت ممکن است منجر به مرگ شود.

عضو هیأت مدیره انجمن نوزادان کشور تصریح کرد: برای نوزادان تغذیه مکرر شیر مادر توصیه می‌شود و هیچ درمان دارویی روتین سرپایی برای درمان زردی نوزادان وجود ندارد ولی متأسفانه برخی از پزشکان داروی فنوباربیتال را تجویز کرده و این دارو ضد تشنج و باعث خواب‌آلودگی در نوزادان می‌شود.

این مسؤول در همین راستا بابیان اینکه نوزادی که خواب‌آلوده شود میل به خوردن شیر ندارد و این کم شیر خوردن باعث تشدید زردی می‌شود، بیان کرد: برای والدینی که این دارو را برای نوزاد استفاده می‌کند اطمینان کاذب ایجاد می‌شود و تصور می‌کنند نوزاد خوب شده ولی متأسفانه بعد از چند روز نوزاد بهبود نیافته و دچار خواب‌آلودگی و عارضه زردی شده و والدین مجبورند برای بستری نوزاد اقدام کنند.

وی گفت: برای درمان نوزادان از قرص فنوباربیتال استفاده نکنید و به والدین توصیه می‌کنیم قرص زردی به کودکان ندهید حتی اگر پزشک تجویز کرده باشد.

فوق‌تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی بابل با ذکر این نکته که قرنطینه در بحث کرونانباید عامل مراجعه دیرهنگام برای درمان زردی نوزادان باشد، اضافه کرد: همه نوزادان بهتر است برای بررسی زردی در روز سوم تولد توسط پزشک معالج یا سیستم بهداشتی مورد معاینه قرار بگیرند.

منبع: الف

کلیدواژه: برای درمان زردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۶۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که از روشهای IVF برای درمان ناباروی اقدام می کنند بچه دار می شوند 

محمد ابراهیم پارسانژاد، فوق تخصص نازایی و استاد دانشگاه شیراز در مورد درمان ناباروی گفت: وقتی زوجی برای درمان ناباروری مراجعه می کنند در مرحله اول درمان های سطحی مربوط به زوجین  برای انها تجویز می شود و در صورت لزوم درمان های اولیه به سمت درمان های پیشرفته سطح ۳ می رود. 

او افزود: بعد از ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد ، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای انها به صد درصد می رسد. 

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه تمامی زوج های نابارود می توانند در فرایند درمان قرار گیرند تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه دار می شوند . طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می کنند و از روش های کمک باروری استفاده میکنند بچه دار می شوند . 

او تاکید کرد: تا سال ها پیش اگر زوجی مراجعه می کردند که آقا دچار مشکل بود٬ به او گفته می شد که قابل درمان نیست. اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می شود اما این به معنای موفقیت در همه این عمل ها نیست.

پارسانژاد در مورد علت تغییر تاریخ  بیست و سومین کنگره انجمن ناباروری در زمانی که اعلام شده بود نیز گفت: قرار بود کنگره ناباروری در تاریخ پنجم اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود و برنامه ریزی برای برگزاری آن از ماه ها قبل انجام شده بود اما وقتی همکاران ما برای نصب پلاکاردها و تجهیز سالن به دانشگاه مراجعه می کنند مسئولین سالن مجوز کار نمی دهند و علت ممانعت را همزمانی کنگره با کنکور سراسری عنوان کردند . 

او خاطرنشان کرد: موضوع با ریاست محترم دانشگاه مطرح شد و ایشان با ابراز تاسف از وقوع چنین شرایطی سالن دانشگاه را در تاریخ ۱۹ الی ۲۱  اردیبهشت در اختیار کنگره انجمن باروری و ناباروی ایران قرار دادند تا کنگره در این زمان برگزار شود.

پارسانژاد با ابراز تاسف از این که این اتفاق بسیار ناگوار بود چرا که بسیاری از پزشکان از استان های مختلف برای این کنگره بلیط رزرو کرده بودند ادامه داد : ما در موقعیت سختی قرار گرفتیم و مجبور بودیم با تک تک مدعوین تماس بگیریم و خبر تغییر تاریخ کنگره را برای آن ها توضیح دهیم .  آن ها هم با بزرگواری پذیرفتند که قصور از مسئولان برگزار کننده کنگره نبوده و قرار شد در ۱۹  اردیبهشت در خدمت آن ها باشیم.

گفتنی است بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که از روشهای IVF برای درمان ناباروی اقدام می کنند بچه دار می شوند 
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • (تصاویر) تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • «طرح نفس» جان ۱۴ نوزاد کرمانشاهی را نجات داد