Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@10:42:00 GMT

جایزه ادبی «صلح دیتون» به آتوود رسید

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۱۷۰۳

جایزه ادبی «صلح دیتون» به آتوود رسید

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، متولیان جایزه ادبی صلح دیتون جایزه ریچارد سی.هولبروک برای یک عمر دستاورد ادبی را که به تجلیل از قدرت ادبیات در ترویج صلح، عدالت اجتماعی و تفاهم جهانی اختصاص دارد، به مارگارت آتوود اعطا کردند.

آتوود یک شاعر، داستان‌نویس، مقاله‌نویس و نویسنده پرکار کتابهای غیرداستانی است. وی در سالهای اخیر با رمان پرفروش سرگذشت ندیمه بار دیگر در کانون تحسین و توجه مخاطبان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رمان که در سال ۱۹۸۵ منتشر شد، آینده‌ای ضدآرمانشهری را به تصویر می‌کشد که در آن زنان به دنبال سرنگونی دولت آمریکا زیر یوغ یک حکومت زن ستیز قرار می‌گیرند.

برخی از خوانندگان سرگذشت ندیمه به وجود شباهت‌هایی بین رهبران مستبد گیلیاد و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات سال ۲۰۱۶، پی بردند. اقتباس تلویزیونی این رمان با بازی الیزابت ماس نیز باعث شد تفسیرهای بیشتری در این باره ارائه شود و زنان با پوشیدن شنل‌های قرمز و کلاه‌های سفید به سبک لباس‌های زنان زندانی در گیلیاد، در تظاهرات‌های سیاسی شرکت کنند.

شارون راب (Sharon Rab) بنیان‌گذار و رئیس بنیاد جایزه ادبی صلح دیتون ضمن تحسین مهارت آتوود در خلق آثاری که به مردم درباره عدالت اجتماعی و معضلات زیست محیطی آگاهی می‌بخشند، در ایمیلی نوشت: مارگارت آتوود به ما یادآوری می‌کند نمی‌توان زیاد روی گزاره «مرگ برای همسایه است» اتکا کرد. اگر زمینه آن وجود داشته باشد، هر چیزی ممکن است در هرجایی اتفاق بیفتد. با توجه به نادیده گرفتن‌ها و بی‌حرمتی‌های فزاینده به نهادهای دمکراتیک، درس‌هایی که آتوود به مخاطب می‌دهد این روزها از هر زمان دیگری اهمیت بیشتری دارند.  

اگرچه تمام کتاب‌های آتوود به موضوع صلح و تفاهم نمی‌پردازند، این نویسنده سرشناس می‌گوید داستان‌ها به افراد کمک می‌کنند حس متفاوت بودن از جمع را یاد بگیرند. این امر نیز به خودی خود باعث می‌شود با افرادی که شبیه شما نیستند، بیشتر احساس همدلی کنید.   

آتوود اولین کتاب شعر خود را با عنوان همزاد پرسفونه در سال ۱۹۶۱ منتشر کرد. از این نویسنده تاکنون آثار متعددی به چاپ رسیده که از آن میان می‌توان به چشم گربه (۱۹۸۸)، چهره پنهان (۱۹۹۶)، آدمکش کور (۲۰۰۰) و سه گانه آدام دیوانه (۲۰۱۳ تا ۲۰۰۳) اشاره کرد. کتاب وصیت‌ها که در ادامه داستان سرگذشت ندیمه در سال ۲۰۱۹ به بازار آمد نیز در مدت زمان کوتاهی به فهرست پرفروش‌ترین کتابهای این نویسنده راه یافت.

جایزه یک عمر دستاورد ادبی صلح دیتون شامل ۱۰ هزار پوند پول نقد است. از برندگان پیشین این جایزه می‌توان به استادز ترکل، تیلور برنچ، جان آیروینک، گلوریا استاینم و الی ویزل اشاره کرد.

مراسم اهدای جوایز ادبی صلح دیتون قرار بود ماه اکتبر (مهر-آبان ۹۹) برگزار شود اما به دلیل شیوع کرونا به بهار سال ۲۰۲۱ موکول شد. آتوود به همراه برندگان بخش داستانی و غیرداستانی این جایزه در این مراسم شرکت خواهد کرد. فهرست نامزدهای نهایی این دو بخش ماه آینده اعلام می‌شود.

برچسب‌ها ادبیات جهان مارگارت اتوود نویسنده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ادبیات جهان مارگارت اتوود نویسنده ادبیات جهان مارگارت اتوود نویسنده اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود

سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری از سوی دانشگاه علم و فرهنگ با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی تابستان ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، روابط‌ عمومی دانشگاه علم و فرهنگ اعلام کرد: این دوره از جایزه ملی تعالی گردشگری با هدف ایجاد فضای رقابتی برای تعالی بنگاه‌ها و سازمان‌های حوزه گردشگری، تشویق بنگاه‌ها برای شناخت نقاط قوت و زمینه‌های قابل‌ بهبود و اجرای پروژه‌های بهبود، ایجاد فضای مثبت، توأم با خلاقیت و نوآوری و تبادل تجربیات موفق بنگاه‌های گردشگری، ارج‌ گذاشتن به کارکنان سازمان‌های متعالی و بهره‌ور صنعت گردشگری و به‌رسمیت‌شناختن بهترین سازمان‌ها اعم از خصوصی، دولتی یا غیرانتفاعی در زمینه گردشگری، تابستان امسال برگزار می‌شود.

برگزاری جایزه ملی تعالی گردشگری با بهره‌گیری از مدل‌های علمی روز دنیا، خطوط راهنمایی برای سازمان‌های گردشگری ایجاد می‌کند تا پیشرفت‌ها و عملکرد خود را در زمینه کیفیت و سرآمدی سازمانی اندازه‌گیری کند.

جایزه ملی تعالی صنعت گردشگری بر مبنای ارزیابی خبرگان صنعت گردشگری و اساتید دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، به بنگاه‌ها و نهادهایی اعطا می‌شود که در کسب نتایج مطلوب در صنعت گردشگری توانمند هستند. تمام بنگاه‌ها و شرکت‌های فعال در صنعت گردشگری در بخش‌های مختلف اعم از اقامت، حمل‌ونقل، تفریح و سرگرمی، آژانس‌های مسافرتی، رستوران و خدمات غذایی و… می‌توانند متقاضی جایزه ملی تعالی صنعت گردشگری باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • گفتگو با نویسنده و بازیگر نمایش‌های طنز رادیو
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب