Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-01@15:52:12 GMT

تکمیل عملیات کشش خط لوله دومین گوی شناور پارس ۲

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۲۰۳۸

تکمیل عملیات کشش خط لوله دومین گوی شناور پارس ۲

قائم مقام فاز ۱۹ پارس جنوبی گفت: عملیات کشش خط لوله دومین گوی شناور فازهای منطقه ۲ پارس جنوبی برای نخستین بار در کشور با روش حفاری افقی جهت‌دار پایان یافت.

به گزارش شانا به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، سید حسین عظیمی با اشاره به تکمیل عملیات Shore Pulling خط لوله دومین SPM فازهای پارس ۲ به طول ۱.۳ کیلومتر گفت: این عملیات با روش حفاری افقی جهت‌دار (HDD)، برای نخستین بار توسط متخصصان داخلی و از سوی شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران به‌عنوان پیمانکار این پروژه اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اجرای این عملیات را دستاورد جدید متخصصان صنعت نفت در پارس جنوبی و جایگزین روش متداول حفر کانال و اجرای خط لوله در بستر آن عنوان کرد و گفت: در روش حفاری افقی جهت‌دار (Horizontal Directional Drilling)، تونلی زیر بستر دریا حفر و لوله از داخل تونل به سمت خشکی کشیده می‌شود.

قائم مقام فاز ۱۹ عدم نیاز به عملیات Backfilling و حذف معضل‌های زیست محیطی ناشی از این عملیات در بستر دریا را از مزایای روش HDD برشمرد و افزود: در عملیات Shore Pulling خط لوله دومین گوی شناور فازهای پارس ۲، حفاری افقی جهت‌دار در عمق ۱۶ متری زیر بستر دریا اجرا شد.

عظیمی با بیان اینکه این عملیات از اوایل خردادماه امسال با استقرار دستگاه حفاری در خشکی و شناور ابوذر ۱۲۰۰ در دریا با حفاری حفره راهنما آغاز شد، تصریح کرد: در ادامه این عملیات، قطر تونل در ۱۰ مرحله تا رسیدن به سایز ۵۲ اینچ افزایش یافت و پس از آن ۱.۳ کیلومتر خط لوله ۳۶ اینچ که توسط شناور سی مستر در بستر دریا لوله گذاری شده بود، از سمت خشکی به داخل تونل کشیده و در ساحل دریافت شد.

وی با اشاره به اجرای دومرحله‌ای خط لوله این گوی شناور به طول ۷ کیلومتر گفت: با توجه به تکمیل عملیات کشش لوله میان خشکی و دریا، مرحله دوم لوله‌گذاری به طول ۵.۷ کیلومتر از هفته آینده با استفاده از شناور لوله‌گذار سی‌مستر آغاز و پس از آن عملیات نصب PLEM، اسپول و سامانه SPM و تجهیزات جانبی انجام و پیش‌راه‌اندازی خواهد شد.

منبع: شانا

کلیدواژه: پارس جنوبی حفاری افقی جهت دار خط لوله دومین گوی شناور بستر دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۲۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام عملیات بازسازی و تعویض خط لوله در خیابان علامه مجلسی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از اتمام عملیات بازسازی و تعویض خط لوله در خیابان علامه مجلسی خبر داد.

منصور شیشه فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: عملیات بازسای و تعویض خط لوله چدنی آب شرب در خیابان علامه مجلسی انجام شد.

وی افزود: پس از اتمام عملیات، پرسازی و ایمن‌سازی محل نیز اجرا شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: پس از اصلاح نشست خیابان و آسفالت مسیر، خیابان باز خواهد شد.

کد خبر 749175

دیگر خبرها

  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • عملیات حفاری خط ۱۰ متروی تهران
  • وزش تندباد‌های لحظه‌ای و ممنوعیت تردد شناور‌ها در کیش، ۱۲ اردیبهشت
  • انجام عملیات حفاری تحت نظارت آب منطقه‌ای/استخراج از معدن با بیل مکانیکی انجام می‌شود
  • عملیات اجرایی بزرگترین آب‌شیرین‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد
  • ۲ عملیات موفق امدادرسانی در آب های بوشهر و خارگ انجام شد
  • اتمام عملیات بازسازی و تعویض خط لوله در خیابان علامه مجلسی
  • خط لوله آبنیل ـ اصفهان ایمن سازی شد
  • عملیات اجرایی بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب