Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: هسته فناور «دانش صنعت» مستقر در این مرکز قطعات موتور خودروهای سبک را طراحی و تولید کرده است.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ مراکز رشد با هدف کاهش مخاطرات و تضمین موفقیت مؤسسات نوپا در بسیاری از کشورهای جهان تجربه شده‌اند. مرکز رشد واحدهای فناور، مرکزی است با مجموعه‌ای از فعالیت‌ها که در آن کارآفرینان و مؤسسات کوچک و متوسط به اطلاعات و مشاوره‌های ضروری و نیز خدمات و تجهیزات با ارزش افزوده بالا دسترسی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه از خدمات زمینه شکل‌گیری رشد و توسعه مؤسسات نوپای فعال در زمینه‌های فناوری با جهت‌گیری اقتصادی را فراهم می‌کنند. مرکز رشد واحدهای فناور، مرکزی است با مدیریت متخصصان حرفه‌ای که با ارائه خدمات حمایتی پیوسته و قابل دسترس و ارائه مشاوره‌های لازم، ایجاد و توسعه حِرَف جدید در قالب مؤسسات نوبنیاد را فراهم می‌آورد.

به همین مناسبت با محمدمهدی وکیلیان رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان درباره نحوه راه‌اندازی، اهداف، مأموریت‌ها، دستاوردها، فعالیت‌های صورت گرفته، چشم‌انداز و برنامه‌های آینده این مرکز به گفتگو نشستیم که مشروح آن را می‌خوانید.

آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه مرکز رشد واحدهای فناور و چگونگی راه‌اندازی آن در واحد همدان را بفرمایید.

وکیلیان: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با مجوز راه‌اندازی اولیه، اردیبهشت 1392 در زمینه صنایع غذایی و صنایع تبدیلی و صنایع  خودرو با استقرار در دو ساختمان مجزا با عنوان «مرکز فعالیت‌های فناورانه شهید احمدی‌روشن» آغاز به کار کرد.

مرکز رشد واحدهای فناور واحد همدان با فراخوان در سطح  استادان، دانشجویان و علاقه‌مندان به جذب عناصر و ایده‌های فناورانه در راستای این حوزه‌ها اقدام کرد و تاکنون موفق به جذب بیش از 60 ایده مبتنی‌بر دانش از سوی ایده‌پردازان شده و با حمایت‌های صورت‌گرفته موفق به دریافت چند گواهی ثبت اختراع هم شده است. این مرکز با شرکت در ده‌ها نمایشگاه و جشنواره در سطوح استانی، منطقه‌ای و کشوری موفق به کسب لوح سپاس و دیپلم افتخار شده است.

آنا: مرکز رشد واحد همدان اکنون میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان است؟

وکیلیان: مرکز رشد واحدهای فناور واحد همدان از ابتدای فعالیت خود تاکنون موفق به پذیرش بیش از 30 هسته و واحد فناور و تولید بیش از 60 نمونه آزمایشگاهی محصولات حاصل از  تولید هسته و واحدهای فناور شده است که برخی از نمونه تولیدات با حمایت دانشگاه و تلاش مخترعان و ایده‌پردازان به مرحله تولید تجاری رسیده‌اند.

در این میان می‌توان به‌صورت ویژه تولیدات هسته فناور «دانش صنعت» که به طراحی و تولید قطعات موتور خودروهای سبک اقدام کرده است را نام برد. هسته فناور «آوانور» هم به تولید محتوای رسانه‌ای از قبیل انیمیشن، فیلم‌های کوتاه و فیلم‌های مستند اقدام کرده و قراردادهایی با نهادها، ارگان‌های دولتی و خصوصی منعقد کرده است.

آنا: از برنامه‌های در حال اجرا، اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحد همدان بگویید.

وکیلیان: برگزاری رویدادهای استارت‌آپی از فعالیت‌های مرکز رشد واحدهای فناور برای کشف ایده‌ها و استعدادهای فناورانه و حمایت از این ایده‌هاست. در این راستا می‌توان به دو رویداد استارت‌آپی اخیر با عنوان «نوآوری در ایمنی صنعتی و سلامت شغلی HSE» و «نوآوری در صنایع بسته‌بندی» اشاره کرد.

از دیگر فعالیت‌های مرکز رشد واحدهای فناور، حمایت از اختراعات و اکتشافات ایده‌پردازان و مخترعان و کمک به ثبت اختراعات و دریافت گواهینامه‌های مرتبط از مراجع ذی‌صلاح بوده که در این راستا از ابتدای فعالیت مرکز رشد  تاکنون بیش از 40 گواهینامه ثبت اختراع در مرکز رشد ثبت شده است.

مرکز رشد واحدهای فناور واحد همدان به‌منظور معرفی ایده‌پردازان و مخترعان فعال خود و ارائه محصولات تولیدشده، همواره در نمایشگاه‌های تخصصی استانی، منطقه‌ای و کشوری شرکت فعال و مؤثر داشته است، از این نمایشگاه‌ها می‌توان نمایشگاه تخصصی رینوتکس، نمایشگاه دستاوردهای فناورانه ربع رشیدی، نمایشگاه‌های تخصصی دستاوردهای پژوهشی و فناورانه دانشگاه آزاد اسلامی، نمایشگاه‌های برگزارشده توسط استانداری همدان و نمایشگاه‌های برگزارشده توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفته‌های پژوهش را نام برد.

عقد تفاهم‌نامه با مراکز، نهادها و ارگان‌های مختلف مرتبط از دیگر فعالیت‌های مرکز رشد واحد همدان بوده که در این میان می‌توان به عقد تفاهم‌نامه با شرکت پست استان همدان به‌منظور توسعه تجارت الکترونیک بین مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و شرکت پست استان همدان به‌منظور شناسایی، ارزیابی و آموزش شرکت‌های نوپا (استارت‌آپی) در حوزه کسب و کار الکترونیک اشاره کرد.

سرای نوآوری  یک نهاد اجتماعی است که از طریق ایجاد شبکه نوآوری شامل آموزش‌های فناوری و خلاقیت، مدارس کسب و کار، مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی، زیرساخت‌های تجاری‌سازی، زیرساخت‌های حقوقی، زیرساخت‌های مالی با تمرکز بر یک حوزه فناورانه منجر به پیشرفت جامعه در آن حوزه می‌شود.

در این راستا مرکز رشد واحدهای فناور واحد همدان اقدام به ایجاد و راه‌اندازی دو سرای نوآوری با عنوان «سرای نوآوری سفال و صنایع دستی استان همدان» و «سرای نوآوری گردشگری» کرده است که با راه‌اندازی و فعالیت این سراهای نوآوری، گام بزرگی در پیشرفت علمی و فنی در حوزه‌های مختلف در استان همدان  برداشته خواهد شد.

جذب شرکت‌های دانش‌بنیان خارج از دانشگاه و حمایت و استقرار آنها به‌منظور تولید محصولات دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد همدان از دیگر برنامه‌های این مرکز بوده که از اهداف اصلی آن تولید محصولات فناورانه و مبتنی‌بر دانش و استفاده از فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان برای همکاری و اشتغال‌زایی در صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان استان همدان است.

به گزارش آنا، محل مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در ساختمان اداری سوله شماره 9 این دانشگاه مستقر بوده و آماده پذیرش، حمایت و همکاری با تمام دانشجویان، استادان و ایده‌پردازان فناور در راستای تحقق ایده‌ها به محصول است.

انتهای پیام/4103/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانش بنیان انیمیشن مرکز رشد واحدهای فناور ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان طراحی فیلم های کوتاه رویدادهای استارت آپی مراکز رشد دانشگاه آزاد مرکز رشد واحدهای فناور مرکز رشد واحد همدان ایده پردازان سرای نوآوری استان همدان نمایشگاه ها دانش بنیان راه اندازی فعالیت ها ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۷۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ایران در عرصه‌های مختلف می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان می‌دهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کرده‌اند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانسته‌ایم و بازهم می‌توانیم.

رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیت‌های بسیاری در اقلیم‌های مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تامین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیت‌ها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و می‌توان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولت‌ها که به ملت‌هاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ اراده‌هاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریم‌ها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.

وی با بیان اینکه «ایران پیشرفته و فناور است»، تصریح کرد: تولیدات صنعتی و کشاورزی نیاز به نقشه راه دارد. در این نمایشگاه انواع توانایی‌هایی ایران در صنایع دارویی، شیمیایی، شیلات و صنایع دستی و گردشگری را رونمایی کردیم‌. این نمایشگاه دیدن یک محصول نیست بلکه مذاکره و تنظیم قراردادها و پیگیری تجارت و صادرات هم در آن پیش‌بینی شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما امکان و ظرفیت بسیار داریم و باید آن‌ها را از قوه به فعلیت درآورد. این‌که تصور شود علم و دانش و نوآوری و فناوری در اختیار کسانی است که فکر می‌کنند آنان می‌توانند نگاه نادرستی است و کامل نیست. امروز گرچه غرب تلاش می‌کند در منطقه ما به فناوری‌های نو دسترسی ایجاد نشود و اگر ایجاد شد آن نکته اساسی در اختیار خودش بماند تا سلطه خود را بر منطقه حاکم کند اما در ایران این دانش‌ها بومی شده و حتی با ترور دانشمندان‌ و تحت فشار قرار دادن متخصصان ما، نمی‌توانند مانع از دسترسی ایران به فناوری‌های نو شود.

رئیسی تاکید کرد: هرجا فشار بیشتری به ما در این زمینه وارد شده است ما در آنجا بیشترین توفیق را داشته‌ایم. از جمله در صنایع هسته‌ای و دفاعی که البته در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد. این فتوای مرجع ما و رهبری انقلاب اسلامی است. ما از این فناوری در صنایع مختلف اقتصادی استفاده می‌کنیم.

رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: برخلاف خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد و کشورهای جهان می‌توانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و کشورهای جهان موثر باشند. نظام سلطه با همه توطئه‌ها نمی‌تواند کشورهای مصمم و دولت‌های مستقل را از رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی باز دارد.

وی گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود. امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴) در روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

این نمایشگاه به‌طور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی - مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است.

ادامه دارد ...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • متصدی واحد جمع‌آوری ضایعات در خواف به حبس محکوم شد
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • چطور یک روزه گواهینامه موتورسیکلت بگیریم؟
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • برادر فیدلیتی با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد /عکس
  • ۱۰ ماشین آلمانی برتر تاریخ که شاهکار‌های مهندسی عرصه خودروسازی به شمار می‌آیند