Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روند برای فعالیت‌های فرهنگی ـ هنری قدری متفاوت‌تر بود کار‌هایی که با نفس گرم مخاطب سرو کار داشتند از سالن‌های سینما تا پرده‌های نیافتاده تئاتر که منتظر مخاطب خود بودند.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، روز شمار شیوع ویروس کرونا در کشورمان عدد بیش از هفت ماه را نشان میدهد یعنی در واقع از انتهای بهمن ماه سال ۹۸ که بخش‌های مختلف کشور به تعطیلی کشیده شده و قرنطینه خانگی برای مردم آغاز شد تا سال جاری که کم کم و به تدریج فعالیت‌ها دو مرتبه، اما با رعایت پروتکل‌ها و نصفه نیمه و شیفت بندی برخی مشاغل و همینطور تعطیلی گاه به گاه برخی دیگر ادامه پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما این روند برای فعالیت‌های فرهنگی ـ هنری قدری متفاوت‌تر بود کار‌هایی که با نفس گرم مخاطب سرو کار داشتند از سالن‌های سینما تا پرده‌های نیافتاده تئاتر که منتظر مخاطب خود بودند. از تیر ماهی که اجرا‌های نمایش‌های مختلف سالن‌های تئاتر کشور دو مرتبه بازگشایی شد ما شاهد بحران حضور مخاطب در سالن‌ها بودیم و تا همین امروز هم این شرایط ادامه دارد.

اما یکی از فعالیت‌های خلاقانه‌ای که عده‌های از هنرمندان و سایت‌های مختلف نمایشی در این مدت قرنطینه و حضور مردم در منازلشان یا راه انداختند و یا قوت دادند، همین فعالیت‌های تئاتر‌های مجازی از جمله پخش فیلم تئاتر‌ها با مجوز‌های رسمی و همینطور پخش تئاتر‌های آنلاین بود که حال شامل تئاتر‌های خارجی و همینطور داخلی می‌شود.

در این مدت همین مخاطب فضای مجازی هم فراز و فرود زیاد داشته و در یک دوره مردم به سمت این نمایش‌ها آمدند و این سوال برای عده‌ای پیش آمد که نکند این نمایش‌ها و فعالیت‌های مجازی بتواند جای حضور مخاطب نفس به نفس با هنرمند را بگیرد چه اینکه تئاتر است و حضور رخ به رخ با تماشاگرش، تماشاگری که مدام حس خود را به هنرمند منتقل میکند همینطور هم شد که خیلی از هنرمندان نقد زیادی را به این دست کار‌ها اعمال داشتند و مطرح کردند که چنین نمایش‌هایی اصلا یا نباید باشد و یا اینکه نباید جای کار‌های حضوری را بگیرد.

در این شرایط بهترین کاری که می‌توانستند عده‌ای هنرمندان انجام دهند همین اجرای نمایش‌های آنلاین بود. به طور مثال عده‌ای از هنرمندان به مناسبت‌هایی در پردیس تئاتر تهران، عده‌ای در حوزه هنری با ارائه تعزیه و دیگر اجرا‌ها و برخی دیگر نیز در سالن‌های نمایشی به کار‌های آنلاین دست زدند، اینکه چقدر در شهرستان‌ها و استان‌های مختلف این فعالیت‌های مجازی مورد اقبال قرار گرفته هنوز آمار دقیقی در دست نیست چرا که زمان زیادی از آن گذشته است، اما در ارتباط با مخاطب این نمایش‌های آنلاین و مجازی می‌توان به برخی سایت فروش بلیت تئاتر از جمله سایت‌های نمایش‌های آنلاین مثل نمایش نت و تیوال مراجعه کرد که در این مدت مدام فعالیت‌های خود را به روز کرده و همگام با مخاطب و هنرمندان جلو آمدند.
*ذائقه تماشای تئاتر آنلاین بین مخاطبان ایرانی ایجادشده است/۱۰ میلیون مخاطب پخش زنده تئاتر در فروردین ماه
سعید نوروزی مدیر مسئول تلویزیون اینترنتی نمایش نت در این باره به خبرنگار فارس می‌گوید: در حال حاضر امکان قرار دادن آمار دقیق بازدید‌ها وجود ندارد، اما با توجه به اینکه پروژه تئاتر آنلاین و موضوع پخش فیلم تئاتر‌ها از سه سال پیش در پلتفرم نمایش نت قرار داشته، اینطور می‌توانم عنوان کنم که به نسبت سال‌های قبل تقاضای ما برای کار‌های آنلاین بیشتر شده است. ضمن اینکه فرهنگ سازی برای تماشای تئاتر به صورت آنلاین صورت گرفته است، ظرفیت‌ها نیز از سال‌های قبل برای این آثار بیشتر شده است.  
وی در این باره می‌گوید: به طور مثال می‌توانم بگویم که ما برای نخستین بار پخش زنده تئاتر را شانزدهم فروردین ماه شروع کردیم در آن ۱۰ شب با توجه به اینکه تلویزیون‌های اینترنتی دیگری نیز کنار ما سیگنال را دریافت می‌کردند، بیش از ده میلیون مخاطب داشتیم، پس از آن پروژه تعزیه و تئاتر مذهبی حوزه هنری را در ماه رمضان داشتیم که از دو ـ سه تلویزیون مثل نمایش نت، هیئت آنلاین و کانال حوزه هنری در آپارات تعزیه‌ها پخش شد که به مراتب نسبت به تئاتر آنلاین البته با توجه به اینکه چند تلویزیون حضور داشتند مخاطب کمتر بود.

اما اخیرا که در دهه محرم پخش زنده تعزیه داشتیم، استقبال خیلی خوبی فقط از رسانه نمایش نت و آی گپ شد، چون سیگنال در اختیار خود ما بود و آی گپ از ما لینک گرفت و استقبال خیلی خوبی هم شکل گرفت و گزارشش را هم به مسئولان دادیم و برای رسانه‌ها هم ارسال کردیم و گفتیم بیش از ۲۳۰ هزار نفر مخاطب پروژه از یک تلویزیون بودند.

در نهایت همه این‌ها نشان می‌دهد که ذائقه تماشای تئاتر آنلاین در حال ایجاد شدن است و در آینده نیز می‌تواند ادامه داشته باشد و بیشتر از این شود.
*بارگزاری ده‌ها اثر تازه فیلم تئاتر در سایت تیوال
یکی دیگر از سایت‌هایی که به فعالیت مجازی در این مدت دست زد و تا پیش از این بیشتر به فعالیت هایی، چون فروش بلیت تئاتر، کنسرت و سینما می‌پرداخت، اما در دوره کرونایی دست به پخش فیلم تئاتر زد، سایت تیوال بود که خیلی هم خوب توانست بازار این عرصه را تا حدودی به دست بگیرد. محمد عمروآبادی مدیر عامل سایت تیوال در این رابطه به خبرنگار تئاتر فارس می‌گوید: خوشبختانه دراین چند ماه شرایط فیلم تئاتر‌ها خیلی خوب شده و در ادامه ارائه فیلم تئاتر‌ها بر روی تیوال ده‌ها اثر تازه بر روی تیوال بارگزاری می‌شود و همچنان استقبال از این کار‌ها زیاد است.  
بهرحال الان شرایط با آن اوایل فرق کرده آن دوره خیلی مشکلات هم برای گرفتن مجوز و چیز‌های دیگر زیاد بود، الان اجرا‌های متعددی هم روی صحنه آمده است و این نکته مهمی است که شاید شرایط فیلم تئاتر‌ها را هم تغییر بدهد، بهرحال از بعد تیر ماه که سالن‌ها اجازه فعالیت گرفتند و بر تعداد کار‌ها هم افزوده شده، خوشبختانه مخاطبان با رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در حال افزایش هستند و این روز‌ها بهتر به محیط‌های تماشاخانه‌ها اعتماد می‌کنند، اما بهرحال این هم روش بدی نبود که در این مدت امتحان شد و قطعا هم ادامه پیدا خواهد کرد.

همیشه مطرح می‌شد که یک نمایش خوب با مخاطب آن همراه است و یکی از عناصر موفق و مهم تئاتر حضور مخاطب در صحنه است، اما این دلیلی بر این نمی‌شود که در شرایط نبود مخاطب و کمبود آن یا شرایط استثنایی، چون کرونا که شاید قبل‌تر اصلا چنین تجربه‌ای هم وجود نداشته، درب تئاتر تخته شود و دیگر چراغ هایش هم خاموش شود شاید همین هنرمندان با کار‌های آنلاین و پخش فیلم تئاتر‌ها در این ماه‌ها توانستند چراغ تئاتر را روشن نگه دارند هر چند که این انتظار از صدا و سیمای کشور نیز می‌رود که در این عرصه ورود کند و به پخش نمایش‌های تلویزیونی و تله تئاتر بپردازد چیزی که جایش الان کاملا در تلویزیون ملی خالی است. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجرای آنلاین بیماری کرونا ویروس کرونا اکران آنلاین پخش فیلم تئاتر فیلم تئاتر ها تئاتر آنلاین فعالیت ها نمایش نت نمایش ها سالن ها عده ای کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۸۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت

آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌های مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر و همچنین تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد. 

نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۳ هزار و ۴۱۵ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۷۸۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۶۰۴ مخاطب توانست به فروشی معادل ۸۴ میلیون و ۲۷۶ هزار تومان برسد. 

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۱۱۰ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۵۵ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی ساعت ۱۸ با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۶ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۹۶ مخاطب، فروشی معادل ۲۱۲ میلیون۲۹۶ هزار تومان داشته است. 

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۲۰۵ مخاطب به فروشی معادل ۱۳۸ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۵۱۶ مخاطب به فروشی معادل ۵۳ میلیون و ۹۲۵ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزارتومان روی صحنه رفته است، با ۱۲ اجرا، ۳۰۲ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۲۷ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان دست یافته است. 

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفته است، با ۶ اجرا میزبان ۱۲۳ مخاطب بوده و به فروش ۹ میلیون و ۹۰ هزار تومان دست پیدا کرده است. 

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳به صحنه رفته است؛ چهارمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۱۵۷ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان فروخته است. 

همچنین نمایش «شاماران» به کارگردانی ساسان شکوریان نیز که اجرای خود را از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است؛ با ۱۵ اجرا توانسته است ۴۹۸ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، توانسته مبلغ ۲۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بفروشد. 

در تالار هنر، نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۶ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۶۰۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۴۴ میلیون و ۱۲۱ هزار تومان دست پیدا کند. 

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۱۵ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۷۶۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۵۰ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری انجام شد، با ۱ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزارتومان، توانست ۲۴۴ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۱۹ میلیون و ۸۸۸ هزار تومانی برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • فروش نمایش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • بازگشت سد دفاعی از پرسپولیس تا حذفی
  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما
  • «مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست