Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس از چالوس، مشکلات زیست محیطی رودخانه چالوس دغدغه مردم این شهرستان است و ساماندهی رودخانه درخواست مردم از مسؤولان بوده است.

اصغر مطهری در این زمینه گفت: طی بازدیدهای متعدد از معادن شاهد تخلفاتی از خروج پساب‌ها به رودخانه چالوس در بازه زمانی شب بودیم که این پساب‌ها باعث نابودی آبزیان و زیست بوم آنها در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با یک هم‌افزایی در کنار هم طی یک بازه زمانی تعیین شده برای رفع این مشکل و احیا رودخانه چالوس گام برمی‌داریم و اگر در این مسیر نیاز به تعطیلی واحدی باشد قطعا این کار با جدیت راسخ انجام خواهد گرفت.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان چالوس تصریح کرد: در اولین فرصت مکانی سرپوشیده برای دپوی رسوبات آماده و نسبت به بازچرخانی کامل پساب‌ها اقدام و تمامی خروجی‌ها به نهر و رودخانه بسته شود و همچنین گرد و غبار ناشی از تردد در مسیر نیز کنترل شود.
 
این مسؤول به کارخانه‌داران و معدن‌‌داران شن و ماسه چالوس و مرزن‌آباد اخطار داد در صورت عدم رعایت موارد و مدیریت نادرست در دفع مواد و پسماندهای معدنی باقی ‌مانده طبق مصوبه قانونی باید نیم در هزار از مبلغ فروش را به حساب محیط زیست واریز کنند.

*با برنامه‌ریزی مدون به دنبال حل مشکل باشیم

ابراهیمی رئیس دادگاه مرزن‌آباد نیز در این زمینه از ایجاد راه حل برای مشکل به وجود آماده گفت و بیان کرد: اینکه معدن نداشته باشیم منطقی نیست باید به دنبال راهکار برای حل مشکل باشیم و معادن نباید به حال خود رها شوند، قطعا باید ضوابط زیست محیطی رعایت کنند.

وی افزود: طی بازدیدهای به عمل آمده در یک‌ماه اخیر، بیشتر حوضچه‌ها غیراستاندارد با دیواره سنگی، گلی و حوضچه جمع‌آوری آب‌های سطحی وجود نداشت و همچنین دو واحد از معادن در وضعیت مناسب نبوده، لذا پس از اعلام جرم از سوی محیط زیست فعالیت این معادن تا رفع ایراد متوقف خواهد شد.

رئیس دادگاه مرزن آباد متذکر شد: هیچ نظارتی از مقدار رسوبات تولیدی و دفع آن در معادن شن و ماسه وجود ندارد و محیط‌زیست به‌عنوان متولی در این زمینه باید نظارت بر تعداد حوضچه‌ها، رسوبات به دست آمده از معادن که به کجا و چطور تخلیه می‌شوند را داشته باشند

این مسؤول افزود: این مشکلات با دادخواست و شکواییه به دادگاه حل نمی‌شود و می توان با نظارت مستمر و بازدید ماموران در هفته یک بار از حوضچه‌ها و رسوبات در طی مدت زمان اعلام شده در جلسه بعدی این مشکلات برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: بر طبق قانون هیچ‌گونه خروجی از حوضچه‌ها نباید وجود داشته باشد و تمامی آن‌ها باید به صورت بازچرخانی مورد استفاده قرار گیرد و اگر خروجی داشته باشد تخلف محسوب می‌شود.

ابراهیمی در پایان تاکید کرد: محیط زیست برای شخص نیست بلکه برای عموم مردم می باشد و لذا امروز باید آن را حفظ کنیم و به آیندگان تحویل دهیم

*آب را گل نکنیم

رادمهر نماینده سازمان‌های مردم‌نهاد در جلسه گفت: در چالوس ۲ رودخانه حفاظت شده وجود دارد که آبزیان رودخانه چالوس به دلیل گل‌آلود بودن از بین رفته و تبدیل به محل تخلیه زباله برای مردم شده است.

وی خاطر نشان کرد: با تعطیلی معادن مخالفم ولی با رعایت کردن شرایط و ضوابط و همچنین حفظ محیط‌زیست، رودخانه را هم حفظ کنیم و آب را گل نکنیم.

رادمهر با اشاره به داشتن طبیعت سالم بیان کرد: در کنار تامین مصالح احتیاج به طبیعت سالم و حفظ محیط‌زیست داریم و امیدوارم با نظارت کافی همچون گذشته آب رودخانه زلال شود.

باران چشمه رئیس انجمن معدن غرب استان در جلسه با اشاره به این که دغدغه بهره‌برداران نیز حفظ محیط‌زیست است، افزود: تمامی بهره‌برداران دغدغه حفظ محیط‌زیست را دارند و همچنین به دنبال راهکار فنی هستیم.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: رودخانه چالوس رودخانه چالوس حفظ محیط زیست حوضچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۷۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است